מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מומחיםעדי07/05/2009
הי!
רציתי לדעת מתי כדי ללכת למומחה?
אני מבינה שבטיפולי שורש עדיף מומחה. השאלה אם לעשות בדיקה יסודית בפה (שהמצב שם לא משהו) להכין תוכנית טיפול ולעשות כתרים צריך רופא מיוחד? מומחה לשיקום הפה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחים
ד``ר עדי אריאלי07/05/2009הדבר נתון לשיקול דעתך. מובן שבמקרים יותר מסובכים יש להעדיף מומחה, אך לקחת בחשבון שיש כמובן הבדלים בעלויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרת.ליאת07/05/2009
שלום!
מה זה הארכת כותרת? ומתי עושים אותה? יש סיבוכים/סיכונים בזה?
הרופא אמר שצריכה להחליף איזה כתר לעשות הארכת כותרת..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת
ד``ר עדי אריאלי07/05/2009זהו ניתוח יחסית פשוט המבוצע במקרים בהם הכתר הדרוש אמור לחדור מדי עמוק לחניכיים בקירבת העצם. בניתוח זה מרחיקים במעט את העצם והחניכיים ובכך מונעים דלקות, נסיגות חניכיים ואי נוחות בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה יצוקהמיטל07/05/2009
שלום!
יש לי בשן אמצעית למטה סתימה ישנה מאוד גדולה. הרופא ראה שיש שם עששת וצריך לחדש את הסתימה. מכיוון שהסיתמה מאוד גדולה ומהשן עצמה לא נשאר הרבה הוא המליץ :
1. טיפול שורש כדי שהשן לא תשבר בעתיד.
2. או על סתימה יצוקה (משהו כזה) אמר שזו סתימה מיוחדת שיכולה להשאר בערך עשר שנים. היא מאוד חזקה.אבל הוא גם אמר שיש סיכוי שיכאב לי שם באופן תמידי.
הייתי רוצה להמנע מט.שורש וכתר (שזה הורס את שן) רציתי לדעת מה זה באמת הסתימה הזאת?האם היא טובה? האםיש סיכוי שהשן תשבר איתה? הוא אמר שזה משהו יחסית חדש .
אודה עלתשובתכם הדחופה.
תודה, מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה יצוקה
ד``ר עדי אריאלי07/05/2009סתימה יצוקה (Inlay או Onlay) מבצעים כאשר יש אובדן גדול של חומר שן כותרתי, שלא מאפשר ביצוע סתימה, אך לא כזה שמצדיק טיפול שורש עם מבנה ואולי גם כתר. אם המקרה שלך הוא כזה, הסתימה היצוקה אמורה להחזיק שנים טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כתראורית06/05/2009
שלום
לפני מספר שנים מצאו לי חור בשן הקדמית ועשו לי במרפאה כתר מאוד גדול ובולט שלא פרופורציוני לשן הצמודה לו. כמו כן הצבע לא ממש זהה. וכל זה לאחר ששלחו אותי למעבדה כמה ימים.
כמו כן באור , רואים שיש לי כתר והדבר נראה לא טבעי לחלוטין.
האם בטכנולוגיה החדישה ובשיטות החדשניות הקיימות של קביעת כתר ניתן יהיה להחליף לי כתר כך שהוא יראה טבעי, כך שלא יבחינו כי מדובר בכתר, ומתאים לשן הצמודה לו? אשמח לתשובה
אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר אסתטי
ד``ר עדי אריאלי07/05/2009ניתן כיום להשיג תוצאות אסתטיות יוצאות מן הכלל בשימוש בכתרים עם מתכות אצילות או בכתרים ללא מתכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עוד ניתוח?רוית גור05/05/2009
שלום דר.
בעלי (51) אמור לעבור בקרוב ניתוח להחלפת מסתם מייטרלי על רקע הצרות קשה. (הסיכוי לתיקון - קטן). בבדיקת שיניים מקדימה התברר כי השן הקידמית - המטופלת טיפול שורש של 25 שנה, עטופה במשהו הנראה כדלקת. שלושה רופאים מתלבטים ואינם רוצים לחתום. הם אומרים בפירוש שבלי הניתוח (לב)לא היה עולה על דעתם לגעת במקום - שנראה בסה"כ בסדר.ושבניתוח חניכיים הסיכוי שיזיקו לאזור ולשן הוא גדול. זה גם סיפור של שבועות עד שהמקום יתרפא - מה שדוחה את ניתוח הלב.האם אין מוצא? זו שן קידמית כך שעקירה לא באה בחשבון. אם יש לך רעיון - מנסיונך - אשמח לשמוע.
רוית גור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים לפני ניתוח לב
ד``ר עדי אריאלי07/05/2009אם קיים זיהום בשן יש להפטר ממנו בכל דרך לפני ניתוח שכזה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עששת קטלניתאלינור כהן05/05/2009
שלום, ביתי בת השנתיים ושלושה חודשים ינקה עד גיל שנתים כולל לילות ובנוסף היתה שותה פטל מבקבוק במהלך הלילה עד לפני כ4 ימים ראוי להוסיף שהיא לוקחת גם מוצץ, שתי השיניים הקידמיות שלה ממש התפוררו והם מאוד קרובים לחניכיים רציתי לדעת האם מטפים בגיל כזה ומהו הטיפול הנפוץ האם יש סיכונים ומהם ההשלחות? אני יודעת שטעיתי בהרגלים איתה וכיום היא שותה רק מים מהבקבוק והיא מצחצחת שיניים מגיל שנה והאמת שהייתי בטוחה שזה ימנע את העששת אשמח לקבל תשובה בהקדם על מנת לטפל כי ממש כל יום יש הדרדרות במצב השיניים , אשמח לקבל המלצות לגביי רופא שיניים מומחה בירושלים תודה רבה אלינור כהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגיל שנתיים
ד``ר עדי אריאלי07/05/2009ממליץ לגשת למחלקה לרפואת שיניים לילדים בהדסה עין כרם 02-6776168. במידה ולילדה יש כאבים הם נותנים גם שירותי עזרה ראשונה בשעות הבוקר. לפי התיאור שלך לא כדאי להמתין. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירותשרון05/05/2009
לפני כשבוע עברתי 2 עקירות בצד שמאל למטה (סדקים בשורש) , לאחר העקירה שם הרופא עצם ותפר.ולידן עברתי עוד טיפול שורש.
אני סובלת מכאבים חזקים, לוקחת מוקסיפן. הרופא הוציא את התפרים.
הכאבים גם בשן שעברה טיפול שורש (הרופא פתח וניקה מאז עוד מספר פעמים) וגם בחניכיים - הוא אומר שזה בגלל הקלטות העצם.
האם באמת החדרת העצם גורמת לכאבים כה חזקים ? מה הסיבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת עצם
ד``ר עדי אריאלי07/05/2009איני יודע מה בוצע במהלך הטיפולים ומהו עומק הכאב ולכן איני יכול לענות. לעיתים גם שבוע אחרי ניתוח יש כאבים או רגישויות. יש לוודא שלא מדובר בזיהום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת עזרה למציאת קיסמי שינייםאתי05/05/2009
אודה מאוד להנחייה היכן ניתן לרכוש קיסמי שיניים מדגם BRUSHPICKS של חברת וולטר'ס בארץ.
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות ליבואן
ד``ר עדי אריאלי07/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה וטיפול שינייםיעלי05/05/2009
הפסקתי טיפול בפקסט לפני שבועיים וחצי.
אני מתכוונת לעבור טיפולי שיניים תחת הרדמה כללית כי גם יש לי חרדה דנטלית.
האם יש צורך להודיע לצוות הרפואי שנטלתי עד לא מזמן תרופה זו?
והאם יש סיכונים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמה כללית
ד``ר עדי אריאלי07/05/2009לפני טיפול שיניים ובטח בהרדמה כללית יש לידע את הרופא בהיסטוריה הרפואית ובכל התרופות שנלקחות ושנילקחו בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת הרדמה שפגעה בעצב הלשוןעדולה05/05/2009
שלום! אני בת 40 שמאוד מפחדת מטיפולי שיניים. לפני כשבועיים אזרתי אומץ והחלטתי לטפל סוף סוף בפה. הרופא מאוד נחמד ודיבר מאוד ברכות והרגיע אותי שהכל יעבור מהר וללא כאבים. החלטנו יחד שהטיפול הראשון יהיה בשן שצריכה סתימה רגילה. ביקשתי שיעשה זאת עם זריקה כי אני מאוד חוששת מכאב בזמן הטיפול. למזלי "הרע" בזמן החדרת המחט, לטענתו, הוא פגע לי בעצב הלשון , דבר שגרם לי כמו מכת חשמל בפה, וממש קפצתי על הכסא . הוא התנצל ואמר שזה קורה לו בתדירות של 1 ל- 50, והמזל שלי שדווקא לי זה קרה. יש לציין שעברתי במשך חיי מספר טיפולי שינייים ומעולם לא קרה לי כזה דבר. כאילו שלא חסרו לי פחדים והוא פשוט גרם לי שעכשיו אני מפחדת מהזריקות (דבר שלא פחדתי ממנו בעבר). האם פגיעה עם המזרק בעצב הלשון היא דבר שכיח, או שזה דבר שיכול להעיד על חוסר מיומנות של רופא השיניים. הרופא מאוד נחמד ונעים אבל עכשיו אני מפחדת לחזור אליו להמשך הטיפולים, מחכה לתשובתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרם בלשון
ד``ר עדי אריאלי07/05/2009זה קורה מדי פעם לצערי ואני יודע שזה מאוד לא נעים לפציינט אבל זה באמת לא בשליטת הרופא. הדבר אינו מעיד על חוסר מיומנות של הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בלסתנוגה05/05/2009
רופאת המשפחה שלי אמרה לי, בעקבות כאבים באוזניים, בעיקר בשעת לעיסה, שיש לי דלקת בלסת.
קיבלתי אדקס לעשרה ימים (אותו אדקס שקונים גם בלי מירשם לכאבי מחזור וכו'). האם אדקס באמת עוזר לרפא את הדלקת? ממה הדלקת נובעת, בכלל ואיך אפשר להימנע ממנה? האם קיום הדלקת מצביע על בעיות נוספות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת במפרק הלסת
ד``ר עדי אריאלי07/05/2009מציע לגשת לבדיקה אצל מומחה פה ולסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק בשןשי04/05/2009
שלום רב,
אני מבקשת לברר : מזה כמה חודשים יש לי מן תחושה בשן כאשר אני לועסת מסטיק וגם לעיתים מן תחושה עמומה שהשן לא כרגיל כלומר קצט מציקה לי ,לא ממש כואבת, כאשר התחושות אינן רציפות הולכות ובאות. לכן פניתי לרופא שיניים וביצע צילום ואכן בצילם יש משני צידי השן שחור הרופא אמר שזאת דלקת למרות שאין כאבים מאוד חזקים והסיבה לדעתו שזה עקב טיפול שורש שביצעתי בערך לפני 7 שנים וזה נשמע בהחלט סביר. (בשן יש מבנק וכתר) לחוות דעת נוספת הרופא המקסים התייעץ עם רופא לטיפולי שורש והוא אמר לו שבהתאם לצילום הוא חושב שאולי יש סדק בשן, ולכן לפני שבוע רופא השיניים הזמין אותי לבדיקה עם הרדמה קלה כי הכניס לי משהוא חד שזה הקריטירון שלו האם יש סדק ולא מצא סדק, לכן אמר שיש להתחיל בחידוש טיפול שורש וגם אמר שהרופא לטיפולי השורש תוך כדי טיפול השורש יכול לראות אם יש סדק. רציתי חוות דעת נוספת למרות שאני סומכת עליו, האם הרופא באמת יכול לראות תוך כדי טיפול השורש אם יש סדק ? כי פשוט ההוצאות יהיו רבות כולל חידוש טיפול שורש מיבנה וכתר ואפשרי שלאחר תקופת מה שוב יהיו כאבים ולבסוף יתברר שיש סדק ואצטרך לעקור שן ולעשות גשר או שתל. לכן רציתי חוות דעת נוספת .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק
ד``ר עדי אריאלי07/05/2009איני יכול לענות לך ללא בדיקה, אך על פניו נראה שהרופא שלך פועל בשלבים וזה הדבר הנכון כאשר רוצים לוודא סופית אם אכן מדובר בסדק שמשמעותו עקירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימותאני04/05/2009
האם סתימה או כל טיפול שעשיית סתימה דורשת כואב ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימות
ד``ר עדי אריאלי07/05/2009הסתימה מבצועת תחת הרדמה מקומית ולכן לא אמור לכאוב במהלך ביצועה. ההרדמה עלולה להיות לא נעימה וזה תלוי בסוג ההרדמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשןיעלי04/05/2009
יש לי דלקת בשן הטוחנת הימנית , הלחי שלי התנפחה כמו כדורנ תנו לי אנטיביוטיקה , נאמר לי שהשן הזאת "מתה" ואין טעם לעשות טיפול שורש אלא לעקור, ויש לי התלבטות, מה לעשות ?
שאלה שניה איך מובצעת הרדמה כללית:דרך מזרק לוריד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשן
ד``ר עדי אריאלי07/05/2009אם השן אכן לא ניתנת לשיקום אז יש לעקור אותה. הרדמה כללית לצורך טיפולי שיניים מבוצעת כמו עבור ניתוחים אחרים על ידי מרדים ובהזרקה לוריד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשמירי03/05/2009
שלום רב
יש לי 2 שאלות.
אני בתחילת טיפול שורש אצל הרופאה שלי, אך היא טוענת שטיפול שורש הוא ב4 מפגשים כי זה 3 תעלות, זה בסדר, אך עשינו רק פעם אחת והיא אומרת שמהפעם השנייה ללא הרדמה כי העצב מת,
לי ממש כואב שם ולא רוצה לעשות כלום ללא הרדמה.
שאלה שנייה: מה עושים עם שיניים שעברו טיפול שורש? הן מועדות לפורענות כמו עקירות וכו'?
או שאם העצב מת הן יכולות לחיות כך בפה לאורך כל השנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש
ד``ר עדי אריאלי07/05/2009מספר המפגשים הדרושים לביצוע טיפול שורש תלוי במורכבות הטיפול ונתון להחלטת הרופא, כמו כן ביצוע או אי ביצוע הרדמה מקומית. שן יכולה לשרוד שנים טובות לאחר טיפול שורש ואיטום כותרתי (מבנה ובד"כ גם כתר) טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)