מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- צניחת כפות רגליים ופריקת ברךדני.ד23/05/2007
ברצוני לשאול את ד"ר וייס,מה ניתן לעשות בקשר לברך שיוצאת ממקומה תדירות בזמן כיפוף,מלבד ניתוח? ומה ניתן לעשות בקשר לכפות רגליים צונחות מלבד מדרסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צניחת כפות רגליים ופריקת ברך
דניאל א. וייס24/05/2007לגבי הברך יש לפנות למומחה ברך
ולגבי כף הרגל מומלץ להשתמש במדרסים ולא להירתע מזה
לפרטים נוספים ניתן לפנות למרפאה 03-7521670
רפואה שלימה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באיזור העקבמירי23/05/2007
הכאבים באיזור העקב, ובעיקר קצת למעלה מכך, באיזור סגירת רצועת הסנדל התחילו אחרי אימון (לא חזק במיוחד) בחדר כושר, הליכון (זה היה לפני כחצי שנה). מאז עשיתי הפסקות רבות, אך הכאבים לא פסקו. הייתי אצל רופא, וזה נתן משחה למרוח. גם אחרי המריחה, לא עזר כלום.
הכאבים עזים במיוחד, בבוקר, ברגע שכף הרגל נוגעת ברצפה, מיד אחרי ההתעוררות.
אני מבקשת לדעת, אם עלי להפסיק עם ההליכה? או שכך הכאבים ימשכו.
הכאבים נסבלים, ובמהלך היום, אני אפילו לא מרגישה, אבל, כאמור, בבוקר, ובכלל כשאני מתעוררת יש לי תחושה שאני מרגישה את אותו איזור.
אודה על קבלת תשובה
תודה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים באיזור העקב
דניאל א. וייס24/05/2007מתיאוריך משתמע שהנך סובלת מדורבן בעקב וגמישות יתר בקרסול
יש לשקול לאחר בדיקה ביומכנית שימוש במדרסים
לפרטים נוספים אפשר לפנות למרפאה 03-7521670
רפואה שלימה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה בכף-רגלשרוני23/05/2007
שלום,
לפני כשלושה שבועות דרך עליי בחור תוך כדי הופעת מחול, המשכתי לרקוד עד סוף הריקוד. אחר"כ בקושי הלכתי כמה ימים והרגל התנפחה, אני עדיין צולעת ועדיין יש כאבים, עשיתי צילום רנטגן לפני כמה ימים ולא ניתן לראות בו תזוזה כלשהי. האם יש איזשהו טיפ לעזור לרגל להרפא, מלבד מנוחה? האם היא אמורה להרפא מעצמה? (החבלה באזור האצבעות והחלק העליון של כף הרגל)
תודה מראש, שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חבלה בכף-רגל
דניאל א. וייס24/05/2007מומלץ לנעול נעל פתוחה ולהימנע מפעילות המפעילה מאמצים על כף הרגל
רפואה שלימה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש כיוון לטיפול בבעיה מוזרהדורי20/05/2007
אני פדיקוריסט שמטפל בגברים. לאחרונה הגיע אלי לקוח עם תופעה של גידול פרא של עור יבש מסביב לנקודות לחץ בכף הרגל. חבל שאין פה דרך לצרף תמונה, כי צלמתי את כף הרגל (אמנם אחרי שעתיים של קילוף מסיבי של עור בעייתי, מתפורר וצהוב.... אבל עדיין). אני מטפל בעשרות ומאות של גברים, ועד היום לא נתקלתי בתופעה כזאת. ניחוש שלי שמדובר בתופעה של יבלות ויראליות בצורה מאוד אופיינית. המטופל טוען שהתופעה מופיעה בעוצמות שונות אצל מספר בני משפחה. האם למישהו יש רעיון איך להתחיל להתמודד? - לי אין בעיה לטפל בו כל חודש, אבל אנחנו מנסים להגיע לשורשה של הבעיה, ולהקל עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כיוון
דניאל א. וייס20/05/2007אני מציע שתשלח לי את התמונה למייל הישיר שלי ואוכל לתת לך כיוון
כמו"כ אשמח לדעת יותר על הפעילות שלך
כל טוב
דניאל
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורניים חודרניותמיכל18/05/2007
מזה עשר שנים אני סובלת מצפרניים חודרניות בשתי הבהונות.תחילה טופלתי אצל פודיאטור על בסיס חודשי מבלי להגיע לתוצאה כלשהי. לפני כחמש שנים עברתי טיפול כירורגי בו נעקרה חלק מהציפורן בכל רגל, אולם לאחר שצמחה הציפורן היא חזרה להיות חודרנית. אינני רוצה לעבור שוב טיפול מסוג זה בשל כאב הזריקות הכרוכות בו. האם ישנה דרך אחרת להיפטר מבעיית ציפורן חודרנית (ללא זריקה)?
ציפורניים חודרניות
דניאל א. וייס20/05/2007שלום רב
אני מצטער על הסבל שאת עברת ואף עוברת.
ישנם טיפולים שונים לציפורן חודרנית ובמידה ולא ניתן לפתור את הבעיה מבצעים עקירה חלקית של הציפורן ומשמידים את בסיס הציפורן על מנת שלא יגדל מחדש. ומנסיוני ל- 99.7 אחוז מהמטופלים אין הישנות של הבעיה.
אציין כי אין סיבה לחשוש מהזריקות, במידה ויש צורך בהן, כי אם זה נעשה נכון מלבד הדקירה הראשונית אין סיבה שיכאב כלל - וזאת אני אומר בהבטחה מנסיונן של מטופלי.
במידת הצורך את יכולה לפנות למרפאה לקבל הסבר מפורט יותר.
בהצלחה ורפואה שלימה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כף רגל עם נטיה עקמומיתרונה18/05/2007
שלום!
לפני כמעט שנה קיבלתי מכה באצבע ברגל עקב נפילה, הייתי במיון, עברתי צילום ונאמר לי שיש סדק קטן והעניין ייסתדר מעצמו. גם בביקורת שטענתי שהאצבעות נוטות הצידה לא הומלץ ניתוח.
אני שמה לב שהאצבע נוטה הצידה (לא לכיוון של הבוהן, אלא לכיוון שאר האצבעות), כאילו העצם הסתיידה עקום..(זו סתם השערה שלי).
אני משתדלת ללכת כמה שפחות עם עקבים ורוב היום אני עם נעליים שטוחות, הבנתי שיש תופעה, ששכחתי את שמה, שכל האצבעות הולכות הצידה כתוצאה מנעילת עקבים.
שאלתי היא האם הנטיה תחמיר עם השנים והאם בגלל שהאצבע הפגועה נוטה יותר היא תשפיע על שאר האצבעות?
תודה מראש
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקמימות
דניאל א. וייס20/05/2007שלום רב,
לא נראה לי שיש קשר ישיר בין השבר לעקמימות בכל מקרה האלוקס וואלגוס - ברגע שהוא מתחיל קשה לעוצרו - זהו תהליך ארוך של שינוי מבני.
כדי להאט את הקצב ואולי אף לעוצרו צריך למנוע דריכה על אזור המפרק הראשון- ע"י מדרסים ו/או הנעלה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול טבעי בכף רגל סוכרתיתמני17/05/2007
המליצו לי על טיפול ברגל באמצעות שמן אקליפטוס, זה באמת יכול לעזור לשמור על הרגל במצב טוב (כמובן שאני מקפיד על התזונה)? איך זה מועיל?
טיפול טבעי בכף רגל סוכרתית
דניאל א. וייס17/05/2007איני בקיא בשמנים ועל כן אני מציע לפנות לאדם המתמחה בנושא של רפואה טבעית שיתן מענה לשאלתך
רפואה שלימה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל שטוחהחיילת15/05/2007
גיליתי שהפרופיל שלי ירד בגלל כף רגל שטוחה (לא פלטפוס, שם דומה שאני לא זוכרת). מה זה בעצם אומר ומה אני צריכה לעשות עם זה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל שטוח ?
דניאל א. וייס20/05/2007אשמח לדעת בדיוק את הסיבה ואם אכן ישנה בעיה רפואית שאת יודעת עליו ובהתאם ניתן לבדוק את ענין הפרופיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלים פשוט מכוערותליאל12/05/2007
אני חיילת וכבר יש ליבעיות רגלים שאני יודעת שהן קייימות אצל נשים יותר מבוגרות נתחיל בזה שיש לי רק רגל אחת עם עצם בולטת ,יש לי פיטריה בציפורנים, עור קשה בכף הרגל , הן מכוסות ורידים ,ומה שאהי שואלת איזה תרופא תפטור את בעית הפטריה כי שום משחה לא עוזרת ,מה אפשר לעשות בנוגע לעצם ,והעור הקשה איך אפשר להפתר ממנו?
רגלים פשוט מכוערות
דניאל א. וייס14/05/2007בוהן בולטת – ראי תשובתי הקודמת
פטרת בציפורניים חייבת התייחסות – אכן משחות לא יעזרו ולכן יש לשקול טיפול עם חומרים אנטי פטרייתיים נוזליים ו/או טיפול תרופת בהתאם לחומרת הבעיה.
עור קשה הינו סימן לחיכוך כדאי לבדוק מדוע הוא נוצר.
ניתן לפנות למרפאה בטל' 03-7521670
רפואה שלימה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהונות מעוותותנילי11/05/2007
שלום רב,
יש לי בעיה שמאוד מאוד מציקה לי.
הבעיה היא שהזרת בכף הרגל עולה על האצבע שלצידה. האצבע שלצד הזרת נראית מכופפת מידי (הבעיה תקפה בשתי כפות הרגליים).
מלבד חוסר האסטטיקה, שאגב מאוד מפריעה לי, הדבר מקשה עלי לנעול סוגים רבים של נעליים מאחר וכמעט כל נעל שאני קונה לוחצת לי מאוד על הזרת, דבר הגורם לנפיחות, כאבים באצבע ויבלות.
אמנם התופעה מולדת אך אני מרגישה שעם השנים העיוות הולך ומחמיר (אני בת 30).
שאלותי אליך הנן:
1. האם יש טיפול שהוא לא ניתוח?
2. במידה ואעבור ניתוח מהו זמן ההחלמה המשוער?
3. האם יש סיכונים מיוחדים עליהם עלי לדעת קודם?
4. האם אני יכולה לעשות זאת דרך קופת החולים (מכבי)?
אודה לך מאוד על תגובתך,
נילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהונות מעוותות
דניאל א. וייס14/05/2007שלום נילי,
1. כדי ליישר את הבהונות אין דרך, לצערי, ליישרם פרט לניתוח
2. זמן ההחלמה תלוי בבריאותך , בסוג הניתוח וידיו המיומנות של המנתח
3. הסיכונים השונים יידונו עימך ע"י המנתח אולם יש לזכור שסיכויי ההצלחה הינם 50% ותמיד יש אפשרות שהבעיה תשנה.
4. לגבי הקופה – כדאי לפנות לברר זאת במזכירות הרפואית של הקופה. כמדומני שכן
רפואה שלימה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע ברגליים.אני10/05/2007
סוף סוף אני מוצאת את מי לשאול על בעיה שמציקה לי רבות ללא הצורך להזדהות. ובכן אני סובלת מריחות לא נעימים ברגליים באופן קיצוני לדעתי. אני מתביישת לחלוץ נעליים במקום שהוא לא ביתי וגם כאן באופן מוצנע - ומייד נגשת לשטוף אותן היטב. השתמשתי בחלבילין ובספריי לנעליים אך אין מזור למצוקתי, קצב רכישת הנעליים שלי בשל הבעיה הוא גבוהה מאוד ומדי חודש חודשיים אני זורקת נעליים ללא הצדקת המחיר ומצב הנעל.
מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריח רע ברגליים.
דניאל א. וייס14/05/2007אכן בעיה כאובה לסביבה :)
יש להקפיד על נעליים / סנדלים מעור וכדו' שיהיו מאווררים, כמו כן כדאי לגרוב גרב כותנה דקה אשר תספוג את הזיעה וכו'
וזאת כמובן בנוסף לשטיפה יומיומית וייבושם.
אם הבעיה גם כעת לא נפתרת ייתכן שכדאי לשקול טיפול אצל ניורולוג.
בהצלחה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירולוג?
אלמונית16/05/2007אני סובלת מבעיה דומה - מאד מטריד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נוירולוג?
דניאל א. וייס25/11/2007במקרה דנן ישלנוירולוג מה להציע כטיםול למנוע את הזעת היתר הזו.
בהצלחה
דניאל וייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורנייםאיילת09/05/2007
שלום.
בכמה חודשים האחרונים חלק מהציפורניים ברגליים נראות כאילו חטפתי עליהן מכה חזקה. החלק העליון שלהן מחליף צבעים ונהיה מין כחול-שחור כזה. חשוב לציין שזה לא כואב לי, רק נראה רע (בגלל זה נזכרתי בזה עכשיו, לקראת הקיץ). מה יכול לגרום לזה ואיך אפשר לטפל במצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציפורניים
דניאל א. וייס14/05/2007שלום רב
נשמע שהמקום קבל מכה בעבר או שמא מכות מזעריות קטנות כדוגמא: חיכוכים חוזרים ונשנים בין הבהונות לנעל דבר שגרם לשטף דם תת עורי. וטרם התנקז ויתכן אף שהתייבש.
צריך לאבחן זאת במדויק ובהתאם לשקול את הטיפול
ניתן לפנות למרפאה בטל' 03-7521670
רפואה שלימה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הקיץקרן07/05/2007
על איזה נעליים אתה ממליץ לקראת הקיץ? אני מתארת לעצמי שנעלי עקב הן לא בדיוק בריאות ושונאת נעליים כמו קרוקס, למרות שאני יודעת שהן טובות לרגל, מה עוד מומלץ?
לקראת הקיץ
דניאל א. וייס07/05/2007שלום
כל נעל או סנדל מומלץ כי תהיה סגורות על הרגל ולא רופפות וכדו'
כדאי להקפיד לא ל"שחות" בנעל וכמובן להקפיד על נעליים או סנדלים העשויים מחומרים טבעיים -כדוגמת עור.
הליכה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלים נפוחות רגל ימין עברה ניתוחגדעון05/05/2007
שמי גדעון לפנה שנה בערך עברתי ניתוח ברגל ימין רגלים שלי נפוחות
חושש מי סכרת .
אם יש תרופה לזה להחזיר לי את הליכה ולהוריד ניפחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רגלים נפוחות רגל ימין עברה ניתוח
דניאל א. וייס07/05/2007שלום גדעון,
אתה מציין מספר בעיות שלא בהכרח יש קשר ביניהם.
ולא ברור למה אתה חושש לסכרת.
ישנן תרופות שעוזרות להורדת נפיחויות ולגבי הליכה - צריך ללכת אין תרופות שגרמו ללכת.
אני ממליץ כי תפנה לייעוץ בנושא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קור בכפות הרגלים אצל ילדיםאלכס04/05/2007
האם קור בכפות רגליים אצל ילד בן 11 מראה על אותה בעיה בכלי הדם כמו אצל מבוגרים?
קור בכפות הרגלים אצל ילדים
דניאל א. וייס07/05/2007בעית כלי דם אינה דבר נפוץ אצל ילדים
לרוב יכולה הסיבה לקור לנבוע ממזג אויר, נעליים קטנות ו/או לוחצות או רטיבות מקומית בעיקר בקצה נעליים.
כדאי לבדוק את המקרה לגופו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)