מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקות psa freeשי08/11/2009
שלום רב!
בעבר התיעצתי בפורום המכובד הזה.
אני בן 56 וסובל מזה כשנתיים מהשתנה לעיתים קרובות. ערמונית מעט מוגדלת עשיתי לפני שנה בדיקות רבות כגון צטולוגיה, שתן, שתן לתרבית הכול היה תקין .כמו כן עברתי בדיקת אורו דינמיקה והתברר ששלפוחית השתן תקינה וחלקה. אבל מסיבה כל שהיא השלפוחית לא מתרוקנת לגמרי. המליצו להתחיל טיפול בקסאטרל עדיין לא התחלתי בטיפול מה שמטריד אותי שלפני שנה עברתי גם בדיקות והרי התוצאות free psa ratio 25% psa 1.55 free psa 0.394
השבוע עברתי שוב את הבדיקה והתוצאות הן
free psa ratio 23% psa 2.55 free psa 0.588
למרות שיש לכאורה החמרה מסוימת בבדיקות אני חושב שזה עדיין בגדר הנורמה אבל זה מדאיג אותי קצת. מה עלי לעשות ?האם לעבור בדיקות אלו לעיתים יותר קרובות למשל פעם בחצי שנה?והאם צריך עכשיו לעשות בדיקות אחרות ובכלל האם יש סיבה לדאגה.
בתודה מראש מורדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה חריגה ב- PSA
ד''ר אורי גור08/11/2009מציע להתייעץ עם האורולוג המטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף ברשותך
שי09/11/2009האם התוצאה הזאות יכולה לרמוז חלילה על מצב של ממאירות בערמונית?
בתודה מראש מורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPSA
ד''ר אורי גור11/11/2009השימוש העיקרי בבדיקת ה- PSA הינו לגילוי מוקדם של ממאירות בערמונית.
על כן מציע להתייעץ עם האורולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי לפנות?אני08/11/2009
שלום
אני בן 32 משקל 83
גובה 182
יש לי בעיה בתפקוד המיני אני אסביר
יש פעמים שהוא עומד ואין בעיה ויש פעמים שהוא פשוט לא רוצ הלא מעניין אותו לעמוד
עשיתי בדיקת דם אצל אורולוג אבל הוא אמר לי שהכל תקין
וגם לפי דעתי אין בעיה פיזית אחרת הוא לא היה עומד אף פעם
ניסיתי תקופה מסויימת להשתמש בכדור הרבה גרא
אבל אני רוצה בלי אמצעי עזר, אני גם לא מבין למה ומתי . זה לא שאין לי ביטחון עצמי זה לא שאני לא מגורה אני הכי רוצה בעולם וזה כאילו אין הוא לא שם או אפילו לפעמים האמצע הוא נופל וזהו לא מעניין אותו ויש פעמים שהוא יכול לעמות 20 דקות וצפונה בלי בעיה ואז אני מרגיש סופר מן וזה קורה לפעמים עם אותן פרטנריות . השאלות שלי הן:
1. מה לפי דעתך הבעיה
2. איך אני מתקן אותה
3. למי אני אמור לפנות בכדי לסדר את זה
4. כמה זמן זה אמור לקחת
תודה על הסבלנות וסליחה על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוגי
ד''ר אורי גור08/11/2009כיוון שלעתים יש זקפה חזקה וממושכת - נראה שבעייתך היא פסיכולוגית.
מציע להתיעץ עם סקסולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב בשתןנתן08/11/2009
כאשר אני חש בצורך להשתין ואני נעמד בשירותים כדי לעשות כך אז לוקח לי הרבה זמן עד שיוצא לי ואם אומרים לי להזדרז ומלחיצים אותי אז לוקח לי יותר זמן. למה לוקח הרבה זמן לשתן שלי עד שהוא יוצא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוגי
ד''ר אורי גור08/11/2009זה נובע מקושי (פסיכולוגי) בהרפיית סוגר השליטה על השתן.
קח את הזמן - בסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהללא07/11/2009
בעיה להגיע לזיקפה, ושפיכה מוקדמת.
אני בן 24
יש לי בעיה להגיע לזיקפה מלאה במהלך סקס(לרוב בכלל לא), ואם היא מגיעה לרוב ישנה שפיכה מוקדמת מאוד.
בצעירותי עברתי ניתוח באשכים
בנוסף נתון חשוב שאשך שמאל שלי מאוד נמוך, אפילו מרגיש "מנותק"
מה יכולה להיות הבעיה\פיתרון?
ברור לי שאלך לאורולוג, אך אולי אפשר להוריד את הערפל מעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בזקפה?
ד''ר נחום זילבר07/11/2009יתכן ויש קשר לעבר הרפואי שלך ואז מקור הבעיה סיבות הורמונליות. אולם, יתכן, שהבעיה פסיכולוגית או פיסיולוגית או שילוב ביניהם. על כך צריך להחליט אורולוג המומחה לנושאים אלו לאחר שתבדק על ידו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם באבר המיןגדי07/11/2009
תודה על כול התשובות ששאלתי אותך בנושא שבר באבר המין.
שאלה אחרונה.
האם ההתנפחות שהייתה לי באבר המין לאחר הסקס הפראי +שטף הדם הדיי רחב על גזע אבר המין הם בהכרח שבר? (לא היה קליק)
אני מצין שוב שאין לי עקמת ושטף הדם נעלם לאט לאט.והייתה לי זקפה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בהכרח
ד''ר אורי גור07/11/2009במיוחד אם בדקו 3 אורולוגים וקבעו שלא היה מדובר בשבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה עבור התשובה המהירה אבל.....רפי06/11/2009
כפי שציינתי, אינני מטופל בשום תרופה ולכן אינני מבין מנין באה הירידה ברמה. אני מקפיד לעשות פעמיים בשנה בדיקת PSA, וכבר עברתי 2 ביופסיות שהיו שליליות. אשמח בכל זאת לדעת מנין לדעתך נובעת הירידה והאם יש לה השלכות כלשהן. תודה, רפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה
ד''ר אורי גור06/11/2009כמו שכתבתי, ישנן סיבות שונות לירידה, ולירידה אין השלכות, רק להמצאות ערכים גבוהים או לעליה.
החלטה על ביופסיה נוספת היא בידי האורולוג המטפל בך ולו כל הנתונים מעברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוני ברמת ה PSAרפי06/11/2009
שלום רב, אני בן 63. ב 12/5/09 היו התוצאות (במכבי):PSA 8.2 ,FREE PSA 0.21. ב 5/11/09 היו התוצאות (במכבי): PSA 6.48 ,FREE PSA 0.3. השאלה היא האם ייתכן מצב שבו רמת ה PSA יורדת ללא כל טיפול, מהי הסיבה לכך, ומהן ההשלכות אם ישנן. תודה, רפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSA
ד''ר אורי גור06/11/2009PSA יכול לעלות באופן חולף כתוצאה מסיבות שונות כגון דלקת, יחסי מין, אצירת שתן, בדיקה גופנית ע"י רופא , ולכן כמובן גם יכול לרדת אם חולפת הסיבה בגינה עלה (למשל הדלקת טופלה).
עם זאת, שני הערכים גבוהים ולכן מציע לפנות עם התוצאות לאורולוג ולהתייעץ איתו לגבי הצורך בהמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיבה לערכי בדיקת זרע נמוכים?יונתן06/11/2009
שלום
בעקבות וריקוצל עשיתי אולטרסאונד אשכים ובדיקת זרע- בבדיקת האולטראסאונד נמצא כי האשכים תקינים, יש הרחבת ורידים משמאל ויש ציסטה בגודל 4 ס"מ משמאל (הוריקוצל בדרגה 4 לפי הבדיקה הגופנית של האורולוג), קיבלתי גם את תוצאת בדיקת הזרע ושמה יש תוצאות מפתיעות מאוד ואני בהלם מתוצאת הבדיקה.
נפח דגימה , סמ"ק 2
צמיגות: תקינה
Ph : (ריק-לא רשום)
ריכוז: 0.9 מיליון
תנועה :0%
צורות פתולוגיות : 90%
תאור :
Head and neck pathology
תאים עגולים : (ריק-לא רשום)
אגלוטינציה: (ריק- לא רשום)
סיכום הבדיקה:
Severe OTA syndrome
אני הבנתי שיש לי בעיה חמורה בתאי הזרע, בריכוז, בתנועה ובצורה שלהם- רציתי לדעת האם הבעיה היא מולדת/גנטית או בגלל הוריקוצל ? אני יודע שהוריקוצל פוגע בייצור הזרע אבל לא בצורה שיש לי עכשיו בבדיקה-התנועה היא אפס והריכוז מאוד נמוך, אז מי האחראי כאן על הערכים הנמוכים של בדיקת הזרע? הוריקוצל או בעיה גנטית? או האם יש סיבה אחרת?
לציין כי אני לא מעשן, לא שותה אלכוהול, נולדתי בריא, ללא טמירות אשכים, במשפחה שלנו אין בעיות גנטיות לא בפוריות וגם לא במחלות אחרות-רק שאני חייב לציין כי מזה זמן רב (כ- 3-4 שנים אני במצב רוח לא טוב- כתוצאה מכמה בעיות שתקפו אותי - הייתה תקופה שהייתי כל הזמן במתח ולחץ במיוחד בתקופת הלימודים (אני עדיין לומד) בנוסף בכל פעם שיש לי בדיקה רפואית אני נכנס למתח אדיר וחרדה(אני מפחד בכל פעם שאני נכנס לבית חולים) וככה גם קרה בזמן ביצוע בדיקת הזרע וכתוצאה מכך אפילו לא הצלחתי להגיע לזקפה מלאה ואני חושב שנפח הדגימה הושפע לרעה מכך כי כאשר אני במצב רגוע יותר אז הנפח יותר גדול- אני לא יודע אם שאר ערכי הבדיקה גם הושפעו מכך שלא הצלחתי להגיע לזקפה מלאה- אבל לגבי הכמות אני כל כך בטוח שהיא יותר נמוכה מהכמות ה"טבעית" או ה"רגילה"
לציין כי הבדיקה נעשתה אחרי 6 ימי הימנעות- אני עושה את ניתוח הוריקוצל רק לאחר 4 חודשים מהיום בערך.
נא לעזור לי לדעת איפה הבעיה? למה ערכי הבדיקה מאוד נמוכים? מה הגורם לכך? האם יש צורך בבדיקות נוספות (בדיקה גנטית/בדיקות דם או כל דבר אחר )? על מנת לדעת מה הסיבה לערכים כל כך נמוכים
נא לציין לי אם הוריקוצל יכול לגרום לערכים כל כך נמוכים או יש עוד בעיה אצלי והערכים נמוכים כתוצאה משילוב של שתי בעיות שפוגעות בייצור ובאיכות הזרע
לא הבנתי לפי תוצאת הבדיקה- כמה תאי זרע (באחוזים) בעלי צורה תקינה יש לי? לא רשום אם הבדיקה לפי WHO או kruger
המון המון תודה
מתנצל על ההודעה הארוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצל
ד''ר אורי גור06/11/2009וריקוצל יכול לגרום לפגיעה חמורה בייצור הזרע.
הנפח לא גדול אך סביר.
אם יש 90% צורות פתולוגיות אז כנראה יש 10% צורות תקינות (נמוך לפי קרוגר וגם לפי WHO).
נהוג לשלוח 2 בדיקות - מציע לשלוח בדיקה נוספת (3-4 ימי המנעות) כדי לאמת את התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה לך ד"ר גור
יונתן09/11/2009שלום
המון תודה על המענה המהיר
אני מודאג מכך שאני עקר, האם יש בסיס להניח הנחות כאלה? או שהדאגה שלי מיותרת?
כי אני יודע שוריקוצל פוגע בתנועתיות ובצורה של תאי הזרע אבל לא בריכוז- כי אצלי הריכוז מאוד מאוד נמוך ואני מודאג מכך שהבעיה אצלי לא רק בגלל הוריקוצל אלא יש בעיה חמורה יותר...
האם ידוע לכך שהוריקוצל פוגע גם בריכוז? כי זה נראה לי לא הגיוני שוריקוצל יגרום לכך שהריכוז הוא כל כך נמוך (0.9 מיליון)- לכן האם יש מקום לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוריקוצל
ד''ר אורי גור11/11/2009וריקוצל יכול בהחלט לפגוע גם בריכוז.
ראה המלצתי הקודמת לביצוע בדיקה חוזרת לאימות התוצאות.
אם דומות- מציע לפנות למומחה לאנדרולוגיה (פוריות הגבר) להפגת חששותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול משולב?אלי06/11/2009
ד.נ. האורולוג שלי אמר לי שאין כל תועלת, במקרה שלי, לטפל בערמוניתי באבודארט בנוסף לקסטראל, אותה אני מקבל. לאור תשובתך, האם יש נסיבות בהן שילוב כנ"ל אכן אינו מועיל גם לדעתך? אציין ש-PSA שלי 0.78, ואני בן 74. האם נתונים אלה רלוונטיים לצורך העניין? כמו כן, מה ניתן או רצוי לעשות בנסיבות אלה? תודה ושבת שלום. אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול משולב
ד''ר אורי גור06/11/2009אכן, במקרים בהם הערמונית קטנה ו/או PSA נמוך מ-1.0, אבודארט אינו צפוי לתרום לטיפול.
אם אין תועלת מספקת בטיפול בקסטראל, ניתן במקרים מסוימים לשלב תרופות אחרות (מקבוצת האנטיכולינרגים) או לפנות לפתרון ניתוחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של עוד לאחר מתו השתןתום06/11/2009
שלום רב,
לבני בן ה 7 יש כבר מספר חודשים ( די הרבה זמן )
תחושה מאוד לא נעימה לאחר מתן השתן
הוא חש שהוא צריך עוד אבל אין, לא יוצא - וזה משגע אותו,
הוא מיילל מהתסכול שההרגשה הזו עושה לו
וזה נרגע רק לאחר כ 5-10 דקות
זה קורה בדרך כלל בבוקר אחרי השתנה ראשונה או בערב אחרי מקלחת (והשתנה במקלחת).
לא תמיד. יש ימים שיש ויש ימים שלא , או לפחות לא עד כדי כך שהוא יבכה מזה.
מה צריך לבדוק במקרה זה ?
תודה רבה
תום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7
ד''ר אורי גור06/11/2009יש להיבדק על ידי אורולוג (אולי פתח השופכה צר מדי)
כדאי לפני כן לשלוח בדיקות שתן (על ידי רופא המשפחה - שגם יכול לבדוק את הפין).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר באיברחסוי06/11/2009
היי
כשהייתי נער פעם היה לי קליק באיבר המין שגרר כאבים עזים בזמן פעילות מינית.
כיום אני בן 22 ואני סובר מחושר חשק ודחף מיני.
כמו כן זה מתבטא בכך שאני לא מרגיש הנאה ממגע מיני כלל (אני לא מרגיש מגע על הפין. למשל במין אוראלי או אפילו בזמן חדירה אני לא מרגיש דבר. אבל כן מצליח להגיע לזקפה חלקית שיורדת מהר מאוד. )
האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר
ד''ר אורי גור06/11/2009מה שתיארת עשוי להיות שבר של איבר המין
יכול להביא לזקפה חלקית היורדת מהר.
הפרעות בזקפה עשויות בעקיפין להביא גם לירידה בחשק.
את חוסר התחושה באיבר קצת קשה להסביר.
מציע לפנות לאורולוג העוסק בתחום ולנסות לברר ולטפל בבעיה - לא צפוי להסתדר בעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חסוי08/11/2009יש סיכוי שזה הסתדר בעצמו?
מה אפשר לעשות ? יש תרך להחזיר את המצב לקדמותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר
ד''ר אורי גור08/11/2009אם אכן נגרם כתוצאה מהשבר מצב של דליפת דם לורידי הפין - לא סביר שיסתדר מעצמו.
לרוב ניתן לטפל בתרופות או אמצעים אחרים להארכת משך הזקפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסוי09/11/2009אז אתה בעצם אומר לי שאני צריך וויאגרה כל החיים?
אין סיכוי שאני אוכל לחזור לתפקוד נורמאלי?
ומה עם החשק המיני? הוא יחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי
ד''ר אורי גור11/11/2009החשק יחזור כשהתפקוד יחזור.
איני יודע מה צפוי כל החיים.
מציע לפנות לאורולוג העוסק בתחום ולשקול בדיקות שיעריכו את מצבך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אורי גור שלוםיגאל05/11/2009
לפני כחודש התכתבתי איתך בקשר לגילוי וריקוצלה במהלך הצו ראשון
הופנתי לאורולוג שקבע וריקוצלה דרגה 4 וצריך לעשות ניתוח.
שאלתי היא אם אתה עושה ניתוחי וריקוצלה בבית חולים מאיר כפר סבא וכיצד קובעים תור?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצל
ד''ר אורי גור05/11/2009רצו גם לעשות ספירת זרע לפני החלטה על ניתוח.
אוכל לעזור לכוון לקביעת תור - מוזמן לקבוע תור לפגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מקביליובל05/11/2009
דוקטור נכבד, האם ניתן בטיפול תרופתי להקטין את נפח הערמונית המוגדלת (שפירה), או למנוע את המשך גידולה, במקביל לטיפול הסימפטומטי (חוסמי אלפא, המפחיתים סימפטומים אך לא משפיעים על התהליך הנ"ל)? האם טיפול משולב יכול לפתור/לצמצם את 2 הבעיות? מדובר בגבר בן 70+. המקבל קדקס מזה שנים. תודה. יובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקטנת הערמונית
ד''ר אורי גור05/11/2009קיימת תרופה בשם אבודרט שמקטינה את נפח הערמונית וגם מפחיתה את הסימפטומים, ניתן לשלבה עם הטיפול בחוסמי אלפא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה על אופניים לפני אולטרהסאונדיצחק05/11/2009
האם קיימת מגבלה לרכוב על אופניים לפני ביצוע אולטרסאונד
לדרכי השתן ( לבדיקת גודל ערמונית) ??
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר אורי גור05/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!משה04/11/2009
שלום,
אני בן 71. אתמול היה לי דם בשתן, היום גם היה אבל פחות. אני לא סובל מכאבים, רק מעט לחץ במתן שתן.
עשיתי בדיקת שתן. התוצאות שחרגו:
פרוטיאינים 150 (תחום 0-30)
לויקוציטים 100 (תחום 0-10)
מחר אעשה בדיקת דם וקבעתי תור לאולטרסאונד לעוד שבועיים.
האם לדעתך המקרה דחוף או שניתן להמתין לתוצאות הבדיקות האחרות ורק אז ללכת לאורולוג עם כל התוצאות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן
ד''ר אורי גור05/11/2009אם אכן היה דם בשתן (ולא נראה כך לפי בדיקת השתן שפירטת), עליך לפנות לאורולוג בהקדם לבירור מקור הדימום.
כיוון שתידרש, קרוב לוודאי, לבצע CT, בדיקת האולטראסאונד מעט מיותרת וחבל להתעכב.
בדיקות נוספות ידרשו על פי החלטת האורולוג שישמע את התיאור המלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)