מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חזקים אחרי טיפול שורששרונה19/10/2007
בס"ד
כיומיים אחרי טיפול שורש בשן טוחנת תחתונה החלו כאבים מאד חזקים ששום כדור לא עזר.
חזרתי לרופא והוא הוריד מהגובה של השן ואמר שזה יכול לקרות אחרי טיפול שורש..הוא אמר שבצילום רואים שקצת חומר עבר את השורש ולכן הכאבים ,אך זה אמור לחלוף תוך יום או יומיים.
האם זה יכול להייות אחרי טיפול שורש?הרי כבר אין שורש שיכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לאחר טיפול שורש
ד``ר גלית כהן23/10/2007כאב לאחר טיפול שורש יתכן ואכן קורה באחוזים גבוהים יחסית. הכאב אינו מהשן עצמה, שהרי אין עצב. הכאב הינו מהעצם הסובבת התומכת את השורש. הכאב עובר תוך מס ימים ולעיתים יש אפילו צורך באנטיביוטיקה.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שניים .עינב18/10/2007
הי ,
אני מאוד רוצה לעשות הלבנת שניים .
ורציתי לדעת כמה הלבנת שניים עולה היום, מהו הטיפול הכי טוב להלבנת שניים , וכמובן מה הנזקים שנגרמים כתוצאה מהטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן23/10/2007מחיר הלבנת שיניים משתנה ממרפאה למרפאה ומסוג הטיפול הנחוץ למשנהו.
אין טיפול הכי טוב . יש טיפול הכי מתאים. צריך לעבור בדיקת שיניים ולהתאים את סוג הטיפול לשיניים שלך.
בטיפול נכון ומתאים אין כל נזקים.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברשת שינייםיפה18/10/2007
דר' גלית שלום רב!
רציתי לדעת עוד דבר לגבי מברשת שיניים,
היום קניתי מברשת שיניים חדשה של oral-b רגילה לגמרי עם סיסים רכים רציתי לדעת אם המברשות של החברה הזו טובות?
ויש למברשת בצדדים כאלו סיסים קצת יותר ארוכים שבהם אני מצחצח גם את השיניים התחתונות מקדימה ומאחורה וירד לי טיפת דם בשני השיניים למטה, רציתי לשאול אוליי צריך להחליף מברשת?..
תודה והמשך יום נעים!
מאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר *****סיבים
יפה18/10/2007**סיבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהoral-B היא חברה מצויינת
ד``ר גלית כהן23/10/2007דימום בזמן צחצוח הוא סימן לדלקת חניכיים ומומלץ לפנות לשיננית.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיףרועי17/10/2007
שן טבעית עם חשד לא ברור לסדק, לעשות המיסקציה או אפיסוקטומי? או "פשוט" לעקור ואז הרמת סינוס , השתלת חניכיים ושתל...
מדובר בשן 26 שהיא האחרונה שנותרה במשנן...
מה הנזק שעלול להגרם לחניכים ותוך כמה זמן זה יקרה אם ישנה מעל לשן זו פיסטולה בולטת אך לא במיוחד כואבת...
אודה על התייחסות אוביקטיבית וללא אינטרס כלכלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן עם חשד לסדק
ד``ר גלית כהן23/10/2007אפיסקטומי אינו טיפול לסדק.
המיסקציה הינו טיפול אפשרי בסוג ומיקום מסויים של שתל, אך אורח חיי אחכ אינו גבוה במיוחד. היום בעידן השתלים ניתן לתת פתרון ארוך טווח יותר.
השתל הוא אכן הפתרון היקר ביותר , אך היחיד שפותר את הבעיה לאורך זמן.
ולי כמובן אין כל אינטרס כלכלי בעניין
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש וכתראני17/10/2007
הגעתי לרופא שיניים עם חתיכת שן שנברה ממבנה שלא הוא עשה וללא כתר.הוא התעקש לעשות מבנה חדש וכתר.לאחר המבנה שעשה היו לי כאבים.הוא אמר שזה כיס אויר ושיסדר.לאחר שעשה את הכתר,היו לי כאבים ואחר התכחשות שה בוצע גבוה מדי הסכים שגבוה ושייף.עדיין יש לי כאבים וניראה לי שעדיין זה גבוה בנקודה מסוימת או שישר מדיבנקודה שננשך לי האוכל.
בשיחה טלפונית המזכירה אמרה שהוא אמר שאקבע תור ויעקור לי לגמרי.הכתר שעשה רק לפני חודש וחצי אני עדיין משלמת עליו.האם זה צודק?מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש וכתר
ד``ר גלית כהן23/10/2007התשובה מחייבת בדיקה.
אם אינך סומכת על המלצת רופא השיניים שלך פני לחחות דעת שיניה
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה לא מאוזנתשרון17/10/2007
בס"ד
שלום רב, אני רופא שיניים.
הגיע למרפאה בחור כבן 30 הסובל מאפילפסיה GRAND MAL כ 3 התקפים בחודש(למרות טיפול תרופתי ממושך). לדברי הנאורולוג לא צפוי שיפור במצבו.
מה סיווג הASA שלו?
האם לפי החוק עלי להפנותו למרפאה בחולים בסיכון ?
במרפאה קיימים פותחי פה אולם אין לנו אפשרות לפתיחת ווריד (+וואליום) אם יש צורך .
איך מתארגנים במרפאה בסיכון לטיפול בכזה חולה ?
בברכה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה לא מאוזנת
ד``ר גלית כהן23/10/2007לדעתי האישית המטופל צריך לעבור טיפול במרפאה לסיכון גבוה
לא ניתן ללמד רפואת הפה בהתכתבות
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מקובל לגבות עבור צילום?לילי16/10/2007
הייתי אצל רופאת השיניים. היא טוענת שאין כלום והכאב עליו התלוננתי מקורו בשן רגישה ואין מה לעשות. היא עשתה צילום של השן (רנטגן) וגבתה ממני 100 ש"ח. האם זה הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
ד''ר איתן ויינשטיין16/10/2007שלום ליהי
אם לא גובים עבור בדיקה אז מקובל לגבות עבור הצילום.
המחיר -כל רופא והמחירון שלו.
דר איתן וינשטיין
מרכז רפואי רמת אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל יש להתחיל?לילי16/10/2007
שלום ד"ר
יש לי אחיין בן חמש שהוריו אינם מקפידים בעניין צחצוח שיניו בכלל! הם מתווכחים איתי שזה לא הגיל והוא עלול לבלוע משחה...
אני סבורה - ועד כמה שידוע לי - יש להקנות הרגל צחצוח השיניים עוד בגיל שנתיים! ולא לוותר לפעוט בעניין זה.
מה את אומרת? ואיך מסבירים להורים עקשניים כאלה שהם מסבים לו נזק שיבוא לידי ביטוי בעתיד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש להתחיל צחצוח שיניים עם הבקיעה
ד``ר גלית כהן16/10/2007ליהי שלום,
את צודקת בהחלט. יש להתחיל לצחצח שיניים עם בקיעת השיניים הראשונות. יש משחות שיניים המיועדות לפעוטות ומברשות שיניים מתאימות לפעוטות.
אם ההורים חוששים מבליעת המשחה, למרות שאין בעיה עם משחה מתאימה לפעוטות בכמות קטנה, ניתן לצחצח גם ללא משחה. חשוב ביותר הוא הקניית ההרגל שחייבים לצחצח שיניים פעמיים ביום , והניקוי המכני של השיניים.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתן לשאול גם עי ילד בן שנתיים?אורית16/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ניתן לשאול בכל גיל
ד``ר גלית כהן16/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינניתsamar15/10/2007
שלום רב,
אני סיימתי את לימודי כשיננית ועכשיו אני מחפשת עבודה. רציתי לדעת איפה יש ביקוש יותר, באזור חיפה או ירושלים? ומהו שכר השיננית (טווח ממוצע)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיננית
ד``ר עדי אריאלי15/10/2007לסמר שלום,
למיטב ידיעתי יש יותר עבודה באזור הצפון מאשר בירושלים שדי רוויה בשינניות. שכר השיננית מאד משתנה. בכל אופן אני ממליצה לך בחום לפנות אל אגודת השינניות לעזרה בתחום זה.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
samar17/10/2007תודה רבה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר?אחת שהיתה שם14/10/2007
שלום
אמי חשה שהשחזור בשן 37 נשבר לה.הרופא טוען שמה שנשבר זה דופן השן ומציע לה השחזה לכתר.ללא טיפול שורש.האם הכנה לכתר אינה מחייבת טיפול שורש?
הרופא טוען שמצב השן טוב ולכן לא יעשה טיפול שורש אלא רק כתר.
האם דבריו הגיוניים לטעמך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש וכתר
ד``ר עדי אריאלי15/10/2007שלום רב,
כתר אינו מחייב ביצוע טיפול שורש בשן. במקרים בהם ניתן להמנע מביצוע טיפול שורש זה לטובת השן, כי כך מאבדים פחות חומר שן.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי צילוםחגית13/10/2007
מה ההבדל בין צילום סטאטוס לפריאפקאלי?
ברור לי שסטטוס מתייחס לכל הפה - אך השאלה היא לגבי שן בודדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
חגית14/10/2007וכן אודה אם בתשובתך תכללי גם את עניין הצילום הפנוראמי...
איזה מהצילומים עדיף על מנת לאבחן סדק בשורש בוודאות?
למיטב הבנתי מעיון בפורומים רפואים העוסקים ברפואת שיניים במידה ויש דלקת הנובעת בגין סדק בשורש ככל שהזמן יחלוף יהיה נזק לעצם יותר מאשר תועלת - כמה זמן נחשב לסיכון מיותר?
אני פשוט מעוניינת לדעת בוודאות שאין סדק בשורש ואני רואה שרופאי השיניים בעצמם מתלבטים...
כנראה שהטיפול של חידוש ט"ש קשה יותר מעקירה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילומי שיניים
ד``ר עדי אריאלי15/10/2007חגית שלום,
צילום סטטוס הוא אוסף של צילומים פריאפיקליים של כל השיניים בפה. הוא כולל בין 14 ל- 18 צילומי- שיניים קטנים- מקומיים. צילום פנורמי הוא צילום אחד רחב שרואים בו את כל השיניים , את הלסתות ומפרק הלסת.
כדי לאבחן סדק בשורש של שן מסויימת לרוב עושים צילום פריאפיקלי, לעיתים משתי זויות ( 2 צילומים). אבל מיקום הסדק לעיתים מקשה על האבחנה . יש לזכור שצילום רנטגן נותן מידע דו-מיימדי על המצב התלת מיימדי הקיים.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדק בשורשדפנה13/10/2007
כנראה שיש סדק - גם רופאי השינים מתלבטים - אני לא רוצה למהר לעקור כי גם ככה אין לי כמעט שיניים - הם טוענים שכדאי כי יש לי בלוטה בחניכים...
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק בשורש
ד``ר עדי אריאלי15/10/2007לדפנה שלום,
לפי מה שאת מתארת התייעצת עם יותר מרופא אחד והאבחנה היא סדק בשורש. "בלוטה " בחניכיים מעידה לרוב על זיהום במקום.
אם זה המצב יש להעריך מהו מיקום הסדק. אם המיקום של הסדק הוא כזה שאינו מאפשר תיקון, אין בררה אלא לעקור את השן. רצוי להיתייעץ ברופא מומחה לטיפולי שורש.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאמינייטמ1213/10/2007
ד"ר שלום
לפני 3 שנים וחצי עברתי טיפול למינייט לשמונה שיניים קדמיות
לפני שנה נפל לי אחד הלמינייט והרופא החליט שאולי אני חורק שיניים ומזה שנה אני עם סד עליון בלילה הבעיה שאותו למינייט נפל לי כבר 4 או חמש פעמים
ואני כבר לא בטוח שהסד זה הבעיה
א. האם יכול להיות שהסד גורם ללמינייט ללחץ מסויים ואז בסופו של דבר הלמינייט נופל ?
ב. מה יכולה להיות הבעיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למינט
ד``ר גלית כהן16/10/2007חריקת שיניים היא סיבה סבירה לנפילת ציפויי חרסינה אם יש מגע בכיר בתנועה מסויימת.
יתכנו סיבות נוספות אך זה מחייב בדיקה. פנה לרופא המטפל הוא כנראה ידע לאבחן את הסיבה.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהפהאוסנת13/10/2007
שלום !
תמיד נודף לי ריח רע מהפה גם אחרי לעיסה של מסטיק אורביט
ולפעמים אני מנקה בין השיניים עם קיסם והריח יותר חזק
ולא תמיד אני מצחצחת שיניים רק כשאני רואה שישיניי מתחילות להצהיב ..
ולפני 3 חודש היה לי כאב נורא חזק בחניכיים של השיניים הטוחנות והיה מין בלוטה שנראה כאילו יש בתוכה מוגלה ובחרתי להתעלם מזה אולי יעבור לי ואכן עבר ..
1.רציתי לדעת אם הכאב הזה יחזור או אולי יש לי בעייה בחניכיים
2.האם זה מצריך טיפול אצל רופא שיניים?אם כן מה הוא המחיר בערך?
3.או שפשוט לצחצח כל יום ולהשתמש במי פה ובחוט דנטלי?
סליחה על "הסיפור" ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים
ד``ר עדי אריאלי15/10/2007לאסנת שלום רב,
לפי התיאור שלך ישנן מספר בעיות בפיך. הנפיחות אותה תיארת בחניכיים יכולה להיות כתוצאה מזיהום . מקור הזיהום יכול להיות השן או החניכיים. בנוסף ריח הפה אותו את מתארת גם יתכן שמקורו מזיהום בחלל הפה.
אני ממליצה לך ללכת בהקדם אל רופא שיניים .
צחצוח שיניים צריך להתבצע על בסיס קבוע , יומיומי בוקר וערב.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)