מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- צמיחת שדיים אצל תינוקעמירה ענת22/05/2010
בני הוא בן 5 חודשים.
כשנולד היו לו ניצני שדיים נאמר לי שזה בגלל ההורמונים ושזאת תופעה שקימת אצל תינוקות שרק נולדו.
לאחרונה (כנראה בגלל הקיץ) שמתי לב שהתופעה עדין קימת. הדבר בולט במיוחד בשכיבה על הבטן.
האם זה נורמלי?
אפשר לקבל הסבר על התופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שדיים בתינוק
פרופ' אלי הרשקוביץ23/05/2010השדיים עשויות לצמוח בהשפעת הורמוני המין עקב מצב פעיל לאחר הלידה הדומה למה שמתרחש בגיל ההתבגרות בגיל 5 חודשים המערכת כבר אינה פעילה ואין לצפות לגדילה נוספת אלא לנסיגה הדרגתית. אם השדיים ממשיכות לגדול פני לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילטוהר21/05/2010
ביתי מקבלת הורמון גדילה מזה שנה וגבהה 8ס"מ עקב היתפתחות ניצני שדיים היחליטה הרופא שכדאי לתת לילדה דקפפטיל כדי לאפשר לה עוד ליגבוהה . אני הבנתי שהדקפפטיל מעקב את הגדילה טיפה האים תוכל לעריך בכמה ס"מ היא תעוקב בשנה.
נתתי לילדה פעם ראשונה את הדקפפטיל ושמתי לב שהשדיים טיפה נהיו קשות וגדלו טיפה האים זה בסדר? והאים הדקפפטיל מעקב רק את המחזור או גם את הגדלת השדיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
את שנהם
פרופ' אלי הרשקוביץ23/05/2010דקהפפטיל מעכב את המחזור ואת גדילת השדיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות- שאלה חשובהדחוף אני בלחץ21/05/2010
שהייתי בת 14 קיבלתי מחזור ועכשיו אני בת 16 וחצי, בגובה אני גבהתי ,אני 1.65 ואני שוקלת בערך 40 (ממש רזה) אבל אני לא מתפתחת החזיה שלי נישארה אותו גודל מפעם ראשונה שקניתי חזייה אני A65 וזה כלום . ואומרים שזה תורשתי ולאמא שלי יש גדול ול2 אחיות שלי שיותר גדולות ממני גם יש גדול . ועוד משהו אם זה חשוב ישלי צליאק.
אז השאלה זה איך מטפלים בזה???? אני בטוחה שיש לי בעייה כי בכל מקרה צריך לגדול קצת או להשתנות הגודל ולי כלום לא קרה... .
יש זריקות של הורמונים? או אם אני ילך לאנדוקרינולג אז הוא יוכאל להגיד לי אם ישאר ככה או יגדל?
אם אני ממש רזה בגלל זה אני שטוחה??
ועד איזה גיל מתפתחים בחזה?? ויכול ליהיות שלא גדל לי שנתיים וחצי ופתאום יתחיל?
אם אתה יכול תענה על כל השאלותת ולא בכללי ובשורה אחת חחח
תשובות
פרופ' אלי הרשקוביץ23/05/2010מחלת הציליאק יכולה להיות קשורה לתת המשקל ולחוסר הורמוני מין הגורמים בין היתר לחזה קטן. אני ממליץ לחזור ולהבדק על ידי הרופא המטפל ולראות אם המחלה מאוזנת.
יש לזכור שהשדיים גדלות בזמן הרינות והנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עוד שאלה
לחץ!23/05/2010אבל אחרי הריון והנקה הם שוב ניהיים קטנים .......
ואמרת שלפעמים צליאק עושה תת משקל וחזה קטן אז השאלה היא... אם מבחינת הגנים שלי צריך ליהיות לי גדול אז זה שאני רזה והצליאק הזה עושה אותי שטוחה אז מה אפשר לעשות ???אני מרגישה שהזמן הולך ואני לא עושה כלום עם זה! אחר כך יהיה מאוחר מדי וואני יסיים את ההתפתחות ואם צריך להשמין ביביל זה גם זה אי אפשר ישלי איזה שנה עוד התפתח ואז לא יצליח לעלות 15 קילו בערך. זה עיניין שגורם לי ללחץ כל יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלום
פרופ` זאב הוכברג26/05/2010אינך יכולה להעשות כלום פרט לבדיקה שהציע פרופ' הרשקוביץ.
בגיל 18 תוכלי אם תרצי לעבור ניתוח להגדלת השדיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכיםMAYA21/05/2010
תינוק שלי בן 11 חודש
היום הינו אצל רופא ילדים ו לאחר בדיקה הפנה אותנו לאנדוקרינולוג ילדים
בהפניה כתוב:
"אשכים נמושים בשק יחסית גבה וניידים אך לדעתי נמושים די רודימנטריים"
אני נורא בלחץ
מה זה אומר ?ל מה זה יכןל להשפיעה?מה צריך לעשות
תודה
מאוד מחכה לתשובה
בדיקה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/05/2010אני ממליץ שבנך ייבדק, קשה לי לחוות דעה ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יהיה הגובה הסופי שליאלינה20/05/2010
שלי אני בת 12.1 אימא שלי בגובה 1.58 ואבא שלי1.73 מחזור קיבלתי בגיל 11.7 אז הייתי 1.50
ועכשיו אני 1.52 אשמח לדעת מה יהיה הגובה הסופי שלי . וגם רציתי לשאול לגבי אחרי קבלת המחזור לא קיבלתי מחזור כמעט חצי שנה ועכשיו הוא חזר לי והוא לא סדיר האם זה נורמלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם גובה באופן תקין?
נטלי21/05/2010שלום
בני בן שנתיים וחודשיים. בין גיל שנה ו-10 חודשים לשנה ו-11 חודשים גדל ב-5 סמ'. חודש אח"כ גדל בכסנטימטר ומאז גדל כל חודש כחצי סנטמטר. כעת גובהו 87 ס"מ. שוקל כ-14 קילו. האם הוא צובר גובה בקצב תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קשה לדעת
פרופ' אלי הרשקוביץ23/05/2010אני מעריך שגובהך יהיה בין 155-160 אך זוהי הערכה גסה בלבד.
אי סדירות של המחזור והעדרו לאחר קבלת הווסת הראשונה היא תופעה שכיחה בשנתיים לאחר קבלת המחזור הראשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחוץ לסוגריים בבדיקה שנעשתהשמואל20/05/2010
שלום.
אני בן 17 וחצי ,הייתי מודאג בקשר לגובהי (168) , בגלל שלפי גובה הוריי חשבתי שאני אייה יותר גבוה, אבא 186 אמא 165 .
עשיתי את הבדיקה ומסתבר ש GROWTH HORMONE מחוץ לסוגריים מצד שמאל. לפי מה שאני יודע אם זה מצד שמאל זה אומר שיש מחסור, אם זה נכון?
ומה אני עושה ??
אני מודאג והדבר מטריד ומדכא אותי מאוד.
אשמח לעזרה ולייעוץ מצד מומחים.
תודה,
שמואל.
קומה נמוכה
פרופ' אלי הרשקוביץ23/05/2010אין ערך בבדיקה אקראית של הורמון גדילה כיון שרמתו משתנה לאורך היממה באופן תכוף.
לגבי הגובה הייתי מתייעץ עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסמורן20/05/2010
שלום רב לכם,
בתי בת 4 חודשים אובחנה עם תת פעילות של בלוטת התריס(היא בת 4חודשים)
רציתי לשאול כמה דבים ברשותכם.
האם זה מעכב התפתחות(היא מטופלת באלטרוקסין 25 מג ליום)?
בהשוואה לאחיה התאום היא מתפתחת לאט יותר(אבל בטיפת חל באומרים שהתפתחותה תקינה)
האנדוקרינולוג בביקור האחרון הפנה אותנו ליעוץ גנטי ורשם לנו עיניים אנטי מונגוליות מה זה ?(לא הבנתי גם מה זה קשור )
כל הבדיקות הגנטיות שלנו יצאו תקינות וכן גם הבדיקות בהריון.
תת פעילות של בלוטת המגן
פרופ' אלי הרשקוביץ23/05/2010ברוב המקרים טיפול מוקדם -עד שבועיים לאחר הלידה ובמינון מתאים מבטיח התפתחות תקינה.
יש לזכור עם זאת כי החסר החל ברחם ולעיתים התיקון אינו מושלם כך שלמרות שההתפתחות הינה בטווח הנורמה של האוכלוסיה יש לעיתים פער בין המטופלים לאחים בריאים
לבקשה ליעוץ הגנטי אין קשר ישיר עם התת תריסיות. לעיתים נדירות תתתריסיות מולדת היא חלק מתסומנת הכוללת מומים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופא cha וברזלנטע19/05/2010
שלום ד"ר. ביתי סובלת מcha קונגניטל אדרנל היפרפלזיה. משהו כזה..
לאחרונה הבחנתי שעל פניה כתם ענק בגוון כתום -צהוב. עשיתי לה בדיקות דם ובבדיקות דם יצאו ערכים גבוההים מאד!!
האם יש קשר לתסמונת הנ"ל?
תודה רבה על תשובתך
לא קשור
פרופ' אלי הרשקוביץ23/05/2010הכתם אינו קשור ככל הנראה, ממליץ להבדק על ידי הרופא. הערכים הגבוהים בבדיקת דם מעידים אולי על חוסר איזון של המחלה הבסיסית אך איני רואה קשר לכתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור אצל תינוקתאמאשל19/05/2010
בת עשרה חודשים כרונולוגי. נולדה עם שיער על הגוף (גב, כתפיים, אוזניים) שנשר. יש לה שיער עדין מאוד על השוקיים, פרקי אצבעות ושפם. לאחרונה שמתי לב לשיער עדין אך כהה בפוביס. לפני כחודש טופלה למשך עשרה ימים במשחת אובסטין בגלל הדבקות של השפתיים.
נולדה בשבוע 36+1 מדדי גדילה באחוזון 3, כיום סביב 25. הילדה ממוצא חצי אשכנזי וחצי ספרדי. שני ההורים לא שעירים.
מה יכולה להיות הסיבה לשיעור אצל ילדה בגיל הזה? האם יש צורך בברור - ואיזה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי... ):
אמשל23/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבדוק
פרופ` זאב הוכברג26/05/2010השיער מלידה הוא פלומת תינוקות. אך השיער הכהה בבושת דורש בדיקה, וזאת תמיד מתחילה אצל רופא הילדים. אפשר לשאול אותו על הקשר עם הידבקות השפתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולנטלי18/05/2010
בטיפול בסוכרת נעורים האופציה הקיימת הם רק אינסולינים?
כן
פרופ' אלי הרשקוביץ19/05/2010בסכרת מסוג 1 רק אינסולין מהווה טיפול יעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילטוהר17/05/2010
מה יכול ליגרום עם נותנים גם הורמון גדילה וגם דקפפפטיל האים יש סיכון מיוחד שצריך לקחת בחשבון מהו?
כבר שאלת את השאלה הזו
פרופ' אלי הרשקוביץ19/05/2010אנא עיני בתשובותינו הקודמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונים בתינוקתאמא מודאגת17/05/2010
שלום!
לבתי בת 11 החודשים יש מעט שיער ערווה- רופאת הילדים לא התרגשה מהממצא ולדבריה מדובר יותר בפלומה, אבל השיער מעט יותר ארוך ומעט יותר כהה משאר שיער הגוף אצלה.
עשינו בדיקות הורמונים ותוצאותיהן:
-17-oh progesterone- 2.3nnmol/l (תקין- 0.3-15)
testosterone-total- <0.1nmol/l (תקין- 0-3)
androstendione 0.4nmol/l (תקין- 1.6-9.2)- L
DHEA sulphate<0.41micromol/l (תקין- 0.9-11.6)- L
SHBG-73 (תקין-24-180)
רופאת הילדים טוענת שהבעיה היא כשהערכים גבוהים ולא נמוכים כמו במקרה זה.
אני לא רגועה ותהיתי אם יש צורך בביצוע בדיקות נוספות או פניה לאנדוקרינולוג ילדים.
אני רוצה לציין שלילדה הורים די שעירים (...) וסביר להניח שגם היא תצא שעירה אבל עדיין נראה לי שמדובר בממצא חריג.
אודה לכם מאוד אם תוכלו לייעץ לי
תודה
לא נראה שיש בעיה הורמונלית
פרופ' אלי הרשקוביץ19/05/2010ובשלב זה הייתי ממליץ על מעקב בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום כף יד שמאל של בתימילכה16/05/2010
שלום רב,
בתי בת ה- 2.10 קטנה יחסית לבני גילה. ערכנו בדיקת צילום גיל עצמות ונתבשרנו על פי הממצאים שגיל עצמותיה הוא גיל 2.
מה כעת?
האם פער מסוג זה מצריך דאגה וטיפול מיוחד? לפי הבנתי מדובר בפער של 1/3 ביחס שבין הגיל הכרונולוגי לבין גיל עצמותיה.
אודה לתגובתכם.
בברכה, מילכה.
לרופא מטפל
פרופ' אלי הרשקוביץ19/05/2010יש אחור מה בגיל העצמות, אך זוהי בדיקת עזר בלבד ויש להתיחס אליה בכפוף להערכה קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה-ילדה בת 5רינת16/05/2010
שלום,
ילדתי נמצאת באחוזון 93 מבחינת משקל. היא בת 5. לקחנו אותה לבדיקת רופא והיא נשלחה לבצע מספר בדיקות דם ושתן בכדי לשלול מחלות שונות לפני פנייה לדיאטנית
בין השאר יצאו התוצאות הבאות:
FREE T4 16.90 PMOL/L ( 11.00- 19.00) (......*..)
FREE T3 6.10 PMOL/L ( 2.60- 5.70) (.........)*
TSH 3.40 UIU/ML ( 0.35- 5.10) (.....*...)
מה משמעותן?....
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ19/05/2010אין בעיה בבלוטת התריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה בכפות רגליים של תינוקתמירב16/05/2010
שלום,
ביתי בת העשרה חודשים מזיעה מאוד בכפות הרגליים (הזעה שגורמת לה להחליק כשהיא עומדת).
היא נוטה להזיע באיזור הראש בזמן השינה אך מעבר לכך אינה מזיעה וכן יש לה עור יבש מחוספס באיזור של בין בית השחי לקו הטיטול.
יש לציין כי אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס ומטופלת באלטרוקסין. האם קיים קשר לדעתך ?
מה עליי לעשות ?
תודה,
מירב.
אין קשר
פרופ' אלי הרשקוביץ16/05/2010קרוב לוודאי שאין קשר בין הזעת היתר בכפות הרגליים לבין תפקודי בלוטת התריס שלה. אך זה מאד פשוט לבדוק זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)