מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בעיות הורמונליותדליה05/12/2012
שלום רב,
בתי בת 16.5, וגובהה 1.58.
קיבלה מחזור לראשונה בגיל 14 שלווה בהפסקה של שנה. קיבלה שוב בגיל 15 ושוב הפסקה של יותר מחצי שנה ומאז הוא לא סדיר - בד"כ אחת לחודשיים.
אשמח לעזרה בנוגע לדברים הבאים:
1) גובה האב: 1.80, גובה האם: 1.60. שתי אחיות בסביבות 1.70 (ושתיהן קיבלו מחזור בסביבות גיל 15+). האם עוד יש לה סיכוי לגבוהה? אם כן, האם עוד סנטימטר-שניים או מעט יותר כמו אחיותיה? הילדה עוד רוצה לגבוה, למי יש לפנות?
2) היא סובלת משעירות יתר בכל הגוף (כולל פנים, בטן, גב) האם יש קשר בין הדברים? בעיה הורמונלית? מה יש לעשות בנידון? האם מומלץ מתן גלולות היריון?
3) בנוגע למחזור הלא סדיר, יש לציין שאינה סובלת מכאבים עזים או מדימום גדול מדי, האם יש להיוועץ בגניקולוג?
תודה רבה, דליה ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות הורמונליות - תגובה
פרופ` זאב הוכברג06/12/2012הגדילה כמעט נסתיימה - אולי עוד סמ' אחד.
כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג ילדים לגבי השיעור והמחזורים הבלתי סדירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גדילההילית05/12/2012
ביתי בת 9.7 שנים וגובהה 1.28. היא נמצאת באחוזון 10 כל חייה. גם ההורים שלה נמוכים. אחיה קיבל זריקות דקפפטיל אמבונלט והיום גובהו 1.72, הוא בן 24 היום. לטענת האנדוקרינולוגית אין צורך בטיפול כלשהו, ולדבריה היום כבר לא משתמשים בטיפול זה במקרים אלו. אשמח ליעוץ והאם כדאי לפנות למומחה נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג06/12/2012דקפפטיל אינו מוסיף גובה.
אני מסכים עם הרופאה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב מחזור לילדה בת 9 ו 8 חודשיםריקי05/12/2012
בת 9 ו 8 חודשים-
צילום שורש כף יד תואם לגיל 11
נעשה אולטראסאונד רחם שבו הודגמו רחם ושחלות עם זקיקים קטנים.
עדיין אין תשובה לבדיקות דם הורמונליות.
כרגע בגלל הפער ופעילות הורמונלית ,נשלחנו לבצע בדיקת דם הורמונלית יותר מעמיקה - הוסבר לי שזה דורש אשפוז יום שבו ייקחו לה דם כל רבע שעה במשך שעה.
שאלתי היא:
קראתי באין ספור מקומות באינטרנט שברגע שהילדה מגיעה לגיל 10 - 10 וחצי ,אז לא נותנים טיפול לעיכוב המחזור. אז מדוע בעצם נשלחתי לבצע את הבדיקה ההורמונלית אם היא עוד 3 חודשים בת 10 - היא רק בכיתה ד' ? האם יש שיקולים נוספים שנלקחים בחשבון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב מחזור לילדה בת 9 ו 8 חודשים - תגובה
פרופ` זאב הוכברג06/12/2012אין צורך בבדיקות ואין צורך בטיפול, אלא אם כן הרופא מצא סימני מחלה. הצילום איננו סימן מחלה וכן לא הזקיקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה למתן טירוקסיןיובל שירקולקר04/12/2012
אובחנה לביתנו שכרגע בת 14 יום תת-פעילות בלוטת התריס. מטופלים ע"י ד"ר טיוסאנו. במתן התרופה ע"י טיפות התינוקת מגיבה בהפסקת נשימה לכמה שניות ופליטת רוק וגם כנראה חלק מהטיפות. האם מצריך התערבות כבר עכשיו היות ויש לנו תור נוסף לד"ר טיוסאנו רק ב13/12/12. האם ניתן למהול במים? התכשיר נקרא l-thiroxne.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למתן טירוקסין - תגובה
פרופ` זאב הוכברג06/12/2012התרופה חריפה - כמו אלכוהול. אחרי ימים אחדים התינוק מתרגל.
לא אסון אם טיפה או שתיים יוצאות.
לא למהול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פין קטן ?חיים03/12/2012
אני בן 17 ויש לי 13 וחצי סנטימטר בזקפה וברפוי בין 7 וחצי ל 7 עכשיו זה נושא שממש מטריד אותי האם להזמין תור לאנדוקרינולוג/אורלוג? האם הוא עוד יכול לגדול לי בשנה או בשנתיים הקרובות בשתי סנטימטר לפחות ? ומה ההממוצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פין קטן ? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/12/2012זה גודל תקין . ממוצע במתיחה הוא 13 סמ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפין קטן תיקון
חיים11/12/2012שלוםם לצערי הרב מדדתי אותו שוב פעם ויצא לי 12 וחצי 13 משו כזה עכשיו אני באמת על סף דיכאון קשההה אני בן 17 גבוהה רחב בריא יש לי שיערות בגוף כולי התפתחתי ורק הפין שלי לא מה אפשר לעשות?!?!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפין קטן תיקון - תגובה
פרופ` זאב הוכברג13/12/2012אם הממומצע הוא 13, אז ברור שלחצי מהאנשים יש פחות מ13: 12, 11, 10, 9 - כולם נורמליים.
כמו שאתה אומר, הבעיה היא בראש (דיכאון) ולא בפין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניצני שד בת 5ד.03/12/2012
שלום רב.
לבתי בת ה-5 הופיעו ניצני שד רגישים למגע. הילדה נמצאת באחוזון ה-50 לפי טבלאות טיפת חלב, אינה גבוהה ואינה מלאה, ואין היסטוריה של התבגרות מוקדמת במשפחה.
לאחר ביקור אצל רופא ילדים התבקשנו לעשות US שחלות ורחם. אנו מחכים בסבלנות לתור.
הרופא לא סיפק לנו הסברים\השערות לתופעה זו אצל בתי. הבננו אומנם שזו איזושהי אי סדירות הורמונלית.
בינתיים, אנו מחכים לתור ואני דואגת: בכל זאת ילדה בת 5 עם ניצני שד, זה לא כמו בת 8-9.
מה יכול לגרום לתופעה זו בגיל כל כך מוקדם?
אלו בדיקות\בירורים תמליץ לבצע?
האם ניתן לעצור את התהליך בשלב זה?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניצני שד בת 5 - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/12/2012סבלנות זו תכונה טובה, אך במקרה של ילדה בת 5 שנים הייתי משתדל לראות מומחה בתחום בהקדם להמשך מזורז של ברור וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 15 לא קיבלה מחזורשרה03/12/2012
נערה בת 15 שעדיין לא קיבלה מחזור, אבל מראה סימני התפתחות מינית אחרים. אמה ואחיותיה קיבלו בגיל 14-14.5. האם צריך להתחיל בירור רפואי?
בת 15 לא קיבלה מחזור - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/12/2012אם סימני המין מתפתחים ומתקדמים ניתן לחכות עד גיל 16
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבדוק חוסר בהורמון גדילה?ליאת02/12/2012
בני בן 8.5 גובהו 125 ס"מ שוקל 27 ק"ג. בפברואר 2012 עשינו לו צילום כף יד ונמצא שמתאים לגיל 5-6. גובהו היה 118 ס"מ.
הגובה של בעלי 173 ס"מ ושלי 170 ס"מ.
האם לבדוק חוסר בהורמון גדילה?
האם לבדוק חוסר בהורמון גדילה? - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/12/2012בקצב גדילה של 7 סמ ב 10 חודשים חוסר בהורמון גדילה הוא מאד לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר אצל ילדהרונית02/12/2012
אחה"צ טובים,
בתי בת 9.5. ילדה בעלת גובה ממוצע ורזה. מאז שהייתה קטנה ראיתי שיש לה שיעור יתר ברגליים. השיער הוא שיער רב, שחור וארוך. למי ניתן לפנות? האם מצריך פנייה לאנדוקרינולוג?
אציין עוד שמלבד הרגלים אין שיעור יתר (בינקותה היה לה גם בגב אבל כיום לא).ושעוד אין סימנים להתבגרות מינית.
תודה ושבוע טוב
שיעור יתר אצל ילדה - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/12/2012זה קרוב לוודאי שעור שאינו קשור לבעיה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעת מהו הערך CAH 170Hאלי30/11/2012
רציתי לדעת מהו הערך CAH 170H ומה ההשלכות שלו על נשים, האם הערך הוא גבוה?, מן הנורמה.
רציתי לדעת מהו הערך CAH 170H - תגובה
פרופ' אלי הרשקוביץ03/12/2012את מתכוונת בודאי לערך של 17-הידרוקסיפרוגסטרון שרמתו עולה ב CAH 21OH
זוהי מחלה בעלת טווח של גיל הופעה ודרגות חומרה משיעור יתר ופצעי בגרות ועד מצב מסכן חיים בגיל הילוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מעבדה עזרהחיים27/11/2012
שלום עשיתי בדיקת הורמונים לפני כחודש בערך בשל חשש מפין קטן עכשיו אני הנה התוצאות:
TSH יצא לי 2.73
TESTOSTERONE TOTAL יצא לי 18.4
עכשיו אני בן 17 ממש לא מזמן היה לי יומלדת והפין שלי בזקפה הוא 13.5 וברפוי הוא בין 7 ל 7 וחצי ואני ממש חושש האם הכול אצלי תקין? האם ללכת לאורולוג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מעבדה עזרה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג28/11/2012אין צורך ברופאים. הכל בסדר אצלך, אפילו אם אתה רוצה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מעבדה עזרה
חיים28/11/2012קודם כל תודה על התשובה ודבר שני אני ראיתי באיזשהו מקום שבגיל שלי הטסטוסטרון טוטל צריך להיות 24 בערך משו כזה האם זה נכון ? ולפי דעתך האם להזמין תור לאורולוג או לאנדריניקולוג או שזה סתם היה בזבוז זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גובהענת27/11/2012
בת 10 גובה 129 משקל 23 גיל עצמות מתאים לגילה , האם תקין? הומלץ לתת הורמון גדילה, מה צפוי להיות הגובה הסופי ללא הורמון והאם כדאי לתת?
בן 12.5 גובה 149 משקל 33 , גיל עצמות מתאים לגיל 13, האם תקין? גם לגביו הייתה המלצה להורמון, הערכת גובה סופי ללא הורמון 170
אשמח להמלצות
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות גובה תוספת
ענת28/11/2012שכחתי לציין גובה אב 179 גובה אם 156
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות גובה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג28/11/2012לא נותנים הורמונים לילדים בריאים. לכו להתייעצות אצל רופא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילהכעחבגכעחגכעי27/11/2012
אם הייתי נמוך יחסית לאחרים בבית ספר יסודי..
ועכשיו שאני בכיתה י׳א בן 16 ואני נחשב נמוך יחסית לאחרים 1.66..
זה אומר שאני יהיה נמוך יחסית לאחרים גם שאני יסיים את הגדילה?או שאני יכול לגבוה בפתאומיות באיזה 10 ס״מ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג28/11/2012תצטרך לחכות ולראות. אין לדעת את העתיד.
גובה 166 לגבר נחשב לנורמלי, אף אם אתה רוצה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 רזה מאודעדנה26/11/2012
בתי בת 8 בדיוק, גובהה 119 ס"מ ומשקלה כמעט 19 ק"ג.
האם עלי לערוך לה בדיקות כלשהן. בסה"כ היא בריאה ואנרגטית. האם לרזון כזה יכולות להיות השפעות על ההתפתחות המינית ובכלל? האם צריך לנסות לעזור לה להשמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 8 רזה מאוד - תגובה
פרופ` זאב הוכברג28/11/2012יש צורך לבדוק את הילדה. כדאי שתראי אותה לרופא/ת הילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילהמודאגת26/11/2012
שלום, בני בן 16, גובה 1.57. בגיל 14.5 התחיל להתגלח ושיער בית שחי התחיל בגיל 13.5. התחיל לו עכשיו גדילה של שערות בחזה - מעט. בכיתה ז' היה לו קפיצה בגדילה ובשנתיים האחרונות גדל רק 3.5 ס"מ. יש אפשרות שהפסיק לגדול? אני 1.55 ובעלי 1.73 אבל 1.57 מאד נמוך לגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדילה - תגובה
פרופ` זאב הוכברג28/11/2012יש בנים רבים שגומרים לגדול בגיל 15, ואחרים ממשיכים עד גיל 22.
הכתובת שלכם הוא רופא/ת הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגדילה
מודאגת29/11/2012הי,
קיבלנו תוצאות שהעצמות של גיל 18 ןהוא בן 16. מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)