מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- גובהאסנת19/01/2013
שלום,שאלה-לילד בן 19 עם גובה 1.60-האם יש סיכוי שיגבה עוד?מה ניתן לעשות?
לפני שנתיים לקחתי אותו למומחה באופן פרטי שאמר שיהיה 1.65, למה להאמין?האם יש עוד טיפול?האם יש סיכוי לגבוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/01/2013הגדילה נגמרת בסוף ההתבגרות המינית. אצל אחדים זה בגיל 16 ואצל אחרים בגיל 22.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער על האשכיםאייל17/01/2013
שלום,
לאחרונה גילינו לבני בן ה 7 חודשים שתי שערות שנראות מעט כמו שיער ערווה על האשכים.
מאז שגילינו זאת לפני כחודשיים לא נוספו שערות נוספות.
יש לציין שהמעקב בטיפת חלב מראה גדילה תקינה והוא תינוק בריא ומתפתח יפה.
רופא הילדים שבדק אותו לפני שבוע המליץ על בדיקת דם מהוריד, למרות שהוא אינו חושב שמדובר במקרה חריג ושבנינו נראה לו בסדר גמור.
לנו נראה שבדיקת דם מהוריד לתינוק בן 7 חודשים היא קיצונית וכואבת. השאלה היא אם יש בה צורך? ובמידה ואנו מעוניינים בחוות דעת נוספת לאיזה סוג של רופא לפנות?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער על האשכים - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/01/2013מותר לחכות חודש חודשיים ולראות. אם יש פעילות הורמונלית, השערות יתרבו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחודשיים-בדיקות דםלנה16/01/2013
שלום,
רציתי לדעת מה אומרים תוצאות:
GH 0.81 mlu/l
TSH 1.17 MLU/L
IFG1 25 NG/MLשטווח הנורמה מתחיל לפי גרף שך קופת חולים שלי מ50
יש לנו את הצילום של כף היד שנמוך בחצי שנה מהגיל של הבן שלי .קבענו תור לאנדורינולוג אבל זה עוד חודש ואני מודאגת.
בגובה ילד באחוזון 20-25 במשקל ירד ל 3-5 .אבל יתר בדיקות דם שלו בסדר.
אני מקפידה שיוכל תמיד עוף ופירות ואת כל הארוחות.
האם משהו מצביע על חוסר בגורמון גדילה ?בעלי 1.82 אני 1.62(ביתי בכורה מעל הממוצע).
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים וחודשיים-בדיקות דם - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/01/2013תצטרכו לחכות את החודש הזה עד הבנת הבדיקות. לבדיקות דם יש ערך רק בצמוד לבדיקת הילד וכל הנתונים על הגדילה שלו. חשוב שתביאו לאנדוקרינולוג את כל נתוני הגדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-עוד שאלה
לנה17/01/2013לפי ניסיון שלך מה סיכוי שלפי תוצאות IGF1 שהתקבלו (25 ולפי קופ"ח מתחיל מ50)שבטסטים לבדיקת הורמון גדילה יהיה חוסר בהרמון כי קראתי קצת על הטסטים והבדיקות נראות לי די קשות לילד בן שנתיים.?
האם מאשרים לכל ילד או תינוק שלפי הגנטיקה שלו אמור להיות יותר גבוה ופשוט יש לו חוסר בהרמון גדילה את המימון לטיפול בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-עוד שאלה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג18/01/2013הסטטיסטיקה אינה חשובה. הרי יש לך אחד כזה.
אם יש חסר בהורמון גדילה הילד יקבל טפול. אין שום קושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי16/01/2013
שלום רב,
בתי הוזמנה לטסט LRH.
מה נבדק בטסט זה? האם יש הכנות מיוחדות שיש לעשות לפני כן? אם כן מהן?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/01/2013הטסט בודק את פעילות הורמוני המין בצורה מדויקת יותר מבדיקת דם רגילה.
אין צורך בהכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה הורמון גדילהשרה16/01/2013
בני בן ה- 7.5 ולאחר כל הבדיקות (חוסר בהורמון הגדילה) הוחלט לתת לו בזריקה הורמון גדילה. הוא מאוד קטן לגילו (הכי נמוך בכיתה) אך הוא מסרב בכל תוקף, הוא פוחד מהזריקה, למרות כל הניסיונות, הדיבורים, ההבטחות למתנות (הבטחתי לו אייפון), אפילו ניפגשנו עם ילדה חמודה שהראתה לו כיצד עושים (היא הזריקה לעצמה), קניתי משחה מאלחשת, אך הוא מסרב בכל תוקף, הגובה לא מפריע לו, (יש לו ביטחון עצמי). אני ממש אובדת עצות, אני לא רוצה לעשות לו בשינה שלא יקום ויבהל וגם בכוח ניסיתי אך הוא זז ובועט. מה עושים ? האם בגלל שחסר לו אני חייבת לתת לו או שנחכה עוד שנה/שנתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה הורמון גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג17/01/2013אין בסיכום שלך די נתונים לדעת האם הילד יכול לחכות שנה שנתיים או לא. שאלו את הרופא שמכיר את הילד וכל נתוניו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכדה בת 12.יהודית14/01/2013
בבדיקה שעשתה אצל רופאה בקופת החולים,
נאמר לה שהיא גבולית.
לדעתי היא נמוכה!
אני (בת 66) קבלתי כדורים , כנראה לבלוטת התריס בהיותי בת 11.
בני, אבי הילדה היה בבדיקה בגיל 16 , אצל ד״ר שפירא בכפר סבא,
והממצא היה גיל עצמות צעיר בשנתיים.
הוא התחיל לגבוהה החל מגיל 16.
למיטב ידיעתי, בנות שמקבלות את המחזור , לא גובהות.
מה ניתן לעשות, בדחיפות לגבי הילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נכדה בת 12. - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ14/01/2013אם גובה הילדה תואם לגובה המטרה שלה (התלוי בגובה הוריה) ונמצא בתחום עקומות הגדילה של בנות גילה אזי בדר"כ אין מקום לדאגה.
בנות גדלות בממוצע כ 6 ס"מ לאחר קבלת המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכל המון!ג'וש11/01/2013
שלום רב,
הנני בן 22 כיום והתגוררתי תמיד עם אבי, עקב אובדן אמי בגיל 3.
התבגרותי היתה מאוחרת, התחלת ההתבגרות היתה בגיל 14. התחלתי לעשן נרגילה בגיל 16, ככל הנראה מאחר ואבי אף הוא התחיל בתקופה זו.
שאלתי היא הם יש קשר בין הגדילה (הצמיחה לגובה) ובין העישון או שמא זהו החסך הרגשי מאם?
אציין כי גובהי כיום עומד על 173 ואבי על 178 (אמי היתה 166). עישנתי במשך 3 שנים בין הגילאים 16-19 והפסקתי מחשש לעצירת הגדילה.
האם היותי שעיר יחסית (רגליים, חזה) מעיד על התפתחות תקינה והעובדה שעישנתי לא השפיעה על ההתפחות, או שאין קשר? אשמח לשוחח עמך בנושא מאחר והנני מתוסכל נורא מהמצב. אשמח להתייעץ עימך ולקבוע פגישה במייל במידת הצורך, בבקשה עזרה!תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוסכל המון! - תגובה
פרופ` זאב הוכברג12/01/2013חפש סיבה אחרת לתסכולים שלך. הרי הגובה שלך נורמלי. על פי הסטטיסטיקה הישראלית 25% מהגברים נמוכים ממך.
לא ידוע על קשר של הגדילה לעישון, אך יש קשר לחסך אימהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש דרך לפתור את הנושא?
ג'וש15/01/2014האם באמצעות הזרקת הורמון גדילה או נטילת ארגינין קריאטין לייצור הורמון גדילה בגוף?
האם בוודאות אני יכול להוריד ממוחי את המחשבה הזאת שהעישון הוא מה שגרם לעצירת התפתחותי? אני נורא מתוסכל כפי שאתה רואה וזה לא עוזב אותי..
אנא תגובתך בהקדם, אשמח לשוחח עימך במייל או בטלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש דרך לפתור את הנושא? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג15/01/2014כאמוןר, הבעיות שלך אינן נובעות מהגובה הנורמלי שלך. אל תיקח אף אחד מהטיפולים שהזכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא תגובתך
ג'וש15/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאותAvner09/01/2013
שלום,
ילד בן 12.5 גובה 144 משקל 34, אבקש עזרה בפענוח התוצאות של בדיקת גלוקגון:
Glucose: 0'=84
Glucose: 30'=123
Glucose: 60'=89
Glucose: 90'=49
Glucose: 120'=64
Glucose: 150'=75
Glucose: 180'=82
GH: 0'=0.18 ng/ml
GH: 30'=3.55 ng/ml
GH: 60'=0.45 ng/ml
GH: 90'=0.29 ng/ml
GH: 120'=5.68 ng/ml
GH: 150'=4.87 ng/ml
GH: 180'=2.80 ng/ml
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/01/2013לבדיקות מעבדה יש משמעות רק בהקשר לבדיקת וגדילת הילד. בנפרד אין דרך לפענח תשובות. רק הרופא שמכיר את הילד ואת גדילתו יכול להבין את הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהעינת07/01/2013
הבן שלי בן שנה וחמישה חודשים, שוקל 10 ק"ג וגובהו 76 ס"מ. מקבל השלמה של ברזל לאחר שהתגלה חוסר בבדיקת דם. גובהי 155 ס"מ ובעלי 173 ס"מ. האם בני צריך בדיקה לדעת אם יש צורך בהורמון גדילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/01/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליפ על הורמון גדילה ויוטיוב
יפית16/01/2013להלן קליפ על הורמון גדילה ויוטיוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרתמי05/01/2013
שלום,
בתי בת ארבע וסובלת משיעור יתר. ערכתי לה בדיקות שבהם נמצא שאכן יש לה עליה מוגברת של הורמון (לא זוכרת את השם המקצועי אך הורמון שקשור לבלוטה מעל הכליה) אך העלייה היא מוגדרת גבולית מאד והרואה החליטה באבחנתה שהיא ילדה בריאה ואין צורך הטיפול הורמונלי.
שאלתי היא האם יכול להיות בעתיד קשר בין השיעור יתר לבין התפתחות מינית מוקדמת?
האם יכול להיות קשר בעתיד בין השיעור יתר לבין הגובה?
אודה על תשובות לשאלותיי
אמא מודאגת - תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין מענה?
תמי08/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעור יתר - תגובה
פרופ` זאב הוכברג10/01/2013אמנם קורה לעתים די קרובות שילדות שהתחילו בפעילות הורמונלית מוקדם יותר, ממשיכות בהתבגרות מינית מוקדמת עם השפעות על הגדילה.
לא תדעי עד שזה יקרה ולא תוכלי למנוע זאת.
חשוב שתשארו במעקב אנדוקריני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה
תמי10/01/2013הרופאה שאצלה היינו קבעה שאין לה צורך במעקב
אני מבינה שאתה חושב אחרת?
יכול להיות שעקב כך שיש לה תמונה כללית יותר
היא החליטה כך?
אשמח לתשובות
אמא מודאגת מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג11/01/2013כמובן שלרופאה שבדקה אותה יותר פרטים מאשר לי.
עניין המעקב משמעו הוא שבעוד שנה תזמיני עצמך לבדיקה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהאמא מודאגת04/01/2013
שלום רב,
אני אמא לילדה בת 10, בשנה האחרונה עלתה בתי במשקל כ- 10 ק"ג, תיאבונה לא מוגבר והיא אינה חלשה.
הילדה נראית "מאוד בצקתית ומנופחת", שוקלת כמעט 70 ק"ג, הייתי עימה אצל דיאטנית, פירטתי לה את כל מה שהילדה אוכלת ביומיום אך היא לא מצאה בעיה כלשהי, חשוב לציין שבבדיקות דם אחרונות שעשיתי לה לפני כשנה נמצא כי יש לה כולסטרול גבוה אך בלוטת התריס תקינה.
מה עלי לעשות? האם כדאי לבצע בדיקות הורמונליות?
אני מאוד מודאגת !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג05/01/2013הברור מתחיל אצל רופא/ת הילדים שתבדוק אם יש סיבה רופאית להשמנה.
אם הגדילה לגובה טובה, נדיר שתהיה בעיה הורמונלית.
ידוע שיש כאלה שאוכלים הרבה ונשאירם רזים, ואחרים אוכלים מעט ומשמינים. לכן פירוט האוכל נותן מעט אינפורמציה - גם לדיאטנית. צריך להוריד בכמויות האוכל, בעיקר בפחמימות, להוסיף פעילות גופנית, ולהוריד את שעות הטלויזיה/מחשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט גבוה מדי? ?שרון04/01/2013
שלום
בני בן שנתיים ו 3 חודשים. גובהו 98 סמ, משקל 13.52 קג. כשנולד, שבוע 42, משקל 3265גר׳ וגובהו היה 52 סמ.
הגובה שלנו הורים, אמא 1.65 ואבא 1.83 מ׳.
האם הוא ימשיך להיות כל כך גבוה??
יש לציין שעוד בהריון ראו בכל המעקבים עצם פמור ארוכה למדי, וכל המעקבים ש עשה בטיפת חלב היה תמיד סביב אחוזון 90 בגובה...
האם זה תקין?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט גבוה מדי? ? - תגובה
פרופ` זאב הוכברג04/01/2013תקין תקין.
ובאשר לעתיד, תחכו ותראו. לא צריך לדעת אותו בגיל שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!
שרון04/01/2013שבת שלום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהמיכל02/01/2013
שלום רב,
בתי בת חודשיים וחצי,נולדה עם תפקוד לא תקין בבלוטת התריס,לאחר בדיקות וברור הוחלט להתחיל טיפול באלטרוקסין 5 טיפות ביום ,התחלנו את הטיפול בגיל 3 שבועות בערך,מאז עוקבים במרפאה ע"י בדיקת דם וביקור אחת לשבועיים במרפאת אנדו בבי"ח מאייר ,תוצאה אחרונה של הבדיקה -
T3 -5.3
TSH-8.91
T4-19.2
האם תקין?
התור שניתן לנו הוא ארוך ואני מעוניינת לדעת האם התוצאות תקינות,הילדה מקבלת טיפול 6 ימים בשבוע ,התחלנו 7 ימים והורדנו יום לפי הוראות הרופא.
בנוסף,בתי נולדה 2.485 ק"ג ועלתה במשקל מהר מאוד,היום שוקלת 6.300 ונמצאת באחוזון 95 האם העלייה המהירה במשקל נובעת מחוסר האיזון שהייתה בו ? או מהטיפול באלטרוקסין? האם תשמין עוד בעקבות הטיפול?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג04/01/2013הבדיקות נראות סבירות.
ההשמנה, אם ישנה, לא נובעת מבעית התריס או הטיפול בה. תשאלי בביה"ח.
אם את לא שקטה, אני בטוח שבביה"ח ישמחו להקדים את התור שלכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא מכם אם אשפר לענות לי בדחיפות.אתי02/01/2013
הבן שלי (בן 11) מטופל בהורמון גדילה מזה כשנה (מסוג גנוטרופין). יש לציין שמתמיד הילד היה ידועה בחוסר סובלנות. אולם לאחרונה המצב החמיר, הוא מתחצף ומקלל מורות בבית הספר, תוקף במכות. יש לציין שיש לו התפרצויות זעם גם בבית. (בלימודים עד סוף שנה שעברה היה תלמיד מצטיין) השנה יש ירידה חדה גם בלימודים.
האם יכול להיות קשר בין התנהגות הילד לבין הטיפול בהורמון גדילה?
אנא מכם אני ממש מיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא מכם אם אשפר לענות לי בדחיפות. - תגובה
פרופ` זאב הוכברג04/01/2013לא ברור מה דחוף. זה לא ישתנה בשבוע הבא.
אין קשר להורמון הגדילה, אך אי אפשר לשלול קשר לקומתו של הילד ולזריקות היומיומיות. כדאי להתייעץ עם רופא הילדים ולראות אם יש סיבה רפואית. כדאי לבדוק מה המצב בביה"ס וברחוב - האם מישהו מתענה לו. ואם לא - לפנות לפסיכולוג לילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשדהופ29/12/2012
בני בן 15, והתחיל את תהליך ההתבגרות רק לאחרונה. לפני מספר ימים הבחין בגוש באזור הפטמה השמאלית. איזה הסברים יכולים להיות לזה מעבר לגוש סרטני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש בשד - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ31/12/2012זה ממש לא ידול סרטני. גם בבנים יש הגדלת שד לעיתים חד צדדית בגיל ההתבגרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)