מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול לא טוב אצל שינניתליאת10/08/2007
שלום, אתמול הייתי אצל שיננית והיא ניקתה לי את השיניים החותכות למטה כל כך חזק והחניכים נפצעו ועכשיו השורש שלהן חשוף מאוד.
האם החניכים יתאחו? האם הם יחזרו למצב הקודם? אני מפחדת שהיא גרמה לי נזק לשורש ואולי זה יגרום לנפילה של השן . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית
ד''ר איתן ויינשטיין11/08/2007שלום יעל
אני רוצה להאמין שזה לא כך:
לאחר סילוק יסודי במקרים של אבנית מרובה באזור קדמי תחתון רואים את השורשים שקודם היו מחוסים באבנית.
בכל מקרה לאחר כמה ימים המצב יתייצב ואז רופא שיניים הפרטי שלך יוכל לבדוק אם באמת נגרם לך נזק
איתן וינשטיין
מרכז רפואי רמת אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה זמניתאייל10/08/2007
יש לי רגישות לסתימה ממתכת לכן הרופאה שמה לי סתימה זמנית
לכמה זמן סתימה כזו מחזיקה?היא אמרה שהיא עשתה את זה כמו סתימה רגילה
תודה איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה זמנית
ד``ר גלית כהן10/08/2007סתימה זמנית כשמה כן היא. יש להחליפה בהקדם, הסתימה יכולה להחזיק אפילו חודש.
אבל יש לברר עם הרופאה אולי היא החליפה לחומר אחר קבוע, אם אמרה לך שזה "כמו סתימה רגילה"
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן קבועה שנשברהאורית08/08/2007
בני בן ה7 שבור את השן הקדמית, ונשארה רק כשליש שן.
השן מגרדת לו מאוד, ואינני רואה נקודת דם במרכז השן השבורה.
האם יש דרך לטפל בשן ע"מ למנוע את המוות של השורש, עד שמגיעים מחר לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיפוי מוך עצמי
ד``ר גלית כהן10/08/2007צר לי אך איני מכירה דרך לכפות את המוך באופן עצמאי. רק רופא שיניים יוכל לבדוק אם נפגע העצב או לא.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים ביתיתירדן08/08/2007
שלום!
יש לי שאלה לגבי הלבנות שיניים ביתיות, מהסוג שאפשר לקנות בסופר-פארם: האם הן באמת עוזרות להלבין את השיניים? אם כן, מה ההבדל בינן לבין הלבנה שעושים אצל רופא שיניים?
ועוד שאלה: מה הסיכונים לשיניים שיש בהלבנה כזאת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנת שיניים
ד``ר עדי אריאלי08/08/2007שלום ירדן,
הלבנות שיניים שניתן לרכוש בבתי מרקחת מורכבות מאותם חומרים של אלה הנעשות במרפאות השיניים. ההבדל הוא בריכוז החומר: במרפאת השיניים הריכוז הוא גבוה יותר. קצב התקדמות ההלבנה והתוצאה המתקבלת היא אינדיבידואלית ולכן מומלץ להתאים את התכשיר או השיטה להלבנה לאחר התייעצות עם רופא השיניים.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםשי06/08/2007
שלום!
לפני שנתיים בקירוב סיימתי את הביקורים התכופים אצל האורטונדית אולם הרופאה אמרה לי שעליי לחזור לבדיקה שגרתית בעוד חצי שנה יש לציין שבתקופה זו היה עלי להרכיב "פלטה"במשך מס' שעות בודדות ביום אך לצערי הזנחתי את ההרכבה של הפלטה ולטעמי יש הרעה במצב השניים כיום אני בן 18 ורציתי לדעת האם להרכבת הפלטה כיום תוכל להיות השפעה חיובית על השניים ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטנציה לאחר יישור שיניים.
ד``ר גלית כהן06/08/2007לצערי, איני יכולה לענות לך שכן איני יודעת מה מידת התזוזה שקרתה, יש לפנות חזרה לאורטודונטית שלך,
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת שריפה בלשון וחלל הפהחגית הראל05/08/2007
שלום רב,
אמי בת 67. סובלת כ 15 שנה מתחושת שריפה שהחלה בלשון בלבד והתפשטה לכל חלל הפה
וכעת לכיוון הלוע. הכאב רצוף יומיומי ומטריד מאוד. כיצד ניתן להחליש את מידת הכאב ?
להיכן פונים לאבחון ? ניתן גם באופן פרטי. תודה רבה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינדרום "הפה השורף"
ד``ר גלית כהן06/08/2007את מתארת סינדרום ידוע ומוכר. האבחנה נעשית עי מומחים לרפואת הפה, את יכולה לפנות למח לרפואת הפה בבי"ח הדסה עין כרם או באוניברסיטת ת"א למשל.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!אנונימי05/08/2007
שלום!
שאני עושה פעילות גופנית לאחריה נהייה לי טעם רע בפה! ממה זה נובע? מה צריך לעשות כדי לסדר את זה?
אגב אני שותה המון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
איתן06/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמישהו יתיחס!
איתן07/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעם רע בפה
ד``ר עדי אריאלי08/08/2007קיימות סיבות רבות להיווצרות טעם רע בפה . אני ממליצה לך לפנות לבדיקה אצל רופא שיניים משום שלא ניתן לענות לשאלתך ללא בדיקה.
בברכה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
אחד13/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פופקורןליאל04/08/2007
האם הוא בריא לשיניים ואילו עוד מאכלים בריאים לשיניים ויכולים למנוע עששת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלים אינם מונעים עששת
ד``ר גלית כהן06/08/2007טיפול נכון בשיניים לאחר הארוחה מונע התפתחות עששת. כל מזון שנשאר בפה גורם בסופו של דבר לעששת.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי עוד שאלותבת 1404/08/2007
ישנתי עם הפלטה בלילה אך היה נפלה לי.
איך להרכיב אותה/מה לעשות כך שהיא לא תיפול?
ואם אפשר לדעת ממה עשויות הפלטות?
אם אני ישים את הפלטה במים קרים היא תימס?
ובמים חמים?
וכשאני לא מרכיבה אותה איפה כדאי לשים אותה
בקופסא שקיבלתי או בכוס מים חמים/קרים?
תודה על הצומיי.............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלטה ליישור שיניים שיניים
ד``ר גלית כהן06/08/2007לדעתי את צריכה לפנות לרופא השיניים שלך שיבדוק את הפלטה וכן יענה על שאלותיך הנוספות.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייבת 1403/08/2007
יש לי כמה שאלות:
1. אני עם גשר מגיל 10 עד עכשיו (גיל 14) זה מזיק לשיניים אם יש גשר הרבה זמן?
2. שמו לי פלטה ובלילה אמרו לי להיות איתה אבל אני מפחדת להיחנק או לבלוע אותה יש לי סיבה או לא?
3.הרופא שלי אמר שאני צריכה פלטה עד גיל 18 קיים דבר כזה?
4. עקרו לי יותר מדי שיניים וחברותיי אומרות שלא יהיו לי שיניים יפות לעולם מה עליי לומר להן?
תודה על הצומי (תשומת הלב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים
ד``ר גלית כהן03/08/20071. משך הטיפול האורטודנטי תלוי בסוג הטיפול . יש טיפולים ארוכים מאד. זה מזיק רק אם את לא מצחצחת שיניים מספיק טוב ואז עלולה להתפתח עדדת סביב ה"קוביות"
2. אין סיכוי שתחנקי ממנה בלילה, היא גדולה מדי.
3. את צריכה להיות עם הפלטה לפחות עד גיל 18 ע"מ לשמור על המצב החדש של השיניים שהושג ולמנוע מהשיניים לחזור לעמדתן הקודמת.
4. כשחסר מקום עוקרים שיניים כדי שיהיה מקום בקשת אחת לכל השיניים במהלך היישור הרופא יסגור לך את המרווחים ותקבלי קשת ישרה של שיניים.
בהצלחה, והרבה סבלנות
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים לחיזוק השינייםהילה01/08/2007
האם יש מאכלים שטובים לחיזוק השיניים אצל ילדים (ואם כבר, גם אצל מבוגרים...)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלים טובים לשיניים.
ד``ר גלית כהן03/08/2007השיניים בוקעות כשהן שלמות כבר.
יש להקפיד על תזונה מאוזנת מבחינת סוכרים ופחמימות ע"מ לא לגרום לעששת ולהזיק לשיניים
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצםשחר30/07/2007
שלום,
אני זקוק להשתלת עצם
הרופא הציע לי שתי אופציות השתלת עצם מבנק העצם או השתלת עצם עצמית(הוא בדק ויש מהיכן לקח ליד שן הבינה)
ההליך של השתלת עצם עצמית-יוןתר יקר ויותר ארוך.
מה ממולת לי?
תודה,
שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עצם
ד``ר עדי אריאלי30/07/2007לשחר שלום,
כל מקרה לגופו. יש מקרים בהם משתמשים רק בתחליפי עצם או רק בעצם עצמית. לעיתים משלבים ביניהם. יש הבדל גם בגישות בין הרופאים השונים ואין העדפה ברורה בין סוג אחד על פני השני אלא התאמה למקרה עצמו. שוחח שוב עם הרופא שלך ובקש ממנו להסביר לך מה הוא ממליץ מבחינה רפואית.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים על השינייםנעמה29/07/2007
אני בת 39, בשנה האחרונה החלו להופיע כתמים שחורים על 2 שיניים, הדרך היחידה להיפטר מהם היא על ידי טיפול אצל שיננית. נאמר לי שמדובר ב"חיידקים" אך טיפול אנטיביוטי לא יעזור:
1. אם מדובר בזיהום חידקי לא ספציפי - מדוע מופיע תמיד על אותה שן?
2. האם מדבק (מספר חודשים אחרי החלה אצל בעלי אותה תופעה)?
3. מה אפשר לעשות? נהיה יקר ללכת לשיננית כל חודש...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים שחורים
ד``ר עדי אריאלי30/07/2007לנעמה שלום,
הכתמים אותם את מתארת באמת אופייניים להכתמה הנגרמת מחיידקים . קיימות סיבות נוספות להכתמת שיניים אותן גם כדאי לבדוק- כגון שימוש בשטיפות פה מסויימות , משחות שיניים מסויימות, עישון , משקאות המכילים קפאין ועוד. לגבי חזרתו של הכתם באותו אזור, זה בדרך כלל קשור לפני-שטח מעט מחוספסים באזור אשר תופסים הכתמה יותר מהר.
אם יש לך את אותו חיידק הגורם לכתמי שיניים , בספרות מוזכר שהוא מדבק, ושהקפדה על הגיינה אורלית טובה מפחיתה את הכתמים- אך לא מעלימה אותם לחלוטין. הטיפול המומלץ בהחלט הוא ניקוי אצל השיננית. הייתי גם ממליצה שרופא השיניים שלך יראה.
בהצלחה!
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמעין28/07/2007
טוב אז ככה
יש לי גשר די חדש על ארבעת השיניים הקדמיות התחתונות שעברו טיפול שורש מאחר והיתה לי ציסטה במקום. הגשר עשוי מחומר לא כלכך יקר שזה לא חרסינה אלא משהו חדש, האם אתם יודעים מה הוא יכול להיות? אם כן האם החומרים האלו גורמים להשחרת החניכיים?
הרופא שלי אמר בהתחלה שזה יוכל להחזיק 5 שנים ואז אחרי שראיתי אותו שוב הוא אמר שזה יכול להחזיק גם 10 שנים, אבל זה לא טוב כמו גשר חרסינה שיוכל להחזיק מעמד 20 שנה. אותי כל זה קצת מבלבל. מה שאותי מעניין לדעת זה עד כמה הגשרים האלו חזקים? כלומר כדאי לי לשחק כדורגל? נגיד אם אני מקבל 'טיל' לפרצוף זה מסוכן? וכשמגיע הזמן לחליף את הגשר אחרי כך וכך שנים למשל, אז איך יודעים שהגיע הזמן לכך?
וגם רציתי לשאול מה הן רמות הקרינה של צילומי שיניים ועד כמה הם מסוכנים, גם הצילומים הקטנים המקומיים וגם הגדולים.
ודבר אחרון
מקריאת תשובות לשאלות בפורום ראיתי שיש דבר שנקרא השתלת עצם, מה זה אומר שבמקום שתל מתכת משתילים עצם של שן לחניכיים וגם האם יש פיתוח של השתלות של שיניים שלמות?
תודה! ושבוע טוב, מעין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למעיין
ד``ר גלית כהן03/08/2007חומר חדש לגשרים שאניו חרסינה ללא מתכת ואינו יקר כ"כ יכול להיות גרדיה, אבל זו רק השערה תשאלי בדיוק את הרופא שטיפל בך. חומרי הציפוי לא גורמים להשחרת החניכיים.
מכה מכדור יכולה לפגוע גם בשיניים בריאות לגמרי. בארה"ב אסור לשחק בצורה מקצועית ללא מגן שיניים. הכנת מגן שיניים היא פשוטה וזולה יחסית ובהחלט מומלצת לכל מי שמשתתף בספורט שכזה.
רופא שיניים יודע מתי צריך לבחליף גשרים לפי צילומי רנטגן ובשדיקה קלינית.
רמות הקרינה של צילומי שיניים (הנעשים בציוד רנטגן חדיש) הן נמוכות יחסית. אם יצלמו אותך במכשור רנטגן דיגיטאלי רמות הקרינה יהיו נמוכות בהרבה יותר יחסית לרנטגן רגיל.
השתלת עצם היא תוספת עצם לעצם הלסת ע"מ שיהיה מספיק מקום לשים שתלים מטיטניום בתום העצם. אין עדיין היום השתלה של שן שלמה, זה קיים רק בצורה נסיונית.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולהליאל27/07/2007
האם קולה דיאט מזיקה לשיניים ואם כן אז מה בה מזיק לשיניים ספציפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאט קולה
ד``ר עדי אריאלי30/07/2007ליאל שלום,
משקאות מוגזים דיאטטיים מזיקים לשיניים משום שיש להם רמת חומציות גבוהה. רמת החומציות נמדדת ע"י ערכי PH. בפה ה-PH הוא בסביבות 7. ברמות חומציות של PH 5.5 כבר מתחילה להיווצר עששת. למשקאות מוגזים דיאטטיים יש PH בסביבות 3- שזה נחשב מאד חומצי. בקולה לא דיאטטית מצטרף לחגיגה גם הסוכר . אז נסכם שהכי בריא לשתות מים :)
בברכה ,
ד"ר יעל רובינשטיין אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)