מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בכיביוספה29/09/2013
האם משחת ויטה מרפן מכילה פראבן?מעונינת לטפל בכיב שנוצר בנימים בכף הרגל.אך בעבר אובחנתי בטסט כרגישה לפראבן.כמו"כ האם צריך מרשם רופא?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בכיב - תגובה
יוסי מצקל29/09/2013המשחה איננה מכילה פרבן אלא משמר אחר בשם בנזלקוניום כלוריד.היא איננה דורשת מרשם רופא. האם אינך חושבת שטיפול בבעייתך דורש ביקור אצל רופא עור. אם מדובר בכיב הייתי משאיר את הטיפול למומחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצות אנפרניל 75מאיה29/09/2013
האם ניתן באופן קבוע לחצות כדור אנפרניל 75 sr ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצות אנפרניל 75 - תגובה
יוסי מצקל29/09/2013מותר לחצות אך אסור ללעוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתן ופטריה בנרתיקניקול28/09/2013
שלום,
יש לי את הקרמים טרידרם, אגיסטן ופוליקוטן. באיזה מהן להשתמש כדי לטפל בפטריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בדרכי השתן ופטריה בנרתיק - תגובה
יוסי מצקל29/09/2013האם את בטוחה שמדובר בפטריה ולא זיהום חיידקי (בקטריאל ואגינוזיס) ?
טיפול בפטריה כאשר ישנו זיהום חיידקי איננו מועיל ואף מזיק. גרד הפרשות וצריבה יכולות להיגרם משניהם. אגיסטן הינו מוצר לטיפול בפטריה ואיננו דורש מרשם. מוצר שיעזור בשני המקרים, גם פטריה וגם זיהום חיידקי ואיננו דורש מרשם הינו אקטיג׳ל.
טרידרם ופוליקוטן ניתנים על ידי הוראת רופא בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם Lactal הוא כמו אקטיג'ל?
ניקול29/09/2013זה מה שנתן לי הרוקח בבית מרקחת. זה בסדר? אפשר להשתמש בזה לשני המקרים?
הלחצת אותי כשאמרת שטיפול לא נכון יכול להחמיר...
מופיע אבל שאסור להשתמש בו אם רוצים להיכנס להריון... אני כרגע כמה ימים לפני מחזור, ואני לא בהריון (אבל אנחנו מנסים) אני יכול להשתמש במוצר?
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם Lactal הוא כמו אקטיג'ל? - תגובה
יוסי מצקל29/09/2013לקטל שונה מאקטיג'ל
לקטל מכיל חומצה לקטית וגליקוגן אשר הינם חומרים הדרושים להשבת התנאים התקינים בנרתיק ההתויה שלו היא בקטריאל וגינוזיס בלבד.
אקטיג'ל מכיל מולקולה טבעית אשר לא מאפשרת לפטריות ולחיידקים גורמי מחלה להתפתח אולם איננה מפוגעת בחיידקים הטובים (הפרוביוטיים) ההתויה שלו היא פטריות ובקטריאל וגינוזיס ולכן גם רשמתי את שמו בתשובתי למקרה שאינך יודעת להגדיר את הבעיה ומבקשת מוצר ללא מרשם.
לגבי הריון. אף יצרן לא רוצה לקחת אחריות על הנושא של שימוש בתכשירים בעת נסיון לכניסה להריון כי אלו משנים את התנאים ועלולים להפריע. אולם המצב כעת גרוע יותר ויש לטפל בו, בקטריאל וגינוזיס הוא אחד הגורמים העקריים ללידה מוקדמת, כך שנרתיק בריא חשוב לאישה ולעובר.. לא תהיה השפעה עתידית על כניסה להריון אם תשתמשי באחד משני המוצרים הללו.אם את בלחץ החודש להכנס להריון פני לרופא והוא יאשר לך במה להשתמש.
אף אחד מהמוצרים איננו מתאים לדלקת בדרכי השתן!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עם המענה
ניקול30/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוי וצריצה בקצה בשופכה
אור26/06/2015שלום אני סובלת כבר כמה חודשים מצריבה וכאבים שבאים והולכים בשופן,עשיתי בדיקת שתן והיא יצא שלילית עם 25 לויקוציטים ,עשיתי גם לפני כמה חודשים ציטוסקופיה שיצא תקינה,ויש לי גם לפעמים קצת שטן בתחתונים.מה ניתן לעשות,האם יש משכה שתוכל לעזור,אני חייבת לציין שזה עבר לי לכמה שבועות וחזר לי שוב.ואני בת 26
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוי וצריצה בקצה בשופכה - תגובה
יוסי מצקל28/06/2015אור שלום
זה נשמע כמו זיהום, הרופא חייב להמשיך לחפש עד שימצא.
אינני יכול להמליץ על טיפול אם אין יודעים מה הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אניטביוטיקהדנה27/09/2013
שלום
אני רגישה לפנצלין ורופא השיניים ביקש שאקח אנטיביוטיקה מסוג רוקסן 150 הטיפול היה בלסת העליונה
בטיפול בלסת התחתונה הוא ביקש שאקח דאלאצין סי 150 3 פעמים ביוןם לשאלתי מדוע לא רוקסן ענה שהדלאצים סי יותר חזק האם כך הדבר ומה ההבדל בין השניים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אניטביוטיקה - תגובה
יוסי מצקל29/09/2013החלטות על סוג האנטיביוטיקה והתאמתה לבעיה ולטיפול הן בהחלטתו בלעדית של הרופא המטפל. לא תמיד מדובר בחזק או חלש צריך להתאים את הטיפול לבעיה ולמטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבופן 400 האם מותר 1 ביום?כוכי26/09/2013
אני סובלת מכאבים כרוניים עקב מחלה בשרירים ואני נוטלת באופן קבוע אבופן 400 מג האם זה מותר כל יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבופן 400 האם מותר 1 ביום? - תגובה
יוסי מצקל29/09/2013מינון זה מותר. לשימוש קבוע יש לפעול לפי הוראת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס אומפרידקסגליגל26/09/2013
האם מותר לשלב וכיצד??
תודה מועדים לשמחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס אומפרידקס - תגובה
רפאל עזרא30/09/2013שלום גליגל,
כן, מותר לשלב. האומפרדקס בבוקר לפני האוכל והציפרלקס אחרי ארוחת הבוקר.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של גלולות פמינט ואנדרוקורלילי25/09/2013
האם האנדרוקור משבש את פעולת הגלולה למניעת הריון? האם אני צריכה להשתמש באמצעי מניעה נוספים בזמן לקיחת התרופה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של גלולות פמינט ואנדרוקור - תגובה
אילן ללבניקוב01/10/2013לילי שלום,
לגבי השילוב הנ"ל הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך וכך גם לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ibufen400שימוש והפסקהריבי25/09/2013
1. המלצת הרופא לנטילת 10 ימים. האם ניתן להפסיק הטיפול לאחר 4-5 ימים כשהכאב פסק? (במשמעות שזו איננה אנטיביוטיקה שחובה ליטול 10 מים רצוף)
2. האם אפשר לשבת בחוף הים- מוגנת בקרם ולבוש? לאחר 4 ימי נטילת תרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ibufen400שימוש והפסקה - תגובה
יוסי מצקל29/09/2013לאיבופן שתי השפעות האחת נגד כאבים והשניה נגד דלקות.
סביר להניח שהכאבים נעלמו עם השימוש אולם לא בטוח שהדלקת נעלמה ואם תפסיקי את הנטילה יחזור הכאב. יש לנהוג על פי המלצת הרופא.
איבופן עלול לגרום לרגישות יתר עם חשיפה לשמש. יש להמנע מחשיפה לשמש במהלך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקסיויט ואוגמנטיןאפרת24/09/2013
מה ההבדל בין מוקסיויט לאוגמנטין? אם בשניהם החומר הפעיל הוא זהה, איך יכול להיות שמוקסיויט לא עוזרת לי, וכאשר הרופא החליף לי לאוגמנטין (בדיוק אותו מינון) הכדורים כן השפיעו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקסיויט ואוגמנטין - תגובה
יוסי מצקל29/09/2013אוגמנטין מכיל חומר נוסף שמגדיל את רגישות החיידק למוקסיויט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבופן 600שושי24/09/2013
מה המינון המומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבופן 600 - תגובה
אילן ללבניקוב01/10/2013שושי שלום,
לגבי המינון המומלץ יש להתאים אותו לפי כל מטופל ומצבו הבריאותי ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי כך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישחת אמלה וזריקת אסטרוגןטראנסקסואלית24/09/2013
לרופא שלום רב אתמול עשיתי הסרת שיער באיזור של הטוסיק מרחתי מישחת אמלה לינפי הטיפול והיום בבוקר הזרקתי אסטרוגן לשריר בטוסיק רציתי בבקשה לשאול האים מותר להזריק אסטרוגן בטוסיק אחרי שמרחתי על האיזור אתמול משחת אמלה מיום למחרת מותר להזריק בטוסיק באיזור? יש לציין שממש לא הרגשתי את המחט מתי שהזריקו לי בטוסיק האים מותר להזריק אמלה לאיזור של הטוסיק לשריר אחרי שמרחתי עליו משחת אמלה אתמול בזמן הסרת שיער ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישחת אמלה וזריקת אסטרוגן - תגובה
רפאל עזרא30/09/2013שלום וברכה,
אין שום בעיה בתהליך זה.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקומין ויציאותירון24/09/2013
ערב טוב
אני לוקח מזה 5 שנים לערך גלוקומין אחד ליום בשעות הערב.
יש לי באופן מסודר יציאה אחת ליום לפחות בבוקר עם הקימה ולפעמים אחת נוספת בערב, כאשר היציאה בבוקר רכה מאוד עד מיימית לגמרי כולל צואה מפוררת וריח מאוד חריף.
שמתי לב כי זה התחיל לאחר תחילת נטילת הגלוקומין.
• האם זוהי תופעה ידועה של הכדור גם אחרי זמן רב כל כך מתחילת נטילתה - מספר שנים ?
• האם יש דרך למנוע את התופעה הנ״ל אם היא אכן נגרמת מהכדור ?
• האם לא בעייתי להמשיך כך לאורך זמן ? (באחד הפעמים מזמן אמר לי הרופא כי התרופה מאוד טובה ויעילה ואם אני מסוגל לחיות עם התופעה הזו, עדיף שלא להחליפה).
בנוסף אני נוטל מידי ערב כדור סימבסטטין וסרנדה.
מודה מראש על התייחסות ורעיונות.
(נ.ב. - בן 43, לא מעשן ולא שותה עם תסמונת מטבולית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקומין ויציאות - תגובה
רפאל עזרא30/09/2013שלום אברם,
אכן זו תופעת לוואי מוכרת של תרופה זו. לעתים תופעת הלוואי מתמתנת כאשר משתמשים בתרופת המקור (גלוקופאג' רטרד) בהחלט שווה לנסות.
אין אינטראקציה בין הגלוקומין לשאר התרופות שאתה לוקח אך עדיף שתעביר את הסרנדה לבוקר.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיזולין 10 מיליגרם מתי צריך לקחתשרה24/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מיזולין 10 מיליגרם מתי צריך לקחת - תגובה
אילן ללבניקוב01/10/2013שרה שלום,
את המיזולן לוקחים לאחר הארוחה עם כוס מים, עדיף אחר הצהריים או בערב,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לאחר השתלהדנה22/09/2013
עברתי לפני 3 חודים עקירות והשתלות בלסת עליונה והרופא נתן לי אנטיביוטיקה רוקסן 150
עברתי לפני יומיים שוב השתלות ועקירות הפעם בלסת תחתונה והרופא רשם לי דיאלצין סי 150באומרו שהינה יותר חזקה האם כך הדבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה לאחר השתלה - תגובה
אילן ללבניקוב22/09/2013דנה שלום,
הדלסין סי זוהי אנטיביוטיקה מסוג אחר מהרוקסו ופועלת במנגנון שונה בעל טווח פעולה רחב יותר ולכן הרופא רשם לך אותה,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילשירלי21/09/2013
הומלץ לבתי בת ה-6.4 לקבל טיפול בדקפפטיל עקב התבגרות מינית מוקדמת.
לאחר עיון בתופעות הלוואי שרשומות בעלון לצרכן , נלחצתי.
איך ניתן להקל על הילדה מבחינת כאב תוך מתן התרופה, מה ידוע על התרופה מבחינת תופעות לוואי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל - תגובה
רפאל עזרא22/09/2013שלום שירלי,
תופעות הלוואי המצויינות בעלון הנן כוללניות מאוד וחבל על אי הטיפול, פשוט הקפידי על ליווי צמוד של הרופא המטפל ודווחי לו על כל תלונה שילדתך מציינת. למותר לציין כי על הרופא המטפל להיות מומחה בתחום. מבחינת הכאב בהזרקה, תוכלי למרוח על העור באיזור ההזרקה משחת אמלה וסגרי מעל המשחה פלסטר כשעה לפני ההזרקה.
בברכה ובהצלחה,
רפי עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)