מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאביםקובי24/09/2007
אני מאוד סובל מכאבים..
מה אני יכול לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר עדי אריאלי25/09/2007קובי שלום,
לצערי קשה מאד לעזור לך ללא בדיקה יסודית הכוללת בדיקת השן, השיניים הסמוכות לשן הכואבת ,החניכיים וביצוע צילומים מתאימים. לכן , אנא פנה בהקדם לרופא שיניים כדי שהכאבים יחלפו והלילות יהיו שקטים...
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוט דנטלימוריה23/09/2007
מתי צריך להשתמש בחוט דנטלי, כשיש דברים שתקועים בין השיניים או כל הזמן? אני מכירה אנשים שמשתמשים כל הזמן ואני לא מבינה למה אם אין להם שום דבר שם מברשת שיניים לא אמורה לטפל בהכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בחוט דנטלי
ד``ר עדי אריאלי25/09/2007מוריה שלום,
מברשת השיניים מנקה את אזורי השן הפונים אל הלחי\שפה, את האזור הפונה ללשון ואת האזור עליו לועסים. לשן מבנה תלת מיימדי, כך שנותרו עוד שני אזורים, צידי השן, אליהם מברשת השיניים מתקשה להגיע. את צידי השן יש לנקות בעזרת אביזר נוסף כגון חוט דנטלי, קיסמים, מברשוניות קטנות, תלוי במבנה השיניים. ללא ניקוי בין השיניים, ניקוי הפה אינו מושלם.כדי לדעת מה האביזר המתאים ביותר לניקוי בין השיניים רצוי להיועץ ברופא שיניים או שיננית.
בברכה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מברשת שיניים9020/09/2007
אוקיי אז ככה אני בן 17 ולאחרונה הדלקת שיניים גדלה בסיפטומים רבים כניראה עקב ציחצוח לא נכון כרגע אני משתמש במברשת שיניים קולגייט 360 מעלות עם מנקה לשון...
השיננית אמרה לי שהמברשת שיניים אינה טובה מכוון שהראש יותר מידי גדול..
קראתי באטיזה אתר שמומלץ ראש בגודל עד 2 3 שיניים ושאלתי אותה ליפני שהיא הספיקה לומר לי והיא אמרה שזה נכון..
מכוון שאני דיי מזלזל בציחצוח לרוב ולא מצחצח בצורה טובה שקלתי לעבור למברשת שינייםOral -B Vitality הפרסומת דיי משכנעת אותי
האם מברשת חשמלית מקלה על ציחצוח אפקטיבי יותר מאשר מברשת רגילה?
לפעמים הפרסומות סותרות מידע כמו קולגייט 390 עם מנקה וראש ענקי שהשיננית לא המצליצה לי עליה..
אשמח לקבל חוות דעת על המברשת שיניים שציינתי +הצעות חלופיות..
אשמח להשקיע 120 ש"ח תמורת ציחצוח טוב יותר לשיניים בריאות יותר :)
(בן 17)
יום טוב וגמר חתימה טובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מברשת שיניים
ד``ר גלית כהן20/09/2007לא משנה כ"כ באיזו מברשת משתמשים, בעיקר לא בגיל צעיר כ"כ לפני בעיות חניכיים מורכבות. ואכן המברשת צריכה להיות עם ראש קטן ע"מ שהצחצוח יהיה אפקטיבי.
בכל מבשרת חשוב הצחצוח עצמו שיגיע לכל מקום ובאופן הנכון. אם מצחצחים פחות מ-3 דקות לפחות לא ניתן להגיע לצחצוח טוב באף מברשת
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גוף הסתדרות רופאי השינייםפישפש20/09/2007
שלוםר רב
שמי דנה ועברתי טיפול רשלני ע"י רופא שיניים מסויים במשך שנים
נגרם לי נזק בלתי הפיך.
נאמר לי כי אני יכולה לתבוע דרך הסתדרות רופאי השיניים
השאלה הנשאלת היא האם הסתדרות רופאי השיניים הוא גוף נטרלי אשר הוא לא לטובת הרופא? האם ניתן לסמוך על גוף זה וכי גוף זה אינו בא להגן על הרופא הרשום בהסתדרות רופאי השיניים
אשמח לקבל תשובה מהירה
בהמון תודה וגמר חתימה טובה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההסתדרות לרפואת שיניים
ד``ר גלית כהן20/09/2007ההסתדרות לרפואת שיניים הינה גוף מקצועי ונייטרלי.
סמכי על התערבותם המקצןעית.
ההסתדרות לרפואת שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בחניכייםמתחת לשן עם טיפולשושרלירון19/09/2007
שלום,
לפני כשבוע הבחנתי בבליטה ( "ג'ולה" ) בחניכיים מתחת לשן שיש לי בה טיפול שורש וכתר, הבליטה לא כואבת בכלל.
הלכתי לרופא שהפנתה אותי לצילום והצילום הראה שיש לי דלקת.
שאלתי היא ממה נובעת הדלקת ומה יש לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך דלקתי מתחת לטיפול שורש
ד``ר גלית כהן20/09/2007טיפול שורש אינו טיפול עם 100% הצלחה. ולעיתים מתפתחת דלקת מתחת לטיפול השורש.
הטיפול הינו או חידוש טיפול השורש והכתר או ניתוח כריתת קצה השורש, תלוי במיקום ובשן. חייב בדיקה לפני תשובה.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהליך דלקתי מתחת לטיפול שורש
ד``ר גלית כהן20/09/2007טיפול שורש אינו טיפול עם 100% הצלחה. ולעיתים מתפתחת דלקת מתחת לטיפול השורש.
הטיפול הינו או חידוש טיפול השורש והכתר או ניתוח כריתת קצה השורש, תלוי במיקום ובשן. חייב בדיקה לפני תשובה.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שינייםרות19/09/2007
שלום. אני אישה בת 55 שבפה בלסת תחתונה נותרו 7 שיניים אחרונות לעקירה!
אינני חולת סכרת,ואין בעיות קרישת הדם. מעונינת בהשתלה אחת כזו שסופה לא אזדקק לטיפול נוסף. היכן אוכל לעבור השתלה כזו באיזור חיפה במרפאה (מוסמכת ברישיון משרד הבריאות)!
ב-כמה צריכ ה לעלות השתלה כזו ? ג-אני נכה המתקיימת מקצבת ביטוח לאומי בלבד-היכן אוכל למצוא מטפל לשלם לו בתשלומים (סך קצבה חודשי למחייתי כיום 1900 ש"ח לחודש).
קודם ללסת לת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת שיניים
ד``ר גלית כהן20/09/2007אין בעיה רפואית לבצע עקירות ושתלים בלסת תחתונה.
איני יכולה להמליץ על מרפאה באזור חיפה , או על מחירים.
העליות משתנות בין מרפאה למרפאה ובין סוג טיפול אחד למשנהו.
בררי אצל מכרים
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטיפת מי פהלינוי17/09/2007
בצעתי ניקוי שיניים אצל שיננית, והיא נתנה שטיפת מי פה, היא אמרה שאני צריכה להשתמש בזה,רק 10 ימים, כדי שלא יגרום להצהבה של השיניים,השתמשתי בזה רק שבוע ואני רואה שהשיניים שלי הצהיבו קצת, מה עושים ? האם זה בלתי הפיך ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמה בעקבות שטיפה
ד``ר עדי אריאלי19/09/2007ללינוי שלום,
הכתמת שיניים בעקבות שימוש בשטיפת פה הינה הפיכה בהחלט, ניתן להסירה בעזרת פוליש המבוצע אצל רופא השיניים או השיננית. כאשר משתמשים בשטיפות פה חשוב מאד לנקות היטב את השיניים לפני השימוש וכך להקטין את הסיכוי להכתמת השיניים.
בהצלחה,
ד"ר יעל רובינשטיין-אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ישור שיניים! =]לילך17/09/2007
כרגע גמרתי ישור שיניים,יצא לי מין עור תלוי בשר מידלדל כזה מהחניכיים,ששאלתי במרפאה מה זה אמרו שזה צריך להתכווץ,ושאני צריכה לצחצח ממש טוב,האם זה יעבור לי?כי זה ממש מכוער,תודה לילךך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי בחניכיים
ד``ר גלית כהן17/09/2007סביר שהגירוי בחניכיים יעבור לאחר צחצוח נכון. אם לא חזור למרפאה, ניתן להוריד בקלות עם לייזר.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ללכת לרופא שיניים?שימי16/09/2007
יש לי מדי פעם כאבי שיניים שעוברים אחרי שאני לא אוכל כמה ימים באיזור של השן הכואבת ומצחצח אותה טוב כמה פעמים ביום. איך אפשר לדעת אם זה משהו כזה שעובר או שבאמת מתחיל לי חור ואני צריך ללכת לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי ללכת לרופא שיניים
ד``ר גלית כהן17/09/2007בכל מקרה יש לפנות כבר לרופא שיניים. הרופא יבדוק אם המדובר ב"חור" או בעיית חניכיים אבל בכל מקרה יש לפנות לרופא שיבדוק.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בחניכיםרונית14/09/2007
יש לי בלוטה בחניכיים, היא כואבת רק במגע, או כתוצאה מלעיסה באיזור - מה זה יכול להיות ?
רופא השיניים שלח אותי לעשות צילום סטאטוס...
האם צילום כזה מראה כל דבר? - ציסטה למשל?
האם זה יכול להיות בעייה בשורש השן ואז צריך אפיסוקטומי? מהם הסיכויים להצלחה באפיסוקטומי?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגע בחניכיים
ד``ר גלית כהן15/09/2007התאור שלך כללי מדי. איפה בחניכיים?
אבל לפי שאלותיך נראה שהמיקום הוא מעל לשן ואז יתבן ומדובר בנגע פריאפיקלי, נגע בקצה שורש.
בצילום סטטוס ניתן לראות את הנגע במידה והוא קיים כבר מס' חדשים לפחות.
סיכויי הצלחת אפיסקטומי תלויים במיקום, באיכות טיפול השורש, בגודל הנגע. לא ניתן לענות כך.
חזרי לרופא עם סטטוס.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש-----12/09/2007
קודם כל שבוע טוב וחג שמח :)
אני צריך לעבור טיפול שורש שתי תעלות ויש לי כמה שאלות לגבהם:
1.מזה בדיוק טיפול שורש וכמה זמן נמשך?
2.אני כרגע לומד בבית ספר האם אחרי טיפול שורש מרגישים אי נוחות בפה למשל כמו טיפול אורטודנטי שעדיף לדחות לחופש ויפריע ללימודים? אם כן אחרי כמה זמן הכאב חולף?
3.הטיפול שורש מיועד לשין ימינית קידמית לפי מה שידוע לך צריך כתר והאם יש כתר בצבע לבן שלא בולט כלל?
4.כרגע אני בן 17 מה אורך של חיי סתימות לבנות בממצוע האם צריך להחליף אותם לאחר כמה שנים? והאם סתימות לבנות מצהיבות?
5.ראיתי באינטרנט כל מיני מאמרים שטיפול שורש יכול להיכשל האם באמת הסיכוי לא 100% להצלחה בטיפול?וכמה בממוצע עוברים את הטיפול (שתי תעלות) בהצלחה?
אודה לך אם תוכל להתייחס לכל שאלה בניפרד כרגע אני בן 17
התשובות שלך מאוד יעזרו לי...
תודה,ושנה טובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש
ד``ר גלית כהן13/09/20071. טיפול שורש נעשה כאשר עצב השן "מת" וכתוצאה מכך יש לנקות את שאריות הרקמה ה"מתה" מתוך תעלות השורש ולסתום את התעלות בחומר המיועד לכך. הטיפול אורך חצי שעה-שעה, תלוי באופי תעלות השורש בשן שלך: מפותלות, ישרות, פתוחות, חסומות.. ובנסיונו של הרופא המטפל.
2.תתכן הרגשת אי נוחות ואף כאב מס ימים לאחר טיפול השורש ולעיתים אפילו צריך ליטול אנטיביוטיקה. אם זאת אין זה טיפול שניתן לדחות. יש לבצעו מיידית.
3.הרופא המטפל יחליט אם חייבים לבצע כתר, תלוי בכמות חומר השן הבריא שנותרה. כמובן שאם עושים כתר בגילך יהיה זה כתר חרסינה בצבע השן.
4.את כל סוגי הסתימות יש להחליף עם השנים. כן- סתימות לבנות עלולות להצהיב מעט עם השינים. ליטוש יכול לרענן את הצבע.
5.אין טיפול שלו 100% הצלחה. אם זאת מיליוני אנשים בשנה עוברים טיפולי שורש בהצלחה מלאה.
לך על זה, כי למען האמת אין לך ברירה טובה יותר.
שנה טובה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקת שיניים ביוםענת11/09/2007
האם הטיפול בחריקת שיניים במשך היום כל הזמן
מחייב שיקום כללי של כל השיניים
או שיש פתרון אחר לבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחריקת שיניים
ד``ר גלית כהן12/09/2007ענת שלום,
הטיופל בחריקת שיניים אינו שיקום כל הלסת.
חריקת שיניים- יש לנסות ולבודד גורמים וזמנים ולטפל בחריקה.
השיקום הנדרש לפעמים נובע מהצורך לשקם נזק שנגרם לשיניים ע"י החריקה. אם כתוצאה מחריקת השיניים נשחקו שיניים , הרי שיש לשקמן. אם היה אבדן של גובה ורטיקלי, הקורה בכל המשנן, הרי שהחזרת הגובה האובד מחייבת טיפול בכל/רוב השיניים.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסה מיידית בהשתלת שינייםאריק10/09/2007
עפ"י הבנתי השתלת השיניים מתבססת על התכונה של העצם להבנות מחדש, כלומר לאחר החדרת השתל ללסת ,העצם בונה את עצמה מסביב לשתל וכך נוצרת האחיזה החזקה של השתל בעצם
האם בשיטה של העמסה מיידית התכונה הזו של בניית העצם על השתל לא מופרעת מעצם השימוש והעמסה שנוצרת בעת השימוש/האכילה והלעיסה היום יומית על השתלים ? ובמיוחד האם תתכן בניית עצם באם בוצעה העמסה מיידית בלסת עליונה אשר במעמד ההשתלה גם בוצעה השתלת עצם (הרמת סינוס סגורה).
ההיגיון הפשוט אומר שנדרשת מנוחה מוחלטת בלי הפרעה בכדי שהעצם תבנה את עצמה, זה לא כמו לחטט בפצע פתוח מבלי לתת לו אפשרות להירפא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסה מיידית על שתלים
ד``ר גלית כהן12/09/2007אריק שלום,
אתה צודק בתאור שתארת באופן כללי, ואכן בראשית עידן ההשתלות היינו ממתינים בכל מקרה לקליטה מלאה לפני העמסת השתל.
כיום מסתבר שבמקרים הנבחרים כמתאימים, דהיינו שהיתה מספיק עצם לקבוע טוב של השתל, איכות עצם טובה, מיקום בסגר בו אין עומס סגרי ולעיסי, כשניתן לפזר את הכוחות על שיניים סמכות וכד', ניתן לקצר ולפשט את התהליך ולספק למטופל פתרון אסתטי מיידי.
גם במקרים של העמסה מיידית אין העמסה על כל כוחות הסגר. הכתר הזמני נבנה בצורה וגובה המאפשרים העברת כוחות מינימאלית לשתל הנקלט. גם במקרי העמסה מיידית עומס סגרי מלא מסופק רק לאחר קליטה מלאה.
בברכה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שיניים ונטילת קומדיןנירה09/09/2007
שלום,
אני בת 52 ועברתי ניתוח להחלפת מסתם לפני 7 שנים ומאז אני נוטלת קומדין.
ברצוני לעבור מס' טיפולי שיניים (לא כירורגיים- הרכבת תותבות, כתרים).
רציתי לדעת אם בגלל נטילת הקומדין עליי לעבור את הטיפולים במרפאת חוץ של ביה"ח או שאני יכולה לעשות זאת בכל מרפאה.
יש לציין שעקירת שינייים עברתי במרפאה לחולים בסיכון גבוה של ביה"ח רמב"ם.
תודה רבה על תשומת הלב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים וקומדין
ד``ר גלית כהן12/09/2007נירה שלום,
אין מניעה לבצע טיפולי שיניים לא כירורגיים במרפאת שיניים רגילה, בה הרופא מודע לכך שאת נוטלת קומדין ואינו מפחד מכך. בטיפולים שאינם כירורגיים הדימום הנגרם מקומי וממוקד וניתן לשליטה ע"י אמצעים מקומיים (תרופות מתאימות) לעצירת דימום מקומית.
אין צידוק לשנות את תוכנית הטיפול בשל נטילת הקומדין.
בהצלחה,
ד"ר גלית כהן
מומחית לרפואת הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילוליאל07/09/2007
מאכלים עוזרים לשמור על שיניים חזקות ובריאות ומה לאכול כדי לנטרל חיידקים במידה ומברשת שיניים לא נמצאת בהישג יד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל ושיניים
ד``ר עדי אריאלי08/09/2007לליאל שלום,
זה לא המאכלים שמחזקים את השיניים, זה הכמות והתדירות שבה צורכים סוכרים ופחמימות שמזיקה לשיניים.
במידה וצורכים סוכרים ופחמימות ולא אפשרי לצחצח שיניים חשוב לנטרל את החומציות שבחלל הפה על ידי שתיית מים מרובה ואם אפשר לעיסת מסטיק ללא סוכר.
בברכה,
ד"ר יעל רובינשטיין - אריאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)