מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפוי לפני חתונה.דחוף דחוףרויטל10/10/2007
אני מתחתנת בעוד שבועיים,יש לי רווח קטן קטן בשיניים הקדמיות וזה מפריע לי.רציתי לדעת כמה זמן לוקח לעשות ציפוי והאם אפשר לעשות ציפוי רק לאותו יום של החתונה?
תודה,רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמת שיניים קדמיות
ד``ר עדי אריאלי15/10/2007לרויטל שלום,
רווח בין השיניים הקדמיות ניתן לפתור על-ידי הזזת שיניים אורתודונטית, ע"י ציפויי או כתרי חרסינה או על-ידי השלמת החסר בסתימה בצבע השן. יש להתאים את הטיפול למצב השיניים, ולכן אני ממליצה לך ללכת להבדק אצל רופא השיניים.
בהצלחה, ומזל-טוב
ד"ר יעל רובינשטיין- אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרווח
ד''ר איתן ויינשטיין16/10/2007מזל טוב
כמובן שצריך לעשות בדיקה ולראות את המקרה, אך עקרונית ניתן לסגור את הרווח בתוך שעה
ד"ר איתן וינשטיין
מרכז רפואי רמת אביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוט דנטלייפה10/10/2007
בוקר טוב!
אתמול השתמשתי בחוט הדנטלי גם בשיניים התחותונות קדמיות ובשן אחת חדרתי קצת עמוק עם החוט כדי שיצאו לי השאריות רציתי לדעת אם זה יכול לגרום לשן להתעקם?...או כל דבר אחר?
תודה מראש:
מאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוט דנטלי
ד``ר גלית כהן16/10/2007שימוש בחוט דנטלי אינו יכול לגרום לתזוזת שיניים או סתימות.
הדבר היחידי שיכול לקרות משימוש אגרסיבי מדי בחוט הוא דימום מקומי מהחניכיים העובר במהירות וללא כל נזק.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן קדמיתיפה09/10/2007
שלום רב!
אני בן 16 ומזה כמה חודשים גיליתי שהשן הקדמית שלי מצד ימין (ליד הניב) שחוקה קצת מבפנים
ז''א קיר השן מאחורה שחוק מעט, בהתחלה חשבתי שזה סתם חתיחת גרעין שנתקעה לי שם ואז כשהסתכלתי במראה עם מראה קטנה ראיתי שיש חור קטנטן אבל זה לא חור היא רק שחוקב מעט כמובן שזה גדל קצת וזה לפעמים מציק, לא כואב במיוחד. רציתי לשאול:
1. איזה טיפול צריך לעשות או האם צריך כתר?
2.האם יכול להגרם נזק והשם תתפורר ותשבר? או שהחור ימשיך לגדול?
תודה רבה והמשך יום טוב:
תומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן קדמית
ד``ר גלית כהן16/10/2007מאור ,
רצוי לפנות לבדיקה לרופא שלך. שחיקה בלבד לא תמיד מצריכה טיפול.
אם זה גדל יתכן ומדובר בעששת (חור) ולא שחיקה , המצריכה טיפול. בלי טיפול חור ימשיל לגדול ויגיע עד לצורך בטיפול שורש - חבל.
לפי התאור שלך לא צריך כתר אפשר כנראה לטפל עי סתימה .
פנה לטיפול
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעתיפה09/10/2007
שלום רב!
אני בן 16 ורציתי לדעת:
אני לפעמים משחק עם הלשון בשן(נוגע בה מקדימה ומאחורה) הקדמית מצד ימין לפעמים כל היום זה מין הרגל כזה..
רציתי לדעת אם זה יכול לגרום לשן להתעקם או כל דבר אחר?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "משחק" עם הלשון בשן
ד``ר גלית כהן16/10/2007בד"כ אינך יכול לגרום לנזק עי תנועה כזו. אבל אם מדובר בתנועה חזקה ותכופה תתכן תזוזת שיניים.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגלית תודה מקרב לב, על הסבלנותתמרה09/10/2007
תודה מקרב לב, על הסבלנות, המקצועיות, וההבנה.
אני רק רוצה שתדעי, לבושתי אמנם, שב 49 שנותי (כן, כן..) את רופאת השיניים הראשונה שאני בוטחת בה, הראשונה- שאני לא יוצאת בטראומה מהטיפול והראשונה שאני " מוכנה" לחזור אליה.
אין כאן שמץ של גוזמה-זו האמת העירומה.
ולמי שלא מבין - אני יכולה לקבל תואר פרופסורה בפחדנות מרופאי שיניים.
מה שמכונה פחד פתולוגי.
משפחתי מאחלת לך בריאות ואריכות ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה לך תמרה, לשרותך תמיד,גלית
ד``ר גלית כהן16/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשרמור08/10/2007
שלום רב.
כבר שנה שהאוזניים שלי סתומות. הייתי בתקופה האחרונה ברופא אף אוזן גרון שנתן לי בדיקות ובדק אותי ואמר שהכל תקין, והוא אמר לי שאולי זה קשור לשיניים או לטיפול האורטודנטי שאני עוברת. נזכרתי שבערך לפני שנה ויותר הרופא שיניים שלי עשה לי טיפול שורש בשן השמאלית למעלה, ובמהלך הטיפול הוא הרגיש שיוצא נוזל מהתעלות ואמר שכנראה השורש שלי נכנס לסינוסים ונתן לי אנטיביוטיקה ואז הוא המשיך. האם יכול להיות שזה קשור לאוזניים הסתומות??
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין אזניים לשיניים
ד``ר גלית כהן08/10/2007יש קשר לסינוסים, אין קשר לאזניים.
אזניים יכולות להיות קשורות לבעיות מפרק, אבל גם אז לא לאזניים "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אוקסיפרשחסוי08/10/2007
שלום רב,
הייתי אצל שיננית שאמרה שאני סובלת מדלקת חניכיים. היא המליצה לי על מי פה מסוג 'אוקסיפרש'. גמרתי את השימוש בבקבוק והשאלה היא אם לרכוש עוד בקבוק ולהמשיך עם מי הפה הללו? שמעתי איזו שמועה שמדובר במי פה שעלולות להכהות את השיניים - האם זה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוקסיפרש
ד``ר גלית כהן08/10/2007אוקסיפרש אינו סוג מי פה המכהה שיניים. יש מי פה אחרים שגורמים לכך.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!רציתי לשאול לגבי חוט דנטלייפה07/10/2007
אני משתמש כבר די זמן בחוט דנטלי ואני מנקה את כל אזור השיניים רציתי לדעת אם זה עלול לגרום לרווחים בשיניים? (במיוחד בקדמיות).
ואם יכול להגרם נזק ע''י כך שזה לפעמים נפרם בשיניים?..
ודבר אחרון: אני יודע שצריך לנקות עם חוט דנטלי פעם ביום לפני השנה ממומלץ* אבל אני לרוב מנקה אחרי הארוחות כאשר אני מרגיש מזון תקוע בין השיניים, האם זה בסדר?.
תודה מראש בברכה:
מאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוט דנטלי
ד``ר עדי אריאלי08/10/2007מאור שלום,
חוט דנטלי הוא האביזר הטוב ביותר לניקוי בין השיניים, אך כמובן שאינו מתאים לכל מקרה. מומלץ להיועץ ברופא שיניים או שיננית לגבי השימוש בחוט דנטלי, הם יתייחסו למבנה השיניים , למרווחים הקיימים ביניהם ולמצב החניכיים. קיימים בשוק גם חוטים המכונים dental tape שעשויים טפלון והם פחות מתפצלים בין השיניים.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולה = ציסטה ????יעל07/10/2007
שלום,
כתבת שרוב המקרים של סדק בשן הטיפול הוא עקירה- באיזה מקרים אין צורך בעקירה?
מה זה פיסטולה פעילה ?
יצא לי בליטה ואחרי חודשיים שהיא יצאה היא התחילהלכאוב אז לקחתי מוקסיויט וזה הפסיק לכאוב , האם זה אומר שהיא כבר לא פעילה?
האם יש דרך לסגור את הפיסטולה בניתוח ? האם פיסטולה זה שם נרדף לציסטה ?
מה המקסימום שעליי לעשות לפניי שאלך לעקור ? כי מדובר בשן קידמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולה בשן קדמית
ד``ר גלית כהן08/10/2007פיסטולה הינה פתח היציאה של הזיהום מתוך העצם לחלל הפה. בפה זה נראה כבליטה לבנבנה ובלחיצה עליה מופרשת מוגלה. אנטיביוטיקה ממסכת את הבעיה. הבעיה נרגעת לזמן מה אך הגורם לזיהום לא נעלם וממשיך לייצר זיהום ודלקת.
לעיתים תלוי במיקום הסדק ניתן לכרות חלק מהשורש בניתוח, אך זה יתכן רק בשברים בחלק הקיצוני של השורש ושברים אלו נדירים .
בד"כ אין מנוס מעקירה וודאי שלאורך זמן אין מנוס מעקירה.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דניתסדק בשורש...07/10/2007
מדוע הוא נגרם?
איך פתאום בגיל 40 לאחר טיפול שורש בן למעלה מ 10 שנים... ככה פתאום סדק בשורש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק בשורש
ד``ר גלית כהן08/10/2007יכול להיות גם אחרי 20 שנה. כל חומר שעובר העמסה כרונית יכול להכנע בשלב מסויים.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון וטיפולי שינייםלילי07/10/2007
מהי המדיניות שלכם לגבי טיפולי שיניים בשליש הראשון להיריון? מותר/אסור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וטיפולי שיניים
ד``ר עדי אריאלי08/10/2007שירי שלום,
השליש הראשון של ההריון הוא תקופה רגישה לאם ולעובר. התשובה לשאלתך היא דחיפות המקרה. כמובן שאם יש כאבים , דלקת , עששת עמוקה וכו' חייבים לטפל, אך כל טיפול שניתן לדחות לשליש השני של ההריון עדיף. מומלץ מאד כאשר מתכננים הריון לגשת ולהבדק אצל רופא שיניים.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינה כלואהשני06/10/2007
שלום לכם!!!
לפי צילומים שערכה לי רופאת השיניים ניכר כי ישנה שן בינה כלואה (צד ימין למטה). היא לא מפריעה ולא מכאיבה בינתיים. אך האם ישנן סיכונים בכך שאני מתמהמהת בעקירתה? האם היא עלולה ללחוץ/לעקם שיניים שכנות? אציין כי שיני יפות וישרות. עברתי כבר עקירת שן כלואה בצד השני (עם תפרים וכו') וזה ממש לא נעים. לא בא לי לעבור זאת שוב...
אודה על תשובתכם
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה כלואה
ד``ר גלית כהן08/10/2007לא ניתן לענות על שאלתך ללא צילום ובדיקה. יש עמדה בה השן יכולה להשאר בפה לתמיד ללא גרימת כל נזק. ויש עמדות בהן השן עלולה לגרום לנזק אם לא תעקר.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותמאיר05/10/2007
היי 3שאלות בבקשה.
נאמר שאכלתי משהו מתוק עכשו. האם אפשר לחכות לערב לצחצוח או לצחצח כבר עכשו?
שאלה שנייה: מצב השיניים שלי בסדר גמור צחצוח, חוטים דנטלים הכל.
היכן ניתן לקנות קיסמים מיקרו- בסופר פארם לא מצאתי- אני רוצה להחליף את הדנטאלי חוט.
* אם אני שותה רק מיים מינרליים וידוע ששם אין פלואוריד האם זה מזיק? או שאני חייב פלוארויד למרות שבמשחה יש.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר תשובות
ד``ר עדי אריאלי08/10/2007למאיר שלום,
כאשר אוכלים פחמימות נוצרת חומציות בחלל הפה שעשויה להזיק לשיניים. במידה ואין באפשרותך לצחצח שיניים מומלץ לשטוף את הפה במים או ללעוס מסטיק ללא סוכר.
קיסמים מיקרו דקים ניתן להשיג בבתי מרקחת ובמידה ואינך משיג בקש מהרוקח שיזמין עבורך. יש לציין שלרוב החוט הדנטלי מנקה טוב יותר מקיסמים (תלוי כמובן במבנה השיניים) ואני ממליצה לך להתייעץ עם רופא השיניים\השיננית שלך לפני שאתה עושה שינוי.
ולגבי מים מינרליים- נכון שאינם מכילים פלואוריד, אך קח בחשבון שפלואוריד הנצרך במי-שתייה (סיסטמית) משפיע רק על שיניים מתפתחות, כלומר עד גילאי העשרים, ובשיניים בוגרות חשוב הפלואוריד המקומי, זה שנצרך ממשחות שיניים, שטיפות פה, ואצל רופא השיניים\ שיננית.
המשך להקפיד על בריאות שיניך!
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן - נזק לשן שכנה?יעל05/10/2007
קראתי באחד השאלות פה שלמישהי נגרם נזק לשן צמודה לשן שעקרו, איזה נזק יכול להיגרם לשניים השכנות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק לשן הסמוכה לעקירה
ד``ר גלית כהן08/10/2007בטיפול שגוי תמיד יכול להגרם נזק . בעקירה ניתן בשוגג לפגוע בשן סמוכה, בדיוק כפי שבעת בצוע סתימה ניתן בשוגג לקדוח בשן הסמוכה.
אך אין סיבה אמיתית לדאגה, רופאי שיניים לומדים לפחות 6 שנים ומומחים עוד מס שנים נוספות ואחכ מצטבר ניסיון של עבודה קלינית.
זה פשוט לא קורה, אל תדאגי.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב שינייםlior600005/10/2007
האם כאב שיניים בשן טוחנת תחתונה מהווה בעיה באוזניים שגורם לאי שיווי משקל..
* יש לציין שהכאב שיניים הוא עמום.
חשוב גם לציין שהשן עברה סתימה.
מקווה לתשובה בהקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מקרין
ד``ר עדי אריאלי08/10/2007לליאור שלום,
כאב שיניים יכול להקרין לאזורים סמוכים. נפוץ שכאב משן טוחנת עליונה מקרין לאזור הרכות וכאב משן טוחנת תחתונה מקרין לאזור האוזן. הכאב גם יכול להקרין לאזורים נוספים ולגרום לתחושות שונות.אני ממליצה לך לגשת אל רופא השיניים ולבצע בדיקה יסודית לאיתור מקור הכאב.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)