מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פס לאורך שיניים קדמיות, מה אומר?מתי02/05/2009
שלום.
לאחרונה גיליתי פס לאורך כל אחת מהשניים הקדמיות שלי, שיניים אלו לא עברו אף פעם טיפולים ולא הייתה איתן שום בעיה.
פס לא עמוק וללא כאב, האם זה יכול להיות סדק? משהו שחובה ללכת לבדוק?
תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדקים אורכיים
ד``ר עדי אריאלי02/05/2009אם מדובר בסדקים בלבד באמייל, אורכיים וללא אובדן חומר שן או עששת אז זו תופעה שכיחה בעיקר בשיניים קידמיות שלא דורשת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לתקן סתימה על שורש חולה שנרגל פטישית02/05/2009
נעשתה לי סתימה על שורש חולה שנועד לעקירה הסתימה נישברה כעבור זמן מועט האם זה בגלל שה שורש היה לא טוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדירי שורש חולה
ד``ר עדי אריאלי02/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשן קדמית תחתונההמודאג01/05/2009
שלום
כאשר אני מעביר שן קדמית עליונה על גבי אחת מהשיניים הקדמיות התחתונות, בנקודה מאוד מסוימת על פני השן אני מרגיש כאב קל חולף. אני לא מרגיש בוודאות אם הכאב הוא מהשן העליונה או מהתחתונה, כנראה מהתחתונה
אין לי כאבים כתוצאה מקור או חום, או באכילה.
האם בהכרח יש לי סדק בשן?
תודה מראש,
המודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק בשן
ד``ר גלית כהן02/05/2009אבחנה של סדק אינה פשוטה ובודאי לא ניתנת לביצוע באינטרנט. יכול להיות סדק ויכול להיות שלו. מחייב בדיקה מסודרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינההמודאג01/05/2009
שלום
נשברה לי שן הבינה האחרונה התחתונה בצד ימין של הפה.
רופא השיניים אמר שהשן הרוסה לחלוטין ודרושה עקירה.
לציין כי בשתי שיני הבינה הלפני אחרונות התחתונות (בכל אחד מצדדי הפה) עברתי טיפולי שורש ויש לי כתר (בצבע כסף, שבזמנו עשיתי את זה בגיל צעיר ואמרו שבעתיד אצטרף להחליף לכתר לבן).
בנוסף יש לי כתר נוסף באחת מהשינים הקדמיות בפה.
שאלתי היא, האם באמת רצוי לעקור את שן הבינה, ולא עדיף לעשות טיפול שורש וכתר ? (למרות שכבר יש לי מספיק כתרים בפה).
שאלה נוספת - יש לי המון בעיות בשיניים (כבר 3 כתרים, ואינספור סתימות). מה אפשר לעשות כדי למנוע את הבעיות האלה? מתחיל להמאס לי שבכל הגעה אל רופא השיניים מתגלים ממצאים ששולחים אותי לסדרת טיפולים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיני בינה
ד``ר גלית כהן02/05/2009ככלל מעדיפים לעקור את שיני הבינה. אלא אם כן יש חסר שיניים רחב יותר. טכנית קשה יותר לבצע טיפולים בעומק הפה, ולך אח"כ יהיה הרבה יותר קשה לתחזק את השיניים הללו.
מניעת עששת נעשית ע"י הקפדה שלך על צחצוח עם מברשת וחוט דנטלי, הקפדה על תזונה נכונה. זה ביידיים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירת שיני בינה
אריאלה03/05/2009נתקלתי בהודעה שלך ורציתי לשתף שסבלתי מבעיה דומה אבל אצלי זה נבע כתוצאה ממבנה הלסת, שלא משנה כמה צחצחתי וניקיתי בחוט דנטלי, השיני בינה פשוט... נהרסו. ההמלצה של הרופא הייתה לעקור, למרות הסתייגות. כי שוב, בגלל מבנה הלסת הוא חשש שצורת הפנים תשתנה, בגלל שהלחי כביכול תיצמד, אני לא יודעת בדיוק איך להסביר את זה...
הוא הפנה לבדיקה אצל אורתודנט (אגב, אם אתה מטופל דרך קופ"ח זה יותר פשוט. אני מטופלת בכללית וכל הרופאים המקצועיים יושבים באותה מרפאה ככה שנחסכות ממך הסתובבויות). האורתודנט בדק צילומים פנורמיים ובהתייעצות עם הרופא שלי הוחלט לעקור כדי להימנע מטיפול אגריסיבי כמו כתר ומבנה.
אז נראה לי שאם הבנתי אותך נכון עדיף לך לעשות עקירה. אבל אולי שווה להתייעץ באמת לגבי מבנה הלסת קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניבים כלואיםעדי30/04/2009
הגעתי לעזרה ראשונה ועשו לי צילום פנורמי בשביל לבדוק אם הכאבים שהתלוננתי עליהם מגיעים משן בינה כלואה. אכן הכאבים היו משן בינה, אך גילו דבר נוסף ששני הניבים בפי הינם שיני חלב ושהניבים הקבועים כלואים בחניכיים. זו הפעם הראשונה שעשיתי צילום פנורמי ולכן זה התגלה רק עכשיו (בת 23)
רציתי לדעת מה ניתן לעשות במקרה זה והאם בכלל יש צורך בהתערבות רפואית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניבים כלואים
ד``ר גלית כהן01/05/2009ניבים חלביים אורך חייהם קצר משל שיניים קבועות.
בד"כ ניתן למשוך את הניבים הקבועים למקומם בעזרת מכשור אורטודנטי.
האם חייבים? תלוי במיקום הניבים הקבועים ובמצב החלביות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ של מומחה ברפואת שיניים (חינם)גילי30/04/2009
אני מחפשת ייעוץ חינמי ממומחה ברפואת שיניים, שיגיד לי האם המקרה של בתי (בו לדעתי נעשה טיפול לא נכון אשר גרם לנזק רב ובלתי הפיך, כאבים ועלויות כספיות גבוהות) מצדיק תלונה נגד המרפאה שטיפלה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכירה
ד``ר גלית כהן30/04/2009מדוע את חושבת שמומחה לרפואת שיניים , או כל איש מקצוע אחר , יעשה את עבודתו בחינם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל או כתראביחי28/04/2009
שלום,
השבוע ביקרתי אצל הרופא שיניים בכללית במרכז הארץ עם צילום סטטוס שבצעתי ולטענתו מצב השיניים טוב ואף הוא היה מוכן להתחלף איתי:)
אבל, שן בינה תחתונה אחת (לפני אחרונה)בצד שמאל סובלת מעששת והוא הציב בפניי שתי אפשרויות להמשך טיפול:
1. טיפול שורש , הארכת כותרת מבנה וכתר.
2. שתל
ההבדל במחירים הוא לא כזה גדול, וההמלצה שלהם זה שתל .יש לי את הצילומים ורציתי לקבל את חוות דעתכם בעניין או להפנות אותי למרפאה מומלצת.האם שתל לא יכול לגרום לסיבוכים והיכן מבצעים פעולה כזאת.
מה לגבי כאבים במהלך הטיפול , האם יש הבדל בינהם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ככלל אורך חיי שתל ארוך משל כתר
ד``ר גלית כהן29/04/2009בטח במקרה שצריך לעשות גם הארכת כותרת, מה שאומר שאין הרבה חומר שן נשאר.
אבל תשובה מדוייקת יותר מצריכה בדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "בור" שנשאר אחרי עקירת שן-בינהמ.ר.28/04/2009
הי,
לפני כמעט חודש עקרו לי 2 שיני בינה תחתונות.
בשתי העקירות נשאר שקע, אבל באחד הצדדים נשאר בתוך השקע חריץ די עמוק וצר,
ובאופן קבוע נתקעת חתיכת מזון שניתן להוציא רק בעבודה זהירה עם קיסם.
כמה שאלות -
1. האם זו בעיה?
2. האם זה גרוע אם יושבת שם חתיכת מזון כמה ימים?
3. האם זה ייסתם?
4. האם זה מעיד שיש אפשרות לרשלנות של הרופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה
ד``ר גלית כהן29/04/2009אין זו בעיה, פשוט אתר העקירה עוד לא נסגר לגמרי.
רצוי שלא תשאר שם חתיכת מזון מס ימים. יש לנקות את האזור
לאט לאט זה יסגר
אין זו רשלנות. לביולוגיה יש קצב משלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשיואב27/04/2009
האם האבחנה הרפואית הבאה היא אפשרית : טיפול השורש נכשל. התפתחה דלקת בחוד השורש שגורמת לכאבים אולם הדלקת יכולה להיות במקומה מבלי להתפשט במשך שנים. ממשיכה לגרום לכאבים מציקים. ואפשר לחיות עם הכאבים האלו בלי טיפול חוזר כל החיים מבלי שהשן תיפגע, או הדלקת תתפשט עד כדי עקירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נשמע סביר
ד``ר גלית כהן29/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיניים ביום אחד לפי השיטה הרגל פטישית27/04/2009
השתלת שיניים ביום אחד לפי השיטה החדשה
האם יש בה מיגבלות האם זו שיטה מיוחדת ששונה עקרונית מיתר השיטות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש הרבה שיטות חדשות
ד``ר גלית כהן29/04/2009אין שיטה חדשה אחת.
עושים הרבה פעמים השתלה של כל השתלים ביום אחד. פתרונות הביניים הם רבים גם הם. אין שיטה טובה יותר או פחות. יש שיטה שמתאימה לאחד והשניה לשני. צריך לבחור את השיטה המתאימה לך. מומלץ לשמוע מהרופא את כל האפשרויות המתאימות לך ולקבל הסבר אישי על יתרונות וחסרונות של כל שיטה עבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ נוסף לגבי עקירת שיני בינהגיא27/04/2009
שלום,
נשלחתי לעשות צילופ פנורמי, על מנת לבדוק האם יש צורך בעקירת שיני בינה.
הבנתי שהיום יש פחות נחרצות לעקור- לכן פניתי אל 2 רופאים לחוות דעת.
אודה לך אם אוכל לקבל כאן חוות דעת נוספת.
(מצורף הצילום הפנורמי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שיני בינה
ד``ר גלית כהן29/04/2009בדכ מומלץ לעקור שיניים במנח כזה. טוב לעולם לא יצמח מהן.
אם זאת המנח שלהן מאד לא ידידותי, מבחינת הקרבה לעצב. מומלץ להתייעץ עם מומחה לכירורגיה. עקירה כזו מומלץ גם שתעשה עי מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בלתי נסבלים!אריאל27/04/2009
שלום,
הסיפור שלי מתחיל לפני כחודש, והוא מתחיל כך...
לפני חודש שיחקתי כדורסל ונפלתי כתוצאה מהנפילה פתחתי את הסנטר ונשברה לי שן 27 .
הלכתי לרופא ועשו לי סתימה זמנית, לאחר כ5 ימים חזרתי ועשו לי סתימה קבועה, אך הכאב המשיך... חזרתי לרופא ונתנו לי אנטיביוטיקה ל5 ימים אך הכאב המשיך.... חזרתי שוב לרופא והפעם נאמר לי שיתכן ויש פגיעה בעצב פתחו לי את הסתימה הקבועה ובאמת הייתה פגיעה בעצב... ואז התחלתי בתהליך של טיפול שורש הוא שם חומר מסויים שאמור להרוג את העצב... אבל הכאבים המשיכו... חזרתי שוב לרופא והפעם הוא אמר שנתחיל את הטיפול התחלתי את הטיפול וכמעט שסיימנו אותו...(לפי מה שהרופא אמר) לפי הבנתי עכשיו לא היה צריך להיות לי שום כאב! אבל יש!!
טוב בגדול בשלב זה כבר הרמתי ידיים אבל בחופשת הפסח הכאב החמיר ולא יכלתי לישון יומיים ושום כדור לא עזר. הלכתי למיון... קיבלתי זריקה שלא עזרה ואמרו לי תחזור בבוקר לרופא פה ולסת... חזרתי, הרופא לא ראה שום דבר בצילום (פאנורמי) החליט לעשות בדיקה בשיניים, הוא נקש על השיניים ובשן 26!! קפצתי מכאב!!! הוא לא הבין למה הכול נראה בריא בכול הצילומים. הוא עשה ניקוי של החניכיים ושלח אותי בחזרה לרופא שיניים. הלכתי לרופא אם המידע החדש וקיבלתי את אותה תשובה שאין כלום בשן הכואבת. הרופא החליט לפתוח סתימה שהייתה בשן ולראות שאין שום סדק בשן או משהו שלא רואים בצילום... הוא פתח את הסתימה ולא היה כלום. הלכתי לשמוע דעה נוספת אבל כלום לא חדש. הלכתי לעשות בדיקות נוספות- א.א.ג והכול תקין. ביום שנפלתי עשו לי צילום של הלסתות והכול היה תקין. אני לא יודע מה לעשות.... בבקשה תעזרו לי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק לא רואים בצילום
ד``ר גלית כהן28/04/2009ולא תמיד רואים בבדיקה קלינית.
לפי מה שאתה מתאר הכאב נובע משן 26, אך אי אפשר לאבחן כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשורה התחתונה...
אריאל28/04/2009מה את ממליצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט לפניה לבדיקה שוב
ד``ר גלית כהן29/04/2009ואם הבעיה לא נפתרת אולי לפנות לכירורג פה ולסת או לרופא המטפל בכאבי פנים ולסתות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיני בינהשושי26/04/2009
שלום רב!
אני עומדת לפני טיפול אורטודנטי ובמסגרת הטיפולים המשמרים הקודמים לכך ,רופא השיניים המליץ לי לעקור שתי שיני בינה עליונות עקב חורים בהן (שנראו בצילומי שיניים). לא מדובר בשיניים כלואות או כאלו שבמנח לא תקין ובכל- זאת הרופא המליץ על עקירה ולא על סתימת החורים.
שאלתי - מדוע לעקור ולא לבצע סתימה?
תודה רבה!
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי עשו עקירות
אריאלה27/04/2009לקראת טיפול אורתודנטי ומה שהסביר לי הרופא זה שבכל מקרה הכוונה היא להרחיב את הלסת ולכן יש צורך לפנות מקום לשיניים, כדי שיהיו רווחים. הוא אפילו הציע שנעקור שתי שיניים עליונות שצמודות לניבים כדי לפנות מקום כי החותכות ממש עולות אחת על השנייה. התייעצתי עם כמה רופאים במסגרת הביטוח שלי, אני מבוטחת של הכללית והייתי ממש מרוצה כי בסך הכל כולם אמרו לי אותו דבר. בסופו של דבר החלטתי לעקור שיני בינה ולא לעקור שיניים מקדימה, היה לי גשר אחר כך במשך איזו שנה וחצי והיום אין בין השיניים רווחים אומנם, אבל הן התיישרו לגמרי ואני מרוצה שהחלטתי לעקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירת שיני בינה
ד``ר גלית כהן29/04/2009ניתן כמובן לעשות סתימות ולא לעקור. אבל שיני הבינה בדכ הן שיניים שהגישה אליכן קשה יותר, וסיכוי לא קטן שגם אם תעשי סתימות היום , תתפתח שוב עששת והשיניים יעקרו בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שיניים סי טי ( נ.פ 1)לשן בינהגלית26/04/2009
האם לסובלים מ N.F 1
מותר לעשות את הצילום הזה?
יודע שהקרינה של סיטי גבוהה מאוד
וזה מסוכן בהיט תופעות המחלה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות
גלית29/04/2009למה לא התייחסת לשאלותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מכירה נ.פ.1
ד``ר גלית כהן01/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכת אצבע על השינייןדני26/04/2009
צהריים טובים
יש לי נטיה לנשוך עם השיניים את האצבע במיוחד כשאני במתח
לאחרונה אני חש איזה לחץ בשן כנראה בגלל זה,
האם יכול להגרם נזק בגלל ההרגל המגונה הזה.
אגב רציתי גם לציין שאני מרכיב סד לילה להקלה בבעייה במפרק הלסת
אודה להתייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזוזה של השיניים
אריאלה27/04/2009במשך כמה שנים הייתי נוהגת לכסוס ציפורניים, מה שגרם לתזוזה, איטית אך עקבית, של השיניים הקדמיות העליונות. כמה שנים אחר כך נזקקתי לטיפול אורתודנטי ובתקופה שהייתי כוססת הרגשתי כאילו השן זזה כל הזמן ולא מחוברת כמו שצריך. כדאי לך לבדוק את זה, כי זה בהחלט יכול לזוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשיכת אצבע
ד``ר גלית כהן29/04/2009אם ההרגל תכוף , ניתן אפילו לגרום לתזוזת שיניים.
רצוי לפנות לבדיקה אצל רופא שיניים ומעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)