מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכחת גלולהשני11/02/2015
שלום,
אני לוקחת כרגע חפיסה שניה ברצף של גלולות (דילגתי על המחזור) וביום החמישי (של החפיסה השניה) שכחתי גלולה. נזכרתי רק אחרי שעברו 24 שעות.
במידה ואמשיך לקחת את הגלולות כמו שצריך, האם אהיה מוגנת מפני הריון בעוד שבוע ימים?
תודה, שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני שכחתי גלולה אחת והבנתי
אני12/02/2015מחברה שלי שאני כבר לא מוגנת גם אם שכחתי רק אחת וכדאי שאקח נורלבו..היא אמרה שגם אחרי יום וחצי כדאי לקחת - האם אני אהיה מוגנת מהריון אם אקח את הגלולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון FASIGYNעינת10/02/2015
שלום רב,
קיבלתי 4 כדורים של FASIGYN לטיפול בטריכומונאס,
ולשאלת הרוקח, האם לקחת את ארבעתם בבת אחת, או אחד בכל יום, לא זכרתי מה לענות (לא כתוב במרשם).
אני חושבת שנאמר לי לקחת את כולם בבת אחת, אבל רוצה לוודא ולהבין מה מומלץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון FASIGYN - תגובה
יוסי מצקל12/02/2015מומלץ לקחת לפי הוראת הרופא, אם לא רשם יש להתקשר אליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרודקסתהילה09/02/2015
האם אפשרי ליטול מנת ציפרודקס 500 ולאחר כשבע שעות מנה שניה? הרופא אמר פעמיים ביום ואני עם חיידק בצואה. אשמח לתשובה בהקדם, תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרודקס - תגובה
יוסי מצקל10/02/2015אם הרופא רשם פעמיים ביום האידאלי הוא כל 12 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורסודיללי09/02/2015
שלום, אני בשבוע 11 להריון, הייתי אצל רופא שיניים בעקבות כאב ראש שיש לי בצד שמאל. הרופא אמר שהוא רואה דלקת חיצונית בשן בינה ואמר שלא רוצה לתת לי אנטיביוטיקה אלא שטיפות של מי פה בשם קורסודיל. האם זה מותר לשימוש בהריון? האם הדלקת הזו יכולה להזיק להריון? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורסודיל - תגובה
יוסי מצקל10/02/2015מותר להשתמש בהריון באישור הרופא
הדלקת אם לא תטופל עלולה להחמיר ואז קורסודיל לבד לא יעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרקליןלימור08/02/2015
שלום רב
בעלי סובל מכאבים עזים מאד בעקבות בלט שלוחץ על העצב בצוואר . הכאב חמור מאד והוא לא ישן כבר כמה לילות . קיבל ארקוקסיה אופטלגין 60 טיפות.
בעלי בן 40
האם ניתן לתת לו טרגין ??
דחוף דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרקלין - תגובה
יוסי מצקל10/02/2015השאלה צריכה להיות מופנית לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך לוסרדקסרבקה05/02/2015
לפני שלוש שנים הלחץ דם שלי עלה ל140/80. המליצו לי על טרייטס 2.5 מ"ג. לאחר שהלחץ דם התייצב הפסקתי לקחת. הרופא המליצה לי לקחת מינון של 1.25 מ"ג. לקחתי לסירוגין. לפני כחודש חשתי כאבים בחזה, עשיתי בדיקות דם, ECG הכל היה תקין. הלחץ דם עלה ל 150/90. אני סובלת מעודף משקל, BMI 32. רופא חדשה אמרה לי לקחת לוסרדקס 50. אני לוקחת זאת כבר חודש וחצי וכעת לחץ הדם שלי תקין, 120/80. ברור לי שאם ארד במשקל מצבי ישתפר. האם להמשיך עם הלוסרדקס? מה עדיף לוסרדקס או טרייטס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריך לוסרדקס - תגובה
יוסי מצקל05/02/2015רבקה
רק רופא על סמך בדיקב ניסוי ולפעמים טעיה יכול להחליט מה טוב יותר. כל אדם שונה ומגיב אחרת לתרופות. אם היה מוצר טוב לכל בעיה לא היו כל כך הרבה תרופות ללחץ דם.
ירידה במשקל תאריך את חייך ותשפר את איכותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח אוטומיציןטל05/02/2015
שלום רב,
לבתי בת 8.5 חודשים יש דלקת קלה באוזניים והרופא נתן לנו טיפות אוטומיצין. האם לטיפות אמור להיות ריח חריף כמו של חומץ או משהו דומה? השתמשנו פעם אחת בטיפות ובעקבות הריח החזק שלהן הפסקתי. אשמח לתשובה מהירה. תודה, טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח אוטומיצין - תגובה
יוסי מצקל05/02/2015לאוטומיצין ריח של חומץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנזיוםל03/02/2015
שלום,
האם ניתן לפתוח כמוסה של מגנזיום אוקסיד ולבלוע חלק מהאבקה (מכיוון שהמינון גבוה מדי)?
אני עושה את זה כמה זמן וסובלת מצרבות . האם זה עלול להזיק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנזיום - תגובה
יוסי מצקל05/02/2015מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי מזוןשרון03/02/2015
שלום
האם זה נכון שתוספי מזון גורמים נזק לכבד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון - תגובה
יוסי מצקל03/02/2015לא
אם כך היה לא היה מותר לייבא או ליצר אותם
תוספי מזון הם חומרים שמוסיפים למזון בעת יצורו כמו משמרים למיניהם
תוספי תזונה הם ויטמינים או מוצרים מוגמרים אחרים המגיעים בטבליות, כמוסות, אבקות וכו'.
גם תוספי תזונה אם היו מזיקים לא היו מותרים בשימוש. משרד הבריאות שלנו מאוד קפדן.
לעיתים שמועות הינן חסרות בסיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנאן ומודיקטשרון03/02/2015
שלום ...
פרפנאן ומודיקט הן מקבילות [אותו תפקיד] רק הראשון כדור והשני זריקה אינני מבינה מדוע הפרפנאן עלול לגרום נזק לכבד והמודיקט לא עלול ...הרי בעיקרון זה אותו חומר
תודה למשיב ולכל הצוות הנהדר שלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפנאן ומודיקט - תגובה
יוסי מצקל03/02/2015לא ידוע לי שפרפנן גורם נזק לכבד. אסור להשתמש בו כאשר יש בעיות כבד כמו עם תרופות אחרות.
לא מדובר באותו חומר האחד פרפנזין והשני פלופנזין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסיונית02/02/2015
אני טרום סוכרתית והדיאטה שלי היא ללא פחמימות וסוכרים כלל. נזקקתי לטיפול ע"י ציפרלקס לחרדות ושמתי לב שהתרופה הזאת מעלה סוכר בדם בצום. יש מחקר שלם על התרופות של SRRI ממכון ויצמן על הנושא. (לא מדובר על סרטונין שמעלה מצב רוח ועקב כך תאבון, לא במקרה שלי כי אני רזה ואטכלת תזונה דלת פחמימות) מדובר על מחקר מורכב יותר שמדבר על פגיעה בתאי הבטא שגורמים להתאבדות תאים. האם ידוע התופעה? ואם כן מה מומלץ לקחת במקום? אודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
אילן ללבניקוב03/02/2015יונית שלום,
כפי שידוע לך לכל תרופה ישנן תופעות לוואי ולכן אני תמיד ממליץ לשלב גם טיפול נטורופטי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא ייחודיים המסייעים רבות בחיזוק מערכת העצבים ללא
תופעות לוואי כלשהן,
אשמח לעמוד לרשותך גם בכך,
שבוע טוב ובריא,
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס
יונית03/02/2015היי,
אני בתזונה דלת פחמימות כבר כשנתיים. הסוכר שלי מצויין כרגע. לא אוכלת מוצרי חלב חיטה וקטניות הרוב זוהי תזונה קדמונית משומן מהחי ובשר. תשובתך לצערי לא נתנה לי שום אינפורמציה חדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונורולשני01/02/2015
שלום ,
קיבלתי מונורל לטיפול בדלק. בדרכי השתן הרוקחת הנחתה אותי לקחת את התרופה לאחר הארוחה ואילו באלון לצרכן ממליצים לקחת אותה על קיבה ריקה מה מומלץ לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונורול - תגובה
אילן ללבניקוב03/02/2015שני שלום,
המלצה היא לקחת לפני הארוחה אך אם את סובלת מרגישות בקיבה ו/או בעיות עיכול, רצוי שתקחי לאחר הארוחה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסנפת בונדורמיןרונן01/02/2015
שלום
אני מטופלת בבונדורמין מזה חודשים אך נוטלת את הכדור אך ורק בימים מסויימים ולא בכל לילה(כפעם עד פעמיים בשבוע).אני סובלת שאני צריכה לשתות כדורים.הרבה פעמים אני מקיאה לאחר שאני לוקחת את הכדור.ניסיתי לרסק אותו ולשתות עם מים וסוכר ואני פשוט לא מסוגלת לבלוע את זה.אין כלל מה לדבר על המסה מתחת ללשון.דבר זה גורם לי מיידית לרפלקס הקאה. קראתי באינטרנט שניתן להסניף כדורים אך להזהר כי פעולה זאת גורמת להגברת הכדור.מה עלי לעשות?האם אני יכולה להסניף רבע מהכמות ובכך לחסוף מעצמי את כל ההסתבכות עם הכדור?אינני יודעת כיצד אגיב לפעולה שכזאת.יכולה להיות שגם פעולה כזאת תגרום לי להקיא.אך אני מחפשת דרך להצליח לקחת את הכדור.עלי לציין שאני מגיבה כך לכל כדור.ניסיתי כדורי שינה או הרגעה אחרים והכדור בונדורמין הוא הכדור היחיד שעוזר לי בלילות קשים.אני אשמח לתשובה ואם אסור להסניף כדור זה אני אשמח לדעת על דרכים אחרות.תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסנפת בונדורמין - תגובה
אילן ללבניקוב03/02/2015דנה שלום,
לא הייתי ממליץ לך להסניף שום תרופה, כיוון שדרך זו עשויה לגרום לך לתופעות לוואי שונות במערכת הנשימה וגיוריים בחלל האף ובגרון.
הייתי ממליץ לך לשלב טיפול נטורופטי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא הניתנים בכמוסות או בטיפות המסייעים רבות בחיזוק מערכת העצבים ובהרגעה כך שתוכלי לישון טוב יותר וללא תופעות לוואי כלשהן,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבוע טוב ובריא,
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותיקי31/01/2015
שלום רב ,
האם נכון הדבר שאם נוטליםמ נוירו גארד , אין ליטול ליפיטור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות - תגובה
אילן ללבניקוב03/02/2015יקי שלום,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין השניים,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן ספיגת כדורתומר30/01/2015
שלום כמה זמן לוקח לכדור להיספג בגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן ספיגת כדור - תגובה
אילן ללבניקוב03/02/2015תומר שלום,
זה מאוד תלוי בסוג הכדור ובמצב מערכת העיכול של המטופל כך שלא ניתן לדעת באופן כללי לגבי ספיגה של כדורים מבלי לבדוק את כל הפרמטרים האפשריים,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)

.jpg)