מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- noxa corn נוזלבלה24/02/2015
מ ישהו יודע האם והיכן אפשר להשיג noxa corn - נוכס קורן - נוזל לטיפול ביבלות ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר noxa corn נוזל - תגובה
יוסי מצקל25/02/2015המוצר בחוסר ארצי . ישנם מוצרים אחרים טובים לא פחות, פני לרוקח שלך והוא ישמח לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברהליאת24/02/2015
רוצה לקחת פרוברה לגרום למחזור לאחר. כמה כדורים ולכמה זמן??? תודה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוברה - תגובה
יוסי מצקל25/02/2015מדובר בתרופת מרשם, יש צורך לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית zeto - היכן?תמי23/02/2015
שלום,
מבקשת לדעת אם יש הבדל בקניית התרופה zeto 250 בבית מרקחת של הכללית לבין קנייה בסופר פארם או ניו פארם.
בברכה
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קניית zeto - היכן? - תגובה
אילן ללבניקוב26/02/2015תמי שלום,
לצורך רכישת התרופה זטו בקופ"ח כללית יש צורך באישור מנהל המרפאה שלך, לגבי בתי מרקחת פרטיים יש צורך לבדוק זאת מול בית המרקחת,
שבת שלום והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול בתקופה שלוקחים זינקס?חולה23/02/2015
שלום רב,
10 יום של זינקס 500מג פעמיים ביום.
מותר לשתות אלכוהול בעשרת הימים הללו?
לא היה כתוב שאסור בעלון של התרופה אך רציתי לוודא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי זינט zinnat
חולה23/02/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי זינט zinnat - תגובה
אילן ללבניקוב26/02/2015שלום רב,
במקרה של נטילת אנטיביוטיקה כלשהיא, אין לצרוך משקאות אלכוהוליים מכל סוג שהוא,
שבת שלום והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק הליקובקטר ותרופותגלי22/02/2015
שלום,
נניח שצריך טיפול לחיידק הליקובקטר ואין אפשרות לקחת סותרי חומצה,
האם אפשרי ליטול את 2 סוגי האנטיביוטיקה בלבד?
שאלה שנייה - האם ניתן להכחיד החיידק באמצעות תזונה נכונה וצמחי מרפא?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק הליקובקטר ותרופות - תגובה
אילן ללבניקוב26/02/2015גלי שלום,
לגבי הסותר חומצה, חשוב לקחתו לפני האנטיביוטיקה בכדי למנוע מצבים של חומצתיות יתר בקיבה.
ניתן לסייע לך בטיפול בחיידק ההליקובקטר על ידי תזונה נכונה וצמחי מרפא המסייעים בחיזוק מערכת החיסון ומניעת חזרתו של החיידק לקיבה.
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן נטילת דומפסטוןמלי22/02/2015
שלום, אני בת 41 וזו פעם ראשונה שאני משתמשת בדומפסון.
לפני נסיעה לחול במרשם רופא התחלתי לקחת את הכדור כארבעה ימים לפני תחילת מחזור אחד בבוקר ואחד בערב.
הבנתי שאקבל מחזור כשאפסיק.
להפתעתי קיבלתי מחזור לאחר כמה ימים שהתחלתי לקחת את הכדורים כלומר נשארו לי כדורים לעוד כארבעה ימים.
האם להפסיק לקחת ?
האם המחזור פשוט חזק והתגבר על השפעת הכדור?
האם זו תופעת לוואי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזמן נטילת דומפסטון - תגובה
אילן ללבניקוב26/02/2015מלי שלום,
במקרה שאת חשה בתופעות לוואי יש לפנות לרופא המטפל לגבי המשך הטיפול בתרופה,
שבת שלום והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטנל פעם בחודשאורנה גלן19/02/2015
האנדוקרינולוג רשם לי מרשם לכדור אקטונל פעם בחודש לטיפול באוסטיאופורוזיס.נאמר לי לקחתו בצום עם 2 כוסות מי ברז.איזה עוד הנחיות מלוות את לקיחת התרופה מבחינת תזונה ותנועה באותו היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטנל פעם בחודש - תגובה
אילן ללבניקוב26/02/2015אורנה שלום,
את הכדור אקטונל נוטלים לפני האוכל בבוקר ואין לשכב במשך שעה מזמן נטילתו(ניתן לשבת או ללכת), חשוב לשתות הרבה מים במשך היום, לפחות ליטר וחצי של מים צלולים,
שבת שלום והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותהדס19/02/2015
שלום,
רציתי לדעת האם ניתן לשלב ציפרלקס ופרימולוט נור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות - תגובה
אילן ללבניקוב26/02/2015הדס שלום,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין השניים אך יש להפריד לפחות שעתיים בין נטילתם,
שבת שלום והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האים מישחת גנטתרים מכילה סטרואידיםליאן18/02/2015
? אשמח בבקשה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האים מישחת גנטתרים מכילה סטרואידים - תגובה
יוסי מצקל25/02/2015לא , זו משחה אנטיביוטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד קשה בעורבתיה17/02/2015
שלום רב. לאימי בת 89 עור מאוד דק ומגורה. מגרדת עד זוב דם. אבקש לדעת האם ובאיזה משחה ניתן להשתמש להקל על הגדר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד קשה בעור - תגובה
אילן ללבניקוב26/02/2015בתיה שלום,
ראשית כל מומלץ להשתמש בסבון נוזלי אורגני שאינו מכיל SLS וחומרים משמרים כלשהם,
לגבי הקרם: אני ממליץ לך על קרם קלנדולה לעור יבש המכילה שמנים אתריים וצמחי מרפא המרגיעים את העור ומחדשים אותו בצורה טבעית,
שבת שלום והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ונורוטון ג'ל בהריוןדקלה17/02/2015
שלום רב
אני בהריון שבוע 20 יש לי דליות ברגליים וכאבים חזקים.
האם ניתן למרוח ונורוטון ג'ל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ונורוטון ג'ל בהריון - תגובה
אילן ללבניקוב26/02/2015דקלה שלום,
בזמן ההריון וההנקה יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי שימוש בתרופות ובמשחות,
שבת שלום ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחהרותי16/02/2015
אני לוקחת תרופה ללחץ דם ותרופה לכולסטרול כל יום ב6בערב שני שאלות 1 מה קורה ששוכחים לקחת תרופה ללחץ דם יחד עם תרופה לכולסטרול פעם בשבוע והאם אפשר לשנות את שעת הלקיחה נניח מי6בערב לשעה 4אחר הצהרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחה - תגובה
אילן ללבניקוב26/02/2015נועה שלום,
במקרה ששוכחים לקחת תרופה יש ליטול אותה מיד כאשר נזכרים ובכל מקרה לא לקחת מנה כפולה באותו היום, כלומר יש להישמע להוראות הרופא המטפל וכך גם לגבי שינוי שעת הצריכה, חשוב להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי המשך הטיפול,
שבת שלום והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערבוב תרופות ומינוןסופי14/02/2015
שלום אני בת 21 אני צריכה לקחת מוקסיפין פורטה 3 פעמים ביום למשך שבוע. עקב כאבי שינים מה המרווח של השעות בין נטילת התרופה? ואני לוקחת גם ריטלין 40מ"ג וגלולות מיליאן,ומעשנת האם זה יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערבוב תרופות ומינון - תגובה
אילן ללבניקוב26/02/2015סופי שלום,
אם המינון הוא 3 פעמים ביום, יש לקחת את התרופה כל 6 שעות(כיוון שבלילה לא לוקחים אותה). אין מניעה לקחת אותה עם הגלולות אך ייתכן והשפעת הגלולות תפחת ולכן יש להשתמש באמצעי מניעה אחרים בזמן הטיפול האנטיביוטי.
לגבי עישון, אני לא ממליץ כלל וכלל לעשן בלי קשר לנטילת התרופות, זה פשוט לא בריא לעשן,
שבת שלום והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת פחם פעיל אחרי הקאהשושית13/02/2015
בת 68 רגישות יתר בקיבה (מאובחנת). קבוע: לנטון לפני ארוחת בוקר, אלטרוקסין, נורווסק, מיקרופרין 75 מ"ג, סטטור. הקאה לאחר אכילת פיצה עם גבינה בולגרית כנראה מקולקלת (כי יצאה בהקאה). לאחר מכן כאבי בטן עליונה (קיבה) ללא שלשולים. המליצו לי לקחת פחם פעיל ("NURIT"). לא ברור לי אם מומלץ לקחת באופן קבוע או רק לאחר מקרים של הקאות. האם עלול להזיק ? מה מבין התרופות הקבועות שאני לוקחת עלול להיות בניגוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת פחם פעיל אחרי הקאה - תגובה
יוסי מצקל16/02/2015באופן כללי הפחם יש לקחת פחם כשעתיים שלוש לפני או אחרי שלקחת תרופות אחרות כדי שלא יספח את החומרים הפעילים וימנע את פעילותם.
פחם ניתן ורצוי לקחת במקרים של קילקול קיבה.
הקאות אינן תמיד סימן של קילקול קיבה והן יכולות לבוא גם בשל גורמים רבים אחרים ( זעזוע מח, מיגרנה, מחלת נסיעה ועוד.) לכן בכל מקרה של בחילות והקאות רצוי לראות רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמקומבין - שאלהאבי11/02/2015
שלום רב לכל המייעצים.
רופא העור נתן לי משחת דרמקומבין לטיפול בפטריות קונדילומה באיזור פי הטבעת, וביקש לחזור אליו עוד כחודשיים.
מבירור באנטרנט קיבלתי הרושם שזו משחה פחות אפקטיבית למקרה הזה. כלומר חלשה יחסית ביעילותה.
זה נכון?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמקומבין - שאלה - תגובה
יוסי מצקל12/02/2015תפקיד הרופא למצוא פתרון לבעייתך. לרופא הרבה שיקולים בבחירת התרופה. יעבור זמן רב עד אשר האינטרנט יחליף את הרופא. עשה כפי שהרופא הורה לך או לך לרופא אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)