מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהגל29/01/2015
שלום רב
בגלל שפעת הרופאה נתנה לי זינט 500 מג פעמיים ביום. ברונכולט לשיעול ולורטדין לצינון. נוטלת באופן קבוע נורמלול 25 מג ליום. האם ניתן לשלב תרופות אלו? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אילן ללבניקוב03/02/2015גל שלום,
אין מניעה לשלב בין התרופות הללו, חשוב לשתות הרבה מים בכדי למנוע תופעות לוואי של האנטיביוטיקה. כמו כן, הייתי ממליץ לך לקחת כדורי פרוביוטיקה, כדור אחד פעמיים ביום כשעה לאחר האנטיביוטיקה בכדי להחזיר את החיידקים "הטובים" לקיבה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתילות אביטרן 50דינה29/01/2015
שלום רב, רופא כירורג רשם לי את הפתילות הנ"ל לכאבי פיסורה חזקים במיוחד. בעלון רשום שאין לקחת אם סובלים מכאבים בפי הטבעת....לקחת או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתילות אביטרן 50 - תגובה
יוסי מצקל29/01/2015דעתו של הרופא היא הקובעת. אין לך סיבה לחשוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה. דחוף !טל28/01/2015
ערב טוב. רופא כללי נתן לי אנטיביוטיקה "ציפרודקס" נגד דלקת בדרכי השתן. אני נשאי הפטיטיס .B תפקודי כבד תקינים., נמצא במעקב אצל רופא גסטרו. .קרעתי בעלון לצרכן ש"ציפרודקס" עלול לגרום נזק לכבד. האם יש תחליף ? אם לא- האם יש אנטיביוטיקה נגד דלקת דרכי השתן פחות מזיקה.? האם אנטיביוטיקה "אופלודקס " פחות מזיקה לכבד ? בבקשה,נא לענות דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה. דחוף ! - תגובה
ישראל חלד29/01/2015שלום טל,
בעלון לצרכן רשום "פגיעה בתפקודי כבד" ולא "נזק לכבד"
פגיעה זו מתרחשת סטטיסטית ב-1 מתוך 1000 אנשים והיא לא דרמטית ובד"כ הפיכה.
מה גם שהטיפול באנטיביוטיקה הוא בדר"כ קצר ואורך רק מספר ימים. בלי כל קשר, צריך להיות מודע והרופא צריך לקחת הכל בחשבון ורצוי לידע אותו לגבי ההפטיטיס.
ציפרודקס ואופלודקס שייכים לאותה משפחה פרמקולוגית של אנטיביוטיקות.
אפשר לטפל בדלקת בדרכי השתן גם עם אנטיביוטיקות ממשפחת הצפלוספורינים אך לצורך כך תהיי חייבת להתייעץ מחדש עם הרופא.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיפה
Tova05/05/2015שלום רב
האם Oflodex מתאים לטיפול ב - Escherichia coli?
כמה ימים יש לקחת את התרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהקתאילנית28/01/2015
שלום רב לבעלי יש בהקת -ויטלגו , הבהרת היא מסביב לעניים , במפשעות ומעט ברגלים. היינו אצל רופא עור והוא המליץ לנו על protopic0.1%. למה עוזרת התרופה והאם כדאי לרכוש אותה היות ונמסר לנו כי ניתן לקנות אותה רק בבית מרתקת פרטית בלבד . אנא עזרתכם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהקת - תגובה
ישראל חלד29/01/2015שלום אילנית,
לויטיליגו קיימים טיפולים שונים כדי לנסות ולעזור להחזיר את צבע העור שאבד אך צריך להמתין כמה חודשים לבחינת היעילות. הטיפולים האפשריים כוללים קרמים המכילים סטרואידים (להפסקת הדלקת המקומית), תרופות שמדכאות רכיבים של המערכת החיסונית וגם טיפולים תרופתיים בשילוב עם טיפול באור.
הפרוטופיק מכיל חומר שמדכא רכיבים של המערכת החיסונית.
יעילותו די טובה, וההגיון הטיפולי בו נובע מכך שבעצם הויטיליגו מלכתחילה נוצר עקב כך שמערכת החיסונית של הגוף תוקפת את התאים המלנוציטים יוצרי הפיגמנט.
צריך לזכור שהטיפול בויטיליגו עשוי לשפר את מראה העור באזורים שנפגעו אך לא מרפא את המחלה. יחד עם זאת יש לומר שניתן בהחלט לחיות עם המחלה בשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות אביטרן 50 ואלכוהולאילנה27/01/2015
אני משתמשת ב2 נרות של אביטרן 50 ביום , נתנו לי את זה ל5 ימים , אני אוכל לדלג על יום אחד בשימוש שאני שותה ? או שניתן לשתות במהלך השימוש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרות אביטרן 50 ואלכוהול - תגובה
ישראל חלד28/01/2015שלום אילנה,
לא מומלץ לשתות אלכוהול כאשר משתמשים בנרות אביטרן וזאת מכיוון שהאלכוהול מעלה את הסיכון לתופעות לוואי של האביטרן ובעיקר לגירוי של הרירית בקיבה ולצרבת.
למרות זאת, אני מניח שאם האלכוהול שתשתי יסתכם בכוסית אחת של יין הרי שאני מניח שלא יגרם כל נזק.
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להוסיף ציפרלקס ?דוד27/01/2015
שלום, רציתי לדעת אם כרגע אני לוקח 10 מג ציפרלקס ביום,
ואמור להתחתן בעוד שבוע ימים, ורוצה להיות רגוע לקראת החתונה,
האם מותר להוסיף עוד אחד, ולקחת 20 מג לשבוע שבועיים
כדי להיות יותר רגוע ושמח בחתונה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר להוסיף ציפרלקס ? - תגובה
יוסי מצקל27/01/2015מזל טוב
שינוי מינון רק רופא מטפל יכול לשנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיגת אנטיביוטיקה רוקסואיילת27/01/2015
שלום,
אני עם אבחנה של דלקת ריאות. התחלתי לפני 48 שעות טיפול בזינט 500 מ"ג ורוקסו 150 מ"ג ל10 ימים. עד כה לקחתי את 2 האנטיביוטיקות ביחד אחרי האוכל. עכשיו גיליתי שאת הרוקסו היתי צריכה לקחת לפני האוכל. יש שיפור במצבי. האם הרוקסו נספג כשלוקחים אותו על קיבה מלאה והאם עלי להמשיך את הטיפול ברוקסו ל12 יום כיון שביומיים הראשונים לא השפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספיגת אנטיביוטיקה רוקסו - תגובה
יוסי מצקל27/01/2015זו תשובה שאת צריכה לקבל מרופא מטפל. אף רוקח לא יתן לך כדורים נוספים ללא מרשם מתאים. בכל מקרה אם תמה התקופה והמחלה לא הסתיימה עלייך לחזור לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
איילת27/01/2015תודה רבה על התשובה. אתה יכול להעריך עד כמה נפגעה ספיגת התרופה בגלל שלקחתי אותה על בטן מלאה (אם בכלל)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
יוסי מצקל27/01/2015איילת יקרה
אל תנסי אפילו לחשוב על כך. השימוש באנטיביוטיקות הינו כל כך לא מדוייק, לדוגמה:
הטיפול שאת קיבלת ניתן לכל אחד אחר במצבך על ידי אותו רופא. המינון צריך להקבע על פי משקל הגוף. אינני יודע את משקלך אבל אני יכול להבטיח לך כי גם אדם ששוקל 50 ק"ג יותר או פחות יקבל אותו מינון. רופא מסויים יתן לכל חוליו מוקסיפן אחד 3 פעמים ביום לא משנה אם שוקל 60 או 90 ק"ג. יש צורך להתייחס ברצינות לטיפול הרפואי אבל הרופאים לוקחים בחשבון שוני בין המטופלים, והטיפולים יניבו תוצאות שונות בשל אי האחידות במצבים השונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלת ..סינוזיטיסמינה26/01/2015
הבן שי חייל בטירונות ואובחן רק אחרי הרבה מריבות בחולה בשעלת , למיטב הבנתי טיפול כבר לא יעיל לאחר 3 שבועות ..השבוע גם התחיל סינוזיטיס ורק עכשיו נתנו לו תרופה בשם זטו..האם היא תועיל לו לסינוזיטיס ? ולשיעול הנוראי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת ..סינוזיטיס - תגובה
ישראל חלד27/01/2015שלום מינה,
התרופה זטו היא אינה בחירה ראשונה עבור סינוסיטיס אלא ניתנת במקרים חמורים יותר או במקרים שאנטיביוטיקה אחרת לא עזרה או במקרים של שילוב של שתי בעיות.
בנוסף, באופן קלאסי משתמשים בזטו במקרים רבים בהם יש מעורבות של שיעול נוראי ובעיות בדרכי הנשימה.
לכן, בעיקרון התרופה אמורה להיות יעילה גם עבור הסינוסיטיס וגם עבור השיעול שתיארת.
הרבה בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה אופן לקחת אנטיביוטיקת זטו?אנה23/01/2015
אבא שלי קיבל אנטיביוטיקת זטו למשך 3 ימים בשל ברונכיט,
הרופא אמר לקחת 2 כדורים ביום.
אני מכירה שלוקחים את הזטו 2 כדורים יחד פעם ביום
אבא שלי הבין שיש לקחת פעמיים ביום - בכל פעם כדור אחד.
השאלה היא מהו המינון הנכון המומלץ ללקיחה?
אציין שהיום הוא התחיל לקחת ולקח בבוקר כדור אחד ובערב עוד אחד
איך נכון להמשיך ממחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה אופן לקחת אנטיביוטיקת זטו? - תגובה
יוסי מצקל25/01/2015השימוש הוא לפי החלטת הרופא והוראותיו, אם לא קיבלתם הוראה ברורה יש לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנאןשרון23/01/2015
שלום
אני רוצה להחליף זריקות מודיקט בכדורי פרפנאן ...שאלתי היא האם הם גורמים נזק לכבד (כי זה לתקופה ממושכת)
תודה רבה למי שעונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפנאן - תגובה
ישראל חלד27/01/2015שלום שרון,
אחת מתופעות הלוואי של הפרפנאן היא פגיעה בתפקודי הכבד.
אין זה אומר שהיא תופיע אצל כל מי שמטופל בתרופה אך בהחלט עלולה להופיע.
אני מניח שבמידה והרופא יחליט (ביחד איתך) שזהו הפתרון אז צריך יהיה לעקוב אחר תפקודי הכבד.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gamunexאסף23/01/2015
שלום ,
אני בן 24 אין לי עדיין אבחנה , הרופא כתב שיתכן שזה וריאנט של NMO או טרשת נפוצה . טיפול בסטרואידים ופלסמפרזיס לא הועילו .
קופח וגם הביטוח הפרטי מסרבים לאשר לי את התרופה .
אני צריך לקבל ivig 30gram gamunex ליום במשך 5 ימים . סה"כ 150 גרם
ואחכ פעם בחודש .
איך אפשר להשיג את התרופה ? מה הדרך להלחם בקופח ? בביטוח הרפואי ? איך קונים את זה ? מה המחיר ?
בבקשה עזרה אינני יודע למי לפנות ?
תודה
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חיסון להפטיטיס ב לאחר חשיפהיוסף י.22/01/2015
נמצאתי נגוע בחומצת גרעין של הנגיף HBV, אך היות שהHBSAG נמצא שלילי משערים הרופאים שהיתה חשיפה בחודש האחרון.
האם קיים חיסון שעשוי לסייע לי להתגבר על הנגיף?
הייפרהפ בי S\D או הפטקט CP יכולים לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון להפטיטיס ב לאחר חשיפה - תגובה
יוסי מצקל23/01/2015יוסף היקר
קודם כל עליך להתיעץ עם מומחה למחלות זיהומיות. כאלו מצויים בכל בית חולים וקופת חולים.
הטיפול המומלץ במצבך הוא חיסון בתוספת אימונוגלובולינים להפטיטיס מסוג B.
ההמלצה היא של ה CDC האמריקאי - גוף בחסות ממשלת ארה"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל ואדווילהדס21/01/2015
רציתי לברר האם יש התנגשות בין שימוש קבוע בלוסטרל / סרנדה (150 מ"ג) לבין אדוויל מדי פעם עבור כאבי ראש (בהפרש של שעתיים בין הלוסטרל לבין האדוויל)?
בשל העובדה שאני סובלת מכאבי ראש (לא ברמה של מיגרנה) אני לוקחת שני אדוויל ולפעמים אחרי ארבע שעות עוד שניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל ואדוויל - תגובה
ישראל חלד27/01/2015שלום הדס,
שתי התרופות עלולות להוריד קצת את קרישת הדם ולכן השילוב בניהם עשוי להוות בעיה.
אין זה אומר שזה אסור אך צריך להיות מודע לכך ובטח לא להגזים עם האדוויל לא במינון, לא בתדירות ולא במשך הזמן שבו נלקח ברציפות.
רק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות חרדהאיילת21/01/2015
התחלתי לשתות רונקסין לפני יומיים 25 מ"ג וזה גורם לי לבחילות כאבי ראש ופעילות מוגברת של הקיבה ושל מערכת העיכול.עליי לציין שאני סובלת מחרדות קשות רעידות,בחילות וחוסר תאבון.רציתי לשאול מה התופעות לוואי של התרופה ובמה היא מטפלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות חרדה - תגובה
ישראל חלד22/01/2015שלום איילת,
רונקסין היא תרופה לטיפול בסכיזופרניה, מאניה-דיפרסיה ודיכאון. בהשוואה לתרופות אחרות, פעילותה הנ"ל יחסית נמוכה אך היא פועלת בנוסף נגד בחילות והקאות ובעלת יכולת שיכוך כאבים.
תופעות לוואי האפשריות הם: נמנום, הפרעה בראייה, יובש בפה וירידה בלחץ הדם במעבר משכיבה לישיבה.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ברטליןאנונימי20/01/2015
אני לומד מ8 וחצי בבוקר עד 7 וחצי בערב יש לי רטלין LA 30 ואני שוקל 118 קילו השאלה היא אם אני יכול לקחת שתי כדורים ומתי ושאלה שנייה באיזו שעה אני יכול להתחיל לשתות אלכוהול או אם יש פיתרון יצירתי אחר אשמח לשמוע תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ברטלין - תגובה
אילן ללבניקוב20/01/2015שלום רב,
את המינון לתרופה על הרופא המטפל לקבוע ולכן יש להיוועץ ברופא לשם כך.
לגבי האלכוהול, לא מומלץ לצרוך אלכוהול בזמן השימוש בתרופה הזו כיוון שייתכנו תופעות לוואי בגלל אינטראקציה בין התרופה והאלכוהול.
בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לשלב טיפול נטורופטי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא המסייעים בחיזוק מערכות הגוף בצורה טבעית,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)
.jpg)