מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם שן יכולה להשחיר כתוצאה מסתימה ?רותם31/10/2007
לפני מספר חודשים עשיתי סתימה לבנה בשן לא קדמית.לאחר מספר שבועות השן התחילה להשחיר. פניתי אל רופא השיניים שלי והוא טען כי שן לא יכולה להשחיר מסתימה והשן השחירה כתוצאה מטיפול שורש שעשיתי מלפני 5 שנים. אך עד אותו רגע של הסתימה השן הייתה לבנה לחלוטין. האם שן לא יכולה להשחיר מסתימה לבנה? מעבר לכך בהמלצתו, על מנת להעביר את הצבע השחור עשיתי הלבנה בכל הפה. הלבנה בוצעה ע"י סד וגרמה לי לכאבי חניכיים קשים ואף פצעה לי אותם ברמה שלא יכלתי לאכול ובטח שלא לצחצח שיניים, האם ה נורמאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן שהשחירה
ד``ר עדי אריאלי02/11/2007רותם שלום,
לשן שעברה טיפול שורש לעיתים יש נטייה להשחיר. איני יכולה לקבוע ללא בדיקה קלינית את הסיבה להשחרת השן. אני ממליצה לך לחזור אל הרופא המטפל ולבדוק את הסיבה ובהתאם לכך לפתור את הבעייה. הלבנת שיניים עלולה לגרום לרגישות, אך נראה שאצלך המצב היה קיצוני וחריג, ולכן יש לבדוק את התאמת הסד לפה ואת אופן השימוש בחומר ההלבנה.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שהשחירה , האם שן יכולה להשחיר?רותם31/10/2007
שלום,
לפני כמספר חודשים עשיתי סתימה לבנה בשן שהיה בה טיפול שורש לאחר כשבועיים השן התחילה להשחיר. רופא השיניים טוען כי זה בשל הטיפול שורש שבוצע בעבר. אך ההשחרה במשך 5 שנים לא הייתה קיימת וצצה רק לאחר הסתימה. האם שן יכולה להשחיר לאחר סתימה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השחרת שן לאחר טיפול
ד``ר גלית כהן03/11/2007שיניים לאחר טיפולי שורש נוטות להשחיר. ניתן לנסות ולהלבין חזרה שיניים אלו, אך עם השנים הצבע יכהה מחדש.
לאחר סתימה לבנה אין סיבה שיהיה שינוי צבע.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון סדק בשורשירדן30/10/2007
כיצד מאבחנים סדק בשורש? - הרי משנתגלה יש לעקור את השן ועל מנת להימנע מכך חובה שהאבחנה תהיי חד משמעית! או לחילופין - האם יש דרך לפתור את בעיית הסדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון סדק בשורש
ד``ר גלית כהן30/10/2007ירדן שלום, אתה צודק במאת האחוזים, אך הצדק התאורטי והביולוגיה לא תמיד מתיישבים.
אין דרך לאבחן סדק בצורה חד משמעית. יותר מכך בניגוד לכל יתר האבחנות ברפואת שיניים זו האבחנה הנתונה בהכי הרבה סימני שאלה.
לשוב אי צדק ביולוגי. אין כיום דרך לפתור את בעיית הסדק. ךעיתים במקרים של סדק קטן ומאד גבוה (רק כותרתי) ניתן לפתור את הבעייה ע"י כתר, אך זה חלק קטן ממקרי הסדק.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת רצפת הסינוסדורון28/10/2007
כיצד היא מתבצעת? מהם אחוזי ההצלחה? מהם הסיבוכים? האם הם כרוניים או ברי חלוף? (סינוסיטיס למשל?!?) כמה שנים מבוצעת פרוצדורה זו?
שאלה נוספת - שמעתי כי יש היום טכניקה חדשה בה מרימים את הסינוס באמצעות בלון - הרבה פחות כואב והרבה פחות מסוכן - האכן? ואיפה אפשר לבצע אותה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו פרוצדורה כירורגית
ד``ר גלית כהן28/10/2007נכון יותר להפנות את השאלה לפורום כירורגיה פה ולסת.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינים רקובותאני28/10/2007
יש לי ילד בן שנתיים ן4 השינים הקדמיות שלו רקובות.והרקבון מתקדם כל הזמן לכיוון למעלה. מה ניתן לעשות?האם מטפלים כבר בגיל כזה?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עששת דוהרת בילדים
ד``ר גלית כהן28/10/2007התופעה שאת מתארת נפוצה למדי בקרב ילדים ךצערנו. הדבר כמובן מצריך טיפול ואנו מטפלים גם בגיל שנתיים, כך שילד בגיל 4 כמובן שזקוק לטיפול. קצב התקדמות העששת במצב זה הוא מהיר מאד, כפי שגם את רואה , ומצריך פנייה דחופה למרפאת שיניים. חשוב לזכור שרק חלק משיני החלב מתחלף בגילאי 6-8 ורובן מתחלף רק בגילאי 10-13 .
הטיפול מתמקד בשני דברים: האחד טיפול בעששת והשני סילוק הגורם שגרם לעששת הדוהרת, כמו הרגל של שתיה מתוקה/חלב בלילה, צחצוח לקוי וכד'.
ניתן בהחלט לטפל בגיל זה. שיטת הטיפול תלוייה כמובן במידת שיתוף הפעולה של הילד.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה-למי פונים?
אני28/10/2007?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנת שיניים.חדווה26/10/2007
מה תווך המחירים של הלבנת שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחירי הלבנת שיניים
ד``ר גלית כהן28/10/2007טווח המחירים משתנה בין סוג ההלבנה, מצב השיניים, שיטת הטיפול, הרופא המטפל, כישוריו, הכשרתו וניסיונו.
אין זה הפורום המתאים לשאלה זו.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי שתליםדלית26/10/2007
מה ההבדל בין סוג שתל אחד למשנהו?
מהו הסוג הטוב והמומלץ ביותר? מה דעתך על על שתלים מסוג אלפא ביו?
האם יתכן מצב בו סוג מסויים של שתל, במידה ותתעורר בעייה כלשהי בעוד 10 שנים - לא ימצא לו המברג המתאים? מה עושים אז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי שתלים
ד``ר עדי אריאלי27/10/2007שלום דלית,
קיימות בשוק חברות רבות לייצור שתלים . כמובן שאיני יכולה להמליץ על חברה זו או אחרת בפורום זה. ישנם סוגים שונים של שתלים הנבדלים זה מזה בעיקר בצורה ובפני השטח של כל שתל, אך לא נמצאה עדיפות חד משמעית של סוג אחד על משנהו. בחירת רופא מיומן בביצוע השתלות חשובה יותר מבחירת סוג השתל. ישנם שתלים שיש איתם ניסיון קליני שנים רבות יותר. במידה ומתעוררת בעיה בעוד 10 שנים סביר להניח שיהיו החלקים המתאימים, אך אני מאחלת לך שנים רבות יותר של שקט.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברשת רכה, חוט דנטלי...נירה25/10/2007
שלום,
1. רציתי לדעת איך יודעים שמברשת השינים רכה?
(פעם קניתי מברשות של חברה ידועה ולהפתעתי הסתבר שהן חזקות מאד ושורטות לי את החניכיים, כך הרגשתי והפסקתי להשתמש בהן)
אני משתמשת במברשת עם סיבים שקופים (שנראה לי שהם רכים)
אבל איך יודעים? האם מברשת חשמלית עדיפה?
נ.ב. האם נעלמו מברשות ה P-30.? (אני ממש לא מוצאת )
2. בקשר לחוט דנטלי - לצורך מה משתמשים בו? כלומר האם צחצוח + שטיפה אינם מספיקים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברשת וחוט
ד``ר עדי אריאלי27/10/2007ליאת שלום,
על מנת לקנות מברשת שיניים רכה הכי בטוח זה לחפש רישום על גבי האריזה או המברשת. ישנן חברות שרושמות מפורשות על האריזה את המילה soft, יש כאלה שמוסיפות על ידית המברשת את האות S ( לפעמים אפילו ברצף עם מספרים נוספים שמעידים על גודל או אורך המברשת) או שרשום sensitive על האריזה. שקיפות הסיבים לרוב לא מעידה על רכותם.
מברשת שיניים חשמלית מנקה מצוין,אך לא תמיד היא עדיפה, זה מאד תלוי במקרה המסוים.
כדי להיות בטוחה רצוי לשאול את רופא השיניים או השיננית שלך איזו מברשת הכי מתאימה בשבילך ואפילו לקבל מהם חברה מסוימת ומספר דגם מסוים.
החוט הדנטלי משמש לניקוי בין השיניים - במרווחים שבין שן לשן. אזור זה לא מנוקה על-ידי המברשת ולכן חשוב לנקותו באביזר נוסף חוט\קיסמים או מברשוניות קטנות- תלוי בגודל המרווחים ובמצב השיניים.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימות בשינייםנורית24/10/2007
היי
אני עדי בן 17 ואני צריך לעשות 7 סתימות בשיניים
2 בשיניים הקדמיות וחמש באחוריות
הששאלה שלי: הרופא המליץ לי לעשות את כל הסתימות לבנות אבל זה עמיד וטוב כמו סתימות רגילות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע השיחזורים
ד``ר עדי אריאלי24/10/2007שלום עדי,
ישנן שתי אופציות עיקריות לביצוע שחזורים (סתימות): סתימות אמלגם- שצבען אפור, וסתימות מחומר מרוכב- סתימות לבנות.
סתימות האמלגם קיימות עשרות שנים ויש עימן נסיון רב. סתימות מחומר מרוכב התפתחו רבות בשנים האחרונות, והחומרים החדשים חזקים וטובים. יתרונם הוא האסתטיקה הרבה שלהם. לסוג החומר המרוכב אותו בוחר הרופא יש חשיבות רבה כגון צפיפות חלקיקי החומר.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בחניכייםרותי24/10/2007
מידי פעם מתפתחת לי מין בועה בחניכיים מעל השיניים הטוחנות. בועה שגדלה שמתנקזים בה נוזלים.
האם מוכר לך התופעה הנ"ל? האם זו בעיה בשיניים? מה הטיפול לזה?יש לציין שהבועה היא מעל לכתר, יכול להיות שיש בעיה עם הכתר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בחניכיים
ד``ר עדי אריאלי24/10/2007לרותי שלום,
הנפיחות אותה את מתארת נשמעת כמו זיהום. סביר להניח כי מקור הזיהום הוא משן סמוכה אך הוא גם יכול להיות מהחניכיים.
אני ממליצה לך לפנות לבדיקה אצל רופא השיניים שלך בהקדם.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן לטפלרינת24/10/2007
בכאשר יש טיפול ארוך מורכב ולא פשוט - האם עדיף לטפל במרפאה ציבורית אשר נמצאת במקום מגוריי ומקום עבודתי או שעדיף לבחור רופא פרטי במרחק נסיעה של שעה וחצי
השיקול אינו כספי אלא נוחות, מקצועיות ואחריות שלאחר מכן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת רופא שיניים
ד``ר עדי אריאלי24/10/2007לרינת שלום,
כאשר בוחרים רופא שיניים השיקול המקצועי קודם לכל, כולל שיקול גאוגרפי.
בהצלחה
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור
דלית26/10/2007שלכאורה את צודקת אך איזה כלים כבר יש לי כדי לדעת זאת, אפילו ותק ונסיון לא בהכרח מעיד , תמיד יכולות להיות פשלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנופר23/10/2007
האם ייתכן שכתוצאה משינה עם רסן יכול בעל הרסן לנחור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה...
נופר23/10/2007האם יש פתרון לבעיה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחירות ורסן
ד``ר גלית כהן23/10/2007יתכן.
בברכה
דר גלית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרסומת לשינייםלילי22/10/2007
ד"ר שלום
יש לי שיניים יפות ובריאות.
אני מעוניינת להציע עצמי בתחום של פרסומת לשיניים/מוצרים לשיניים.
האם ידוע לך איך ניתן לעשות זאת?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירסום
ד''ר איתן ויינשטיין23/10/2007משרדי פירסום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום אסטטתירונית22/10/2007
שלום אני בת 21 ולפני שלוש שנים בערך נפלתי על הפנים וספגתי חבלה רצינית בשתי שיניי הקדמיות-האחת יצאה שלמה ממקומה והשניה נשברה .באותו היום טופלתי והחזירו את השן שיצאה חזרה למקומה, שמו קיבוע ,בהמשך עשו טיפול שורש לשתי השיניים +השלמה ואפשר להגיד שהצילו לי את השן שיצאה כי זו נקלטה הייטב עד היום . הבעיה היא שלפני הנפילה ההיא הייתי ממש לפני החלטה לבצע יישור שיניים כי שתי השיניים שנפגעו הם בולטות במיוחד מקשת הפה ובכלל לא נפגשות עם השיניים התחתונות בסגירה ,מראה מאוד סוסי ולא אסטתי וכעת נשללה ממני האופציה ליישור מעצם הפגיעה. לא מספיק זה גם השיניים מאוד האפירו!מה שיוצר בעיה כפולה.
רופא השיניים שלי ופה בעצם באה ההתייעצות איתכם הציע בשביל לפתור את בעיית הצבע והעיקום לעשות גשר על ארבעת השיניים הקדמיות עם כתרים -הוא הכניס את שתי השיניים הבריאות הצדדיות לתמונה כי הוא טוען שרק כך יוכל בעצם להכניס את השיניים הבולטות פנימה ע"י עיצוב הפרונט מחדש כי אם יעשה על שתי הקדמיות בלבד כתרים אז אין מקום בפה להכניס אותן פנימה בגלל צפיפות שיניים ולא יושג יישור .מה דעתכם על רעיונו של הרופא לא חבל על להרוס שתי שיניים בריאות ע"י טיפולי שורש והשחזה אגרסיבית(ככה הוא תיאר)? האם יש אולי פתרון אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום אסתטי
ד``ר גלית כהן22/10/2007קשה מאד להציע הצעות מבלי לראות אותך. ברור שאנו מעדיפים תמיד פתרונות שלא פוגעים בשיניים בריאות. אך ע"פ תאורך יתכן מאד והפתרון שהרופא שלך הציע מתאים. ישנו מגוון של פתרונות לעיצוב החיוך אך הבחירה הנכונה מחייבת בדיקה קלינית ורנטגנית.
בהצלחה
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחלות חניכיים מחיבת בדיקת מומחהגרשון21/10/2007
שלום רב , לאחר ביקור אצל שיננית נמא רלי שמצב החניכיים שלי לא טוב. האם אני צריך לראות מומחה למחלות חניכיים או שרופא שיניים כללי יכול לטפל בבעיות חניכיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה למחלות חניכיים
ד``ר גלית כהן22/10/2007התשובה כמובן תלוייה בחומרת בעיית החניכיים.
אך ככלל, כשיש לך בעיית ראיה אתה פונה למומחה לרפואת עיניים או לרופא כללי? כשעושים מעקב הריון פונים לרופא נשים או לרופא כללי?
אין הבדל.
בברכה
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)