מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כפות ידיים יבשות מאוד מאודללין17/01/2009
לאחותי יש כפות ידיים שממש מתייבשות בעיקר בחורף ונראות ממש כמו עור של פיל. זה ממש מטריד גם יכול לגרד אבל בעיקר נראה ממש דורש טיפול. היא בת 35 ושאר העור ממש חלק רק כפות הידיים יכולות להראות כמו של זקנה בת מאה כשהן ממש יבשות. כשהיא שמה קרם ידיים זה נראה קצת יותר טוב אבל עדיין זה לא פתרון ממשי. יש לך איזשהו פתרון לתופעה המטרידה? נשמח לשמוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים יבשות
שירי חבקין18/01/2009ללין שלום רב
אני ממליצה להשתמש בחמאות גוף ולא בקרם ידיים.
לעיתים בקרמים יש חומרים אלרגנים שרק מוסיפים ליובש
ולמראה המחוספס.
אפשר גם להכין את המשחה בבית,
100 מל שמן שקדים או שמן זית
2 כפות שעוות דבורים
להמיס על אש קטנה בסיר כפול
לאחר שהכל נמס מערבבים ומסירים מהאש
מצננים לחום החדר ומוסיפים מספר טיפות
של לבנדר וגרניום אתרי, בערך עשר טיפות
מכל שמן.
מוזגים לכלי יפה ומחכים שהשמן ייתקשה מעט.
מתקבלת משחה שומנית ועשירה שמשמשת
כקרם גוף ידיים ורגליים .
בהצלחה
שירי
נ.ב. אם אין לה סבלנות להכין תתקשרו אלי
04-6934349* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ללין26/01/2009זה אמור לעזור גם במצב של יובש קיצוני בעיקר בחורף..? זה לא איזשהיא תופעה? או סתם נטייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ידיים יבשות
איה הוד27/01/2009מעבר לפיתרון החיצוני של משחות אני מאוד ממליצה כבר מהקיץ להתחיל להכין את הגוף לחורף ולטפל בבעיה באופן פנימי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכוונה "באופן פנימי"?
ללין01/02/2009האם את מתכוונת שבעיית היובש הקיצוני בידיים קשורה למשהו פנימי? מה הכוונה, לתזונה? או דברים אחרים? האם הבעייה יכולה להפתר? אשמח לשמוע מידע מנקודת מבט נטורופטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נכון!
איה הוד02/02/2009
ידיים יבשות קשורות, בין היתר, לאקלים ולמזג האוויר, אך איך אפשר להסביר שיש אנשים שסובלים מזה יותר וברמה ממש קשה ויש אנשים שזה לא נוגע להם? כנראה שיש כאן קשר לאיך האדם אוכל , שותה ושומר על הגוף.
אז התשובה היא - נכון: זה קשור בין היתר לתזונה ולשתייה שחשוב לשלב כטיפול פנימי יחד עם החיצוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לתזונה
ללין04/02/2009אני ואחותי אוכלות ביחד כי אנחנו גרות באותו בית ומבשלות לנו תזונה די טובה. אנחנו מקפידות על ירקות ופירות ודגנים גם דגנים מלאים, ככה שלגבי התזונה אנחנו די מעל לממוצע בנושא בריאות. בנוסף אנחנו מתרגלות גם יוגה ומדיטציה. אז כבר אפשר לשנות בתזונה? ומעבר לזה זו תופעה שהיא סובלת ממנה יותר ממני. אולי זה עניין גנטי? יש אנשים שאוכלים ממש תזונה גרועה ואין להם ידיים יבשות...אז למה זה קשור?
ידיים יבשות
איה הוד05/02/2009
היי ללין,
בדיוק מהסיבה הזאת אי אפשר לאבחן דרך פורום, הרבה נתונים אינם גלויים לעין.
יכול להיות ששתיכן אוכלות בריא אך הספיגה של המזון בגוף אצל כל אחת מכן שונה, יכול להיות שהעור של כל אחת מכן רגיש באופן שונה לשינוי מזג אוויר....
עשו שימוש בחמאות גוף לידיים והמשיכו להזין את הגוף בתזונה טובה ובריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבון מתוק מסלק סוכרמיכלי16/01/2009
היי :) רכשתי היום סבון מתוק מסלק סוכר של עומר הגליל הבנתי שהוא מאד מומלץ לעור פנים אקנתי ורגיש מאחר והוא מאד עדין מה לגבי רחצת השיער והקרקפת? שיערי חלק, דק ונוטה לשומניות מבחינתי זה סבון מעולה..יש לו ריח מדהים של סירופ סוכר (בד"כ יש לי בעיה עם ריחות של סבונים טבעיים) והוא מבוסס על חומרי ניקוי עדינים של סלק הסוכר כלומר אינו מכיל שמנים שיכבידו לי על השיער, שזה עוד אחת מהבעיות של שמפו טבעי מבוסס שמנים אני בהחלט אנסה להתרחץ איתו מכף רגל ועד ראש. קניתי כמות מזערית של 50 ML ב30 ש"ח ואם אהפוך אותו לסבון הרחצה הקבוע שלי זה קצת מוגזם.. יש לך מושג מאיפה אני יכולה לרכוש סבון מתוק טבעי בכמות גדולה יותר (חצי ליטר לדוגמא) ובמחיר הוגן? חשוב שאהיה בטוחה גם בטבעיותו ובאיכותו ולא אקנה סתם מוצר זול אך גם לא איכותי דיברתי עם י.ד שלוס בקשר לרכישת סבון מתוק מהם והיפנו אותי לספק באיזור שלי מה דעתכן על הסבון המתוק שלהם? טבעי ואיכותי? זה בסדר לחפוף ולהסתבן איתו נכון? חשוב לי גם הריח... יש לו ריח של קרמל כזה כמו של הסבון של עומר הגליל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל - סבון מסלק סוכר
אני16/01/2009הי מיכל, סתם לשם העניין...גם שמי מיכל... אני כמוך, רגישה לחומרים כימיים וגם לא ממש מתלהבת להשתמש בהם. אני משתמשת בשמפו U3 של שלוס כחצי שנה ומרוצה מאד מאד מאד. הריח נפלא, הקרקפת מאוזנת - לא יבשה מדי ולא שומנית והשיער מבריק וקליל. פשוט כיף אמיתי. ממליצה בחום . מאחר וחופפים עם כמות מאד קטנה , הבקבוק חסכוני ביותר. בהצלחה ובכיף... מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תודה רבה על התשובה
מיכלי16/01/2009מה העלות של השמפו ולאיזו כמות? ניסית את הסבון המתוק שלהם? אם כן, איך הריח והמרקם? פשוט ניסיתי סבון מתוק של עומר הגליל והתאהבתי ובגלל שהכמות נורא קטנה לא נראה לי שאמשיך לקנות מהם (הם מוכרים או 50 מ"ל או ליטר... וליטר זה קצת הרבה ) ניסיתי להזמין משלוס חצי ליטר...מקווה שאני אהנה ממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אני16/01/2009הי שוב.. התכשיר שאצלי נקרא "תרחיץ להיגיינת הקרקפת U3 "ומכיל: מיצוי מסלק סוכר,גליצרין צמחי, אבקת חוואר,סודיום בי קרבונט, ליטציה. 500ml , רכשתי אצל סוכן של שלוס, עלה לי 60 ש"ח. מספיק למספר חודשים (לחפיפה מספיקה כמות של כפית). הריח נהדר, המרקם נוזלי - מי שרגיל לשמפו שקונים בסופר פארם צריך להתרגל...משאיר תחושה מאד רעננה על הקרקפת. לפני שרכשתי שאלתי הרבה שאלות עד שהייתי בטוחה שמתאים לי מאחר והעור שלי מאד רגיש ומגורה . (שאלתי גם בפורום הזה). אם אצלי עבר בשלום...מאמינה שטוב לכל אחד ואחת. תהני, לדעתי שווה ביותר. מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי איה ושירי
מיכלי17/01/2009אשמח אם תענו לי על השאלה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבון מתוק
רונית17/01/2009גם אני משתמשת כבר כמה שנים בסבון מתוק של עומר הגלילנהנת מהשימוש ומאז שנולדה לי מאיה שלי רק בזה אנו משתמשים לה. ממליצה בחום, בגלל הסמיכות לא נגמר מהר ולוקח המון זמן לסיים ליטר שהוא גם חסכוני לסביבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבון מתוק
שירי חבקין18/01/2009למיכל שוב שלום
התבלבלתי מרוב התגובות הדומות
אז אנסה לעשות שוב סדר בתשובה לשאלותייך
סבון סלק מתוק שמשווק על ידי שלוס הוא
סבון רחצה עדין מאוד ומתאים גם לפנים.
תמיסת השיער כפי שצויינה היא גם משווקת
על ידי שלוס ומתאימה לחפיפה והינה חסכונית
למרות המחיר שנראה גבוה כיוון שמשמתמשים
כל פעם בכפית מהחומר.
לגבי המחירים והאספקה תצטרכי לבדוק עם
הסוכנים של י.ד.שלוס
זה לא מתפקידנו פה בפורום
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינון-פירות הדר?נופר15/01/2009
האם פירות הדר אסורים לאכילה בעת צינון? האם נכונה הטענה כי הם מעודדים ליחה?וגורמים לתחושה לא נעימה בגרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צינון ופירות הדר
איה הוד17/01/2009הי נופר,
זה לא נכון לגבי כל פירות ההדר ולא נכון לגבי כל אדם.
בכללי, תפוזים וקלמנטינות גורמים לליחתיות, ופומלות, אשכוליות, פומליות ולימונים הם מצויינים!!.
יש עוד דרכים לקבל המון ויטמין C - עלים ירוקים, ירקות, חליטות מתה צמחים כגון פקעות ורדים....
שיעבור הצינון במהרה :-)
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה בגיל 6קרן שקמה15/01/2009
נכדי בן 6 וסובל קצת מעודף משקל. היו אצל דיאטנית שהמליצה לא לאכול ממתקים.אני בכל זאת לא רואה שנוי. השאלה שלי מה הם המאכלים שמותר לי להגיש לו ככשהוא נמצא אצלי אני חולת סכרת ומחזיקה בבית מזון ומשקאות מסומנים במילים ללא סוכר.דיאט לייט מותר לתת לילד בן 6 ארוחות שכוללות חומרים שציינתי אודה לכם על המלצה מה לתת לו לאכול הוא לא אוהב לאכול כל מאכל אהיה אסירת תודה על תשובתכם קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיאטה????
איה הוד17/01/2009קרן מקסימה,
הדבר הראשון שיש לנקוט בו - והוא החשוב ביותר - זה להראות דוגמא אישית בבית. אם ילד גדל בבית שבו הרגלי אכילה קלוקלים הוא סופג הכל ורואה הכל ומהר מאוד מאמץ הרגלים אלו לעצמו. כלומר, זה מתחיל מלמידה ואי אפשר לכפות עליו דיאטה אם הוא קולט מסרים כפולים מהבית.
חשוב מאוד לא לתת לו שום דבר המכיל ממתיקים מלאכותיים או מוצרים דיאטיים (כבר עדיף סוכר) כי כשמכניסים משהו מתוק לפה והוא בעצם לא סוכר, לא תמיד אנחנו יודעים האם המוח יודע לפרש את האמת. יכול להיות שהמוח יפרש את המשהו המתוק כסוכר ויתן הוראה ללבלב להפריש אינסולין. האינסולין יגיע לדם כדי להכניס את הסוכר לתוך התאים ואז הוא יגלה שעבדו עליו ובעצם זה לא היה סוכר אלא "כאילו"...מצב זה יכול לגרום במשך הזמן לבעיות וכמובן שיש סברות שטוענות שאכילת דברים מתוקים שהם לא סוכר גורמים לפיצוי לאחר מכן על ידי אכילת סוכרים ופחמימות.
כמובן שלא צריך לאכול דברים שעולים על 3%-5% שומן, אבל גם לא ללכת לקיצוני השני ולתת לו 0% שומן!!!
חשוב שהוא יקבל את כל אבות המזון, הויטמינים והמינרלים ושיאכל באופן מסודר ארוחות קטנות מפוזרות לאורך היום ולא פחות חשוב - להרגיל אותו למים והרבה (בעיקר אם הוא שותה מיצים ומשקאות מוגזים למיניהם)
תחליף לממתיק יכול להיות סירופ האגבה המדהים!!!
מאחר והוא לא אוהב כל דבר וקיימת בררנות חשוב מאוד שתלכי איתו לנטורופתית שתתאים תפריט מאוזן עבורו ספציפית - ובשום פנים ואופן לא לעשות שימוש במילה "דיאטה" - זה יוצר בעיות אחרות ברמה הרגשית-נפשית. אם לא יכניסו לו לראש שהוא צריך דיאטה ורק יכוונו אותו לאכול בריא וטוב יותר ולהיות פעיל אז העניין יסתדר מעצמו כשהוא יתחיל לגבוה בקרוב
בלי להפעיל את הגוף ירידה במשקל תהיה בלתי אפשרית. אם הוא נוהג לשבת המון מול מחשב/טלויזיה זה הזמן למצוא לו חוגים שיעניינו אותו כדי שיתחיל להיות פעיל יותר.
בהצלחה :-)
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבהרת שיערשרי14/01/2009
שלום ברצוני לדעת אך מבהירים את השיער על פי תרופות הסבתא , לא הבנתי בדיוק אך עושים זאת אשמח שתשלחו לי תשובה בהקדם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרת שיער
שירי חבקין15/01/2009שלום רב לשרי
ראשית יש להדגיש כי ההבהרה מצליחה רק כשמדובר
בשיער שאינו כהה מדי כיוון שאין משתמשים בחמצן
ובחומרים חזקים אלה בצמחים בלבד.
מכינים חליטה חזקה מאוד מצמח הקמומיל ומקררים
אותה לחום החדר. שוטפים את השיער ומשאירים
חוזרים על הפעולה מספר ימים ברציפות עד שרואים
שהשיער מתבהר.
אולם שוב, בכדי שלא תתאכזבי, מדובר על הבהרה
טבעית ומאוד עדינה ולכן לא רואים תהשינוי באופן דרסטי.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמוציותשני14/01/2009
היכן אפשר לקנות טבעי?
חמוציות
איה הוד14/01/2009ניצת הדובדן, עדן מרקט, בתי טבע....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון צמחי מרפאנעמה14/01/2009
לאיה שלום לך, ראשית אקדים ואומר שאני מאוד נהנת מהפורום,ומקבלת ממנו טיפים רבים. קיבלתי טנקטורה ממטפלת, לאיזון הורמונאלי, בין היתר שמה לי צמח הנקרא ורבנה, במינון של 20% באתר המסביר היטב על צמחי מרפא קראתי שורבנה צריכה ליות בטנקטורה במינון של 30%?-40% כדי שההשפעה של הצמח תהיה יעילה, האם העובדה שהצמח בפורמולה מגיע במינון נמוך, הוא לא מקבל את היעילות שלו ? אשמח לקבל ממך הסבר . תודה ויום נעים, נעמה
מינונים
איה הוד14/01/2009נעמה מקסימה,
איזו שאלה טובה!
ובכן, כאשר מטפל בוחר מינונים של צמחים בפורמולה המורכבת מכמה וכמה צמחים, ישנם שיקולים רבים שנכנסים למשוואה.
לעיתים, צמח כמו ורבנה (שהוא מאוד עדין) אינו הצמח העיקרי ומשמעותי בפורמולה ולכן, כדי שהוא לא יתפוס מקום רב ויבוא על חשבון צמחים אחרים שהם חשובים לא פחות, אז שמים אותו במינון נמוך יותר.
אני לא מסכימה עם מה שקראת לגבי היעילות שלו רק במינון של 30-40 אחוז. צריך לזכור שכאשר שמים אותו עם עוד צמחים יחד הם יכולים להעצים את ההשפעה שלו.
שורה תחתונה: אין להסתכל על כל צמח בנפרד אלא על התוצר הסופי המתקבל והעוצמה וההשפעה שלו.
מקווה שהצלחתי לעזור :-)
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוההNONAME12/01/2009
שלום לכן :) אני סובלת מלחץ דם גבוהה, הייתי רוצה לדעת האם יש משהו טבעי שיכול להוריד את הלחץ דם, והאם אני צריכה להמנע מאוכל מסויים?.. תודה מראש :)..
יתר לחץ דם
איה הוד12/01/2009
שלום כריס,
הייתי שמחה ליעץ לך אך אינני יודעת עלייך כלום וזה יהיה לא מקצועי. ישנם מצבים שיכולים לסכן אדם וחשוב להיזהר - תארי לעצמך שאני ממליצה לך על צמחי מרפא שמורידים לחץ דם ובמקביל את לוקחת תרופות? - זה יכול להוריד את לחץ הדם יותר מידי ולגרום לנזק.
בגדול:
צמחים מרפא משנים כגון הסרפד מאוד טובים כחלק מהטיפול השלם
רצוי לנסות להבין האם לחץ הדם מושפע ספציפית אצלך ממצבים נפשיים או מתחים ואז יכנסו לתמונה גם צמחים מרגיעים למשל.
רצוי להקפיד על אכילת עלים ירוקים
ולעסוק בספורט!!!
גשי לנטורופתית לקבלת טיפול מעמיק.
בהצלחה
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוה
שירי חבקין12/01/2009כריס שלום רב
תוכלי בנוסף להמלצתה של איה
לשתות שתיים שלוש כוסות תה לואיזה
ביום. זהו צמח שמוריד ומאזן לחץ דם באופן
עדין ואינו מסוכן בשום מצב.
כמו כן אכילה של שתי שיני שום חי ביום
יכול בהחלט לסייע לאיזון והפחתה של
לחץ דם.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לשניכן, מקסימות:)
NONAME13/01/2009...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומץ תפוחים כטיפול בפיטריה וגינאליתטניה12/01/2009
האם ניתן להשתמש בחומץ תפוחים כטיפול בפיטריה וגינאלית ואם כן איך עושים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה ואגינלית
NONAME12/01/2009היי לך.. את יכולה להשתמש בחומץ רגיל 5%. את לוקחת כפית חומץ על כוס מים ושוטפת את האזור בעזרת מזרק [ללא מחט, כן :) ], הפטריה מתה מזה, הבטחה...:)
פטריה וגינאלית
איה הוד12/01/2009טניה יקרה,
ניתן לרכוש "אגס" - זה מעין בלון כזה מגומי בצורת אגס המיועד לשטיפות וגינאליות שקונים בבתי מרקחת. ממלאים אותו במים, מוסיפי טיפה חומץ ועושים שטיפות.
שימי לב: זה רק טיפול מקומי חיצוני ולא פותר את בעיית הפטריה לעומק.
בברכה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אפשר לעשות בנוגע לאינפקציה באזניים שנגרמה מזיהום עגילאיה הוד12/01/2009
שלום,
הייתי רוצה לדעת מה אפשר לעשות בנוגע לאינפקציה באזניים שנגרמה מזיהום עגיל שנהיה חלודה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אינפקציה
איה הוד12/01/2009להצמיד שום חצוי למקום (החלק הרטוב על הזיהום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק משתעלאתי12/01/2009
הבן שלי בן חצי שנה וכבר יומיים משתעל בכבדות עד כדי כך שהוא מתעייף מזה ונרדם, היום גם התחיל הצינון. הלכנו לרופא ואין מה לתת בגיל הזה מבחינת תרופות. מה ניתן לעשות?
תינוק משתעל
איה הוד12/01/2009אתי מקסימה,
שאלה זו נשאלת כל כך הרבה פעמים כאן בפורום - אנא חפשי את התשובות המעולות של שירי ושלי בעניין.
באהבה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה שאלה נוספתשני11/01/2009
האם מותר בהריון פרופוליס איך זה מגיע בטיפות או ככדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות להריון
שירי חבקין11/01/2009אלמונית היקרה שוב שלום
ואיתך הסליחה אם לא הייתי כל כך ברורה.
לגבי האקליפטוס, אז אין כל בעיה לטפטף על הכרית אולם
כפי שכתבתי זה לא מספיק חזק בשביל לטפל בדלקת בגרון
אלה מיועד לחיטוי החדר ובעיקר עוזר לפתיחת דרכי הנשימה.
את הברנדי נשאיר לאלה שאינם בהריון ולגבי הפרופוליס את יכולה
לשתות כעשר טיפות ברבע כוס מיים או רק לגרגר את הנוזל ולירוק
מבלי לשתות אותו.
בהצלחה עם ההריון והכל
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות לתינוקותעירית11/01/2009
בתי בת 6 שבועות וכבר שבועיים סובלת מעצירות. לפני 4 ימים קיבלה נר גליצרין (בהוראת רופא) לאחר 5 ימים ללא יציאות וכמובן הייתה יציאה ומאז כלום. היום בטיפת חלב אמרו לי להמנע מלתת לה נרות. היא סובלת מאוד, כל הזמן מתפתלת, לוחצת, דוחפת וכמובן בוכה מכאבים. האם יש משהו שאני יכולה לתת לה לעצירות בגיל כזה?
עצירות
איה הוד12/01/2009הי עירית,
במקרה הזה בלי בכלל לחשוב פעמיים: ג'ל אלוורה לשתייה!!!
(צרי עימי קשר שאנחה אותך איזה לתת לה מאחר ומה שקיים על המדפים אינו עונה על הקריטריונים ובדרך כלל מכיל חומר לא טוב בשם אלואין)
חשוב לטפל מיידית כדי למנוע מצב שהיא תפתח פחד מלתת יציאות ותעדיף לשמור בבטן כדי להימנע מהכאב של היציאה - וזה עלול להחמיר את המצב.
עוש דבר : עיסוי של הבטן בכיוון השעון 9 סיבובים X 3 פעמים בכל יום עם שמן שקדים וכמה טיפות לוונדר.
ואחרון חביב: לא הזכרת את הדבר הכי חשוב וקריטי בכל הסיפור: ממה היא ניזונה? האם היא יונקת? או מקבלת תחליפים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרון וצינוןשני11/01/2009
מה אפשר לקחת לכאב גרון לא מעונינת באנטיביוטיקה פוחדת בגלל התינוק אני שמה 3טיפות שמן אקליפטוס על הכרית האם זה מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גרון
שירי חבקין11/01/2009אלמונית היקרה שלום רב
אקליפטוס על הכרית מותר אבל לא מספיק חזק.
תרופות סבתא לגרון כואב הן
לשתות מיץ לימון והמון
פרופוליס - רצוי בטיפות לגרגר ולשתות
חומץ תפוחים - לגרגר
ויש כאלה שמשרים בצל בברנדי
עם כפית דבש למשך הלילה ואז שותים אותו
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גרון תרופה ישנה וטובה
גנית15/01/2009לסחוט לימון שלם וכף וחצי דבש קצת מים פושרים שלושה ימים לפני השינה את חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצות שרירים חריפהגל11/01/2009
איזה תרופה או טיפול יש להתכווצות שרירים בכתפיים האחורי. יש לי התכווצות שלא עוברת לי כבר למעלה משבוע מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצות שרירים
שירי חבקין11/01/2009גל שלום רב
אפשר לנסות למרוח שמן או משחת ארניקה ולעסות את המקום.
כמו כן ישנה משחה הנקראית טראומיל אותה ניתן להשיג בבתי
הטבע והמרקחת הטבעיים שמרגיעה כאבים וכאבי שרירים.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התכווצויות
איה הוד12/01/2009ליטול מגנזיום+ויטמין B6 (זה מגיע בכדור אחד) - 2 כדורים ליום!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך- האם זה עוזר נגד ההתכווציות
דיקלה לא רופא13/01/2009אשמח לדעת האם המגנזיום עוזר נגד ההתכווצויות, אם כן על איזה מוצר מדובר? והאם גם אפשר למי שבהריון?
מגנזיום
איה הוד13/01/2009
שלום דלקה,
מגנזיום עוזר נגד התכווצויות שרירים אחרת לא הייתי ממליצה עליו בהקשר לשאלה זו.
בהריון - בקשי את אישור הרופא !
גשי לבית מרקחת/בית טבע ובקשי מוצר שמכיל מגזנזיום ציטרט עם ויטמין B6 ביחד.
באהבה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכווצויות בהריון
דורין13/01/2009אני בהריון בחודש שישי, והרופא שלי רשם לי תוסף תזונה נגד התכווצויות לקחת כדור אחד כל לילה. זה נקרא פרג קרמפס בסטר ובא בקופסא ורודה. אני חייבת לספר שזה ממש עוזר וממש אין לי התכווצויות מאז שהתחלתי לקחת. זה ההריון השני שלי ואני ממש מרוצה שיש פתרון לבעייה ממנה סבלתי נורא גם בהריון הקודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגנזיום ציטראט
דורין13/01/2009ניסיתי מגנזיום ציטראט עם ויטמין B של סולגאר, לא ממש עזר לי, אבל עשה לי צרבת איומה.
מגנזיום
איה הוד14/01/2009Preg Cramps Buster מכיל בין היתר מגנזיום - וזאת בדיוק הסיבה שבגללה הוא עזר לך :-)
מאחר ומוצר זה ספציפית הוא בעל pH בסיסי (הידרוקסיד) הוא מונע צרבת.
נשים שלא סובלות מצרבת יכולות להשתמש בכל מגנזיום, וזה יעשה עבודה מעולה בד"כ כבר ביום הראשון.
השילוב עם B6 הוא חשוב כי הוא משפר את הספיגה והפעילות של המגנזיום בגוף.
לכאן או לכאן - העיקר בלי התכווצויות (זה כואב!!!) :-)
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)