פורום אורולוגיה, אימפוטנציה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• שפיכה מוקדמת
    סתי
    27/10/2009

בן 46 מזה שנה סובל מבעיה זו.
    אני מבין שיש 2 היבטים לבעיה פיזי ופסכולוגי בכל מקרה הייתי מעונין להבין איך בודקים את הבעיה האם בודקים קודם כל גורמים פיזיולוגים ואחר כך פסיכולוגים.
    כמו כן מהן הבדיקות הפיזיולוגיות שמתבצעות בגדול.
    האם אורולוג הוא הגורם המקצועי שאיתו מתחילים את הבירור.
    מה הטיפולים הקיימים.
    לא מעונין לשתף את רופא המשפחה בבעיה האם ניתן לפנות ישירות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שפיכה מוקדמת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורולוג

ד''ר אורי גור
    28/10/2009

בהחלט, אורולוג הוא הכתובת.
    פנה לקבלת טיפול - לרוב תרופתי (משחות או כדורים).
    ניתן לשלב גם תרגילים לשליטה על השפיכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות US דרכי השתן
    ויקטור
    27/10/2009

שלום, אני בן 62 , באופן קבוע לוקח תרופות : אספירין, ליפידל
    בזמן האחרון יש לי הרגשה שלא כל השתן מתפנה משלפוחית השתן
    אופנתי ע"ד אורולוג לבצע US דרכי השתן.
    להלן התוצאות :
    כליה ימנית - במנח יחסית נמוך קשה להדגמה, בגודל תקין, פרנכימה שמורה, ללא הרחבת מערכת
    מאספת, ללא אבנים
    כליה שמאלית - בגודל 9.5 ס"מ, פרנכימה שמורה, ללא הרחבת מערכת מאספת, אין לשלול אבן
    זעירה בגביע אמצאי
    אגן קטן - שלפוחית שתן - קיבולת טובה, דפנות חלקים.
    שארית שתן - 102 סמ"ק

ארמונית נכרתה ב - 2004 , בדיקות מעקב של PSA תקינים ( פחות מ- 0.1 )

הטור לאורולוג באוד 3 שבועות, הודה על הסבר תוצאות, המלצות לבירור נוסף בקשר לשארית
    השתן.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות US דרכי השתן

הוספת תגובה

• US

ד''ר אורי גור
    28/10/2009

סך הכל הממצאים טובים - אינם מעידים על בעיה משמעותית.
    שארית שתן 102 - בינוני.
    ניתן אולי לשפר עם תרופות- היוועץ באורולוג לכשתיפגשו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתך בפי השופכה החיצוני,כיצד מרפים?
    אריק
    27/10/2009

שלום רב,
    לפני יומיים עברתי ניתוח להשתלת צינורית בין הכליה לכיס השתן לשם הרחבת הצינורות עלמנת שהאבנים שבכליות יוכלו לצאת ביתר קלות (אני אחרי ריסוק אבנים והאבנים לא יצאו)

הבעיה היא שמאז הניתוח מתן שתן נעשה נושא כאוב מאוד עקב צריבות חזקות מאוד בפי השופכה החיצוני והיום שמתי לב למה...

ביצעו חתך על מנת שיוכלו כנראה להכנס , עכשיו אני משתמש בתרופה מסוג משחה הנקראת Esracain jelly שהיא דיי מרגיעה את המקום לאחר מתן שתן הבעיה היא שאני לא רואה שהחתך בפי השופכה נרפא וזה מדאיג אותי.

כיצד אוכל לרפא את הפצע ובמהירות האפשרית? (כל ניסיון למגע מיני גורם לזקפה אשר מלווה בכאבים עזים עקב החתך בפי השופכה ככל הנראה הוא מתרפה וכאשר ישנה זיקפה הוא נפתח מחדש)

אודה על כל עזרה שהיא
    בכבוד רב,
    אריק.

הוספת תגובה

• חתך

ד''ר אורי גור
    28/10/2009

השתמש בג'ל בתדירות גבוהה.
    המנע מיחסי מין עד שהפצע מחלים לגמרי
    היאזר בסבלנות. חלפו רק יומיים. המתן שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באיבר מין
    מודאג
    26/10/2009

שלום רב,

אני בן 23 שנים, בתקופה האחרונה יש לי כאבים באיבר מין לאחר אוננות, כאילו שמשהו התכווץ בפנים, זה קרה בעבר אבל לא בתדירות גבוה ולכן זה לא כל כך הטריד אותי, אבל בתקופה זו, זה כבר קורה בתדירות גבוה, האם יש סיבה רפואית לכאבים ? והאם יש טיפול?

אודה לכם על תשובתכם ועזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באיבר מין

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר אורי גור
    28/10/2009

כידוע אין באיבר המין שרירים כך שאין מה שיתכווץ שם בפנים.
    אם אין בעיה בהשתנה, ככל הנראה אין סיבה רפואית לכאבים שתיארת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מורכבת
    אלון
    26/10/2009

שלום. בבקשה קראו הכל אני מצטער שזה מעט ארוך.
    יש לי בעיה מעט מורכבת. יש הרבה רקע ואני לא בטוח אם הכל רלוונטי אבל אני מעדיף לרשום הכל.

היה לי לפני שנה וריקוצלה באשך שמאל נותחתי וזה עבר.
    לפני כמה חודשים חששתי שחזרה לי הבעיה ושאולי אפילו יש לי וריקוצלה גם באשך ימין.
    פניתי לרופא ועשיתי אולטרסאונד. נמצא כי אין לי וריקוצלה בשום אשך ויש לי רק גודש באשך שמאל.
    הרופא הפנה אותי גם לבדיקת זרע ונמצא שיש לי מעט פחות זרע תקין ממה שצריך. (הבנתי שצריך 14% תקינים ואצלי היו 10% תקינים). הרופא חושב שאולי יש לי זיהום ושלח אותי לעוד בדיקות.
    עד לכאן הכל היה רקע לבעיה שאני צריך בה עזרה.
    הבעיה היא שאני גומר מהר מדיי. בערך דקה וחצי אחרי חדירה. אפילו באוננות ללא נוכחות אשה תוך דקה וחצי אני גומר. זה לא היה כך בעבר. במהלך האקט אני מרגיש הרגשה שהזרע רוצה לצאת. כאילו שהאשכים שלי עולים למעלה מעט בגירוי וזה דומה למה שקורה לי כשאני גומר. דבר נוסף אני מרגיש שיוצא לי הרבה נוזל שקוף לפני הגמירה (אני חושב שזה מהערמונית).
    יכול להיות שזה בגלל זיהום שיש לי? יכול להיות שהזיהום גורם לי גם לגמור מהר?
    אם לא.. מה יכולה להיות הסיבה?
    בעבר לא גמרתי כלכך מהר ואני ממש צריך עזרה. תודה רבה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מורכבת

הוספת תגובה

• בעיה

ד''ר אורי גור
    28/10/2009

הוריקוצל שהיה אינו קשור לשאר הבעיות.
    לא סביר שזיהום קשור בשפיכה מוקדמת
    הסיבה יתכן וקשורה ברגישות יתר, בלחץ פסיכולוגי, בשליטה עצמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע
    מודאג
    26/10/2009

שלום
    עשיתי בדיקת זרע ורציתי עזרה בפיענוח התוצאה. אני בן 21
    כמו כן, אני במעקב אצל רופא עקב כאב באשך ימין, עשיתי אולטראסונד + דופלר ובדיקות דם

אני רוצה לדעת מהי רמת הפוריות שלי ע"פ הבדיקה המצורפת שעשיתי
    קישור לבדיקה

תודה מראש על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת זרע

הוספת תגובה

• לא שלחת את הבדיקה לפענוח

ד''ר אורי גור
    28/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה באשכים
    אנונימי
    25/10/2009

אני בן 16.5 ו יש לי בעיה כאמור יש כאבים באשך שמאל לאחר גמירה....
    הכאבים נמשכים גם למפסאה וזה די כואב.....חשוב לי ציין שזה קורה רק באשך שמאל.
    כמו כן זראה כאילו האשך השמאלי יותר קטן מהאשך הימני וכאילו יש לו בליטה מאוחרה.....
    לפני כחצי שנה בדקתי בדיקה זו אצל אורולוג מומחה והוא ראה שהכל תקין....וכי אין לי בלוטה וזה הכל בראש...
    אז מה פשר הכאבים לאחר הגמירה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה באשכים

הוספת תגובה

• אשכים

ד''ר אורי גור
    28/10/2009

לאשך יש מבנה דמוי זנב הנמצא מאחורי וקרוי אפידידימיס
    לא תמיד ניתן להעריך הגדול במדויק במישוש
    לא ברור טיבם של הכאבים שתיארת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגדוג בפי הטבעת בבוקר
    אפי
    25/10/2009

שלום, כל בוקר אני מרגיש דגדוג בפי הטבעת מבפנים ואין לי זקפת בוקר בדרך כלל . כשאני שוכב על הבטן מתחיל לעמוד לי בלי שאני מתגרה וכשאני שוכב על הגב הדגדוג מפסיק לפעמים. חשוב לציין שאני סובל מדיכאון וחרדה בזמן האחרון. מה יש לי?

לקביעת תור
    סגירה
    דגדוג בפי הטבעת בבוקר

הוספת תגובה

• דגדוג

ד''ר אורי גור
    25/10/2009

ככל הנארה אין בעית זקפה אם מופיעה באופן ספונטני כפי שתיארת.
    איני יודע מה הגורם לדגדוג.
    פנה לרופא לבדיקה באם הדבר נמשך ומפריע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן שתן מרובה
    אבי
    24/10/2009

אל הרופאים הנכבדים יש יל בעיות עיכול רבות שכוללות התאמצות בעת מתן צואה או גזים אני בבירור בשל זה ועברתי סיטי בטן ואגן ומצאו עיבוי דופן במעיים אך לאחר בדיקת סיגמסקופיה לא ראו עיבוי יחד עם זאת ביומים האחרונים יש לי דחף להטיל את מימיי בעוצמות ממש גבוהות עד כדי כך שזה ממש מפריע לי לישון כמו כן ראו בסיטי מספר בלוטות לימפה קטנות בשורש המיזינטריום עליי גם לציין שלפני כחצי שניה עברתי us בטן עליונה ותחתונה כמו כן בסיטי שעשיתי לפני 4 חודשים היה כתוב שהכליות בגודל סימטרי תקינות ומיקום שלהם ללא עדות להידורנפורזיס או אבנים וכמו כן השופכנים אינם מורחבים ושלפוחית השתן ואברי האגן ללא מימצא פתולגי האם יש לכם אולי פיתרון או סיבה והאם יכול להיות שזה קשור למאמץ הרב שאני משקיע בעת הטלת הצואה והגזים יכול להיות שגרמתי איזשהוא נזק נ.ב והייתי במיון והרופא פשוט פתר אותי בכך שעשה לי בדיקת שתן שיצאה תקינה וזהו אין אני יודע אם זה קשור לבעיות המעיים שמהן אני סובל או לזה שכבר תקופה ארוכה אני בסטרס מתמיד שמא אולי יש לי איזשהוא סרטן במעיים שלא מתגלה אנא תשובתכם בתודה מראש אבי

לקביעת תור
    סגירה
    מתן שתן מרובה

הוספת תגובה

• מתן שתן

ד''ר אורי גור
    25/10/2009

מתן השתן המרובה אינו קשור לממצאים שתיארת.
    מערכת השתן תוארת ללא ממצא חריג.
    לא סביר שגרמת איזה שהוא נזק.
    לגבי בעיות מעיים פנה לרופא העוסק בתחום - גסטרואנטרולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גת גורן
    דני
    24/10/2009

שבוע טוב
    למען האמת עברתי ניתוח ביופסיה לא נמצא זרע
    האם משהו עם מקרה דומה שלגב עזרה השיטה של גת גורן או חבל"ז
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גת גורן

הוספת תגובה

• דני

ד''ר אורי גור
    25/10/2009

אם בביופסיה לא נמצא זרע - לא סביר ששיטת גת גורן תעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ בנוגע
    שני
    24/10/2009

אין אונות.
    אני בת 38, ובן זוגי בן 47
    לאחרונה הוא מגיע לזקפה ולאחר כמה דקות הכל יורד ..
    מפאת בושתו
    האם אני יכולה לפנות לרופא במקומו או רק הוא יכול לעשות זאת?
    ואם כן לאיזה רופא עליי לגשת?

אשמח לתשובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ בנוגע

הוספת תגובה

• אורולוג

ד''ר אורי גור
    25/10/2009

עזרי לו להתגבר על בושתו והציעי לו לפנות (איתך או בלעדייך) לאורולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בקצה הפין והפרעות בזיקפה
    מנסה למצוא
    24/10/2009

אני בן 25. מזה כחודשיים וחצי אני מרגיש כאבים בקצה התחתון של הפין, שגוברים בעת מתן שתן.
    במהלך התקופה הזו הכאבים לעיתים גברו (בעיקר אחרי אוננות) והיו חזקים יותר ולעיתים נעלמו. בנוסף לכך יש בועות במהלך מתן שתן (כמו שיש במתן שתן אחרי שפיכה).

לקחתי 4 כדורים של אזניל שלא פתרו את הבעיה.

בבדיקה עיצבוב של הפין ופרוסטטה הכול תקין.

בשלושת השבועות האחרונים נוצרו בהפרעות הזיקפה, מצב שגם הוא מגיע בגלים. מצב של אי הגעה לזיקפה הייתה גם תוך כדי מין אוראלי (התחושה בפין הייתה שונה באותו מצב, כאילו יש פחות הרגשה בפין, חשוב לציין שזה היה אחרי שילוב של חצי בקבוק יין לבן וריטלין).

לקחתי ארבע כדורים של פרוטציד מחשש לכלימדיה (לא עברתי בדיקת pcr) שגרמו להקלה מיידית במתן שתן ונעלמה תחושת הצריבה אך היא חזרה אחרי יומיים ולקחתי אופלודקס.

אורולוג אמר שהכול תקין, אולטאסאונד שלפוחית וכליות תקין.

אני כבר לוקח פרופסיה שנתיים, דבר שלא הפריע לי עד עכשיו, אך בגלל המקרה האחרון הפסקתי לקחת. כבר שבועיים שאני לא לוקח. אני לוקח ריטלין (רגיל) מזה ארבעה חודשים.

לעיתים אני יכול לחכות שבוע בלי אוננות עד לקבלת זיקפה נורמלית, דבר שמעולם לא קרה לני כן.

אתמול שוב נפגשתי עם מישהי, והבעיה המשיכה. לקחתי לידה ויאגרה 50 מ"ג, שגרם לזיקפה מאוד מאוד רכה, ושוב התחושה הייתה שונה, ומאוד נייטרלית.

עוד דבר שראוי לציין הוא שבמהלך שלושת החודשים האחרונים עצרתי הרבה פעמים את השפיכה באמצעות חסימה עם האצבעות של שריר ה - pc. חשוב להגיד שאני עלול להיות קצת אגרסיבי לפעמים בלי לשים לב. כעת (מאז התחלת הבעיות בזיקפה) יש לי לעיתים הרגשת חולשה באזור הזה, וכשאני נוגע שם (ברכות כדי לבדוק מה קורה) אני מרגיש כאב קל מאוד. לעיתים אני מרגיש מעין טיקים בשריר הזה (או שאולי זה אוויר?)

כמו שאתם בטח מבינים ממה שכתבתי שמאוד חשוב לי לפתור את הבעיה הזאת, ובעיקר למצוא את המקור שלה.

אודה לכם מראש על כל פתרון.

הוספת תגובה

• הרבה בעיות

ד''ר אורי גור
    25/10/2009

תיארת מספר בעיות, יתכן שלא קשורות זו בזו.
    לא מתחברות לבעיה אחת מוגדרת.
    מציע לפנות לאורולוג לבירור וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגשת נימול
    יובל
    23/10/2009

שלום רב אני בן 43 בריא (לאחרונה הובחנתי כחולה אסתמה מטופל במשאף סיבוקרט 160) כשבועים אני מרגיש הרגשת נימול (כמו נמלים בקצות האצבעות או תחושה ש זרמים) בקצה אבר המין. ממה זה יכול להיות מכיון שזה בימים האחרונים ממש לאורך כל היום. יצוין כי לפני כשבועים "צמח" לי טחור חיצוני בפי הטבעת ומשתמש במשחה (האם יש קשר) - בזמן שיש לי תחושת זרם כזו אני מכווץ את שרירי פי הטבעת וזה עובר אבל רק לכמה שניותהדפסת ההודעה (החור כבר כמעט עבר אבל ה"דגדוג" נמעצבן הזה לא מפסיק . אולי זה קשור לניורולגיה בכלל

לקביעת תור
    סגירה
    הרגשת נימול

הוספת תגובה

• זרם

ד''ר אורי גור
    23/10/2009

לא נראה קשור לטחור או לטיפול (אלא אם מורח מהמשחה גם על אבר המין).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה מהאורטרה
    פוצי
    23/10/2009

שלום

אני סובל מחום עד 37.5 הרבה מאוד זמן מלווה בחולשת שרירים !!! (סובל מאגורופוביה לכן לא עושה בדיקות מקיפות)
    מטופל ב"אנפרניל" לחרדה שהיא בין היתר מורידה משמעותית את החשק המיני,כך שאני מעט מאוד
    מקיים יחסים !
    עשיתי בדיקת הפרשה מהאוטרה :

Epithelial cells -- בודדים
    Fungus Candida --negative
    WBCs -- אין
    Trichomonas -- לא נמצא
    N.Gonorrheae mic.exam. -- לא נמצאו
    N.Gonorrheae culture -- negative
    Culture --- positive

האם תוצאה זו יכולה להצביע על דלקת בפרוסטטה ,שהגיע לאורטרה ???
    כמו כן יש לי רגישות באגן שאני לא יכול לתאר אותה ... אולי כאב או לחץ בישבן ...

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשה מהאורטרה

הוספת תגובה

• הפרשה

ד''ר אורי גור
    23/10/2009

אם ישנה הפרשה - אז כנראה גם יש דלקת- דרוש טיפול.
    תוצאות הבדיקה אינן ברורות - אך אם נמצאה תרבית חיובית - יש לטפל בהתאם.
    לפי התיאור יתכן גם כי ישנה דלקת בערמונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשתן
    יגאל
    23/10/2009

שלום.בהמשך לשאלתי רציתי לדעת האם בזמן שלקחתי אנטיביוטיקה בזמן הדלקת שהיתה לי קימתי יחסים אם אשתי השאלה שלי האם זה מסוכן . יש לציין שלאחר לקיחת הכדורים ובזמן היחסים אז לא היה לי הפרשות או דבר אחר כמו כן לא קימנו יחסים מעבר לזה ןאשתי ניכנסה להיריון השאלה שלי היא האם אז בזמנו שקימנו יחסים ועקב כך אשתי בהיריון אז יש סיכון לעובר יש לציין שלאשתי אין שום דלקת או משהו שמראה על הידבקות במחלה אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשתן

הוספת תגובה

• דלקת

ד''ר אורי גור
    23/10/2009

גם אם היתה דלקת שטופלה וחלפה -לעתים נותרת תחושה שתחלוף לאחר מספר שבועות.
    ההריון אינו בסיכון לעובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה