מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- בן 13 - התפתחותאמא16/05/2010
גובה 1.52
משקל 44
ללא כל סימני התפתחות מינית.
האם מומלץ לבדוק או להמתין?
מה הקשר בין הגובה להתפתחות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מומלץ לברר
פרופ' אלי הרשקוביץ16/05/2010בתקופת ההתבגרות יש האצה בקצב הגדילה. אחור בהתבגרות המינית יביא גם להאטה בגדילה.
זה עדין תקין להיות ללא סימני מין בגיל זה אך מומלץ מעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר תינוקשלי15/05/2010
שלום רב בני בן שנה וחצי ומאז שהיה תינוק קטן הוא מזיע הרבה.
הוא מזיע בעיקר בשינה וגם במהלך היום ללא קשר לפעילות.
אציין כי בני היה במעקב גדילה מרפאת FTT לאחר שהיתה ירידה בעקומת הגדילה.
כיום שוקל 9.700 אחוזון 3.
האם התופעה מהווה בעיה רפואית? מה ההשלכות של ההזעה? האם זה עלול לעצור גדילה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יעוץ רפואי
פרופ' אלי הרשקוביץ16/05/2010איני רואה קשר ישיר ושכיח בין הזעת היתר להאטה בגדילה.
ממליץ לפנות לרופא המטפל לבדיקה והערכה כללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהוי תופעות לוואי חריגות במתן הורמוסימה15/05/2010
שלום,
בני בן 3.8 חודשים
לפני כחודש התחלנו במתן הורמון גדילה
גובהו 90.8 ס"מ
משקל 13.7 ק"ג
נולד בשבוע 35 IUGRמשקל בלידה 1.638 (הסתבר שלי יש קרישיות יתר)
כעת אני מוטרדת מהשמוש היום יומי והארוך שנים , אולי ההורמון הזה באיזה שהו שלב יפגע בילד הפחד הגדול שלי הוא תופעות לוואי שעשויות להיות בלתי הפיכות, עד כמה שידוע לי מהרופאה המטפלת תופעות הלוואי הם כאבי ראש, בצקת שעשויה להתפתח ברגליים (וזה גם רק במיקרים חריגים והכל כפי שנמסר לי הפיך - האם זה נכון?)
בקשתי באם אפשר למנות את כל תופעות הלוואי גם החמורות ביותר והנצפות פחות כדי שנדע כיצד לזהות שמשהו חריג קורה או עשוי להתפתח למשהו שעשוי לסכן את הילד , אני פשוט זקוקה לכלים
תודה
סימה
תןפעות לוואי
פרופ' אלי הרשקוביץ16/05/2010תופעות הלוואי המשמעותיות בשמוש בהורמון גדילה כוללות:
1. כאבי ראש עקב עליה בלחץ התוך גולגותי, במקרים קשים וממושכיםעלולה להיות פגיעה בראיה
2. עליה ברמות הסוכר בדם, אך התפתחות סוכרת (מסוג 2) היא תופעה נדירה
3. החמרה בעקמת
4. פגיעה בפרקי הירכיים (נדיר)
5. דלקת הלבלב (נדיר)
אלו לא "כל" התופעות ויש תאורים נוספים אודות תופעות שארעו תוך כדי טיפול אך הקשר בינן ובין הטיפול לא בוסס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרמיסא14/05/2010
ביתי בת ארבע שנים וארבעה נולדה עם שיעור יתר בכל חלקי הגוף (פנים, גב, זרועות, ישבן, רגליים...), לאחרונה התחילו להופיע שערות גם בבית השחי ואפילו באיבר המין. השיער הזה התחיל להיות מאוד מפריע לי וכובש תשומת לבם של אחרים.
אשמח אם תודיעו לי אם יש פתרון לבעיה הזאת ואם אני צריכה לפנות לאינדוקרונולוג ילדים.
אגב, אצלנו במשפחה יש מצבים דומים מצד האבא...
תודה מראש
לרופא המטפל
פרופ' אלי הרשקוביץ16/05/2010אם כי מספורך לא נראה שמדובר בבעיה הורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב היתפתחותטוהר14/05/2010
ביתי מקבלת הורמון גדילה מזה שנה גבהה 7 ס"מ כעת אני צריכה לתת לה את הדקפפטיל מכוון שהתחילו נצני שדיים. אני הבנתי שהזריקה מאיטה את הגדילה. בכמה ס"מ היא מפחיתה ומתי מחליתים להפסיק את הדקפפטיל לפי מה?קיום היא בת 10 גיל העצמות מתאים לגילה גובה 121
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון
פרופ` זאב הוכברג14/05/2010נכון שיש האטה קלה מאוד של הגדילה עקב הדקפפטיל. הטיפול המשולב דורש שיקול רב אם לעשותו. הוא עוזר רק במקרים מיוחדים מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם המיקרים המיוחדים
טוהר19/05/2010מהם המיקרים המיוחדים שיש לקחת בחשבון עם השילוב של הדקטטפיל +ההורמון הגדילה אני רוצה לציין שאין חוסר בהורמון גדילה היא מקבלת ביגלל קומה נמוכה מאוד.היא מקבלת כבר שנה ויש גדילה של 7 ס"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרתלילי13/05/2010
איך מגלים סוכרת אצל ילדים? איך מטפלים בסוכרת נעורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בספר
פרופ` זאב הוכברג14/05/2010מידע כזה אפשר לחפש בספר או באינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- E2 גבוה אצל בת 4הדס13/05/2010
שלום רב,
בתי בת 4 עשה בדיקת אסטרודיול ערכים 258pmol/l
לפני שנתיים : 90pmol/l (התגלה בעקבות ביצוע בדיקות הורמונליות בשאלת שיעור יתר)
לפני שנתיים הומלץ על מעקב בלבד.
שאלות
1. האם יש משמעות לעליית הערכים ? אם כן מה מסמן מה עושים ?
2. האם קשור לשיעור היתר
תודה
הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מדויק
פרופ` זאב הוכברג14/05/2010בדיקת אסטרדיול אינה מדויקת וקשה לסמוך עליה. יש להשוותה לבדיקת הילדה, ואת זה יכול לעשות רק הרופא שבדק את הילדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילטוהר12/05/2010
אני צריכה לתת בימים הקרובים לפי הוראת הרופא את התרופה דקפפטיל אני הבנתי שהתופעות להוואי של התרופה היא השמנה השאלה שלי היא האים החומר של התרופה זה מה שמשמין או שהתרופה גורמת לתאבון רב וזה כבר קשור באוכל?
והאים חוץ מהשמנה יש עוד תופעות להוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חמור
פרופ` זאב הוכברג14/05/2010עניין ההשמנה אינו חמור בטיפול זה - אם בכלל יופיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ילדהטל12/05/2010
בתי בת שנתיים. נולדה קירחת לגמרי ומאז השיער שלה צומח אמנם, אבל בקצב איטי מאוד. רופאת הילדים שלה אומרת שיש ילדים כאלו ואין מה לעשות. האם זה נכון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכון
פרופ` זאב הוכברג14/05/2010הרופאה יודעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ולחץאבישר11/05/2010
שלום,
חברתי בהריון, בשלביו ההתחלתיים ממש, לחוצה מאוד, משום שאחות בעלה נחשבת לדו מינית, המסווגת כבת.
ממה נובעת בעיה כזו והאם לפי חוקי התורשה, יש לה סיבה טובה לחשוש על העובר המתפתח?
האם יש צורך במעקב מיוחד, בבדיקות גנטיות, או בנטילת הורמונים?
אודה לתשובה ולהכוונה!
אבישר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ` זאב הוכברג14/05/2010ככל הידוע, נטיות מיניות אינן תורשתיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות בגיל 10קארין11/05/2010
שלום רב
בתי בת 10 ולפני כשנה התחיל להיות לה חזה וכמה שיערות מבצבצות למטה.
היום יש לה כבר הרבה שיערות.
אני רואה ילדות בגיל שלה ואין להן חזה וזה קצת מדאיג אותי.
האם זה בסדר??
ואם לא מה אנחנו יכולים לעשות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשכחתי:(?
נשכחתי:(?15/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- לשאלתי הקודמת
סימה15/05/2010שכחתי לציין שבני מקבל את ההורמון מסוג גאנוטרופין מינון 0.4(לפני כחודש התחיל ב- 0.3 כעת העלו לו את המינון ל0.4) של PFIZER
והאם קיים שוני בין סוגי ההורמונים מהחברות השונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תקין לחלוטין
פרופ' אלי הרשקוביץ16/05/2010גיל ההתבגרות הנורמלי בבנות עשוי להיות 8 שנים !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטשרה10/05/2010
ילד בן 8 קצב גדילה איטי גובה 110 משקל 18 סמ בשנה ניסינו טסט 2006 ללא חוסר בהורמון האם לעשות שוב הילד נמוך או לתת לו אינקרלקס הוא מתאים לזה מפחינת ההקומות IGF1 2.5 IGF3 4.2 מה לעשות בבקשה
ברור קומה נמוכה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/05/2010עלייך לפנות לרופא המטפל על מנת לשקול המשך ברור או בצוע IGFI GENERATION TEST /
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסט
שרה12/05/2010בבקשה מה זה הטסט הזה הרופא רוצה לעשות טסט גליקוגון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק
פרופ` זאב הוכברג14/05/2010רק הרופא שמכיר את הילד ובדק אותו יכול לייעץ איזה טסט לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה אמרת
שרה14/05/2010לעשות טסט שאתה אמרת או גליקוגון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יעוץ אנדוקריני
פרופ' אלי הרשקוביץ16/05/2010אם הרופא שעוקב אחרי הילד הוא אנדוקרינולוג ילדים הוא לבטח ידע להעריך את מצבו של בנך והחליט איזה טסט עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתטוהר10/05/2010
האים הגיל לתחילת הטיפול בזריקת דקפפטיל חשובה ? או איך שרואים ניצני שדיים אפשר להתחיל?
בנוסף הילדה בת 10 מקבלת הורמון גדילה כבר שנה צמחה 7 ס"מ בשנה .גובה שלה עכשיו 121
אני והרופא ראינו שהיתחילו נצני שדיים והחלטנו לתת לה את הדקפפטיל קיום היא שוקלת 24 קילו
אני מקפידה על תזונה שלה אני הבנתי שהדקפפטיל גורמת להשמנה האים זה קשור לתאבון שהזריקה עושה או שזה הזריקה עצמה משמינה וזה לא קשור לאוכל אני רוצה גם לציין שהיא מקבלת הורמון גדילה ללא חוסר בהורמון היא מקבלת ביגלל קומה נמוכה קיצונית מאוד ואים היא עלתה בשנה 7 ס"מ זה טוב לא ? האים כדאי להתחיל טיפול בדקפפטיל או שזה פשוט יעצור את קצב
הגדילה שלה? גיל העצמות מראה לגיל 10.
דקהפפטיל
פרופ' אלי הרשקוביץ11/05/2010דקהפפטיל היא תרופה הניתנת לעצירת התבגרות מינית מוקדמת- כזו שמתחלה לפני גיל 8 שנים.
התרופה אינה רשומה ואינה מיועדת באופן שגרתי לטיפול בקומה נמוכה כתוספת לטיפול בהורמון גדילה.
לעיתים קימים מצבים מיוחדים הדורשים חשיבה "מחוץ לקופסה" . במקרים אלו על הרופא המטפל להשיג אישור מיוחד מועדת התרופות המוסדית (המהווה בעצם שלוחה של משרד הבריאות) לטיפול החריג.
לכן את כל השאלות אודות השיקולים, סיכויים, ו...סיכונים עלייך להפנות לרופא שהמליץ לך על הטיפול לאחר הכרות ומעקב אחר בתך !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- igf-1 נמוך אצל בן 6.5שרון09/05/2010
ערב טוב .
בני בן 6.5 , נמוך ורזה מאד (16 ק"ג) .
בדיקות דם שנערכו לאחרונה שללו צליאק, אך הראו רמה נמוכה של igf-1:
/ 8.05 nmol/L
האם תוצאות כאלו דורשות בירור מעמיק יותר , למרות שהן בטווח הנורמה ??
תודה רבה
שרון
תלוי
פרופ' אלי הרשקוביץ11/05/2010אם גובהו של בנך נמוך ואינו מתאים לגובה המטרה ובנוסף קצב הגדילה איטי אז נדרש בהחלט המשך ברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטות שומניות לידה בת 12מלי 209/05/2010
לבתי בת ה12 וחצי התחילו להופיע לפני מספר חודשים בליטות שומניות(אולי מעין אקנה?) על המצח , בצידי הרקות והלחיים וכן על הגב (שם הוא דלקתי). ניסינו תכשירי ניקוי מכל הסוגים אך ללא הועיל. שאלתי היא האם זה עניין לאנדוקרינולוג או רק לרופא עור?
עד גיל 12 פניה היו חלקות לחלוטין.
אקנה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/05/2010נראה שמדובר באקנה
ברוב המקרים שמירה על נקיון ותכשירים פשוטים מספיקים. רק במקרים קשים יש מקום לברור וטיפול הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)