מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זה נכון שכורכום עוצר דימומים?מירב11/01/2009
שמעתי שמועה כזו לא מזמן ועדיין לא יצא לי לבדוק את זה. מה הפורום אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כורכום
שירי חבקין11/01/2009מירב שלום רב
אכן הכורכום עוצר דימומים. אפשר אפילו לשים אותו על חתך
כמו ששמים את הנס קפה כעזרה ראשונה לעצור את הדימום.
וגם בשתיה הכורכום טוב לאולכוס ולקיבה רגישה
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויכול להיות כורכום במשחת שיניים?
מירב12/01/2009כי הבאתי משחת שיניים מהודו שכתוב עליה שיש בה כורכום. זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכורכום
שירי חבקין12/01/2009למירב
אפשרי בהחלט ומונע דימומי חניכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב לך מירב-אשמח לשמוע
דיקלה לא רופא13/01/2009שלום לך מירב, על איזה משחת שיניים מדובר והאם היא איכותית? מה היא נותנת מלבד עצירת דימומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דקלה
מירב14/01/2009למשחה קוראים VICCO והיא משחת שיניים המיוצרת בהודו, היא עשויה ממעל 20 צמחים מרפאים ובניהם גם מכילה כורכום(כך כתוב על העטיפה) אחותי שהייתה בהודו הביאה כאלה בסטוקים ומשתשמת בה כבר הרבה זמן, היא בצבע חום ובטעם טיפה מוזר אבל היא באמת עוזרת!!! רק לפני שבועיים היה לי פצע בפה (עם דם) ולפי עצת אחותי שמתי קצת מהמשחת שיניים על הפצע ובאמת שזה עזר. זה לא רק עצר את הדימום זה גם הקל לי מייד על הפצע, וההחלמה שלו הייתה מהירה יחסית. מעבר לכך שהמשחה באמת מראה תוצאות בשיניים כמו שיניים לבנות יותר ומניעת רובד וחיידקים (את זה אמרה לי ולאחותי השיננית שראתה את ההבדל) בכל מקרה המשחה די מגניבה כי היא טיבעית והכל, ועכשיו אני יודעת שהכורכום הוא החומר הפעיל שעצר את הדימום. ראיתי שאפשר לקנות אותה גם בארץ אפילו בסופר פארם! כאי לנסות- תהני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
עירית12/01/2009האם אין בעיה לתת בגיל כ"כ מוקדם את הג'ל הנ"ל? היא יונקת חוץ מארוחה אחת (לרוב ב 23:00) ואז היא מקבלת תחליף (אופטימיל). האם יש משהו שאני יכולה לאכול שיעבור אליה בהנקה ויעזור לה? פשוט קצת מפחיד אותי לתת לה בגיל כ"כ צעיר תוספים. ביחוד לאור כך שהרופאה שלה אמרה לי לא לתת לה עגבניה או תה שומר למרות שבטח אקבל את העצות האלה. תודה על ההקשבה והסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכנס בטעות את התגובה במקום הלא נכון
עירית12/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עצירות
איה הוד12/01/2009
היי,
אין שום בעיה עם האלוורה הספציפית הזאת גם מגיל 0
בעיקרון, עלייך לשמור על תפריט תזונה מלא וטוב, מגוון ועם המון מים אם את מניקה.
אך יכול להיות שזה גם מהתחליף - לעיתים מספיקה אפילו מנה אחת ביום.
נסי לחשוב מה השתנה בשבועיים-שלושה האחרונים מאז שזה התחיל
אם את עצמך סובלת מעצירותיש לטפל בכך.
באהבה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותהדס11/01/2009
חבר שלי אתמאל היתלונן על כאב ראש ולאחר שעתיים הוא הקיא כמות גדולה ובהמשך הלילה הקיא עוד פעמיים...מה לעשות ? האם זה וירוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש והקאות
שירי חבקין11/01/2009הדס היקרה שלום רב
כיוון שאיננו רופאות יש להיות אחראים במקרים שכאלה
ולפנות לטיפול רפואי לפחות בכדי לאבחן מה הסיבה
להקאות.
באם מדובר בוירוס אפשר לשתות חליטות
של סמבוק או לקחת סירופ סמבוכל
שבהחלט משפר את התחושה ומזרז את ההחלמה.
אבל קודם וחשוב , ללכת לרופא.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכוויותדליה ב.10/01/2009
למדתי את זה אתמול מהמורה שלי שהיא נטורופטית, ואני מיד מעבירה הלאה. טפו טפו טפו שלא נצטרך - אבל אם קורה אז חשוב לדעת: במקרה של כויה (תנור, מים רותחים, שמן וכו') לשים על הכוויה ביצה חיה, מעורבבת (כמו לפני שעושים חביתה). חשוב מאוד - לא לשטוף את היד במים!!! (למרות שזה האינסטינקט) אלא כמה שיותר מהר לשים את הביצה, ולהשאיר כמה שיותר. אפילו כמה שעות. זה יוצר מין עטיפה על העור שנכווה והחומרים שבביצה מנטרלים לגמרי את הכוויה. יותר יעיל מאלו-ורה, לבנדר וכל השאר. בדוק! אז תשמרו תמיד ביצה "ספייר" במקרר. לבריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם תפוחי אדמה
שירי חבקין11/01/2009ועוד טיפ שלמדתי
לשים פרוסות של תפוח אדמה חי
זה סופח את החום ואת הכאב
טפו , שלא נזדקק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער מפוצלאניה09/01/2009
השיער שלי מתפצל בקצוות, האם יש שיטות סבתא לטיפול בקצוות מפוצלים ומהן, אודה מקרב לב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיער מפוצל
איה הוד10/01/2009שלום אניה,
הדרך הטובה ביותר לטפל בקצוות מפוצלים היא לגזור אותן.
לאחר תספורת קלה תוכלי לשמר את השיער בריא על ידי מסכות מזינות אפילו משיבולת שועל, ביצה ושמן זית, אך לא פחות חשוב לדאוג לו בטיפול מבפנים - תזונה נכונה, שתיית מים מספקת והרבה ויטמינים ומינרלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות תנוקת בת חודש וחצי!ענת09/01/2009
בוקר טוב! אני צריכה עזרה... הבת שלי (בת חודש וחצי) מנוזלת ומתעטשת המון. בלילה קשה לה לישון, היא מחרחרת, קשה לה לינוק כי האף סתום.. פשוט מתסכל! מה אפשר לעשות?? אודה לתגובה מהירה. שבת שלום, ענת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינון תינוקות
שירי חבקין09/01/2009ענת היקרה
מאוד מאוד עוזר לשים את מכשיר האדים הפשוט
שקונים היום בכל בית מרקחת וסופר פארם.
לטפטף קצת אקליפטוס או לבנדר בחלונית שמיועדת
לכך ולתת לו לעבוד כל לילה כשהולכים לישון.
חוץ מזה אפשר לתת לה לשתות חליטות של קמומיל
לפחות שתי כוסות או בקבוק ביום.
אפשר להמתיק לפי הצורך.
ואחרון חביב לגבי האף הסתום, לטפטף 5-6 טיפות של
רסקיו רמדי על צמר גפן לח ולנגב סביב האף ומתחת
שהיא תנשום את זה. מחטא ופותח את הנשימה
בהצלחה ובריאות
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרוב וחצ'קונים-08/01/2009
קראתי שאם שמים כרוב על החצ'קונים למשך כל הלילה זה עוזר בהעלמת החצ'קון, זה נכון? היה כתוב שצריך לחורר את העלה כרוב, אפשר לחורר בעזרת מזלג?חורים קטנים כאלה מספקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפצעים ואקנה
שירי חבקין08/01/2009שלום רב
פעם ראשונה שאני שומעת על כך... בדרך
כלל משתמשים בכרוב בכדי לספוח גודש
בזמן ההנקה.
אני ממליצה על שימוש בשמן לבנדר או עץ התה
אפשר למרוח ישירות על הפצעון.
כמו כן חימר ירוק עליו כתבתי רבות בפורום
ואחרון חביב צמח האלוורה .
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהה דחוופפה בבקשה!!לין08/01/2009
היי אני לין אני בת 14 יש לי שקיות מתחת לעייניים זה מעוד מפריייעעעע לייי! אני לא יודעת איך לטפפללל בזה וזה ממש מציק לי ולא עוזב אותי! אמרו לי שאני צריכה לישון טוב! אתמול הלכתי לישון ב10:00 וקמתי ב7:00 וזה לא עזר לי! היו לי יותר שקיוותת בבקקשהה! תעזרו לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה
שירי חבקין08/01/2009שלום רב לין
את יכולה להכין קומפרסים של תה קמומיל. פשוט
להכין חליטה חזקה מהתה. לסנן היטב , להספיג בצמר
גפן ולשים ישירות על העיניים.
עוד שיטה היא להקפיא את החליטה בשקיות קרח ולאחר
מכן להוציא מהמקפיא ומהשקיות ולשים על העור הנפוח. הקור
והחליטה של הקמומיל עושים את העבודה.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עזרה בדרך....
איה הוד08/01/2009לין מקסימה,
לילה אחד שישנת כמו שצריך לא יעזור - זה משהו מצטבר שצריך להפוך לקבוע :-)
אני מצטרפת להצעתה שלי שירי וממליצה גם על אופציה של שימוש בפרוסות מלפפון קר מהמקרר על העיניים לרבע שעה לפני השינה.
באהבה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכליהתמרה08/01/2009
איה יקרה שלום שאלתי היא לבעלי יש אבנים קטנות בכליות האם יש משקה או צמחים שיכולים לעזור להוצאת האבנים דרך השתן, (הוא מקבל הרבה תרופות לשומנים לחץ דם וכו שקנראה גם זה תרם לכך) תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבנים בכליות
איה הוד08/01/2009תמרה מקסימה
כיף לראות שאת דואגת לבעלך כך :-)
חשוב לי לציין את ההשפעה הניכרת שיש לתזונה על הבעיה הזו. אך צריך לזכור שמשהו שעובד על אדם אחד לא בהכרח יעבוד על אדם אחר ובנוסף, זה מאוד משנה איזה סוג אבנים אלו...(פשוט לבדוק זאת במעבדה) למשל, אבני סידן - שהן הנפוצות יותר- יושפעו באופן נהדר ומהותי משינוי תזונתי וצמחי מרפא.
אסור לראות בהמלצות שאני הולכת לתת לך כאן תחליף לטיפול רפואי (סיכמנו?)
אז ככה:
אחד הצמחים במסורת הצמחים העממית שמתייחסים לבעיה של אבנים בכליות הינו ה - Zea Mays או בעברית "זקן תירס" (ניתן לרכוש בבתי טבע או בחנויות טבע גדולות) אשר נצפה כמונע היווצרות אבנים בכיס המרה והכליות ומסייע לסילוק אבנים קיימות הוא צמח מאוד משתן וכנראה זה קשור גם לתכונה הזו שלו. גם אספרגוס - שינו משתן ומנקה אבנים בכליות וגם הסרפד שמנקה ומטהר דם, כליות ושתן וגם ענבי דב יכולים להילקח בחשבון.
חשוב לשתות המון מים - זה קריטי!
להקטין את צריכת הקפה ומזונות המכילים חומצה אוקסאלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד משהו...
איה הוד08/01/2009הנה מאמר שהבאתי לכאן בעבר:
"אבנים בכליות היא מחלה המאופיינת בהימצאות אבן אחת או יותר בכליות ובדרכי השתן הגורמות לכאב, דימום, לחסימה של זרימת השתן או לזיהום.
האבנים נוצרות כשהשתן הופך להיות סמיך מידי עקב הימצאות מלחים שונים בריכוז גבוה בו, או מכיוון שהשתן חסר חומרים המעכבים התהוות אבנים. האבנים נוצרות תוך התגבשות של גבישים העשויים ממינרלים המומסים בשתן הנמצא בתוך הכליות או בדרכי השתן.
האבנים שונות זו מזו בגודלן מגודל גרגיר עד גודל כדור גולף.
במערכת השתן מנגנון המונע את היווצרות הגבישים, אך כאשר מנגנון זה כושל נוצרות אבנים.
אבני הכליה מופרשות באופן טבעי מהגוף דרך השתן.במידה והאבן גדולה מידי היא יכולה לחסום את מעבר השתן ולגרום לכאב המורגש בצד הבטן התחתונה, בגב ובמפשעה. בנוסף יכולים להתלוות גם בחילות , הקאות, התרחבות של הבטן, צמרמורות, חום ודם בשתן. אבנים יכולות לגרום לזיהום בדרכי השתן- חיידקים נלכדים בשתן שנאגר מעל לחסימה ויוצרים זיהום.
חסימה במעברי השתן לאורך זמן עלולה להביא לפגיעה בתפקוד הכליות מאחר והשתן מצטבר בצינורות בתוך הכליה ויוצר לחץ היכול להרחיב את הכליה.
אבנים בכליות לפי הרפואה הסינית:
לפי הרפואה הסינית לחות חמה אשר נמצאת לאורך זמן בכליות ובדרכי השתן מתגבשת מאחר והחום מייבש ומצמיג אותה והיא הופכת לחול ואבנים.
לחות יכולה לחדור מחוץ לגוף (מזג אוויר) או להיווצר בגוף- לרוב כאשר הטחול חלש (בגלל תזונה לקויה). לחות יושבת באזור האגן וחוסמת את השתן. החסימה יוצרת קושי לתת שתן ושתן כבד ועכור. במידה והלחות מעורבת עם חום האדם ירגיש צריבה במתן שתן ולעיתים יראה דם.
הרקע להיווצרותן של אבנים בכליות או בדרכי השתן נובע מחולשת הכליות. כאשר YANG הכליות בחוסר הוא לא מניע נוזלים ונוצרת לחות באזור האגן. כאשר YIN הכליות בחוסר נוצר חום מהחוסר אשר מייבש נוזלים ומגבש ליחה. לחות בעצמה מחלישה את הכליות.
טיפים:
-חשוב מאוד לשתות הרבה.
-מאחר ורוב האבנים נוצרות מסידן אוקסלאט רצוי לא לאכול- סלרי, תרד,ענבים, פלפל, שעועית, תות שדה, אספרגוס וסלק. חומרים המגבירים סידן בשתן- שוקולד, קפה, תה, קולה, משקאות קלים ואלכוהול.
-כדאי להגדיל צריכת סיבים תזונתיים.
-מיץ אלוורה תורם להוצאת אבנים ומונע היווצרות אבנים חדשות.
טיפולים ברפואה משלימה:
תזונה ונטורופתיה חשובים מאוד לטיפול במידה ויש אבנים בכליות, הם יעילים גם למניעת המצב.
דיקור סיני וצמחי מרפא יעילים אף הם לטיפול באבנים ומניעתם הם יטפלו בלחות, יסלקו את החום הפנימי וישנם צמחים המסוגלים למוסס את האבנים.
רפלקסולוגיה, טווינה, ושיאצו מאזנים את הגוף ותומכים בו. "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באנשים עצבניים - "פתיל קצר"ליאת08/01/2009
שלום רב, בעלי הוא בבסיסו אדם הנוטה להתעצבן בקלות. לפני שנה נפטר אביו ומאז מצבו החמיר. הוא מתעצבן מכל דבר שולי ומגיע לרמות שהוא מגרד בראש , תנועות גוף עצבניות, מסנן קללות ולוקח לו זמן עד שהוא משתחרר ונרע. באופן כללי אם יש לו משהו לפתור הוא יכול ללחוץ שעות ולא להיות רגוע עד לפתרון מלא . בנוסף יש לנו תינוק בן שנה - ילד לא קל אפשר לומר פינוקי ובכיין וזה נובע מהטעויות שלנו כהורים טריים. ההתמודדות גם מול הילד נגמרות בעצבים. מה עושים? איך ניתן לעזור לו? לאיזה סוג של טיפול לפנותשהוא לא קונבנציונאלי? אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה, ליאת
פתיל קצר
איה הוד08/01/2009
ליאת מקסימה,
יש המון מה לעשות כדי לשנות את המצב - המון!
אך לצערי זה תלוי רק בגורם אחד בלבד: האם בעלך רוצה בטיפול!
אם לא תהיה נכונות מצידו זה לא יעזור, או אם הוא לא ירגיש שיש בעיה בכלל,
או אם הוא יכחיש שחלק מהבעיה נובעת ממנו וכו'....
כדי שאדם יקבל עזרה הוא חייב לרצות אותה.
אם בעלך יבין שיש בעיה אז משם הדרך לטיפול הרבה יותר פשוטה.
הטיפול יכול להיות פסיכולוגי, הוא יכול להיות טיפול בהילינג (מדהים!) או בדימיון מודרך, הוא יכול לשלב צמחי מרפא להרגעה, וגם תזונה חשובה כאן מאוד מאוד, וגם טיפול הומיאופתי יכול להיות דבר מופלא.
חשוב שיהיה משהו שיעזור לו להתמודד עם אובדן אביו ולראות את ההשפעה של זה על בריאותו ומשפחותו.
בהצלחה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתיל קצר
שירי חבקין08/01/2009שלום רב
אני מציעה לפנות לטיפול בפרחי באך שמיועדים
בדיוק למצבים כאלה ויכולים מאוד לעזור לשנות את התמונה.
תמציות אפשריות הן:
impatiense- לחוסר סבלנות
holly-לכעסים
chicory-ללמוד אהבה ללא תנאים
beech - ביקורתיות כלפי אחרים
rock water- ביקורתיות כלפי עצמך
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמרהינדייוסי08/01/2009
האם אכילת תמרהינדי טובה בשביל עצירות? והאם אכילה באופן קבוע זה כמו חומרים משלשלים וגורמת לתלות?
תמר הינדי
איה הוד08/01/2009תמר הינדי כמאכל יכול להוות חלק מטיפול בעצירות.
חומרים משלשלים אכן גורמים לתלות והופכים את המעי לעצלן עד רמה שהוא לא יוכל בלעדיהם.
ניתן לטפל אך זה מצריך טיפול רציני ומעמיק תוך גמילה הדרגתית מהחומר המשלשל, תוך שיקום מערכת העיכול.
בהצלחה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותיוסי08/01/2009
שלום אני בן 19 בחור בריא בדרך כלל, בתקופה האחרונה התחלתי לסבול מעציריות מתמשכות ולאחר שינוי באכילה, שתית מיםמרובה(וגם אכילת אקטיביה עם שזיף)השתפרו לי היציאות מאוד והכל עבר. אני בחור דתי ולכן שיש צום(עשירי בטבת, י"ז תמוז תשעה באב וכו') אני צם ותמיד אחרי שאני צם שוב מתחיל להיות לי עציריות וכאבי בטן מכל דבר שאני אוכל וזה נמשך בדרך כלל כמה ימים.בלילה יש לי המון גזים וכאבי בטן וביום אין לי יציאות, האם אפשר לעשות משהו או לאכול משהו כדי לעזור? והאם הצום משפיע על הפעולת מעיים? תודה
עצירות וצום
איה הוד08/01/2009
שלום יוסי,
ובכן, התשובה לשאלתך היא בגוף בכתוב.
הצום יכול בהחלט לגרום לשינויים - אחרת לא הייתי חווה את התופעות האלה בכל פעם אחרי צום.
חשוב להכנס לצום בצורה עדינה ולא אחרי ארוחה גדולה, חשוב להכין את הגוף ולנקות אותו לפני כניסה לצום...למשל, 3 ימים לפני צום מוחלט יש לאכול רק דברים קלים לעיכול כמו ירקות ופירות ולשתות המון מים....ובסיום הצום לא להתנפל על דברים מוצקים אלא להסתפק במרק צח וקצת ירקות מבושלים וכדומה.
אני ממליצה לך בחום לגשת לקבל הכוונה תזונתית מנטורפת באזור מגוריך.
בהצלחה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותאורטל07/01/2009
שלום, הילדה שלי בת 3.5 סובלת כבר במשך כשבועיים מעצירות, היא מסרבת בתוקף לקבל נרות מה אפשר לעשות?
עצירות
איה הוד07/01/2009שלום אורטל,
יש כמה גישות לטפל בבעיה, אך חשוב מאוד מאוד לטפל בה בהקדם ולא להזניח אותה מאחר ואם בתך תסבול מעצירות היא עלולה לפתח פחד מללכת לשירותים (כי זה כואב) ולהחמיר מאוד את הבעיה. ואז הטיפול כבר יהיה יותר ברמה של פסיכולוגית ילדים או משהו בכיוון הזה.
הדבר הראשון שניתן לעשות זה להתחיל לתת לילדה בתזונה דברים שישפרו את מרקם הצואה וימנעו עצירות כמו: סלק, שזיפים מיובשים מורשים במים, דייסת שיבולת שועל, המון ירקות ופירות עם הקליפה וכמובן להקפיד לראות שהיא שותה הרבה מים!
דבר נוסף, יש להימנע במקביל ממזונות שיכולים להחמיר עצירות כמו אורז לבן, בננות, מזונות מקמח לבן ללא סיבים וכדומה.
בנוסף, אין כמו עיסוי בטן טוב בכיוון השעון כדי לעזור לפריסטלטיקת המעי להתחיל להעבוד יותר ביעילות.
אם שוב דבר לא יעזור אני ממליצה בחום על טיפול בצמחי מרפא (את זה עושים מול נטורופת בהתאמה אישית)
מקווה שעזרתי,
ספרי אם יש התקדמות
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה לאחר לידהרומי05/01/2009
שלום. ילדתי לפני כמעט 4 חודשים ולפני כחודש החלה לי נשירה רצינית בשיער אני לוקחת ויטמינים שהומלצו לי אבל אני לא רואה שום שינוי. יש לכם איזשהי תרופת סבתא שיכולה לעזור ?
נשירה אחרי לידה
איה הוד05/01/2009רומי מקסימה,
זה מצב נורמלי.
הרי בהריון השיער לא נושר.
אז כמה חודשים אחרי לידה כל השיער שהיה אמור לנשור נושר בבת אחת.
בסוף זה מסתדר .
אני ממליצה בחום לשתות כל בוקר מיף עשב חיטה!
ואם זה לא יעזור לגשת לטיפול נטורופתי.
באהבה
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה בצרבת חזקה בתחילת חודש התשיעישלומית04/01/2009
כיצד ניתן להקל מיידית על צרבת חזקה בהריון בתחילת חודש תשיעי? תודה שלומית
צרבות בהריון
איה הוד05/01/2009הי שלומית יקרה,
בחודש המתקדם הזה התינוק כבר גדול ותופס מקום ולוחץ למעלה את הקיבה והסרעפת ולכן חשוב מאוד מאוד לאכול ארוחות קטנטנות ובביסים קטנים מאוד ולשתות לגימות מועטות.
הכל צריך להיות בזהירות ולא להעמיס על הקיבה.
במקרה ששום דבר לא עוזר:
לפתוח 2 כדורים של פרופרג'יל, לערבב את התכולה שלהם במים ולשתות מיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנתייםמניקה04/01/2009
שלום רב מה ניתן לעשות עם תינוק בן שנתיים שיש לו דלקת בגרון והרופא אמר שהוא צריך סירופ מוקסיפן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון
שירי חבקין04/01/2009שלום רב למניקה
אני מודעת לבעייתיות של לקיחת אנטיביוטיקה
ולויכוח סביב זה אולם במקרה של תינוק רך
בן שנתיים שאובחן עם דלקת גרון לא הייתי משחקת.
כלומר לתת כמו שהרופא רשם, לחזק עם הרבה תה
קמומיל ולתת לו את המינון הפעם עד שיחלים.
לאחר מכן לגשת להומאופט להמשך טיפול ולמניעה שלא ייכנס
למעגל של כל חודשיים אנטיביוטיקה.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)