מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אדווילאביבית08/03/2015
שלום
אני מעוניינת להגמל מקפה
ברצוני לשאול אם כדור אדוויל הוא טוב להרגעת
כאבי הראש שהם ברמת מיגרנה
או שעדיף כדור אחר? מהו?
האם יש כדור ממש חזק ללא מרשם רופא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדוויל - תגובה
יוסי מצקל10/03/2015אדויל מצויין למטרה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנוקס 520דורון08/03/2015
סובל זה 20 שנה ממיגרנות יום יומיות לאחרונה קראתי בנגע ל"מגנוקס" שמפחית ומקל מעט על מיגרנות ! קניתי מבית מרקחת מגנוקס הרגיל ! הבנתי שצריך לקחת כדור אחד בערב ! רופא המשפחה אמר לי לקחת שבועיים ראשוני 2 כדורים ביום ולאחר מכן כדור 1 ביום ! מה דעתכם בכך? והאם אלה כדורים טבעיים מצמחי מרפא או כימי ? תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנוקס 520 - תגובה
יוסי מצקל10/03/2015מדובר בתוסף מגנזיום
זהו מינרל טבעי ולא צמחי.
הוא עשוי לעזור במקרים מסויימים בהם המיגרנה נובעת מכיווץ כלי דם בראש.
שווה לנסות, אתה תדע מהר מאוד אם עוזר או לא. במידה ולא עזר למיגרנה, הואילה לך תוספת במגנזיום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד על הסברך !
דורון10/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בעינייםיהודית08/03/2015
אני אלרגית ל-isothiazolinone, ומבקשת לדעת האם בטיפות עיניים רפרש טירס וג'נטיל יש חומר זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים - תגובה
יוסי מצקל10/03/2015ממליץ להשתמש בטיפות ללא משמר כמו הילוקומוד או אקואייז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'נטיל טיפות עינייםיהודית08/03/2015
האם טיפות אלו מכילות isothiazolinone ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'נטיל טיפות עיניים - תגובה
אילן ללבניקוב11/03/2015יהודית שלום,
הטיפות הללו אינן מכילות את החומר הנ"ל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרודקסיפית07/03/2015
שלום
אתמול בצהריים התחלתי לקחת ציפרודקס לדלקת בשתן. עליי לציין כי חלה
הטבה מיידית אבל מאתמול בלילה עד לשעה זו
(15:30) יש לי צלצולים חזקים באזניים וטעם מר בפה. עד כה נטלתי 3 כדורים.
האם יש קשר לתרופה? מה עליי לעשות. אני רוצה להוסיף גם שאני מאוד מאוד לחוצה מהצפצופים באזניים. אפשר לומר שאני מרגישה שתיכף אני יוצאת מדעתי....
אשמח לקבל תשובה בהקדם האםשר.
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרודקס - תגובה
יוסי מצקל08/03/2015שתי התופעות שתארת הינן תופעות לואי אפשריות של התרופה
אנא פני לרופא שישקול החלפתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בין תרופתיri07/03/2015
שלום רב
בגלל 2d6
מי מהתרופות סרוקסט חוסם את ההשפעה התקינה של כדור אדרל ו- ויואנס
פרדינזון
אימורן
לוריון
טרגין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין תרופתי - תגובה
אילן ללבניקוב11/03/2015שלום רב,
התרופה סרוקסט עשויה לגרום לאינטראקציה עם האדרל ו\או הויואנס על ידי הגברת ההשפעה של התרופות הללו,
חודש טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמילולאור06/03/2015
שלום
רציתי לדעת כמה זמן לוקח מלקיחת הכדור נורמילול ועד להשפעה על הגוף.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמילול - תגובה
אילן ללבניקוב11/03/2015אור שלום,
לגבי ספיגת כדורים בגוף זה מאוד אינדיבידואלי כיוון שלכל אחד ישנה יכולת ספיגה שונה בקיבה ולכן תחילת ההשפעה יכולה להשתנות בין מטופל למטופל וזאת בהתאם לתרופות שהוא נוטל(ישנן כאלו המפריעות לספיגה), וזה תלוי במספר פרמטרים שונים.
באופן כללי תחילת ההשפעה של הכדור היא בין 2-4 שעות מזמן נטילתו,
חודש טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות במינוןגיתה06/03/2015
נתתי לביתי בטעות 12.5 מל אדויל במקום 7.5 בשל טעות במזרק. האם זה חמור ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות במינון - תגובה
יוסי מצקל06/03/2015לא ציינת את הגיל והמשקל של הילדה. המינון המומלץ הוא 10 מ"ג לקילוגרם משקל עד מינון מקסימאלי של 200-400 מ"ג למנה, ניתן כל 6-8 שעות שלוש עד 4 פעמים ביממה. בכל כפית של סירופ יש 100 מ"ג חומר פעיל או בכל מ"ל יש 20 מ"ג. את נתת 250 מ"ג המתאימים למשקל של 25 ק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
גיתה06/03/2015הילדה בת 3 ו-9 חודשים ושוקלת 16.5 ואמורה לקבל 7.5 מ"ג לפי המרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באוטידין עם נקב בתופיתמאיה06/03/2015
שלום,
יש לי נקב בתופית בגודל בינוני כבר המון שנים.
הנקב נוצר לאחר ניתוח כפתורים, כתוצאה של הוצאה יזומה של הכפתור.
אני משתדלת מאוד לא להרטיב את האוזן ועם זאת, יש לי כאבי אוזניים לעיתים דיי קרובות.
זכור לי שלאורך כל השנים, נתן לי הרופא טיפות אוזניים אנטיביוטיות וגם אוטידין להקלה בכאב. הבעיה היא שרוב טיפות האוזניים, אסורות לשימוש במקרים של נקב בתופית, אך יש טיפות מסויימות בהן מותר להשתמש.
האם מותר להשתמש באוטידין?? זכור לי שלאורך השנים השתמשתי, אבל עכשיו ראיתי על העלון המצורף שיש להמנע משימוש במקרה של נקב בתופית.
תודה רבה רבה!
מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באוטידין עם נקב בתופית - תגובה
יוסי מצקל06/03/2015לפי הוראות היצרן יש להמנע משימוש במקרה של נקב בתופית. אלו יהיו ההוראות על מרבית טיפות האזניים אלא אם הרופא מורה אחרת. במרבית המקרים גם אם הנזק הצפוי יהיה מזערי אף יצרן לא יקח על עצמו סיכון ולכן יש לגשת במצבך לרופא אף וזן גרון אשר ינחה אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים וחומצת שתן בדם.אבי סופר04/03/2015
שלום לכם.
בזמן אחרון המליצו לי להחליף את כדור הנורוליפ בכדור סימבקסון 40 להורדת טריגליצרידים.
האם זה נכון לעשות זאת??
שאלה שניה : אני לוקח כל בוקר כדור אלוריל 100 להורדת חומצת שתן בדם ,אך לא נראה לי שזה ממש עוזר.
האם יש המלצה לתרופה אחרת??
בתודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים וחומצת שתן בדם. - תגובה
יוסי מצקל05/03/2015אבי היקר
החלטות אלו צריכות להעשות על ידי הרופא המטפל.
מה שכתוב באינטרנט ומה שעובד אצל אחרים לא בהכרח יעבוד בגופך.
גם טיפול שהרופא התווה לא בהכרח יועיל ויש לעקוב אחרי ההשפעות ולשנות לפי הצורך.
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבירת כדור אשלגן סלו-קשגב03/03/2015
האם מותר לשבור את כדור האשלגן מסוג סלו-ק שקיבלתי מרופא המשפחה.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבירת כדור אשלגן סלו-ק - תגובה
יוסי מצקל03/03/2015לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטרשה לטחורדן02/03/2015
שלום
הבנתי שיש זריקה שמזריקים לטחור חומר מסויים והטחור מצטמק וכמעט נעלם
הטרשה של הטחור או חומר חוסם
איך נקרא החומר? היכן ניתן לעשות זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטרשה לטחור - תגובה
יוסי מצקל02/03/2015השיטה איננה חדשה ואיננה מקובלת על כל הרופאים. כמוכן איננה מתאימה לכל המקרים והמצבים. יש לפנות לפרוקטולוג מומחה אחד או שניים ולהחליט לאחר קבלת הסבר ממצה מהם. כאמור מדובר בטיפול רפואי עליו לא מחליטים ללא המלצת פרוקטולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה קאריןלי28/02/2015
שלום. רופאת המשפחה מצאה אצלי דלקת באוזן ונתנה לי מרשם לאנטיביוטיקה קארין, ברחבי האינטרנט אני מוצאת שקארין מיועדת לחיידק בבטן, האם טיפול זה נכון עבורי? יש לי תופעות לוואי מהתרופה: טעם מר בפה ושלשול מהיום השני מלקיחתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה קארין - תגובה
יוסי מצקל01/03/2015לפי הרישום המוצר לטיפול בזיהומים של דרכי הנשימה העליונות, דרכי הנשימה התחתונות, זיהומים של העור ורקמות ריריות לא לחיידק בבטן כפי שקראת . אם הרופאה החליטה כנראה החלטתה מבוססת.
תופעות הלואי: תופעות לוואי שכיחות - משפיע על 1-10 מתוך 100:
שלשול, בחילה, הקאות, כאבי בטן, כאב ראש, אובדן הטעם, פריחה, קשיים בשינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרופה Vyvansebastian27/02/2015
הבנתי שהיא בתהליכי רישום מתקדמים בארץ.
ידוע כבר מה התאריך המדויק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרופה Vyvanse - תגובה
יוסי מצקל01/03/2015למשרד הבריאות התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור אשלגן סלו-ק ,2 שאלותשגב27/02/2015
מטופל באמלודיפין ללחץ דם ,טמבוקור וקרדילוק לפרפור פרוזדורים ופעימות מוקדמות,בנוסף מבצע פעילות גופנית שלה הליכה מתונה של שעה במשך 5 ימים בשבוע, המטיבה עם לחץ הדם ,פ"פ והפעימות המוקדמות .
להקלה בהליכה ומניעת התכווצויות שרירים(הטמבוקור והקרדילוק מקשים מעט על ההליכה ) נוטל את המינרלים מגנזיום ואשלגן.
שתי שאלות לגבי האשלגן.
א.איזה אשלגן עדיף,של חברות תוספות מזון,או הסלו-ק הניתן ע"י הרופא.?
ב.כדור ה-סלו-ק מכיל 600 מ"ג אשלגן כשמספיקים לי 200-300 מ"ג בכל פעם,האם מותר לחצות את ה-סלו-ק לשניים?.
הערה-בבדיקת רמת האשלגן בדם שאני עושה כל 3-4 חודשים רמת האשלגן עמדה בפעמיים האחרונות על 3.7 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור אשלגן סלו-ק ,2 שאלות - תגובה
יוסי מצקל03/03/2015ממליץ לקחת מה שהרופא ממליץ
אין לחצות את הכדור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)