מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- גדילה תקינהנורית09/05/2010
שלום רב, בני בן 4.5 ש' - גובהו לפני כחדשיים 103 ס"מ, משקלו 16 ק"ג. האם יש צורך במעקב צמוד עקב משקלו הנמוך או שהגדילה תקינה ואין צורך במעקב.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גדילה תקינה
פרופ' אלי הרשקוביץ11/05/2010מדדי גדילה תקינים. מעקב גדילה אחת לשנה אצל רופא מטפל בקהילה זה כל מה שנדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבן שלה -ענק מה הבעיה שלה?
דבורה19/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה נמוכהמיכל08/05/2010
שלום, הבת שלי בת שנתיים וחמישה וחצי חודשים , בגובה 83.5 ס"מ ומשקל 12.3 ק"ג, לפי טיפת חלב היא נמצאת באחוזון 10, אך לפי מה שראיתי בעקומות גדילה ייתכן והיא באחוזון נמוך יותר.
ברצוני לדעת האם מצבה של בתי דורש התערבות רפואית.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעקב
פרופ' אלי הרשקוביץ09/05/2010מעקב בלבד אחרי זה מה שדרוש בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתר אצל ילדה בת שנתייםא.א.08/05/2010
האם ניתן לטפל בשיעור יתר אצל ילדה כל כך צעירה?
השיער הכהה נמצא בעיקר על הגב והישבן מלידה
זו לא בעיה הורמונלית
פרופ' אלי הרשקוביץ09/05/2010הייתי מתייעץ עם רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גביההמירב08/05/2010
שלום אני בת 32 גובהי מאוד נמוך 1:54, רציתי לשאול אומרים שבאמצעות צילום כף יד
אפשר לדעת את ההתפתחות של ילד , היום אני רואה ושמה לב שכף ידי די קטנה לגילי
ויחסית לאחיותי אני הכי נמוכה, כולן גבוהות ממני ב- 5-8 ס"מ, והורי די נמוכים אבי 1:62 אולי
ואמי ז"ל היתה כשנפטרה בגיל 69 , 1:48 אולי.
רציתי לדעת אם זה גנטי למה אחיותי יצאו גבוהות ממני בכל כך הרבה
והאם היו צריכים לתת לי הורמון גדילה?
שאלה שניה היא האם אני יכולה לעשות ניתוח להארכת גפיים או לקבל הורמון גדילה
שיגביה אותי בכמה ס"מ אפילו בקצת?
שמעתי שיש כדורים בשם growth flex שמבטיחים הגבהה בכמה סנטמיטרים בודדים
האם זה נכון, והאם בכלל יש משהו לגילי שאפשר לטפל
גובהי מאוד מפריע לי בצורה קיצונית שכל הזמן אני חושבת על זה
אשמח לתשובה
מירב
שאלות קשות
פרופ' אלי הרשקוביץ09/05/20101. גובהך הנוכחי נופל בטווח הגובה הגנטי שלך. שמי לב שמדובר בטווח כך שבהחלט ייתכן שאחיותייך גבוהות יותר
2. הורמון גדילה אינו יעיל לגדילה בגילך עקב סיום הגדילה שארע מזמן.
3. ניתוח להארכת גפיים אפשרי טכנית אך אינו מומלץ לגובה דומה לשלך שאינו נמוך מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי TSH גבוהיםענבל08/05/2010
שלום רב,
להלן תוצאות בדיקות דם עקב חשד לתת-תריסיות בגלל לשון מוגדלת בלידה:
בגיל חודש וחצי: FT4 = 15.2 TSH = 4.4
בגיל 4 חודשים: FT4 = 16.5 TSH = 6.5
האם יש הסבר לעליה ברמת ה - TSH וה T4 ?
על איזה טיפול/מעקב אתה ממליץ?
תודה.
תקין קרוב לוודאי
פרופ' אלי הרשקוביץ09/05/2010יש תנודתיות ברמות TSH . רמות FT4 ,תקינות לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האים יש השפעה להורמון הגדילהטוהר07/05/2010
האים יש השפעה טובה להורמון הגדילה לילדה בגיל 10 שמקבלת כבר שנה .לא חסר לה אבל ביגלל קומה נמוכה קיצונית הוחלט לתת לה.
ועקב גדילת ניצני שדיים החליטה הרופא לתת לה את הזריקה לעיכוב ההיתפתחות האים יש עוד תקווה והאים המחזור קובע או צילום הכף היד מתי להפסיק את הזריקה?
אני סקפטי
פרופ' אלי הרשקוביץ09/05/2010אם אין שיפור משמעותי בקצב הגדילה לאחר שנת טיפול בהורמון גדיל, כנראה שהתגובה לא תהיה משמעותית גם בהמשך. תוספת טיפול לעצירת ההתבגרות המינית אינה טיפול מקומאושר אלא נעשה במסגרת מחקרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האים הזריקה דקפפטיל עוצרתטוהר07/05/2010
האים הזריקה דקפפטיל עוצרת גם את הצמיחת הגובהה או שרק את ההיתפתחות המינית וגובהת
בקצב שלה
עצירת ההתבגרות המינית
פרופ' אלי הרשקוביץ09/05/2010עצירת ההתבגרות המינית על ידי זריקת דקהפפטיל מאיטה (אך אינה עוצרת) את הגדילה) בנוסף לעצירת התפתחות סימני המין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר מין המתחבא באשכיםאבי06/05/2010
לבני בן ה- 5 יש איבר מין קטן מהממוצע, ובנוסף האשכים מסתירים אותו.
מה ניתן לעשות בנדון ? האם יש טיפול ?
האם יש גיל שבדר"כ מקרים אלו באים על פתרונם ?
מה המלצתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התבגרות
פרופ` זאב הוכברג07/05/2010הפין אינו גדל מגיל שנה עד אמצע ההתבגרות. הפעם הבאה שהוא יגדל יהיה אמצע ההתבגרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש תשובתך לשאלות ששאלתי..
אבי09/05/2010אני מבין שנפלה טעות והשבת למייל אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות חזה...דניאל05/05/2010
היי,
אני בת 22, 1.65 משקל גוף תקין. רציתי לשאול האם יש סיכוי שהחזה בגיל זה יגדל או שכבר סיימתי את ההתפתחות?..החזה שלי מאודד קטן, וזה מפריע לי. יש לציין שלאמא שלי אין חזה קטן , אז לא כל כך ברור לי למה זה כך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון
פרופ` זאב הוכברג07/05/2010אחרי ההיריון השדיים גדלים אצל הרבה מהנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צפויה גדילה
פרופ' אלי הרשקוביץ09/05/2010בזמן הריון והנקה בעתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת טרנרשי05/05/2010
שלום רב.
בתי בת שנתיים ו-10 חודשים אובחנה כלוקה בתסמונת טרנר.
במעקב אנדוקריני ותתחיל לקבל בקרוב הורמון גדילה.
הקריוטיפ שלה הוא: XO XI
הבנתי שזו מוזאייקה.
אין לילדה שום סימן חיצוני לתסמונת, גם לא בזוית המרפק...
וכמובן קומה נמוכה.
שאלתי: האם יש סיכוי טוב שיהיו לה חיים נורמליים?
האם יש סיכוי כלשהו להיכנס להריון ספונטני בסוג קריוטיפ זה?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש
פרופ` זאב הוכברג07/05/2010יש סיכוי טוב לחיים נורמליים ויש סיכוי מסוים להיריון.
את זקוקה לשיחה ארוכה עם מומחה ולא תשובה של שורה אחת בפורום.
בביה"ח רמב"ם ישנה מרפאה עם הרבה ניסיון בטיפול במאות ילדות עם תסמונת טרנר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור לילדה בת שנתיים וחצילילך05/05/2010
יש לי ילדה בת שנתיים וחצי וכאשר החלפתי לה טיטול ראיתי שערות על איבר המין שלה ובצבע די כהה כמעט שחור. לא שיער כמו של אישה בוגרת אלא שיער דק ועדין כמו שיש להרבה ילדים למשל על הידיים.
זה מדאיג אותי.
מה עושים?פונים לרופא המשפחה?מה מבקשים ממנו?
בדכ אני נתקלת בתגובות מזלזלות מצידו של זה כלום עזבי שטויות.
חייבת לציין שבילדותי סבלתי גם מהתבגרות מוקדמת וקיבלתי זריקות לעצירת הגדילה.
האם יש קשר?האם זה גנטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא הילדים
פרופ` זאב הוכברג07/05/2010רופא הילדים יוכל לאמר אם זה דורש ברור. רק אז אפשר יהיה לאמר אם זה משפחתי.
אם הרופא מזלזל - תחליפי אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בהורמון IGF-1 בילד בן 13דקלה05/05/2010
שלום. הבן שלנו כמעט בן 13. עדיין אין סימני התפתוחות מינית. גובה 145 ס"מ. משקל 30 ק"ג בסה"כ. בבדיקות דם שנעשו השבוע יצא חוסר בהורמון דלעיל - 99.2 NG/ML. בנוסף יש חוסר בברזל ובהמוגלובין. הילד לא אוכל כמעט מוצרי חלב וירקות.. מכיוון שגם האחים הגדולים שלו התפתחו בשלב מאוחר יחסית, אנו לא יודעים איך להתייחס לתוצאות הבדיקות.
תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא
פרופ` זאב הוכברג07/05/2010לבדיקות דם יש משמעות רק בהקשר של בדיקת הילד. חזרי לרופא שבדק את הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוף חומרים והשמנהשרון05/05/2010
ביתי בת שנתיים וחצי . בין הגילאים שנה עד כשנתיים ביתי אכלה קלוריות פחות ממה שצריך לקבל בגיל זה באשמתי. בגיל שנה היא שקלה 13 ק"ג ולכן פניתי להדרכה דיאטנית. נצמדתי לתפריט יותר מידי. וכשהיא לא אהבה משהו מסוים היא לא קיבלה משהוא אחר. כתוצאה מכך לעיתם קרבות היא אכלה פחות ממה שהיא היתה צריכה לאכול וכמובן שהיא רזתה . מגיל שנתיים היא מקבלת תזונה נכונה ולא אוכלת פחות מידי. אולם, היא מתחילה להשמין.
האם פגעתי בטיפשותי הרבה ( אני לא סולחת לעצמי ) , חס וחלילה בחילוף החומרים הטבעי שלה? האם הגוף שלה האט את חילוף החומרים בגוף ולכן היא משמינה. האם מצב זה הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטיה
פרופ` זאב הוכברג07/05/2010הנטיה להשמנה קיימת בילד השמן מראש - בדר"כ תורשתית מאחד ההורים. ילדים כאלו צריכים פחות קלוריות מאחרים כבר מהתחלה.חשוב לחזור למשטר דיאטה דלת קלוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בלוטת תריס לתינוקתקרן05/05/2010
שלום,
בגיל 4 ימים עשו לתינוקת שלי בדיקת TSH מאחר ולי יש היפותירואיד (במהלך ההריון הייתי מאוזנת ובמעקב)
תוצאות הבדיקה של התינוקת הינם:
TSH 4.13
FREE T4 29
FREE T3 6.20
רופאת המשפחה אמרה לנו שזה בסדר, אבל לפי הערכים של הטבלאות הערכים של ה FREE T3 T4 גבוהים.
מה אומרים הערכים האלו? האם זה תקין? יש צורך בטיפול?בחוות דעת נוספת או בדיקות נוספות?
אודה לך על תשובתך.
בברכה
קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסדר
פרופ` זאב הוכברג07/05/2010תת תריסיות אינה עוברת מאם לתינוק. הבדיקות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במתן טיפול -דקפפטילליאור05/05/2010
ביתי בת 5 ,מטופלת מזה כשנתיים בדקפפטיל.
ב2-3 זריקות אחרונות איחרנו איחור משמעותי בין שבוע-לשבועים במתן הטיפול, בזמן האחרון הילדה החלה להתלונן על כאב בעין ימין-בבדיקות מס' רופאי עיניים הבדיקות תקינות לחלוטין.
מה המשמעות של איחור בטיפול?
כמה זה יכול לפגוע בילדה?
ובעבר ביצענו בדיקת mri ,יכול להשתנות משהו בבדיקה לאחר שנתיים?(מבחינת התבגרות מוקדמת)?
זקוקה לתשובות דחופות!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול קבוע
פרופ` זאב הוכברג07/05/2010החלטה על טיפול כזה היא התחייבות לטיפול קבוע. אין אפשרות לאחר אפילו ביום, כי כל איחור גורם להשפעה ההפוכה - במקום לדכא את הורמוני המין הוא מגביר אותם.
לא מוכר קשר לכאבי עין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)