מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריזמה ומלטוניןרותי19/01/2015
אחי בן 16. נוטל פריזמה במינון של 25 מג כל יום. לאחרונה עבר בדיקת שינה והומלץ לו לקחת גם מלטונין (דוקא מלטונין ולא צירקדין!!!). 3 מג בכל ערב.
אין לאחי כל בעיה להרדם. הוא נרדם בקלות בעשר וחצי בלילה. הבעיה היא בהתעוררות בבוקר. לא מצליח בקושי לקום ב7 וחצי.
השאלה היא:
האם אפשר לקחת את 2 התרופות יחד ? לציין שהוא סובל מOCD ולכן לוקח פריזמה. האם זה לא יוסיף לו ישנוניות?
ולגבי המינון 3 מג זה לא הרבה?
קראתי באינטרנט על 0.3 מג...
תודה רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה ומלטונין - תגובה
אילן ללבניקוב20/01/2015רותי שלום,
ראשית כל המלטונין והצירקדין הן שמות גנריים לאותה התרופה, כך שאין הבדל ביניהם אלא בריכוז. המינון המקובל של המלטונין הוא אכן 3-5 מ"ג.
לגבי הקושי בהתעוררות בבוקר יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול כיוון שככל הנראה אלו תופעות לוואי של התרופה והרופא המטפל יוכל למצוא תרופהחלופית עם פחות תופעות לוואי.
הייתי ממליץ לו לשלב גם טיפול טבעי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא המסייעים בחיזוק מערכת העצבים והרגעה בצורה טבעית,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךkobi19/01/2015
שאלה נוספת אחרי כמה זמן אמורה לעבור השושנה ברגל ימין ולא צריך משיחות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
אילן ללבניקוב20/01/2015קובי שלום,
טיפול בשושנה ברגל יכול להמשך מספר חודשים ויש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול. ניתן לשלב גם טיפול נטורופטי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא המסייעים בחיזוק מערכת החיסון ומניעת דלקות כרוניות,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפוויט פורטה 500kobi19/01/2015
שלום רב
בן 54
שושנה ברגל ימין וקבלתי טיפול אינטבוטי ל10 ימים האם זה לא מתנגש עם אספרין שאני לוקי לדילול דם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפוויט פורטה 500 - תגובה
אילן ללבניקוב20/01/2015שלום רב,
לא ציינת איזה אנטיביוטיקה אתה מקבל ולכן קשה לענות על שאלתך במדויק,
אנא ציין את שם התרופה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצפוויט פורטה 500 - תגובה
אילן ללבניקוב20/01/2015קובי שלום,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב ביניהם,
חשוב לשתות הרבה מים בכדי למנוע תופעות לוואי של האנטיביוטיקה ומומלץ לשלב בטיפול גם חיידקים "טובים"(פרוביוטיקה) בכדי למנוע בעיות עיכול, יש לקחת כדור אחד פעמיים ביום לאחר הארוחה אך כשעה רחוק מהאנטיביוטיקה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרדיפרון לאחר כריתת מעי גסענבר17/01/2015
שלום!
אשמח לדעת אם אפשר לקחת כדורי תרדיפרון לאחר כריתת מעי גס,עקב קוליטיס אולצרוזה(מחלת מעי דלקתית)?
כי בעלון התרופה רשום -אין להשתמש בתרופה במחלות מעי דלקתיות.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרדיפרון לאחר כריתת מעי גס - תגובה
ישראל חלד19/01/2015שלום ענבר,
הכדורים שציינת מכילים ברזל ובאמת אסור להשתמש בכדורי ברזל אם סובלים ממחלות מעי דלקתיות.
אינני יודע איזו כריתה עברת (מלאה/חלקית) ואינני יודע מה מצבך הרפואי כרגע.
לאור כל הנ"ל הייתי ממליץ לך להתייעץ עם הרופא המומחה המטפל בך בכדי לקבל תשובות המתאימות ספציפית למקרה שלך.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי16/01/2015
שלום,
רציתי לדעת מה ההבדל בין אלטרול לאלטרולט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אילן ללבניקוב18/01/2015שלום רב,
ההבדל בין התרופות הוא כדלקמן: האלטרולט מכיל את החומר הפעיל אמיטריפטילין בריכוז של 10 מ"ג, והאלטרול מכיל את החומר הפעיל אמיטריפטילין בריכוז של 25 מ"ג. כלומר מדובר באותו החומר הפעיל אך בריכוזים שונים,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפוויט פורטה 500חן16/01/2015
היה לי דלקת מקומית באוזן אז הרופא נתן לי את המרשם לצפוויט פורטה, בסיום הטיפול, התחיל לצאת לי מהאוזן המון הפרשות של נוזלים בצבע חום! אני דואגת ממש, השאלה היא אם זה בגלל שהדלקת עברה אז יוצא נוזלים? או שזה חריג,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפוויט פורטה 500 - תגובה
אילן ללבניקוב18/01/2015חן שלום,
אם את חשב בתופעות לוואי כלשהן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך השימוש, לא ניתן לדעת זאת דרך האינטרנט,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינטומצין משחהמור15/01/2015
היי יש לי בעפעף התחתון של העין הימינית גוש שומן
הרופא נתן לי סינטומצין משחה 5% 3 פעמים ביום למשך 5 ימים שמתי פעם אחת והעפעף התחתון ממש התנפח
והמקום נהיה נורא רגיש
השאלה שלי אם להמשיך לטפל או ללכת שוב לרופא
תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינטומצין משחה - תגובה
ישראל חלד19/01/2015שלום מור,
יתכן וההחמרה נובעת מהחמרה של המצב הרפואי ולא מהתרופה.
בכל מקרה יש להיוועץ מחדש עם הרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטלין LAsap15/01/2015
שלום רב,
לפני מספר ימים קבלתי אישור לשימוש ברטלין LA (מ"ג 30).
אציין כי התייעצתי עם הרופא אבל צריכה חידוד בשני נושאים.
1 – האם השימוש בעייתי בשילוב עם גלולות דיאנה ואנדרוקור?
והאם מומלץ על טווח זמנים בנטילת הכדורים? למשל לקחת
את הרטלין בשעות הבוקר ולאחר 8 שעות לקחת את הגלולות?
2 – אם נטלתי את הרטלין בבוקר, האם זה בעייתי לשתות
אלכוהול מידי פעם בערבים בחלוף 8 שעות מנטילת הרטלין?
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטלין LA - תגובה
ישראל חלד19/01/2015שלום sap
בתשובה לשאלות שלך,
1. השימוש בשילוב של ריטלין LA עם כדורי דיאנה ואנדרוקור מותר.
לא ידוע בספרות על אינטראקציות בין תרופתיות הפוסלות שילוב זה.
2. שילוב של ריטלין עם אלכוהול אינו מומלץ.
אמנם לאחר 8 שעות מנטילת הריטלין לכאורה השילוב הוא פחות דרמטי אך עדיין מומלץ להימנע ממנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל במינון נמוך של 50 מ״גאילן ללבניקוב14/01/2015
שלום רב
בתחילת יולי התחלתי לקחת לוסטרל
(אחרי מספר שנים בהם לקחתי אנאפרניל )
התחלתי במינון נמוך של 50 מ״ג
ובהדרגה עליתי ל 150 מ״ג.
אני לוקחת מינון של 150 מ״ג כבר 3 חודשים.
רציתי לשאול האם אפשר להמשיך לקחת מינון כזה לאורך זמן או
שיש אם זה בעיה???
התרופה די טיפלה בתסמינים שסבלתי מהם אבל בשבוע האחרון התחלתי שוב לסבול מחרדות גבוהות שגורמות להעלאת ה OCD.
במצב כזה אני לוקחת גם חצי כדור קלונקס.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל - תגובה
ישראל חלד15/01/2015שלום שולמית,
מינון של 150 מ"ג ליום של לוסטרל הוא בהחלט מינון מקובל שאפשר לקחת לאורך זמן.
לגבי התסמינים מהשבוע האחרון, קלונקס בהחלט יכול להוות פתרון אם כי הייתי ממליץ לך בכל מקרה ליצור קשר עם הרופא המטפל ולעדכן אותו לגבי התסמינים.
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקס אוטיקטל14/01/2015
בוקר טוב
בני בן שנה וארבע, מזה מס' ימים מעלה חום.
החום ירד אך הגיע שיעול נורא וליחתי ונזלת ירוקה.
הרופאת ילדים בדקה, שמעה חרחורים בנשימה ורשמה לו דקס אוטיק בשל אודם באזניים.
2 שאלות בבקשה:
- האם התרופה ממכרת או שיש בה חומר שאסור לשימוש בגילאי שנה וארבע?
-חמתי החליטה שטיפות אזניים צריכות נעימות באוזן ולא קרות, על כן טבלה את הבקבוקון בקערת מים רותחים.
האם זה הרס את התרופה? האם ניתן. להשתמש בה שוב או לזרוק לפח?
בנוסף, האחסנה הינה במקרר או במקום חשוך וקריר?
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקס אוטיק - תגובה
ישראל חלד15/01/2015שלום טל
לשאלותייך,
התרופה דקס אוטיק אינה ממכרת ומותרת לשימוש בגיל שנה וארבעה חודשים.
לפי העלון לצרכן, יש לשמור את התרופה במקום חשוך, מתחת ל-25 מעלות ולא במקרר.
לגבי טבילת הבקבוקון במים *רותחים*, היות וקשה לומר אם באמת נעשה נזק (כי התרופה צריכה להיות מאוחסנת בטמפ' של מתחת ל-25 מעלות), אני הייתי ממליץ לא להשתמש בבקבוקון הספציפי אלא בבקבוקון חדש
רפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי קיורטןנועה13/01/2015
אני בת 14 והתחלתי לקחת כדורי קיורטן לפני כמה ימים ועדיין אין לי שינוי תוך כמה זמן זה משפיע ? והאם אני יכולה לעשות אימון כושר בבית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי קיורטן - תגובה
אילן ללבניקוב20/01/2015נועה שלום,
השיפור יכול להיות מורגש לאחר מספר שבועות של שימוש בתרופה.
ניתן לעשות כושר אך בצורה מתונה ולא אינטנסיבית וחשוב להמנע משהייה בשמש בזמן הטיפול בתרופה. חשוב למרוח שפתון המעניק לחות לשפתיים בכדי למנוע יובש.
ניתן לשלב טיפול טבעי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא המסייעים בניקוי העור מרעלים ומניעת דלקות עור,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משככי כאביםגיזלה08/01/2015
סובלת מדלקת במפרק הירך
האם ניתן לקחת בנוסף למוסליד שנרשם לי כטיפול לחודש ימים גם טרמדקס נגד כאבים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משככי כאבים - תגובה
ישראל חלד13/01/2015שלום גיזלה,
מבחינה רפואית אין מניעה לקחת את השילוב של שני התרופות.
יש לזכור כי כדורי הטרמדקס מטפלים אך ורק בכאב ללא פעילות נוגדת דלקת.
כדורי המסוליד מטפלים גם בדלקת וגם בכאב.
בכל מקרה יש להיוועץ ברופא לפני כל שינוי בטיפול התרופתי
תרגישי טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נאו מדרולסיגל05/01/2015
שלום,
רציתי לדעת האם תרחיץ נאו מדרול משמש בסבון פנים או כמשחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאו מדרול - תגובה
יוסי מצקל23/01/2015סיגל יקירה
התרגום המטופש של LOTION ל"תרחיץ" מבלבל. ובהוראות אין התייחסות ברורה.
מדובר לא ברחיצה אלא מריחה של ה -LOTION על השטח הנגוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- proveraאורית04/01/2015
שלום לכם!
ברצוני לברר בקשר לאיזה כדור שקבלתי מרופא הנשים .
שמי אורית ואני בת 54 מאחר ורירית הרחם שלי עדיין עבה,
נתבקשתי ע"י רופא הנשים לצרוך את הכדור provera,
במשך ארבעה חודשים.
שאלתי היא: מהם תופעות הלוואי של תרופה זאת?
והאם התרופה מגבירה את הסיכון לסרטן?
מצפה לתשובתכם
בכבוד רב
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר provera - תגובה
ישראל חלד13/01/2015שלום אורית,
כדורי provera מכילים בתוכם פרוגסטרון.
תופעות הלוואי של פרוגסטרון הם: בחילות, כאבי ראש, סחרחורות, נדודי שינה.
במקרים מאוד נדירים עלול לגדול הסיכוי להיווצרות קריש דם או הגברה של החשש לסרטן השד. בנושא האחרון יש גם הרבה משמעות לגנטיקה ולמשך זמן הטיפול.
טיפול של ארבעה חודשים בהקשר הנ"ל אינו נחשב לטיפול ארוך.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבוריאה לתינוקתמיכל30/12/2014
שלום רב,
הבת שלי בת שישה וחצי שבועות ויצא לה סבוריאה בפנים ובקרקפת. הייתי אצל הרופא ילדים שלה, שאמר לי לקנות את תרופת הטופיסלן, אבל מקריאת האלון המצורף לתרופה כתוב שאין להשתמש מתחת לגיל שנתיים...
הרופא ילדים שלה הוא לא רופא עור והתייעץ עם רופא אחר בטלפון.
האם למרוח לה?
או שיש משהו אחר שאוכל להשתמש.
כמו כן, הלכתי לקנות שמן אמבט בלנאום, שאת המידע הזה הוצאתי מהאינטרנט.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל - התייעצי עם גורם נוסף
דבורה31/12/2014לתת משחה שאני לא יודעת מה שמו בה לתינוקת כזאת קטנה זה סוג של ריזיקה שאני אישית לא הייתי לוקחת בלי לקבל חוות דעת נוספת.
באופן כללי מה שחשוב לסבוריאה זה להשתמש בחומרים שהם כמה שיותר טבעיים כדי לא ליצור גירוי לעור וככה זה מרגיע קצת את כל האדמומיות והפצעים... אנחנו בבית משתמשים בסבון של אמה לורה שהוא טבעי לגמרי (מוצק כמו פעם). יש את הדס ולבנדר שהוא גם במיוחד לתינוקות.. אבל את יכולה להתייעץ עם הנטורופתית שמייצרת את זה, אולי יתאים לה סוג אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבוריאה לתינוקת - תגובה
יוסי מצקל27/01/2015מיכל יקרה
לקרקפת הייתי מציע לחפוף עם שמפו של מוסטלה המיועד לטיפול בקרקפת ולפנים הייתי ממליץ לרחוץ עם סבון של צטפיל, ישנם קרמים קוסמטיים טיפוליים של חברות איכותיות ללא חומרים משמרים - כמו "לה רוש פוזה" לטיפול יומיומי אשר הייתי מעדיף לשימוש בעור הפנים לפני סטרואידים. המוצרים משווקים בבתי מרקחת פרטיים בלבד, צטפיל גם ברשתות.
אל תשתמשי בסבונים פשוטים המיוצרים על ידי חברות קטנות כי לרוב איכות חומרי הגלם איננה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)