מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

055-4533164
055-4533164 ללא פרסום בפורום
- צילום כף ידדנה29/04/2010
שלום וברכה,
לבתי יש שיעור קל בפות והיא בת חצי שנה
והרופא הפנה אותנו לצילום כף היד
התשובה הייתה שגיל עצמות תואם לגיל 3 חודשים ?
האם יש מה לחשוש?האם תשובה זו תקינה
אשמח לתשובה במהרה
תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדיקה
פרופ` זאב הוכברג30/04/2010לצילום יש משמעות רק בהקשר לבדיקת הילדה. חזרי לרופא שבדק אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניצני שדיים בגיל 7.10 האם תקין?
דבורה19/05/2010הבת שלי מאל האחוזון מבחינת המשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSHאלי29/04/2010
שלום. ביתי בת שנה ו4 חודשים. החודש עשינו בדיקה של TSH יצא 4.75 וT4 יצא תקין. לילדה יש נשירה,עייפה כל הזמן(ובעקבות כך או בנוסף עצבנית הרבה) , הגדילה ממש איטית בטיפת חלב כל פעם שולחים אותנו לרופא שלא עולה במשקל.
הרופא אמר שצריך לעקוב אך לא לטפל כרגע
לי (אמא שלה) יש תת פעילות בלוטת התריס כבר 3 שנים.. ואני מודאגת כרגע מהמצב, האם לא כדאי לטפל עכשיו בזמן הכי קריטי של ההתפתחות , הילדה נמצאת באחוזון 3 והיו פעמים שהייתה גם מתחת לאחוזונים .. המתנה של מספר חודשים לא תשפיע על ההתפתחות שלה?
איך בכלל מטפלים בזה בתינוקות והאם בכלל אני מקדימה את המאוחר והיא לא תצטרך טיפול בכלל?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ` זאב הוכברג30/04/2010TSH של הילדה תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מינית מוקדמתמורן28/04/2010
ביתי בת 9.5 גובהה 130 מזה מספר חודשים החלה צמיחת שדים ושיעור .
תוצאות צילום כף היד הראה פער בין גילה לגודל עצמות- גודל עצמות תואם לגיל 11.
הומלץ לנו לעשות טסט LRHACTH . האם ניתן לקבל זריקות ללא תבחין זה? מאחר והיא נוטה להתעלף מבדיקות דם ואף מפציעות קלות ביותר. כאן מדובר בבדיקה מורכבת יותר ואף מורכבת למדי . האם לנוכח בעיה זו, האם בכל זאת לקיים תבחין זה?
אני חוששת מאוד! אינני יודעת היא מסוגלת לעבור זאת.
בהמלצת הרופא לתבחין הוא אמר שסביר להניח שלא יגלו את הסיבה. אז מדוע בכל זאת צריך לעשותה?
ראוי לציין, הגענו למרפאה אנדוקרינולגית לאחר שצפינו בהתפתחות המוקדמת. ולנוכח ההיסטוריה שלי- קיבלתי ווסת בגיל 10.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוקדם
פרופ` זאב הוכברג30/04/2010לא נשמע שיש לביתך התבגרות מוקדמת.
כדי להחליט לגבי הצורך בטסט, לכי לשמוע חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לגביההסיגל28/04/2010
שלום אני בת 32.5, ואני 1:55 , רציתי לדעת, שמעתי שנותנים לפעמים גם הורמון גדילה למבוגרים
האם כזה דבר יכול לעזור לי לגביהה, אני ממש נואשת מהגובה שלי.
לא מבינה למה לא נתנו לי בגיל הבגרות הורמון גדילה, בגיל כזה רופא ילדים לא ממליץ על כך
כשרואים שהילד נמוך? האם זאת טעות וכן היו צריכים לתת לי את זה?
דבר נוסף הוא ששמעתי שיש כדורים מוסיפי אנרגיה שבשילוב עם תרגילי מתח אפשר לגבוהה ב-ב2-3 ס"מ גם בגילי, האם זה יכול להיות שבגילי יש משהו שמגביהה או שמא זוהי "עבודה בעיניים"
שם הכדורים growth flex
אשמח לתשובה לשאלותיי בהקדם
סיגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ` זאב הוכברג30/04/2010מבוגרים לא יכולים לגדול. יהיו שרלטנים שימכרו לך טיפול בכל זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית גדילהשלומית צלח28/04/2010
אודה לך באם תוכל לעזור לי בכמה שאלות.
1. מה ההבדל בין הורמון גדילה ביוטרופין לנורדיטרופין?
2. כמה זמן צריך להזריק את התרופה? (שנים)
3. בכמה ס"מ אמור הילד לגבוה בשנה?
4. מה קורה אם הילד לא צריך הורמון גדילה והוא כן לוקח?
5.מה קורה אם מפסיקים התהליך באמצע?
תודה רבה על התשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1-5
פרופ` זאב הוכברג30/04/20101. ההבדל הוא רק בשיטת ההזרקה
2. לעתים כל הילדות ולעתים שנתיים
3. 7-10 סמ' בשנה הראשונה
4. היעילות קטנה יותר.
5.הגדילה מואטת יותר מאשר קודם לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי הקודמתשרון28/04/2010
בשלושה ימים האחרונים לביתי יש יציאות מרובות ( כ - 14 ביממה). באם יתכן מצב שתוך שבוע ביתי פיתחה יתר פעילות בלוטת התריס ( הבדיקה האחרונה היתה לפני שבוע בדיוק)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הערכה
פרופ' אלי הרשקוביץ28/04/2010הביאי אותה לרופא המשפחה. סביר להניח שהיא נדבקה בוירוס.
אך אם יש ספק שיחזור על תפקודי הבלוטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה
שרון29/04/2010לאור הנוגדונים שיש לי לבלוטת התריס, האם אני יכולה להניק את ביתי, או שעדיף שלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
להניק
פרופ' אלי הרשקוביץ02/05/2010התועלת שבהנקה עולה לאין שיעור על הסיכון הזעיר שבכמות הקטנה של הנוגדנים שעוברים. בנוסף רוב הסיכויים שהנוגדנים שהם חלבון יתפרקו במערכת העיכול של בתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס לתינוקתשרון28/04/2010
ביתי נולדה לפני שלושה שבועות. אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס ( ובעלת נוגדונים לבלוטת התריס) לאחר הלידה הראשונה שלי. בדיקת הסקר של ביתי היתה תקינה תקינה ( TSH -17, 23 - T4) בגיל שבוע בדיקות דם הראו כי:
TSH - 4.81 , פסול - T4 ,
7.6 - T3 ונוגדונים לבלוטה - 104.
בגיל שבועיים בדיקת דם הראתה:
TSH - 2.46, 14.7 -T4
נוגדונים לבלוטה - 95.7. הרופא הורה לי לחזור על הבדיקה בעוד חודש. האם ביתי נמצאת בסיכון גדול לפתח בעיה בבלוטת התריס בגלל הימצאותם של נוגדונים בדמה? ( יתר פעילות, תת פעילות)? על איזה מעקב הייתם ממליצים ועד איזה גיל? האם רצוי להימנע מהנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין
פרופ' אלי הרשקוביץ28/04/2010תפקודי בלוטת התריס של בתך תקינים.
אכן עברו נוגדנים לתינוקת אך הם אינם משפעים ובשבועות הקרובים הם ירדו והסיכוי לבעיה בבלוטת התריס ילך ויקטן.
לאחר שתי בדיקות הייתי מסתפק במעקב שגרתי אצל רופא מטפל וטיפת חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער בפות לתינוקתשירלי26/04/2010
שלום,
בימים האחרונים שמתי לב שלבתי בת החצי שנה יש מעט שיער פלומתי בפות בצבע חום בהיר.
זה לא נראה לי נורמלי. מה עלי לעשות?
לפנות לרופא המטפל
פרופ' אלי הרשקוביץ28/04/2010שיתרשם אף הוא.
מנסיוני ברוב המקרים אין מדובר בבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםיוסי26/04/2010
שלום,
אני בן 20 וכבערך שנה יש לי לחץ דם משתנה.ובנוסף יש לי ידיים ורגליים קרות.וגם הפנים שלי חמות באופן תמידי.הדופק נוטה להשתנות גם כן.
מה יכולה להיות הבעיה?
תודה.
קשה לדעת
פרופ' אלי הרשקוביץ28/04/2010ללא בדיקה מקיפה על ידי רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדוקרינולוג/נוירולוג ילדים?מיכלית26/04/2010
בני בן 8. כשהיה בן שנה-שנתיים סירב לאכול, רזה מאוד, אך כן אהב לצרוך מלח שולחן בכפית.
היום הילד אוכל בצורה מגוונת ומלאה.
היום הוא סובל מבעיות ריגשיות- חרדות, והתנהגות הדומה ל- OCD- נגיעות תכופות בפניו, בחפצים, טיקים בעיניים. תופעות אלו הן בשנתיים האחרונות- ב"גלים" שבאים והולכים. בעבר אובחן כי קיים לו קושי תחושתי וטופל בפיזיותרפיה מתאימה. מתפקד רגיל בבית הספר, לעיתים מעט "מתנתק, לא קשוב", מאוד טוב בחשבון עם זיכרון מעולה.
קראתי מאמרים רבים המעידים כי קשיים תחושתים ו"OCD" יכולים לנבוע ממחסור בוויטמינים מקבוצה B, ממחסור במגנזיום, מהמצאות חיידק סטרפטוקוקוס ("תסמונת פנדה") ועוד. רציתי לשאול- לאיזה מומחה עליי לפנות על מנת לבצע את הבדיקות הללו? איזו מומחיות תואמת את הקשיים שהעליתי לעיל?
תודה!
פסיכיטר ילדים
פרופ' אלי הרשקוביץ28/04/2010הוא הכתובת לבעיתו של בנך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב התבגרות והורמון גדילהאפרת26/04/2010
שלום פרופ' הוכברג,
בני בן 7 וחצי, מטופל מעל 3 שנים בהורמון גדילה בגלל שנולד קטן לגיל ההריון.
קצב הגדילה שלו מצוין ובשנה האחרונה גבה 8 ס"מ.
מזה כשנה יש ממנו ריח זיעה. בבדיקת הרופא האחרונה נמצא שגודל האשכים שלו 3 ס"מ, ויש פלומה עדינה מאוד. הוחלט להמשיך לעקוב ולא לבצע כרגע טסט להורמונים.
הוסבר לי שקיימת אפשרות לשלב בטיפול בהורמון הגדילה גם הורמונים לעיכוב ההתבגרות, כדי לאפשר לו להתחיל להתבגר רק כאשר יגיע לגובה 140 ס"מ בערך, ואז יגיע לגובה של 170 בערך.
האם טיפול כזה אכן מוכך כיעיל למיצוי הטיפול מהורמון הגדילה?
כמה ס"מ גובהים בנים לאחר תחילת ההתבגרות?
תודה רבה מראש על תשובתך!
עכוב ההתבגרות המינית
פרופ' אלי הרשקוביץ28/04/2010לשאלותייך
1. גודל האשכים מלמד שעדיין לא החלה ההתבגרות המינית ולכן אין מה לשקול את עכובה.
2. עכוב התבגרות מינית אמיתית אשר החלה במועד מתוך רצון לשפר את הגובה בשילוב עם טיפול בהורמון גדילה אינו טיפול מקובל והוא נעשה במסגרת מחקרית
3. מתחילת ההתבגרות המינית יש לצפות לגדילה של כ 28 ס"מ עד לסוימה - בממוצע !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור אצל בת 8דואגת25/04/2010
בתי בת 8, ילדה בריאה קצת מלאה, משקלה כ 35 קג', גובהה 135 סמ'. לאחרונה החלו להופיע ניצני שיעור תחת בית השחי ובאיבר המין. כמו כן , היא סובלת מריח חריף של זיעה תחת בית השחי.
האם הדבר מעיד על תחילת התפתחות מינית? לאיזה רופא עלי לפנות ומהן הבדיקות אותן יש לבצע?
תודה!
שעור מיני
פרופ' אלי הרשקוביץ28/04/2010התאור שנתת מעיד על עליה ברמת הורמוני המין הזכריים הנוצרים בבלוטות יותרת הכליה. זהו תהליך נורמלי המקדים במעט את תחילת ההתבגרות המינית. להופעת השיעור אין קשר ישיר לזמן קבלת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה נמוךסיגל25/04/2010
שלום רציתי לדעת אני בת 32 וגובהי הוא 1:54 האם זה נמוך מהממוצע ?
אכן נמוך מהממוצע
פרופ' אלי הרשקוביץ28/04/2010אך עדיין בתחום הנורמה של האוכלןסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרשני25/04/2010
ביתי בת שנה וארבע וסובלת משיעור יתר שמתבטא בכל חלקי הגוף ודי בולט (גב,כתפיים,זרועות, ידיים ורגליים ואף לאחרונה החל לצאת טיפה שיער באיבר המין.) כנראה שהתופעה זו של השיער היא תורשתית ממני לצערי רק שלי היה שיער בולט רק ברגליים ובידיים ולא כמו שיש לביתי. שאלתי היא האם יש צורך בבדיקות כלשהן לביתי או שעלי לעשות איזשהם בדיקות כי אני נמצאת כרגע בהריון בחודש שישי. לציין כי מהצד של בעלי אין להם שיעור במפשפחה משני הצדדים כך שנראה אפילו שביתי אפילו יותר שיער מאביה.
אודה לתשובתך
יתר שעור משפחתי
פרופ' אלי הרשקוביץ28/04/2010התאורשאת מציינת אינו תומך בקיום בעיה הורמונלית אלא במצב של שיעור יתר כללי כנראה על רקע גנטי משפחתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומות בנות 11.5אמא25/04/2010
שלום רב,
בנותי התאומות (זהות) בנות 11 ו-7 חודשים
גובהן 137 ס"מ
משקלן כ- 28 ק"ג
עדיין אין סימנים להתפתחות מינית
גיל עצמות 12
הן די מתוסכלות מגובהן ומכך שאינן מפותחות ביחס לחברותיהן,
האם יש צורך בהתערבות כלשהי?
תודה,
דנה
להמתין
פרופ' אלי הרשקוביץ28/04/2010אומנם הגיל הממוצע לתחילת ההתפתחות המינית הוא 10.5-11 שנים אך לא מעט בנות מתחילות להתפתח לאחר מכן. המופע הזהה בשתיהן מעיד שמדובר במצב תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)