מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- תוצאות בדיקות הורמון גדילהשי05/02/2013
הבן שלנו בן 11 וחצי ונמצא מתחת לאחוזון השלישי.
עשינו לו שני טסטים.
בראשון (טסט גלוקגון) תוצאת השיא היתה 4.52
ובשניה תוצאת השיא היתה 9.59.
הבנו שהבדיקה הראשונה היא מתחת לנורמה והשניה היא גבולית.
גיל העצמות קטן בחצי שנה מגילו.
האם כדאי להמליץ במקרה כזה על הורמון גדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות הורמון גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג07/02/2013לילד אין חסר בהורמון גדילה. 9.59 זה לגמרי תקין ולא גבולי.
כמובן שפה ברשת אין אפשרות להמליץ על טיפול. את זה יכול לעשות רק מומחה שרואה את כל הנתונים.
זאת החלטה גדולה, ותמיד כדאי לבקש חוות דעת שנייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גדילה...גדילה02/02/2013
שלום רב....אני יורד באחוזוני הגדילה שלי...
זה מתחיל ככה..בגיל 12 הייתי על אחוזון 35..אחרי זה ירדתי באחוזונים ובגיל 14 הייתי כבר באחוזון 20! בין 14 ל15 גבהתי הרבה ובגיל 15 עליתי לאחוזון 40..בגיל 15 וחצי עליתי לאחוזון 42..אולם מאז החלה ירידה משמעותית באחוזון וכיום גיל 16 ושבעה חודשים אני אחוזון 35 ומטה.אני בסה"כ 172.7 ואין ממש גדילה(ב4 חודשים גבהתי 5 מ"מ)...גובה האב 181 והאם 163. יש בעיית גדילה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיות גדילה... - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ04/02/2013לא נראה שקיימת בעיית גדילה גובהך הנוכחי שקרוב לוודאי אינו הגובה הסופי נופל בהחלט בטווח הגובה הגנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מכיר מישהו שאינו מסתדר עם
אחוזון05/02/2013הגובה הגנטי של ההורים והמשפחה...בחיים למשל לא ראיתי אבא שהוא 1.80 ושבנו יהיה 1.64-1.65...לא שמעתי על מישהו שהגנטיקה מעידה על גובה של 1.75-1.80, והוא יצא פחות מ10 ס"מ מזה...! יש דברים כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מכיר מישהו שאינו מסתדר עם - תגובה
פרופ` זאב הוכברג07/02/2013יש רבים. אין לך בעיית גדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבין גיל 12 ל14 ירדתי ב15 אחוזונים,
גדילה08/02/2013בין 14 ל15 עליתי ב19 אחוזונים, בין 15 ל15 וחצי עליתי בעוד 3 אחוזונים, ובין 15 וחצי ל16 וחצי ירדתי ב7 אחוזונים!!!מה הולך כאן?זה לא נקרא בעיית גדילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבינתיים ממשיכה ירידה באחוזונים, לפי
גדילה08/02/2013הקצב הזה נראה שבגיל 17 אני אהיה באחוזון 31.
מה גרם לירידה כל כך גדולה באחוזונים?למה אני בודק את הגובה כל חודש, והוא נשאר אותו דבר?אבא שלי גבוה אבל אני לא גובה...התפתחתי יחסית מאוחר ובכל זאת אינני גובה..זה מתסכל נורא כל הזמן לבדוק ולראות שאני באותו גובה בדיוק!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילהליאת01/02/2013
שלום רב,
ביתי בת 11.5 סיימה טיפול בקפפטיל לפני 10 חודשים.גובהה אז היה 1.38
לפני 5 חודשים צילום כף יד התאים לגיל 13.5 .
מאז גבהה רק 1 ס"מ וגובהה כיום הינו 1.43
עדין לא קיבלה מחזור.
האם לא היתה אמורה לעשות קפיצת גדילה לפני המחזור?
האם יש סיכוי שעוד תגבה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/02/2013אחרי הפסקת הטיפול בדקפפטיל הגדילה אינה מהירה כמו בהתבגרות רגילה ללא טיפולים. גדילה של 5 סמ' בתוך 10 חדשים היא גדילה סבירה בתנאים אלו.
לגבי העתיד, אין דרך לענות על כך עם המידע ששלחת. האנדוקרינולוג שמכיר אותה יוכל אולי לדעת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
ליאת02/02/2013תודה על תשובתך.
האם יתכן מצב שהאפיפיזות נסגרו ועדין לא קיבלה מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ04/02/2013המחזור מופיע בדרך כלל תוך שנתיים מהפסקת הטיפול בדקהפפטיל.
גיל עצמות של 13.5 שנים אינו הגיל בו נסגרות האפיפיזות בבנות זה קורה מאוחר יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת קושינגנועה29/01/2013
שלום רב,
הבן שלי בן 13 סובל מזה כמה שנים מהשמנת יתר בטנית, חזה מוגדל, ולאחרונה הופיעו אצלו פסים אדומים על הבטן. אנדוקינולוג ביקש לעשות בדיקת קורטיזול 24, פעם שעברה היא יצאה בלתי תקינה, כי הילד סירב לתת שתן בבוקר.
בנוסף, הילד סובל מבעיות הנתנהגותיות וקוגנטיביות. השאלה שלי, האם בעיות אלה, הבעיות הרגשיות, עלולות לנבוע מתסמונת קושינג, והאם כדאי להמתין לתור אצל הרופא, בסוף פברואר, ולא לגשת מייד למיון, מכיוון שהבנתי שלעיתים הגורם לתסמונת (באם יש לו), עלול לנבוע מגידול שפיר או ממהיר.האם הפסים האדומים הם בלעדיים לתסמונת קושינג?
בברכה ותודה על כל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת קושינג - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/02/2013מאחר והוא סובל מהשמנה כבר כמה שנים, הרי שבודאי אפשר לחכות עד סוף החודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן חמש וחצי עם גיל עצמות של 3.5אבי28/01/2013
שלום,
יש לי ילד בן 5 וחצי. לפי צילום כף יד גיל העצמות היינו 3 וחצי ( בוצעו שני צילומים בהפרש של יותר משנה , ההבדל בגיל העצמות עמד על כמה חודשים בלבד)
בגיל שנה סבל במשך שנה מבעיה רפואית שנעלמה ובאותה התקופה לא עלה כלל! במשקל וירד לאחוזון נמוך יותר מטרם המחלה.
( בגיל שנה לערך נדבק בווירוס ובמשך שנה סבל לסירוגין מהקאות , שלשולים, CRP גבוהה, בדיקות דם הראו שהוא רגיש לגלוטן - פאולוגיה שנעלמה לאחר כמה חודשים והרגישות נשללה בביופסיה)
מאז תום השנה הילד בריא אך נראה שהוא "נתקע" בגובה ובאחוזון נמוך, ללא תאבון ועליה מתונה במשקל.
מראה חיצוני של ילד בן 4 וקצת ולא נושק לגיל 6.
כמובן שפנינו לרופאים שונים ובוצעו בדירות שונות אך לא נמצאה בעיה או פתרון. כך שאנו עובדי עצות, לפעמים יש למצוא את הרופא הנכון עם הניסיון וההשקפה הנכונים למציאת הבעיה
אנו דואגים בעיקר לעניין הגובה, אנו גבוהים במשפחה ואף שאר הילדים באחוזון גבוהה ( הוא כאמור בצד השני של האחוזון)
אשמח ואודה לדעתך,
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה להתייחסות
אבי29/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן חמש וחצי עם גיל עצמות של 3.5 - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/02/2013אם אתם מודאגים מגדילת הילד, סביר שתבקשו בדיקה אצל אנדוקרינולוג ילדים. אלו המומחים לגדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי נשלחים לטסט לבדיקת הורמון גדילהאמא של ליאור28/01/2013
שלום,
האם בבדיקות דם לבן שנתיים יצא חוסר בהורמון גדילה +רמההרבה מתחת לסקאלה של קו"ח של IFG1ׁ
יתר בדיקות דם שלו תקינים ,רזה אך לאחר ביקור אצל תזונאית-תזונה תקינה.
אנדוקרינולוג יכול לתת הפניה לבצע את הטסטים או שנשארים במעקב?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי נשלחים לטסט לבדיקת הורמון גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג02/02/2013אם האנדוקרינולוג יחשוד שיש חסר בהורמון גדילה, הוא בודאי ישלח את הילד/ה לטסט כזה.
החשד מבוסס בד"כ על הסיפור של הילד, בדיקתו ומהלך הגדילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת טריפטורליןמאיה27/01/2013
שלום רב
בתי בת 9 ותשעה חודשים. מזה שלוש שנים אנו במעקב אצל אנדוקרינולוגית, וכעת הוחלט להתחיל בזריקות לעיכוב התפתחות. זה קצת מלחיץ למרות שהובהר לי שתופעות הלוואי מעטות. האם זה יכול להשפיע על הפוריות בעתיד? והאם מומלץ לקבל את הזריקות.
אודה לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקת טריפטורלין - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/01/2013אוכל לענות רק שאלה אחת - הטיפול אינו משפיע על פוריות בעתיד
לגבי השאלה האם הטיפול מומלץ ..לא ברור לי מה היו האינדיקציות. עלייך לשוחח עם הרופאה שהמליצה על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת tsh גבוהה אצל תינוקדור27/01/2013
כשבני נולד נלקחו לו בדיקות סקר רגילות ובהן יצאה תוצאה גבוהה של רמת TSH 25.1. נאמר לנו שיש לחזור על הבדיקה תוך לקיחת דם ורידי הפעם ויש להתחשב בכך שהוא נולד בשבוע 36.
10 ימים לאחר הלידה ביצענו את הבדיקה שנית והתוצאות היו: TSH 8.76 FT4 19.5.
נאמר לנו שאלו עדיין תוצאות גבוהות ושיש לחזור על הבדיקה לאחר שלושה שבועות ושבינתיים אין צורך בטיפול.
כיום בני בן חודש בדיוק ובבדיקה חוזרת שערכנו לו התוצאות הן: TSH 8.54 FT4 15.4.
אני מבינה שהערכים עדיין לא תקינים. אך האם הירידה בכל זאת מעודדת? האם הגיוני שבשלושה שבועות זו כל הירידה שתהיה?
והאם אין צורך בטיפול?
מה השלב הבא למעשה?
תודה דור
רמת tsh גבוהה אצל תינוק - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/01/2013לבנכם יש תת פעילות סבקלינית של בלוטת התריס
אין צורך בטיפול אך הייתי ממליץ על ברור אצל אנדוקרינולוג ילדים ובצוע מספר בדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית ילדה בת 9לילך27/01/2013
שלום רב יש לי ילדה בת 9 , לאחרונה שמתי לב לניצני שיער בערווה ולריח בבית השחי . היינו אצל אנדוקרינולוג לפני כחצי שנה שבדק ואמר שהכל בגדר הנורמה צילום כף היד היה מתאים לגיל .
יש לציין שהיא בגובה 1.33 ( אביא 1.75 ואמא1.58) .
מה עושים ? אני קיבלתי וסת ראשונה בגיל 15.5 . מלחיץ אותי לחשוב על ילדה כזו קטנה שמתפתחת כל כך מהר .
התפתחות מינית ילדה בת 9 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/01/2013התפתחותה של בתך תקינה. הופעת שעור ערווה בגיל 9 היא תקינה לחלוטין.
טווח גובה המטרה שלה הוא 150-170 והיא תגיע אליו ללא ספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכיםאירית25/01/2013
שלום רב,
בני בן חודש וחצי נולד בשבוע 37 במשקל 1955
ואיך שנולד התגלו אשכים טמירים
בבדקת US לא נצפו אשכים בכלל...
אנחונו אמורים לעשות טסט ביום א הקרוב של זרקת פרגניל
שאלתי היא האם ייתכן שתינוק נולד בכלל ללא אשכים??
או שנעלמו
ואם כן אז זהו נגזר עליו להיות בלי אשכים????
או שגם אם אין אשכים ישנו "טיפול" כלשהו???
יש לציין כי הוא גם היפוטוני מלידה..
האם יש קשר בין היפוטני ה לאשכים טמירים???
תודה
אשכים - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/01/2013את מעוררת שאלות נכבדות ביותר ואני ממש ממליץ לך להתייעץ עם רופא מתחומי בהקדם.
ראשית יש קשר בין היפוטוניה וטמירות אשכים אך במקרה כזה האשכים היו מתגלים בבדיקת US.
יש סבות רבות ומגוונות למצב זה. חלקן מלווה במצבים הדורשים אבחון דחוף !
האם בוצע קרויטיפ (קביעת המין הגנטי) ?
מבחן הפרגניל ילמד האם קיימת רקמת אשך כלשהיא.
כפי שאמרתי נדרש ברור מקיף ומהיר על ידי מומחה בתחום !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר בגיל 6קליה פנינה24/01/2013
לביתי בת ה-6 יש ריח מאד לא נעים מבית השחי (כשל מבוגר) בזמן ספורט.
היא גם מזיעה בדכ' אחרי ההירדמות (מאז הינקות) לא במשך כל הלילה
האם זה עניין הורמונלי?
בנוסף, בהיותה כבת שנה וחצי, החל להופיע לה די הרבה שיעור על הידיים והרגליים, שקודם לא היה (היא ברובה חלקה) ומאז זה נשאר. האם יש טעם כיום לבדיקה אנדקרינולוגית?
בתודה
הזעת יתר בגיל 6 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/01/2013המצב שאת מתארת נובע ככל הנראה מפעילות בלוטת האדרנל המיצרת בין השאר הורמוני מין זכריים חלשים.
אם אין סימני מין כשעור מיני והופעת פצעי בגרות אזי אין מקום לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על ההתייחסות
קליה פנינה28/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסדורית24/01/2013
שלום רב לפני שבועיים באופן בבדיקת דם שעשיתי ה TSH שלי היגיע ל17.69
הרופאה שלחה אותי דחוף למיפוי בלוטת התריס התוצאה הגיע
בבדיקת UPTALE של 131 בבלוטת התריס
הקליטה כעבור שעתיים היא 26 אחוז
וכעבור 24 שעות היא 50 אחוז
סיכום קליטה גבוה של יוד 131 בבלוטת התריס בבדיקה של מיפוי התשובה היא בלוטת התריס בגודל ויקום תקינים הקליטה בה הומוגנית ולא נראים אזורים של יתר או תת קליטה
שאלתי היא אין לי תור קרוב למומחית לבלוטת התריס וכרגע אני שותה כדור של 100 של יוטירוקס האם אפשר להמשיך לשתות את הכדור עד לפגישה בעוד חודשיים תודה
בלוטת התריס - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/01/2013ע"פ תוצאות בדיקת ה TSH את סובלת מתת תריסיות ראשונית.
המינון של 100 מקג ליום הוא מנון מקובל.
כדאי לבדוק שנית את תפקודי הבלוטה כ 4 שבועות לאחר תחילת הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה או תרופה שמוסיפה גובהמיכל24/01/2013
שלום,
הבן שלי בן 3 ו- 8 חודשים, מאוד נמוך יחסית לבני גילו ולילדים בגן שלו שהם בני גילו ופחות ממנו. הוא באחוזון 10 ובדיקת גף היד תקינה. מה שמפריע לי בעיקר שהוא נמוך בראש מכל הילדים, זה לא שיש עוד כמה ילדים בגובה שלו. כל מי שסביבו (אנחנו גרים בשכונה יחסית קטנה) הרבה יותר גבוה ממנו. אני ובעלי לא גבוהים (אני 1.57 ובעלי 1.75) למרות שבמשפחה שלי ושלו יש גבוהים, סבא שלי למשל מצד אמא שלי היה מעל 1.9... אני מבינה שזה גם גנטיקה ומאוד קשה לי שכולם קוראים לו קטן וכבר מגיל כזה אני רואה שזה מפריע לו ולא רוצה שיפתח חוסר בטחון וזה יפגע בו חברתית. אני מבינה ממה שקראתי שכן יש פתרונות לעזור לילדים כאלה ולמרות שיש כאלה שהם נגד, לדעתי יותר חשובים חיי החברה של הילד שלי והבטחון שלו, מאוד חשוב לי שהוא יהיה ילד ממוצע. זה ממש מדיר שינה מעיניי ומפריע לי ברמות גבוהות.
הורמון גדילה או תרופה שמוסיפה גובה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/01/2013גובה באחוזון 10 הוא גובה תקין ותואם גם את אחוזון טווח גובה המטרה שלו.
אין צורך ולא מקובל לטפל בגובה כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההביטחון של הילד שלך לא בגובה שלו
רננה05/02/2013תסתכלי מסביב, הילדים המאושרים הם המושלמים?
אין ילדים נמוכים מאושרים?
כל הנמוכים סובלים?
ממש ממש לא!
ילדים מטיבעם מאושרים ואופטימיים.
הם קולטים מה ההורים משדרים להם ואם נמין ביכולת שלהם להיות מאושרים בחלקם - הם יהיו! ברגע שהורים משדרים שצריך להיות בעיה עם משהו הילד מרגיש ומתחיל לפתח חולשה לזה.
אני הייתי נמוכה ומאושרת, גם בעלי וגם ילדיי.
העירו לי על זה, גם לילדים שלי העירו והם תמיד הרגישו שמחים על כל שהם לא הכי גבוהים שצריכים ללכת לסוף ולהיות אחרונים...תמיד אמרו שעדיף להיות נמוכים מידי מגבוהים מידי.
זה עבר להם ליד האוזן.
תחזקי את הילד שלך בדברים שהוא טוב בהם, תעודדי אותו לאהוב את מי שהוא ומה שיש בתוכו.
תעשי את כל הבירורים אם את חושבת לנכון, בלי לערב אותו בדאגה שלך.
כדי שהוא יגדל עם ביטחון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכל06/02/2013תודה רבה על העידוד. זה באמת לא היה מפריע לי אם הוא היה ממוצע. גם בעלי ממוצע למרות שרוב חבריו 1.9 הוא ממש עם בטחון ומעולם לא הפריע לו. הוא 1.75 שזה ממש בסדר. אני רואה את בני יחסית לילדים שסביבו וזה מפריע לי גם בגלל שאני נמוכה, אבל אני אישה ואני רואה איך מתייחסים לנמוכים. אני רק אומרת שאם אפשר לשפר, צריך לתת את האופציה. זה נותן בטחון. אני מעולם לא מעבירה לילדיי את זה. הם מאושרים ומקסימים והכי חשוב שיהיו בריאים. תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה ושאר ירקות...מיכל23/01/2013
שלום,
אינני מתגוררת בארץ ורציתי לברר פרט כלשהוא:
בני בן 16 נמוך מאוד (1.47) מקבל זריקות ג'נוטרופין (פייזר) כבר שנתיים.
בשנה האחרונה האנדוקרינולוג שלו הורה לו לשתות במקביל להורמוני הגדילה
כדורי אנאסטראזול מדי יום, לעיכוב הבגרות.
רציתי לדעת האם הכדורים הללו ניתנים גם בארץ כמעכבי בגרות.
כאן הכדורים האלו מקורם לחולות סרטן השד, שלא נדע, והסתבר שהם יעילים
גם למטרה שרשמתי לעיל.
האומנם??
מה דעתכם?
מחכה לתשובה.
תודה מראש!
מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה ושאר ירקות... - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/01/2013יש חילוקי דעות לגבי אנסטרזול.
במחקר שנעשה בישראל לא נמצאה השפעה על הגובה. במחקר אמריקאי מצאו השפעה. המחקרים חדשים ולכן אין ידע על השפעות בריאותיות לטווח רחוק.
התרופה אינה רשומה לטיפולי גדילה בשום מקום בעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה קטנה...
מיכל24/01/2013ראשית, פרופסור הוכברג, מודה מקרב לב על תשובתך.
שנית, כדורי האנסטרזול לא ניתנו לבני כדי להשפיע על הגובה, אלא כדי לעכב את הליך הבגרות, מאחר שבני כבר בן שש עשרה.
בגלל שההתוויה של התרופה הזו כאן היא לגמרי בעניין אחר, קצת דאגתי והפניתי את שאלתי הנ"ל.
רציתי לדעת אם השימוש בתרופה לדחיית הבגרות נשמע לך הגיוני והאם גם בארץ הוא בשימוש מאותה סיבה.
אשמח אם תוכל להתייחס שוב לשאלתי.
מודה לך על תשומת הלב הנוספת.
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבההשרי21/01/2013
בתי בת 6.5 מזה שנתיים גילינו ש TSH שלה גבהה בין 8.12 - 8.8 (היום)
T4 וT3 תקינים.
היא במעקב ע"י אנדוקרינולוג ,אך בכל זאת הייתי רוצה לדעת
1 .האם תוצאת בדיקה כזו מצריכה טיפול?
2.האם זה נשאר לכל החיים?
היא מעט בעודף משקל, ולא מתזונה לקויה, האם הTSH הגבהה משפיע על משקל?
אשמח לתשובה
שרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH גבהה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג24/01/2013בפורום כאן איננו ממליצים על טיפולים. זאת יעשה האנדוקרינולוג. אם יש לך ספק לגבי החלטתו, תמיד אפשר לבקש חוות דעת נוספת, אך בכל מקרה רק רופא שבודק את הילד ורואה את כל הנתונים יכול לדבר על טיפול.
השמנה, אך לא עודף משקל קל, גורמת לפעמים TSH גבוה.
אם זה קיים כבר שנתיים, יש לשאר שזה יישאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)