מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש באוטרקסעירית23/03/2015
שלום,
האם מותר במצב של גסטריטיס?
ואיך יש ליטול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באוטרקס - תגובה
אילן ללבניקוב29/03/2015עירית שלום,
למיטב ידיעתי אין מניעה לקחת את התרופה במצב זה אך יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המינון והמשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים נגד גב תפוס-TOLPEשגב23/03/2015
האם התרופה הנ"ל מוכרת בארץ,או שיש לתרופה תרופות מקבילות/דומות בארץ עם אותה השפעה?,
התרופה משפיעה ביעילות נגד כאבי גב וגב תפוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכדור TOLPERISONE
שגב23/03/2015בכותרת לא הופיעו כל האותיות של שם הכדור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים נגד גב תפוס-TOLPE - תגובה
יוסי מצקל29/03/2015התרופה לא רשומה בארץ. ניתן להשיג מספר תרופות אחרות המשמשות להרפית שרירים. יש לפנות לרופא כי התרופות היעילות ברמה דומה דורשות מרשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותמאי22/03/2015
בגלל כאבים אני לוקחת טרמדקס וליריקה . לפני כשבועיים התחלתי לקחת גם אביאנה לאיזון הורמונלי.
האם יכולה להיות השפעה בין התרפות ואם כן איזו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות - תגובה
אילן ללבניקוב29/03/2015מאי שלום,
תיתכן אינטראקציה בין הטרמדקס לבין הליריקה שעשויה לגרום לתופעות לוואי כגון: סחרחורות ובעיות בריכוז. חשוב להימנע מצירכת אלכוהול בזמן נטילת התרופות הללו.
אם את חשה באילו שהן תופעות לוואי יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה מיצין ניאו-מדרולאיתי20/03/2015
שלום רב.
רציתי לדעת עם אקנה מיצין (תמיסה) וניאו-מדרול (תמיסה),הן מאותה משפחה ,בעלי אותן רכיבים,ומיעדות לטיפול באקנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה מיצין ניאו-מדרול - תגובה
יוסי מצקל20/03/2015ניאו מדרול מכיל נאומיצין + סטרואידים
אקנמיצין מכיל אריטרומיצין
שניהם מיועדים לטיפול באקנה ומכילים אנטיביוטיקה. הרכיבים שונים אך המטרה אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפוויט פורטהאאא19/03/2015
האם מותר לנטול צפוויט פורטה כאבקה בלי הפלסטיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפוויט פורטה - תגובה
יוסי מצקל20/03/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה רוליד 150פועה פרי19/03/2015
לקחתי 2 כדורים, אני רוצה להפסיק לקחת את היתר, נראה לי שמצבי טוב , לקחתי מתוך חשש ,כיון שאני נוסעת לחול בעוד 11 יום. האם יש נזק לאחר 2 כדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה רוליד 150 - תגובה
יוסי מצקל20/03/2015לא מפסיקים באמצע טיפול אנטיביוטי. המחלה עלולה לחזור באופן קשה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוסטרולרונה18/03/2015
שלום ד"ר
סובלת (גנטית) מעודף כולסטרול גבולי.
מקפידה באדיקות על תזונה בריאה, נטולת שומנים מן החי ומשקל תקין 52 ק"ג.
נוטלת תוספים מסוג:
אומגה 3 סמייל (אלטמן)
פארמטון
ויטמין B 1,000 מ"ג סולגאר
ויטמין D
קלציצ'ו + מגנזיום.
לקחתי "נוסטרול" כתחליף לסטטינים.
הרגשתי רע מאד אחרי הקפסולה; ירידה חדה באנרגיה, חולשה פתאומית, חוסר אונים. לא יכולתי לתפקד מספר שעות.
ידוע על תופעת לוואי מנוסטרול ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוסטרול - תגובה
אילן ללבניקוב19/03/2015רונה שלום,
לא ידוע לי על תופעות לוואי מהנוסטרול אך זה ייתכן(אם יש חולשה של מערכת העיכול או ספיגה חלשה), הייתי ממליץ לך להיוועץ עם מי שמכר לך את המוצר ולבדוק שאין לו תופעות לוואי כפי שציינת,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסריל - רגישות בקיבהרונה18/03/2015
שלום רב,
אסריל גורם לי לאי נוחות בקיבה, כמעט כמו אולקוס.
ידוע על תופעת לוואי לסובלים מרגישות בקיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסריל - רגישות בקיבה - תגובה
אילן ללבניקוב19/03/2015רונה שלום,
לכל תרופה ייתכנו תופעות לוואי וזה מאוד תלוי במצב הפיזי של המטופל ובמספר פרמטרים נוספים המשפיעים על הספיגה שלה, אם את חשה בתופעות לוואי כלשהן יש לפנות לרופא המטפל שלך לגבי המשך הטיפול,
שבת שלום,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- י.ל.ד התקפי - טיפול מונערונה18/03/2015
ד"ר שלום רב,
בהמשך לאנמנזה בהודעה קודמת,
איך אפשר לתת לחולה טיפול יומי באסריל/קפטופריל או טריטייס ליתר לחץ דם, כאשר רוב היום הוא מאוזן 118/68 עד 128/70... אלא אם יש עלייה פתאומית בלילה או בשינה.
איך מטפלים במצב מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר י.ל.ד התקפי - טיפול מונע - תגובה
אילן ללבניקוב29/03/2015רונה שלום,
במצבי יתר לחץ דם יש לבדוק פרמטרים נוספים כגון משקל/כולסטרול/סוכר ועוד בכדי להתאים את הטיפול לכל מטופל בהתאם למצבו. הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסידין לאינפקציה באוזן-כמה זמן?רונן18/03/2015
אהלן,
היה לי עגיל הליקס שעשיתי אותו לפני כשנה, לפני כמה שבועות הוא הזדהם, בהתחלה טיפלתי ללא הצלחה במי מלח ובפנטן פלוס, לאחר שראיתי שזה לא מתקדם, הלכתי לרופא והוא נתן לי פוסידין, אני מורח אותו פעמיים ביום כבר כשבוע אך הרוקחת אמרה לי שהטיפול יכול להימשך 8-10 ימים לכל היותר ולעומת זאת הרופא אמר למרוח עד שהאינפקציה עוברת.
עכשיו אני רואה שהאינפקציה משתפרת, בהתחלה היה שיפור משמעותי ועכשיו לאט לאט זה משתפר, יש עדיין סוג של "בועה/גולה" באיזור אבל היא קטנה ופחות נפוחה, השאלה שלי היא עד מתי להמשיך? להפסיק אחרי 10 ימים או להמשיך עד סוף האינפקציה כפי שהרופא אמר? אילו סכנות יש אם אני ממשיך אחרי 10 ימים?
לצערי אין לי יכולת כרגע ללכת לרופא אלא רק בעוד מספר ימים ואפילו יותר ולכן אני פונה כאן לעזרה.
תודה מראש, רונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסידין לאינפקציה באוזן-כמה זמן? - תגובה
אילן ללבניקוב19/03/2015רונן שלום,
בכל מקרה של טיפול אנטיביוטי יש להיוועץ אך ורק ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבת שלום,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיסוי ללוקחת תרופת מבטרהמיכל18/03/2015
עיסוי למטופלת שלוקחת מבטרה זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי ללוקחת תרופת מבטרה - תגובה
יוסי מצקל20/03/2015בדרך כלל תרופה זו ניתנת לטיפול בלימפומות. יש לבדוק עם הרופא את נושא העיסוי לא רק בעת נטילת התרופה אלא גם בשל המחלה עצמה.
אנחנו לא מוסמכים להשיב על שאלה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Vayacogbastian17/03/2015
תוך כמה זמן אני אמור להרגיש את ההשפעה של זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Vayacog - תגובה
אילן ללבניקוב19/03/2015שלום רב,
זה תלוי במספר פרמטרים(כושר ספיגה, חוזק מערכת העיכול וכדומה), בכל מקרה לאחר כחודש טיפול אמורים להרגיש שיפור מסוים,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טנטון ובעיות שינהמ.משה17/03/2015
לד"ר נכבד שלום רב.
אני סובל מטנטון חריף ללא פיטרון כבר למעלה משנה .עקב כך אני לוקח לפני השינה
מלטונין 2 מ"ג [צירקזין] לא בטוח בשם וגם חצי עד כדור טונייט .בדרך כלל זה עוזר
לא תמיד. הבעיה אני אדם מבוגר בן 70 .קיבלתי המלצה לתרופה בשם triclonam
elyxir אני סובל גם מפירפור פרוזדורים .
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טנטון ובעיות שינה - תגובה
יוסי מצקל17/03/2015משה שלום
הייתי ממליץ לך לנסות להרדם עם אוזניות ומוסיקה רגועה או תוכנית רדיו מונוטונית.
רעש מסוג זה מסיח את הדעת מהטינטון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות עינייםחגית16/03/2015
שלום רב
אני סובלת מאלגריה בעיניים בעונות המעבר אחרי אין ספור נסיונות מצאתי את הטיפול התאים ביותר שנקרא אופטריל כיום אין יותר תרופה זאת בשוק מחפשת טיפות זהות במרכיב שלהן לאופטריל מאחר וניסית בשבוע האחרון מספר רב של טיפות כולל אופטילסט וכלום לא עוזר. אשמח לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עיניים - תגובה
יוסי מצקל16/03/2015חגית יקרה
ישנם מוצרים נוספים למטרה זו כמו אופטיכרום או כרומופטיק. מכיון שאת סובלת באופן כרוני הייתי ממליץ להתאים את התרופה עם רופא מומחה אשר יקח בחשבון גם את החומרים המשמרים שעלולים לגרום אלרגיה וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני מצאתי את האופטריל כיעיל בלבד
ברגר10/11/2015מכל האחרים, טבע הפסיקה לייצר אותו, משיקולים כלכליים כנראה. כמו תרופות נוספות שטבע הפסיקה לייצר אותם, אני יודע לפחות על תרופה אחת כזו שמפעל אחר התחיל לייצר את התרופה עם אותם מרכיבים ממש וזה מאד, אדרבה ירים מפעל אחר הכפפה ויתחיל לייצר תחליף אופטריל עם אותו מינון מרכיבים זה הרי לא סוד. לכל אדם יש תחליף מתברר שלאופטריל אין תחליף כרגע בשוק זו לכן פנייה למפעלים תרופות קטנים יותר מטבע, אנא התחילו לייצר אופטריל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני מצאתי את האופטריל כיעיל בלבד - תגובה
יוסי מצקל15/11/2015תרופות הינן מוצרים המצויים בפיקוח מחיר של משרד הבריאות
עלות רישום תרופה במשרד הבריאות היא מאוד גבוהה , גם עלות הפיתוח וגם אגרות הרישום והבדיקות של משרד הבריאות. הדבר גורר מצב בו יצרנים ויבואנים אינם מחדשים תרופות אשר איננן נושאות רווחים, ובצדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצילו טיפות עינים אופטריל
שמוליק20/11/2015אני חייב למצוא טיפות עינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי זריקת הדיפרוספן 2cc?אילן ללבניקוב16/03/2015
שלום רב,
לאמא שלי הבחנו פריצת דיסק והמליצו לה לעשות את זריקת הדיפרוספן 2cc.
הייתי שמח אם מישהו יכול לעזור לי להבין :1) מהי הזריקה?
2) תופעות לוואי והשפעותיה.
3) ואיפה אפשר לבצעה? בקופ"ח זה רק יום אחד בשבוע והיא בנתיים סובלת מכאבים.
תודה רבה מראש,
אחיקם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת דיפרוספן - תגובה
יוסי מצקל16/03/2015דיפרוספן הינה זריקת סטרואידים אשר לה פעילות אנטי דלקתית, אנטי ראומטית ואנטי אלרגית.
כמו כל סטרואידים אחרים גם למוצר זה תופעות לואי אפשריות וכן ניגודים עם תרופות אחרות אשר הרופא כנראה לקח בחשבון כאשר רשם את התרופה. את כל הרשימה של תופעות הלואי תוכל לראות בעלון המצורף לא הייתי ממליץ להתייחס לכולן כי הסיכוי למרביתן הוא מאוד נמוך ביחוד בשימוש חד פעמי.
לגבי הזרקה: ישנן אחיות רבות בודאי גם בסביבת מגורי אמך שיוכלו לבוא ולהזריק. בדרך כלל מדובר בפעולה לא יקרה, ואם האמא סובלת, ודאי שתשמח אם יגיעו הבייתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יוסי
אחיקם16/03/2015השאלה היא איפה עושים את הזריקה? הבנתי מקופת חולים שיש להם אפשרות פעם בשבוע בלבד ב"חדר ניתוח"... וזה בימי ראשון בלבד ועד אז אמא שלי סובלת בנתיים.
השאלה אם ידוע לך מקומות ואפשרויות אחרות לביצוע הזריקה בצורה טובה ובטוחה.
תודה רבה על התשובה והמשך שבוע טוב,
אחיקם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יוסי - תגובה
יוסי מצקל17/03/2015כנראה ההזרקה היא באזור הדיסק הפרוץ ולכן זה דורש חדר ניתוח. ישנו כמובן "אסותא" באופן פרטי לא חסר אורטופדים שישמחו לעשות זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)