מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי מההשתלה או מהאוגמנטין?צילה31/03/2009
שלום רב
עברתי לפני שבוע השתלה ותוך כדי שתיתי אוגמנטין בהוראת הרופא. ידוע לי שהאוגמנטין גורם לי לכאבי ראש ובטן. ואכן כאב לי וסבלתי מאוד מכך וכן סבלתי מדלקת.
כמו כן, נהיה לי הרגשה לא נעימה בכל הגב, תחושה על העור. השאלה שלי היא האם היא נוצרה מההשתלה או מהאוגמנטין?
מחכה לתשובה, שרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגמנטין
ד``ר עדי אריאלי01/04/2009תופעות הלוואי של האוגמנטין הן בעיקר בדרכי העיכול מה שמתבטא בכאבי בטן ושילשולים. תחושות על העור כפי שאת מתארת מתאימים לתגובה אלרגית. צרי קשר עם הרופא שביצע את ההשתלה ובקשי ממנו הנחיות לגבי הפסקת האנטיביוטיקה והאם יש צורך בהחלפתה. בנוסף ,כדאי לגשת לרופא המשפחה שיבדוק האם קיימת אלרגיה לפניצילין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה לא טובהטלי31/03/2009
שלום
במרפאה שבה אני מטופלת עשו לי עקירה. הכירורג פישל ולא הוציא את כל השורש של אותה השן- חלקו נשאר אצלי בפה ויותר גרוע מזה , הוא הוריד חלק ניכר מהשן הבריאה שלידה עד כדי כך שאני אאלץ לעקור גם אותה. מה ניתן לעשות במקרה זה ? אמרו לי לתבוע אותם. מה הסיכויים שלי במקרה כזה? האם אני זכאית לקבל עותק מהתיק הרפואי שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפורום שלנו לא עוסק בתחום המשפטי
ד``ר עדי אריאלי01/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אקספלורציה להחזרת תחושה בפה?דינה30/03/2009
שלום רב, לפני שבועיים וחצי עקרומ לי שן בינה תחתונה, ובעיקבות כך איבדתי באופן חלקי את התחושה בחלק מחלל הפה ובסנטר. רופא השיניים מציע לשקול לעשות אקספלורציה , כדי לחשוף את עצב השן ,בטענה שאולי העצב ניזוק על יד העצם או כד'. מה דעתכם , האם אקסלורציה הוא התערבות סבירה, האם היא נהוגה , ואיפה ניתן לשאוב מידע על מיקרים של אובדן תחושה והטיפול בהם (באם קיים)
בקשה בקשה את תשובתכם כי כל התיחסות או מידע יסיעו לי להבין ולהתמודד עם המצב החדש הנ"ל.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן תחושה
ד``ר עדי אריאלי01/04/2009פגיעה בתחושה באזור לשון או שפה מתרחשת לאחר עקירת שיני בינה בשכיחות של כ-1-5% מהמקרים ועלולה להיות פגיעה חלקית או מלאה וגם זמנית או קבועה. הטיפול המקובל הוא מעקב בלבד בשלב ראשון ורצוי אצל מומחה לכירורגיה פה ולסת . ברוב המקרים הפגיעה בתחושה היא זמנית ומתרחשת כתוצאה מהבצקת שמתקבלת באזור העקירה ולוחצת על העצב- התחושה לרוב חוזרת עם ירידת הבצקת. לעיתים יש לשקול מתן טיפול סטרואידי שמוריד את הבצקת מהר יותר. המעקב נמשך לרוב כחצי שנה. אני ממליץ לך לגשת למומחה פה ולסת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובדם תחושה
דינה02/04/2009תודה רבה, זה באמת נותן לי אופטימיות לגבי העתיד. הייתי אצל כירורג פה ולסת ,וגם אצל כירורג נוסף לחוות דעת שנייה, והאמת גם הם אמרו שיש להמתיןם בלבד .. טוב שיש פורום שכזה !!
לילה טוב אדווח לכם אם יבוא שינוי לטובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשגל28/03/2009
לפני 7 שנים נפלתי על אחת מהשיניים הקדמיות שלי. יישרו לי אותה ומאז הכל בסדר.
לפני כמה חודשים נפלתי שוב על אותה שן.
הייתי אצל רופא שיניים והוא אומר שיכול ליהיות (לא בטוח) שהשן תחליף את צבעה ויהיה צריך לעשות טיפול שורש ולעשות כתר.
אני בת 17 ואני מאוד חוששת לגבי זה. אין דבר שאפשר לעשות כדי להקטין את הסיכויים לעשות טיפול כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצעירי אין דבר שאת יכולה לעשות כעת
ד``ר גלית כהן28/03/2009אם היתה פגיעה בעצב והשן תשחיר יהיה צורך בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי גלית
איילת29/03/2009לאחותי הצעירה הייתה אותה בעיה בדיוק, חמש שנים אחרי שנפלה ושברה שן קדמית, השן שינתה צבע ואחותי כבר חששה שיהיה צרוך בהשתלה או לחילופין טיפול משקם ארוך. נדמה לי שהיא מבוטחת בקופ"ח כללית, אבל בכל מקרה, היא קיבלה במחיר סביר מאוד ציפוי חרסינה לשיניים הקדמיות, לכל הארבע (שיניים קדמיות עליונות) ועכשיו זה נראה אפילו יותר טוב מקודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי צבע בשן קדמית
ד``ר גלית כהן30/03/2009שינוי צבע אינה מילה חד משמעית. שינוי לצבע אפור מעיד בד"כ על בעיה בשורש, ומצריך לכן טיפול שורש. שינוי צבע לצהוב חום למשל יכול להיות מעין "הזדקנות מועצת של השן" ואז לא בהכרח צריך טיפול שורש.
טיפול אינו תמיד טיפול שורש . לפעמים ניתן להסתפק בהשלמות או ציפויים.
אבל כל מקרה לגופו . לאחר בדיקת המקרה הספציפי.
וכמובן , לאחר החבלה אין איך להחזיר את הגלגל אחורה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גל30/03/2009אני ממש הייתי לחוצה והצלחת להרגיע אותי קצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשאסתי27/03/2009
לפני יומיים עברתי טיפול שורש, ושבוע הבא אני אמורה להמשיך אותו
כרגע אני עם סתימה זמנית והתחילו לי כאבים כל בערך עשר דקות
מן כאב חד ומבהיל בשן שעברה את הטיפול.
הדבר מלחיץ אותי האם זה אופייני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שו - כאבים אחרירש
ד``ר גלית כהן28/03/2009יכול להיות כאב לאחר טיפול שורש ממספר סיבות. חשוב לחזור לרופא המטפל, כי לעיתים צריך לקחת אנטיביוטיקה, לעיתי מוצאים עוד תעלה וכד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורסודיל לשטיפת פהיוסי26/03/2009
שלום,
הייתי אצל שיננית והיא המליצה לי להשתמש כשבועיים במי פה רפואיים "קורסודיל"
זה מאוד עזר לי, רציתי לדעת האם קיימת בעיה להשתמש בתכשיר באופן קבוע?
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורסודיל
ד``ר גלית כהן27/03/2009קורסודיל היא שטיפה חזקה מדי לשימוש יומיומי.
יעלותה האנטיבקטריאלית כ"כ טובה שיכולה להיות התפתחות של פטרת.
כמו כן בשימוש ארוך יותר יצבעו לך השיניים בצהוב חום.
לשימוש ממושך מומלצות שטיפות אחרות כמו דנטדין, ליסטרין, אלמקס וכד,
תתייעץ עם השיננית שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשטיפות פה
תומר27/03/2009אני משתמש באוקסיפרש עם פלואוריד מכיוון שהוא ללא צבע
הם בסדר?
ליסטרין הם מי פה צבעוניים
הם לא צובעים את השיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקסיפרש
ד``ר גלית כהן28/03/2009מי פהמצויינים ואינם צובעים.
המרכיב שצובע את השיניים אינו צבע הנוזל אלא החומר עצמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת...עדן25/03/2009
היי,
רציתי לשאול מה מומלץ לעשות קודם טיפול שיניים ?
או ללכת לשיננית? או להפך?
@ יש לציין שאני צריכה את שניהם רק השאלה מה עדיף קודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים
ד``ר גלית כהן25/03/2009את סדר העדיפויות והדחיפויות בטיפול שיניים יכול לקבוע רק רופא שיניים שבדק אותך וראה מה דחוף יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום CT דנטל לצורך עקירת שן בינהצ25/03/2009
שלום,
אני נדרשת לבצע צילום CT דנטל לצורך עקירת שן בינה.
אין ברצוני לבצע צילום זה עקב הקרינה הכרוכה בו.
האם ניתן לבצע עקירה כזו על סמך צילום שיניים רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום סיטי לפני עקירת שן בינה
ד``ר גלית כהן25/03/2009יש מקרים בהם צילום פנורמי מספיק ויש מקרים בהם סיטי הוא חובה. אם את/ה סומכים על הרופא שלך והוא המליץ על סיטי בצעו זאת לפני העקירה.
אכן כמות הקרינה לא מבוטלת, אך השאלה הזו לא עולה בד"כ לפני טיסה לארהב למשל (וחשיפה לקרינה במהלך הטיסה)
כמות הקרינה בסיטי לעומת סיכוי לפגיעה בעצב - האם יש התלבטות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שינייםקרן24/03/2009
שלום רב, ברצוני לבצע הלבנת שיניים. פניתי לכמה מרפאות שיניים והמחירים שהם דרושים גבוהים למדי. מתחיל מ1500 ש"ח. בעבר, אני יודעת שהיו ערכות שהיו נמכרות בפארמים. משום מה הורידו אותם מהמדפים ואיני מצליחה להשיג אותם. האם ניתן לקנות ממקום כלשהו את הערכה הביתית? (עם פסי ההדבקה). קראתי שבחודש הבא אמורה חברת קרסט להוציא למרפאות השיניים ערכות ביתיות.? אנא עזרו לי אני מתחתנת בעוד כחודש וחצי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים ביתית
ד``ר גלית כהן25/03/2009רוב ערכות ההלבנה נעלמו מהמדפים כי אינן עובדות.
הסטריפים של קרסט עובדים טוב יותר, אך אין לי מושג אם הם עדיין משווקים.
אני חייבת לציין שהערכות המוכנות במרפאת שיניים משיגות תוצאות טובות יותר בד"כ
מזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כירורגית של שן בינהדנה24/03/2009
שלום עברתי ביום ראשון עקירה כירורגית של שן בינה תחתונה בצד שמאל. הרופא הינו רופא כירורג מומחה לפה ולסת. הוא ראה את הצילום הפנורמי שלי ואמר שהעצב לא כל כך קרובה לשן ולכן לא הפנה אותי ל CT היום יום שלישי והשפה התחתונה שלי כולל הסנטר עדיין רדומים כלומר אין לי בהם תחושה. האם יש סיבה לדאגה? האם אכן היתה פגיעה בעצב? יש לציין שאני עדיין נפוחה מהטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה ותחושת האדמה
ד``ר גלית כהן25/03/2009לפי התאור שלך יש סבירות גבוהה לכך שתחושת ההרדמה קשורה לנפיחות וכשזו תרד התחושה תתחיל לחזור. אך בהחלט מומלץ בחום לחזורלבדיקה אצל הכירורג. גם ברמה של תחושת הרדמה יש דרגות וחשוב לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירה כירורגית ותחושת הרדמה
דנה26/03/2009היי,
הנפיחות רובה כבר ירדה לי
דיברתי עם הרופא טלפונית והוא נתן לי מרשם לסטרואידים הוא אמר שזה אנטיביוטי והוא נתן לי את זה כי יכול להיות שהתפתחה דלקת סביב העצב.
הוא אמר לי לקחת את הכדורים בשמך יומיים
היום אני כבר ביום השני ואין שיפור בתחושות.
הוא אמר שזה דיי מוזר לו כי בזמן הטיפול הוא לא ראה שום דבר חריג ולא ראה סיבה לדאגה.
יש לי שאלה נוספת..
במידה ואכן היתה פגיעה בעצב יש דרך טיפול בכך? זה נעלם עם הזמן או שזה לכל החיים? אני ממש בלחץ מזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירה כירורגית ותחושת הרדמה
ד``ר גלית כהן27/03/2009סטרואידים יעזור אם ההרדמה נובעת מלחץ של נפיחות.
במידה ויש פכיעה בעצב. תלוי מה מידת הפגיעה. התחושה יכולה לחזור תוך מס שבועות, חדשים או לא לחזור כלל. זה לא שחור לבן.
רצוי להשאר בבקורת אצל הרופא. הוא מומחה לכירורגיה והוא האדם המתאים ביותר לטפל בכך.
תרגישי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרדמות
אהרון חיות28/03/2009הרדמות לאחר עקירה של שן בינה יכולה להיות זמנית או קבועה
אם היא נותרת לאחר כחצי שנה ללא כל שיפור ניתן להניח שתשאר לצמיתות
השאלה היא האם המנח של השן היה מלכתחילה קשה וקרוב לעצב של הלסת התחתונה
כן חשוב לדעת האם הרופא החתים אותך לפני ביצוע העקירה בדבר נזק נוירולוגי שעלול להווצר
ד"ר חיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההירדמות
דנה29/03/2009הוא אמר שלא היתה כל כך קרבה ובגלל זה גם לא הפנה אותי לסיטי
הצמיחה שלה היתה לכיוון השיניים הוא אמר שהיא בעיתית מבחינת המשיכה שלה, ההוצאה שלה, לא מבחינת הפגיעה בעצב
הוא החתים אותי על הטופס שאומר שיש סיכון לפגיעה בעצב ודיבר איתי על זה גם לפני הטיפול וכשזה אכן קרה הוא אמר שזה לא היה צפוי כי לא היה שום דבר חריג בזמן הטיפול
אני כבר שבוע אחרי הטיפול והמצב אותו הדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפני לרופא שלך.
ד``ר גלית כהן30/03/2009זה לא נושא לטיפול באינטרנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבהתומר23/03/2009
עקב חבלה אחת מהשיניים הקדמיות האפירה אך לא בוצע בה טיפול שורש ואני מעדיף להמתין איתו עד שיהיה צורך אם בנתיים אני מעוניין לבצע הלבנה האם הלבנה חיצונית תיתן מענה מספיק טוב? האם יש דרך אחרת? (ציפויים וכו... ואיך זה ישתלב אם יהיה צורך בכתר בעתיד) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנה
ד``ר גלית כהן24/03/2009הכל בנקודת הנחה שנבדקת עי רופא שיניים , שבדק ומצא שהשן ויטלית (חיה) והעצב עדיין חי. כי אם השן לא ויטלית, צריך טיפול שורש גם אם אתה לא רוצה בכך.
הלבנה חיצונית כנראה שלא תסייע. ציפויים יכולים לפתור את הבעיה. אם יהיה צורך בעתיד בכתר, הציפוי יוחלף בכתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
תומר25/03/2009אני בתהליכים לקראת טיפול אורתודנטי שלבסוף יכלול קוביות למעלה
1. האם ציפוי בשיניים הקדמיות חזק מספיק לעמוד בלעיסה? בטיפול אורתודנטי?
2. האם אפשר לעשות טיפול שורש לפני או במהלך טיפול אורתו?
תודה רבה על כל התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורתו וציפויי שיניים
ד``ר גלית כהן25/03/2009ככלל עדיף לעשות ציפויישיניים לאחר סיום הטיפול האורטודנטי ולא לפניו.
אין בעיה לטפל בשיניים במהלך היישור, כולל טיפולי שורש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלינור23/03/2009
עשיתי טיפול שורש והשאלה שלי היא אם חייבים לעשות אחרי זה כתר או שאפשר להסתפק בסתימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר
ד``ר עדי אריאלי23/03/2009ההחלטה אם לעשות כתר לאחר טיפול שורש תלויה בכמות חומר השן שנותרה. מטרת הכתר היא לאפשר תיפקודתקין ולהפחית סיכון לשברים במקרה של אובדן חומר שן ניכר. ההחלטה היא בידי הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה לטיפול שורשיערה23/03/2009
אשמח לקבל שמות של מומחים לטיפולי שורש (באזור ירושלים) בהמלצתכם.שמעתי על ד"ר בועז שי שמקבל בהדסה, אך התורים אליו רק לאוגוסט. תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין זה הפורום המתאים
ד``ר גלית כהן24/03/2009יש רשימות של מומחים באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים, משרד הבריאות ובדפי זהב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה נפלהסימה22/03/2009
שלום רב נפלה לי סתימה (סתימה בת כמה שנים) משן מס' 36. רופא אחד אומר, שדרוש טיפול שורש + כתר. רופא שני אומר, שדרושה רק סתימה חדשה (הוא ציין שהדבר אמנם קשה לביצוע, כי חלק מהשן שבור, אך הדבר אפשרי). איך אדע במה לבחור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה או כתר
ד``ר עדי אריאלי23/03/2009לעיתים ישנם מקרים גבוליים ולכן דיעות שונות מרופאים שונים. בחר לטפל אצל הרופא שעליו אתה סומך יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה בלי מתכותזהבה20/03/2009
שלום, עברתי טיפל שורש באחת השיניים, ורציתי לדעת האם קיים מבנה שאין בו בכלל מתכת. אפילו לא זהב. בתודה, זהבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה לא מתכתי
ד``ר עדי אריאלי23/03/2009קיימים מבנים לא מתכתיים שעשויים מחומרים מרוכבים או מזירקוניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)