פורום רפואת שיניים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הלבנת שיניים וציפוי חרסינה
    ליהי
    04/10/2007

שלום שמי ליהי , אני בת 19 וכשהייתי בכיתה ד שברתי את 2 שיניי הקדמיות ומאז יש לי בהן השלמות, ההשלמות לא אסטתיות לטעמי מכייון שהן שקופות בתאורה/אור שמש ורואים "חצי שן טבעית " ומבינים שהיתר זה המילוי שהוא למעשה של חומר ההשלמה...
    רציתי לשאול אם ציפוי 2 שיניי הקדמיות בחרסינה עשוי לעזור? האם זהו חומר עמיד חזק ויעיל למצבי? כמו כן אני שוקלת הלבנת שיניים ואמא שלי טוענת שזה הורס את השן ופוגע בה, ושזה אחרי כמה שנים לא נשאר לבן והשיניים חוזרות לקדמותן... היא טועה? והאם בכלל ניתן לשלב בין ציפוי השיניים לחרסינה והלבנתן?

כמו כן אשמח לקבל ייעוץ לרופא שיניים ברמה גבוהה מאשדוד.

יום נפלא, ליהי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הלבנת שיניים וציפויי שיניים

ד``ר גלית כהן
    08/10/2007

הלבנת שיניים, כשנעשית לפי הפרוטוקול המתאים אינה גורמת נזק לשיניים.
    צודקת אמך שאין זה טיפול ל"תמיד", אותם גורמים שצבעו את השיניים עד היום ימשיכו להתקיים וצבע השיניים יכהה עם הזמן, לכן כשעושים בלבנה רצוי להמשיך עם תחזוקה. גם תספורת אינה לכל החיים. הגוף הוא דינמי וחי.
    ציפויי חרסינה הם ציפויים דקים ועמידים מאד היכולים להגיע לרמת אסתטיקה גבוהה מאד.
    ניתן כמובן לשלב בין השיניים. לבצע קודם הלבנה (רק שיניים טבעיות מלבינות, חרסינה אינה מלבינה) ואחכ ציפויים בצבע התואם את צבע ההלבנה. ואחכ לתחזק את ההלבנה לפי הצורך.

צר לי, אך אין באפשרות מדור זה להמליץ על רופאי שיניים

בברכה,
    ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול והרכבת שיניים בישור הלסת והפה
    האלמונית
    04/10/2007

למומחים שלום.! הכותרת: טיפול בשיניים עקומות והרכבת שינוי הלסת והפה מחדש !
    כאישה מוגבלת – מגיל 27 כבר לא נשארו לי שניים, ואם הזמן קבלתי טיפול אצל רופאת שיניים פרטית. והרכבו לי כתרים בכל הלסת העליונה והתחתונה.
    אחרי 10 שנים, התחלו הכתרים להתפרק "ושוב" הרכבתי מחדש, ועד היום אותם הכתרים
    השתחקו בכל הלסת והפה, המצב החמיר מריחות לא נעימים בחלל הפה, ודווקא אני מקפידה לצחצח אחרי כל ארוחה וגם שוטפת במי-פה וזה לא עוזר.!
    אבל הבעיה שכל הכתרים באזור תמיד צהוב וגם פוגעים מצורת חלל הלסתות והפה שהתחילו לשנות זווית והלסתות שגם מתעקמות ואני מתקשה לדבר ברור ולא ישר, וכל לעיסה באוכל וממתקים שונים ואני ננשכת בחלל השפה...וממש מתביישת לצחוק/לחייך, וגם להתנשק עם גברים שנרתעים ממני בגלל הלסתות והריחות בחלל הפה....אני חייבת לעשות שינויים וטיפול למניעת הנזק שיפגע מצורת הנשיות שלי ? אני מעוניינת לקבל עזרה וטיפול לבניית לסתות ושיניים יציבות ויפות ומבריקות להיגיינה ואסתטיקה שלי......בדחיפות ? ? אנא עזרו לי והפנו אותי לרופא בכיר מומחה לטיפול כזה ?
    אציין: שאני אישה מוגבלת ונתמכת מקצבת הנכות וטיפול כזה עולה יקר מאוד ואני חייבת
    להתחיל לדאוג לפני שיפגע באיכות החיים שלי.....מי מסייע לנכים בבעיות טיפולי השיניים העקומות ?.השאלה מופנת בנדון למומחים בפורום זה אודה מטיפולכם ותגובתכם בהקדם ! ! בברכה ממני נאוה

הוספת תגובה

• טיפול שיניים מלא

ד``ר עדי אריאלי
    08/10/2007

לנאווה שלום,
    ממה שתיארת עושה רושם שאת זקוקה לשיקום פה מלא. יתכן ומשולב בטיפול של רופא מומחה לחניכיים. לכן אני ממליצה לך לחפש מומחה לשיקום הפה. את יכולה להעזר ברשימת מומחים המצויה באתר האינטרנט של האגודה לשיקום הפה. בהצלחה.
    ד"ר יעל רובינשטיין- אריאלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול וישור שיניים מלא מחדש !

האלמונית
    08/10/2007

לד"ר יעל ערב טוב ! ברצוני להודות מתגובתך המיידית בפורום.
    נכון זו הבעיה שתיארתי לך. וממש אני מתביישת ומיואשת מזה, ואני לא רוצה לפנות ל"סתם"
    לקליניקות פרטיות שמטפלים בשיניים כמו במצבי במיוחד כאישה נכה C.P עם לסתות לא
    רצויונליות עקב השיתוק אומנם לא "גרוע" רק שהכתרים והלסתות שוקעות ונסדקות בצדדים
    מהחיכוחים בגלל האכילה, ולכן התנועות משתבשות מפריעות מהעיוות בזווית הדיבור וישור
    הפנים שגם ננשכות עם החנייכים שגורמות לחתכים וחדקים ומחלות בחלל הפה...וככה כול
    השנים סחבתי את זה, מחוסר התקציב שקשה לי לקבל עזרה בסיוע טיפולי השיניים שלי...
    שצורתי מתכערת ולא נעימה להיות (להראות כאישה "יפה" בשיניים מבריקות) עם אישה
    הגיינית ואסטטית לשבת ולדבר מול האנשים שקרובים איתי....ואשמח לקבל איזה המלצה
    אפשרית דחופה מצידך ! אודה מטיפולך ותגובתך בהקדם באתר ! בברכה נאוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול וישור הלסת ב שיניים מחדש !

האלמונית
    08/10/2007

(להראות כאישה "יפה" בשיניים מבריקות) עם אישה לא הגיינית ואסטטית לשבת ולדבר מול האנשים שקרובים איתי....ואשמח לקבל איזה המלצה אפשרית דחופה מצידך ! אודה מטיפולך ותגובתך בהקדם באתר ! בברכה נאוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול וישור מלא בלסת השיניים מחדש

האלמונית
    08/10/2007

1.אני רוצה לדעת אם אוכל לקבל טיפול שינויים במבנה הלסת והשיניים ולהראות חיוכים מרעננים בלי סיכונים אפשריים כדי לשפר את ביטחוני העצמי..? בשל היותי נכה !
    2. מהו תהליך הטיפול האפשרי הניתן מבחינה תקציבי שהוא הביטוח לאומי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדק בשורש?
    רונית
    03/10/2007

באיזה צילום נראה הכי טוב? אם בכלל...
    האם השן אבודה ולא ניתן לנסות להצילה? (מדובר בשן אחרונה בלסת עליונה) אשר חסרה ממילא בשינים ואין משפיק עצם להשתלה... אולי רק לאחר הרמת סינוס ... כלומר תהליך ארוך, קשה ומתיש...
    יתכן מצב שיהיה סדק בשורש ולא יהיו כאבים?
    מה שמציק לי היא בלוטה שיצאה לי בחניכים מעל השן שבה כתר וט"ש ישן...
    מה יקרה אם לא אעשה כלום??? ... כלומר אני לא רוצה למהר עם עקירה....

לקביעת תור
    סגירה
    סדק בשורש?

הוספת תגובה

• סדק בשורש

ד``ר גלית כהן
    07/10/2007

ברוב המקרים סדק בשורש אינו ניתן לטיופל.

ככל שתמתיני יותר עם העקירה , בעיקר לאור העובדה שיש פיסטולה מפרישת מוגלה פעילה (הבליטה בחניכיים) הנזק שיגרם לעצם יגדל וכמות העצם שתפגע תגדל גם כן.

בברכה,
    ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בשיניים
    רינת
    03/10/2007

שלום
    לפני כשבוע וחצי שאלתי שאלה על שיניים בולטות מה אפשר לעשות איתם אני יודעת על האפשרות של הכתרים אבל אני בגיל 15 לא רציתי כתרים אז בטח שלא עכשיו בגיל 29 האם ישנם אפשרויות אחרות וגם לא עניתי לי שיניים בולטות האם השיניים עצמם הם כלפי חוץ או שהחניכיים הם שכלפי חוץ כלומר אם אני אעשה ניתוח להוצאות השיניים הטבעיות ולשים שיניים אחרות האם בכל זאת יהיו בולטות וגם אצלי השיניים בנוסף ארוכות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בשיניים

הוספת תגובה

• שיניים קדמיות בולטות

ד``ר גלית כהן
    07/10/2007

בלתי אפשרי עלנות מפורט יותר בלי לבדוק אותך בדיקה קלינית ורנטגנית

בברכה,
    ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה לא נעימה על עור הפנים ליד האף
    ויקי
    03/10/2007

בחודש 08/2007 עשיתי טיפול שיניים קידמיות,סתימות לבנות ,סה"כ 6.עם זריקות.
    וכבר חודש יש לי הרגשה לא נעימה סביב האף,כמו נימול כזה.זה בא והולך.בבוקר כאשר אני קמה אין לי את הרגשה הזאת,ואז במהלך היום זה בא. האם יכול להיות שפגע לי בעצב הפנים?
    תודה

הוספת תגובה

• נימול באזור האף

ד``ר גלית כהן
    07/10/2007

הסבירות לפגיעה נמוכה מאד אך קיימת. רצוי לחזור לבדיקה אצל רופא השיניים או גם אצל נוירולוג אם רופא השיניים שלך ימליץ על כך.

בברכה,
    ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשה לא נעימה

ויקי
    07/10/2007

ומה עושים במקרה כזה?
    זה עובר? לא עובר. לוקח זמן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת נימול

ד``ר גלית כהן
    08/10/2007

כל מקרה לגופו. מצריך בדיקה לפני תשובה מדוייקת יותר

בברכה,
    ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחת שיניים
    אנונמי14
    02/10/2007

אני סובל מדלרת חניחכיים לאחרונה ראיתי כל מיני הבטחות פרסמיות לגבי משחות שיניים שונות האם אם באמת יעילות?

אולי זה קצת מיותר לשאול כאן מכוון שהמרכיב החיוני שצריך להיסתכל עליו הוא-פלאוריד

האם הרבל פרופוליס של קולגייט אכן יעילה יותר
    לעומת משחות אחרות כגון קולגייט אדום רגיל?

אשמח לדעת איזה משחת שיניים יעילה ברגישות בחניכיים ובעלת מנטה חזקה ומרעננת..

ראיתי כתבות בכל מיני אתרים רבים על משחות שיניים שבטח זה נושגא גם חשוב או שזה סתם דרך שיווקית נוספת

חג שמח ושנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה
    משחת שיניים

הוספת תגובה

• משחות שיניים לא מטפלות בדלקת

יעל
    03/10/2007

אין חכם כבעל נסיון - והמלצה שלי היא שטיפות עם מי מרווה כל יום- זה יעשה לך פלאים , מבטיחה ( כמעט בכל גינה יש מרווה, מחממים בסיר עם מים עד לכמעט רתיחה ואז מחכים שזה יתקרר והמיצוי יגדל) ןאז עושים שטיפות בפה ואפשר ג ם לבלוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחת שיניים

ד``ר גלית כהן
    07/10/2007

משחות שיניים מסייעות לשמור על בריאות הפה , אין לראות בהן אלמנט טיפולי ממש.

בברכה,
    ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבנה יצוק
    קובי
    01/10/2007

שלום..
    האם יש סיכוי גבוה להוריד את המבנה שמתחת לכתר(עשוי מזהב) מבלי לפגוע בשן?

לקביעת תור
    סגירה
    מבנה יצוק

הוספת תגובה

• הסרת מבנה יצוק

ד``ר גלית כהן
    07/10/2007

תלוי במבנה. בכל מקרה קיים סיכון לשארית שהן בעת פירוק מבנה ישן, בעיקר מבנה יצוק.

בהצלחה,
    ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    שרה
    01/10/2007

שלום. הלכתי לרופא שיניים של קופת חולים כדי לבצע בדיקה. הרופא אמרה שיש לי חור בשן התוחנת- ולכן המליצה על סתימה. לאחר מכן ניגשתי לרופא שיניים פרטי- זה שאצלו אני תמיד מטפלת בשיניים וביקשתי בדיקה. לא אמרתי לו שנבדקתי גם בקופת חולים- רציתי לשמוע מה הוא יגיד לי. הוא לא דיבר כלל על חור. כשאמרתי לו שבקופת חולים אמרו לי שיש לי חור הוא אמר שאכן יש חור אך הוא כל כך קטן שלא כדאי לי שהוא יבצע לי סתימה כי הסתימה מיותרת בשלב זה. לדבריו- בסתימה הוא רק יחורר לי את השן סתם. הוא המליץ להגיע עוד חצי שנה כדי לראות אייך יתפחת החור, אם בכלל ואז להחליט אם יש טעם לבצע סתימה. תשובתו הפתיעה אותי כי זה מוגד לאינטרסים הריוחיים שלו. שאלתי:
    האם לשמוע לרופא שלי או לבצע את הסתימה - הרי אני רוצה למנוע בעיות בשיניים . אני לא רוצה להגיע למצב שיהיה לי חור גדול ואז אני אלך לסתום אותו- מטרתי היא להקדים תרופה למכה. למי לשמוע?

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• טיפול ב"חור"קטן

ד``ר גלית כהן
    07/10/2007

רפואת שיניים אינה מקצוע של שחור ולבן , קיימות גישות שונות.
    יש רופאים הגורסים שיש לטפל בכל תחילת עששת ויש הגורסים שעדיף לעקוב ולטפל רק כשהעעשת חודרת את האמייל, דהיינו מחייבת טיפול.
    דוקא רופא המכיר אותך ואת הנטייה שלך לפתח עששת , את ההגיינה האורלית שלך ואת קצב הצטברות האבן יכול להעריך בצורה הטובה ביותר אם השן מצריכה טיפול או מעקב.
    כפי שציינת בעצמך רופא השיניים מתפרנס מטיפול שיניים, כך שברור שאם היה צורך בטיפול הוא היה מטפל בך.

בברכה,
    ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מברשת שיניים חשמלית
    daphna
    30/09/2007

יש לי מברשת של קולגייט - חשמלית על בטריה

יצאה עכשיו מברשת דיגיטלית נטענת בחשמל של אוראל בי - VITALITY
    ההבדל הכספי 40 ש"ח מול 120 ש"ח
    קניית ראשים חדשים 78 ש"ח מול 41 ש"ח
    כשכמובן הויטאליטי היא היקרה יותר

השאלה שלי הינה -
    האן להשקיע הסכום במברשת היקרה או שהזולה יותר עושה את אותה העבודה?
    אני מתלבטת
    ועם זאת, אם ההבדל משמעותי בנקיון השן אעדיף להשקיע

לקביעת תור
    סגירה
    מברשת שיניים חשמלית

הוספת תגובה

• מברשת שיניים חשמלית

ד``ר גלית כהן
    30/09/2007

הגורם החשוב ביותר בצחצוח הוא היד שמחזיקה את המברשת.

ההבדל בין המברשות ואיזו מברשת מתאימה למי, תלוי רבות במבנה השיניים והחניכיים.
    השיננית תדע להמליץ לך על המברשת המתאימה לך ביותר

בברכה,
    ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיני בינה ולסת
    הילה
    30/09/2007

שלום.. אני מצטרעת מראש על האורך..\:
    לפני חצי שנה התחילו לי כאבים במפרק הלסת ובינתיים לא עשיתי עם זה כלום,והכאב משתנה לי לפי תקופות. ז"א יש תקופות שזה מחמיר קצת ויש תקופות שזה בסדר איכשהו. לעיתים הכאב גורם לי לכאבי ראש. לפני כמעט חצי שנה הלכתי לרופא שיניים והוא אמר לי שיוצאות לי שיני בינה. אתמול ממש כאב לי הראש יותר באיזור הרכות.(למרות שאני חולה כבר בערך שבוע לצערי אז אולי זה בגלל זה) ועשו לי רפלקסולוגיה בכל האיזור של הראש וכו' הכאב ראש עבר לכמה דקות ובזמן הזה הבנתי שהכאב הוא בגלל השן שלפני השן בינה שאמורה לצאת לי (מקור הכאב). לאחר כמה דקות הכאב ראש חזר לי רק בצד אחד של הראש (הצד של השן שכאבה לי)ולא הצלחתי לההרדם המון זמן בגלל זה. בנוסף יותר מאוחר הרגשתי שחצי מהפרצוף שלי קצת רדום וממש התחרפנתי.
    אני לא יודעת מה קשור למה ולכן בעצם אני כותבת פה.
    גדילת שיני בינה יכולה לגרום לכאבי ראש חזקים? או לכאב חזק בשן שלפניה? או שפשוט יכול להיות שיש לי בשן הזאת חור או משהו?..
    והחצי פרצוף שנרדם לי יכול להיות קשור?
    אשמח אם תגיד לי מה יכול להיות קשור למה ומה לא.
    וסליחה על כל הסיבוכים ועל האורך המטורף הזה. וסתם כד"א אני היפוכונדרית בצורה הכי מוגזמת שיש.. אז גם זה יכול להיות קשור||||||=

סליחה,
    ותודה רבה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    שיני בינה ולסת

הוספת תגובה

• שיני בינה

ד``ר גלית כהן
    30/09/2007

בקיעת שיני הבינה שונה מאדם לאדם. בקיעתן יכולה לגרום לכאבים עזים, להקרנה למפרק הלסת או לתחתית הלסת ולעיתים ל"נעילת הפה".
    את צריכה לחזור לבדיקה אצל רופא השיניים שלך לתשובות לשאר השאלות, זה מצריך בדיקה

בהצלחה,
    ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מברשת שיניים חשמלית
    ליאת
    27/09/2007

שלום, האם מברשת שיניים חשמלית עדיפה על מברשת רגילה?
    האם זה יכול לגרום נזק לחניכיים?

לקביעת תור
    סגירה
    מברשת שיניים חשמלית

הוספת תגובה

• מברשת שיניים חשמלית או רגילה

ד``ר גלית כהן
    30/09/2007

המרכיב החשוב ביותר ביעילות הצחצוח הוא העמדת המברשת במקום הנכון יחסית לשיניים ולחניכיים. ככלל בצחצוח נכון ניתן להגיע לאותה יעילות עם מברשת רגילה או חשמלית. המברשת החשמלית "חוסכת" חלק מהתנועה.
    השיננית לאחר בדיקה, תדע להדריך ולהמליץ בצורה הטובה ביותר.

בהצלחה,
    ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדק בשורש שן שעם כתר
    מירב
    26/09/2007

שלום,
    יש לי גשר של 4 כתרים בשיניים קידמיות , במהלך חידוש טיפול השורש וכאשר השחיזו לי את המבנה היצוק היו כאבים קלים בשן הצדדית, לפניי כמה חודשים הדביקו לי את הכתר הקבוע ובאותו יום מן הסתם יש תחושה של לחץ בגלל ההדבקה, מה שכנראה גר לסדק או להגדלת סדק קיים בשן הצדדית והחניכיים התנפח לי מעט מאחורי השן הנ"ל, ממה זה מתנפח ? האם זה דימום ? האם זה יכל להתפשט וגרום לנזק בלתי הפיך לשיניים הצמודות לה ? האם זה גורם נזק לעצם כך שלא אוכל לעשות השתלה בעתיד ?..מה ההשלכות ומה עליי לעשות ? להוריד את הכתר אני לא רוצה ולא יכולה רק ההתעסקות שוב תגרום לנזקים נוספים

לקביעת תור
    סגירה
    סדק בשורש שן שעם כתר

הוספת תגובה

• סדק בשן עם כתר

ד``ר גלית כהן
    30/09/2007

אם יש סדק בשן הפתרון הוא עקירה בד"כ ואם ממתינים יותר מדי זמן עלול להגרם נזק לעצם שיפגע באפשרות עתידית להשתלה. את חייבת לחזור עם הבעייה לרופא המטפל.

בברכה,
    ד"ר גלית כהן
    מומחית לרפואת הפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    ג'ני
    26/09/2007

רציתי לשאול שאלה.. עברתי כתר בשן הטוחנת בלסת התחתונה ובלסת העליונה הייתה לי סתימה הרופא אמר לי שהוא צריך לשבור לי את הסתימה ולעשות לי חדשה.. אני חושבת שהוא סתם עשה את זה כדי להרוויח כסף כי השן לא כאבה לי ולא היה לי כלום בשן עכשיו אחרי שהוא עשה לי את זה יש לי כאבים בחניכיים והתחיל לצאת לי מהשן ריע ממש לא טוב ויש לי כאבים מציקים כאלה בשן אני חושבת גם שהוא עשה לי סתימה זמנית ..הסתכלתי במראה קטנה על השן לראות מה יש לי שמה וראיתי נקודה קטנה כסופה ואני לא חושבת שזאת סתימה רגילה כי יש לי עוד סתימות בשיניים וזה ממש לא נראה כמו סתימה רגילה..
    רציתי לדעת אם זאת סתימה זמנית אם היא כמו נקודה קטנה וכסופה.. ?ויכול להיות שהכאבים בשן נובעים לי בגלל שהוא לא ניקה לי את העששת בחור?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• סתימה

ד''ר איתן ויינשטיין
    26/09/2007

ג'ני שלום רב,
    אני מאוד מקווה שאת לא צודקת והרופא (עמיתי) לא עשה לא לך ולא לאף אחד טיפול ללא צורך.
    לפי התיאור שלך קשה להגיע למסקנה כלשהיא.
    אני הייתי מציע שתפני לרופא אחר ותקבלי חוות דעת נוספת: שווה כל גרוש.
    לאחר מכן נתכתב שוב.

בהצלחה ד"ר איתן וינשטיין
    dentist-4-you.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר
    קובי
    25/09/2007

הרופא אמר לי שהכאבים מתחת לכתר יכולים לנבוע מעששת/חור שיש לי בניב הקרוב לכתר..
    רציתי גם לשאול..האם כדאי להוריד את הכתר והמבנה ולבדוק את השן(כי הבנתי שבגלל המתכת אי אפשר לראות בצילומים מה קורה עם השן)? אני לא כ"כ רוצה לטפל בניב כי הוא לא כואב לי..והאם זה אפשרי שהניב עצמו לא כואב אבל בגללו כואבת לי השן מתחת לכתר?

לקביעת תור
    סגירה
    כתר

הוספת תגובה

• כתר

ד''ר איתן ויינשטיין
    26/09/2007

קובי שלום,
    א- בניב חייבים לטפל אם יש בה עששת גם אם היא לא כואבת.
    ב-השן מתחת לכתר ,אם אני מבין נכון,עברה טיפול שורש.
    במצב כזה,משמוסטר ע"י הכתר ,אינו יכול לגרום לכאבים.
    צריך לעשות צילום ולראות אם אין תהליך דלקתי ליד השורשים.

ד"ר איתן וינשטיין
    מרכז רפואי "רמת אביב"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלבנת שיניים
    יעל
    25/09/2007

שלום לכולם ובוקר טוב.

אני רוצה לדעת איך להלבין שיניים אם משהו טבעי..- ואם אני יצחצח פעמיים בשבוע במשך חודש ואחרכך יפסיק עם סודה לשתיה זה יהרוס ממש את השיניים? אם כן תנו לי בבקשה רעיון להלבנת שיניים משהו טבעי...

תודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה
    הלבנת שיניים

הוספת תגובה

• הלבנה

ד''ר איתן ויינשטיין
    26/09/2007

יעל שלום

סודה אינה מלבינה שיניים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    מקסימום היא עוזרת לנקות אותן.
    לא מומלץ להשתמש בה לאורך זמן כי סודה שוחקת זגוגית.
    הלבנה בחומר טבעי?-לא ידוע לי.....
    ד"ר איתן וינשטיין
    מרכז רפואי רמת אביב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה