מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- litorva 20לינדה01/08/2013
ערב טוב ..
השאלה שלי היא כזו אני צריכה לקחת ליטרובה 20 מ"ג להורדת כולסטרול ..הפחד שלי איך זה פועל לגבי שרירי הגוף ..
לקחתי לפני חודש 10 ימים את סטטור 20 מ"ג קבלתי פריחה עם שלפוחיות ולחץ בחזה שלא יכולתי לנשום .
אני עושה ספורט הליכה של שעה והיה לי מאוד קשה ...כמובן שהתיעצתי עם הרופא המשפחה והוא פסק לי את התרופה ונתן לי משהו אחר ....
מחכה לישמוע אם כדאי לי לקחת את הליטורבה.
תודה מראש
לינדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר litorva 20 - תגובה
יוסי מצקל02/08/2013גם לליטורבה יש תופעות לואי. עד שתנסי לא תדעי. לכל תרופה ישנה ההשפעה הטובה שאותה רוצים להשיג, ועלולות להיות השפעות לא טובות מהן רוצים להמנע. תופפעות הלואי לא זהות אצל כולם ואי אפשר לדעת למי יהיו ולמי לא. אם הכולסטרול שלך גבוה עלייך לעשות כל מאמץ להפחיתו. רצוי להתחיל עם דיאטה מתאימה, ורק אם לא עוזרת לעבור לתרופות. אני מניח שעברת כבר את השלב הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על היענות המהירה ..עוד שאלה.!!
לינדה02/08/2013על איזו דיאטה מדובר ...
אשמח לקבל כיוון.
שבת שלום
לינדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על היענות המהירה ..עוד שאלה.!! - תגובה
יוסי מצקל06/08/2013לינדה יקרה
כולסטרול מקורו במזונות או מקורו אנדוגני, כלומר הגוף מיצר אותו בתהליכים כימיים המתרחשים בגופנו. אנשים אשר עודף הכולסטרול שלהם נובע מתזונה עשירה בכולסטרול או במזונות שפרוקם יוצר קולסטרול רב, יכולים על ידי שינוי תפריט להוריד את רמת הכולסטרול באופן משמעותי. אנשים אשר אצלם עיקר הכולסטרול הוא ממקור אנדוגני לא יוכלו להוריד את רמתו באופן משמעותי על ידי שינוי תפריט.
לכן טרם נטילת תרופות להורדת כולסטרול רצוי לשנות את התפריט , במידה ונפתרה הבעיה מה טוב, במידה ולא, יש לשקול נטילת תרופות להורדתו. ישנם גם מספר מוצרים טבעיים העוזרים להורדת כולסטרול וטריגליצרידים. איזו דיאטה בדיוק - אמליץ לפנות לדיאטיקנית או דיאטיקן שיתחקרו אותך וימליצו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין נטילת אנטיביוטיקה לגלולותשירה01/08/2013
שלום אני מסיימת כרגע נטילת אנטיביוטיקה פן רפא וגם נוטלת גלולות למניעת הריון מליאן האם האנטיביוטיקה מבטלת את אפקט המניעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין נטילת אנטיביוטיקה לגלולות - תגובה
יוסי מצקל04/08/2013נטילת אנטיביוטיקה מסוג פניצילין (פן רפא) עלולה להוריד את יעילות הגלולות למניעת הריון מומלץ בזמן נטילת האנטיביוטיקה להשתמש באמצעי מניעה נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובות בין תרופתיות,,,ישראל30/07/2013
שלום רב,
אני נוטל באופן קבוע את התרופות לוסרטן,פלויקס,קונטרולוק,וטריויטמין,
עקב כאבים וחשש לדלקת בגב תחתון קבלתי היום את התרופה ארקוקסיה 90 מ"ג למשך 10 ימים,,
שאלתי היא האם יש אינטראקציה בין התרופות,,הרוקחת אמרה לי שלארקוקסיה יש אינטאקציה עם הלוסרטן,,,אך אם זה רק ל 10 ימים זה בסדר,
האם יש גם אינטראקציה עם הפלויקס ? אנא תשובתכם אם אפשר במהרה,
תודה מראש ,
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות בין תרופתיות,,, - תגובה
רפאל עזרא01/08/2013שלום ישראל,
הרוקחת שלך צדקה.
בין שאר תרופותיך אין אינטראקציה הדורשת התיחסות מיוחדת.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות בהנקהנעמה30/07/2013
האם יש נזק בלקיחת גלולות מיקרלוט למרות שהפסקתי להניק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות בהנקה - תגובה
רפאל עזרא01/08/2013שלום נעמה,
אין כאן בעיה מיוחדת אך בהחלט מומלץ שתגשי לרופא להתאמת הגלולה.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותירדנה29/07/2013
שלום, קיבלתי מרשם לצפורל 500 ויש ברשותי צפוויט 500 האם הכדורים זהים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות - תגובה
יוסי מצקל30/07/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר להפסיק באמצע טיפול באתופן?גלית29/07/2013
שלום לכם
קיבלתי טיפול באתופן 400 למשך 10 ימים עקב כאבים חזקים בכתף (כתף קפואה). לאחר כ- 5 ימים שלקחתי את התרופה חל שיפור משמעותי במצבי. האם אפשר ואולי רצוי להפסיק עכשיו את הטיפול או שזה יגרום לרגרסיה? או שאני צריכה לסיים 10 ימים מלאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר להפסיק באמצע טיפול באתופן? - תגובה
יוסי מצקל29/07/2013אטופן הוא כדור אשר גם מרפא דלקות מקומיות וגם מונע כאבים.
סביר שהכאבים נעלמו אך אם הדלקת לא נרפאה הם יחזרו.
אנא השלימי את הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר ללקיחת ויטמיניםקרן29/07/2013
שלום יש לי ברזל נמוך (31) מהסקאלה של קופ"ח כללית, יש לי B12 על הגבול התחתון ואותו הדבר חומצה פולית על הגבול התחתון...
1) האם ערך של 31 זה אנמיה? האם עייפות וחוסר ריכוז נובע מהערכים הנמוכים הללו?
2) קניתי את התוספים הנ"ל של אלטמן..B12 1000 מ"ג של אלטמן פמינה פלוס שמכיל גם חומצה פולית וכדורי ברזל של אלטמן גם ורשום מכל אחד לקחת אחד ביום....
3) כמה זמן צריך לקחת את הויטמינים עד שהערכים יחזרו לנורמה?
תודה : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר ללקיחת ויטמינים - תגובה
יוסי מצקל30/07/2013תקין לנשים זה 40-150 מק"ג/ד"ל או 7.2-26.8 מיקרו-מול/ל באיזה יחידות התוצאה בבדיקות שלך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
קרן30/07/2013רשום
IRON 31 µg/dl
B12 181 pmol/L
PHOLIC ACID 8.6 nmol/L
אלו בדיקות מתחילת שנת 2012..בטח זה יותר גרוע היום...אבל האם זו אנמיה? וגם עד כמה ועד מתי צריך לקחת את הויטמינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה - תגובה
יוסי מצקל01/08/2013קרן
יש לך חוסר בברזל
וכמו שציינת חומצה פולית נמוכה ובי 12
אני מציע שתעשי בדיקות פעם נוספת כי חלפה חצי שנה ותחזרי לרופא אשר שלח אותך לבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בתי רגישה לחלב וקיבלה סימביקוראפי28/07/2013
שלום רב
בתי בת 14 קיבלה לשימוש סימביקורט טורבוהלר 160
בתי רגישה לחלב גם לחלבון וגם ללקטוז
רשום ברכיבים בלתי פעילים שהמוצר מכיל חלבוני חלב כל מנה מכילה 730 מק"ג לקטוז מונוהידרט
דחוך האם היא יכולה להשתמש במוצר ?
אם לא האם זכותי להחזיר את המוצר לקופת החולים כאשר הרופא יודע על הרגישות שלה לחלב. למרות זאת נתן מירשם למוצר האסור לה כביכול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בתי רגישה לחלב וקיבלה סימביקור - תגובה
יוסי מצקל30/07/2013לא הייתי משתמש אלא מבקש מהרופא תרופה חלופית שאיננה מכילה לקטוז.
לגבי זכות להחזרה יש לבדוק בנהלי הקופה במשרד שבאזורך ובבית המרקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופלוקס לטיפול בדלקת אוזניים?יובל28/07/2013
בני בן חמישה וחצי חודשים סובל מדלקת באוזן, הרופא ממליץ
על טיפול באופלוקס, האומנם? היתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופלוקס לטיפול בדלקת אוזניים? - תגובה
יוסי מצקל29/07/2013הרופא זיהה חיידק הרגיש לאופלוקסצין ולכן נתן את הטיפול. אם אינך סומכת על הרופא אנא פני לחוות דעת נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסטאטיןשחר28/07/2013
שלום רב,
הרופא שלי אמר כי אין כבר ניסטאטין בכמוסות לטיפול בקנדידה במערכת העיכול. האם זה כך? הוא רשם לי ניסטאטין לטיפול אוראלי ואמר שזה יטפל גם במערכת העיכול...זה לא נשמע לי יעיל במיוחד.
אנא סייע לי:)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסטאטין - תגובה
יוסי מצקל29/07/2013ניסטטין טיפות לבליעה טובות כמו הכמוסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לדלל במים?
שחר29/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לדלל במים? - תגובה
יוסי מצקל30/07/2013כן, אם מדובר בבליעה ולא לשימוש מקומי בחלל הפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק L4-L5סועאד עלי28/07/2013
דוקטור שלום רב, קוראים לי סועאד עלי ,אני בת 45 ,ואני אימא ל3 ילדים.
כל חיי סבלתי מכאבי גב תחתון ,אבל לאחרונה ,כ4 חודשים גליתי שיש לי פריצת דיסק בין חוליות L4-L5 . אחרי בדיקת CT וביקור אצל רופאים .רופא אורטופד ,ורופא מומחה בעמוד השדרה ,הציעו לי מגוון של טיפולים ,ומהם טיפול ע''י נטילת כדורים כגון :
Tramadex 100 mg
Famotidine 20 mg
Cataflam 50 mg
כמובן שהוצע לי טיפולים פיזוטרפיים שהייתי נוכחת בהם, פעמיים בשבוע .
הוצע לי זריקה הנקראת קוטרזון . שתי הזריקות הראשונות היו ללא תחת שיקוף .בפעם הראשונה ,אכן הרגשתי את הזריקה ,אך לא הרגשתי בשינוי כלשהו. פניתי לזריקה שניה ,גם בה לא כל כך חשתי ,בפעם השלישית פניתי לזריקה תחת שיקוף בבית החולים אסותא ,אני לא מרגישה בשינוי כלשהו ..
כפי שהסבירה לי בתי כפי שקראה באינטרנט ובספרים, שככל הנראה מדובר בבולטה שנוצרה עקב פריצת הדיסק לוחצת לי על עצבי הרגל ,כך שאני מרגישה כאבי תופת בכל רגלי השמאלית ,מירח עליון עד האצבע הקטנה ברגל. לפעמים אני חשה בנימול ברגל, התכווציות שרירים , אני מוצאת קושי בלהרים אותה גבוהה, מעל 30 מעלות . אני סובלת המון מכאבי הרגל. כמובן שהתרופות שאני נותנת משפיעים עלי בצורה יוצאת דופן ,אני חשה בחום עצום ומתחילה להזיע פתאום ,עצבנות בלתי נסבלת ,קוצר נשימה כשאני נכנסת להירדם , דיכאון וחרדות ,וקושי להירדם ועקב כך ,אני נוטלת כדורי שינה. וכל זה, ואני לא חשה בשום שינוי.
כפי שהציעו לי הרופאים שביקרתי אצלם, כי אין טעם לקבל עוד זריקת קורטזון אם היא לא משפיעה על הכאב בכלל, הציעו לי לפנות לניתוח ,וכפי ששמעתי שהניתוח עלול לא להצליח ,ולגרום לעוד נזק שלא היה, פניתי אליכם בידיעה שאני פונה לרופאים מומחים .מה אתם מציעים?
מה עם הכדורים שאני נוטלת האם להפסיק לנטול?
והאם בכל זאת, עם כל השמועות על הניתוח ,האם לפי דעתכם עליי לפנות לניתוח ? ואם כן, לאיזה בית חולים אתה מציע לפנות?
נ.ב יש לציין שאני אישה שמגיל 17 יצאה לעבוד ,בעיקר עבודה פיזית .
תודה מראש ,
סועאד עלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק L4-L5 - תגובה
רפאל עזרא01/08/2013שלום סועאד,
קודם כל עליי לציין כי זהו אינו פורום של רופאים אלא של רוקחים והמומחיות שלנו היא תרופות. שנית, רציתי לשאול האם את נוטלת תרופות כלשהן אחרות כגון ליתר לחץ דם או לכולסטרול?
באופן כללי מה שתיארת הוא המסלול הרגיל של מטופלים הסובלים מפריצת דיסק. יש יתרונות רבים לפיזיותרפיה קבועה ובהחלט כדאי להתייעץ גם עם כירופרקט. נכון הדבר שלניתוח יש את החסרונות שלו ובדרך כלל, הנטייה היא לדחות אותו עד שאין ברירה. אני ממליץ לך להמשיך עם נוגדי הכאב, שוחחי עם הרופא על הכדור ארקוקסיה שכן יש לו יתרונות על הקטפלאם. בכל מקרה עליך לשלב את הפיזיותרפיה בטיפול.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריית.שמשלירון28/07/2013
לאחרונה הופיעו כתמים לי כתמים לבנים בכל אזור החזה והבטן, בתור נערה בת 17 אני הולכת הרבה לים בבגד ים חשוף אך.עם זאת.אני מתמרחת ושומרת.על העור... ובכל זאת הפטרייה מתפשטת ואני לא יודעת.מה לעשות, איזה משחה צריך.למרוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריית.שמש - תגובה
יוסי מצקל28/07/2013לירון
קודם כל צריך לוודא שמדובר בפטרית שמש ולא תופעה אחרת.
טיפול מקובל בפיטריה זו הוא שימוש בחומר המקלף את העור כמו סלסן ואח"כ שמפו נגד פיטריות כמו אגיספור או ניזורל לרחיצת האזור. שילוב של ספריי או משחה נגד פיטריות, כמו לדוגמה למיסיל ישפר את תוצאות הטיפול. הטיפול עלול להמשך מספר שבועות. חלק מהמוצרים דורשים מרשם רופא וכן איבחון מדוייק של התופעה. כך שהייתי ממליץ לפנות לרופא עור כדי לקבל את הטיפול המושלם וכדי להמנע מטיפול מיותר אם זו לא הבעיה.
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- XR שחרור מושההשואל27/07/2013
שלום רב,
נוטל וולבוטרין 150מ"ג XR שחרור מושהה
בכל מקום באינטרנט מומלץ לקחת מוקדם בבוקר כדי למנוע\למזער נדודי שינה.
שאלתי -
1.אם הכדור משתחרר במשך 24 שעות אז מדוע יש בכלל חשיבות לקחת מוקדם בבוקר ?
2. האם זה נכון שההשפעה מתפזרת ל-24 השעות או שמא התרופה משפיעה למספר שעות קטן יותר- אם כן האם ידוע לכמה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר XR שחרור מושהה - תגובה
רפאל עזרא28/07/2013שלום וברכה,
אתה צודק בהחלט ואין שום צורך להקפיד על נטילת הכדור בבוקר דוקא.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואיל26/07/2013
מה אם בכלל תופעות הלוואי של פירצטאם
ומה זה ראצטם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי - תגובה
יוסי מצקל28/07/2013פירצטאם = 2-oxo-1-pyrrolidineacetamide
תופעות הלואי מועטות וביניהן: חרדה, כאבי ראש, חוסר שינה,רעד ועצבנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה רצטאם?
ל ש -בת15/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרופלוקסציןלאה26/07/2013
שלום רב
מבקשת לדעת האם תרופה זו מכילה פנצילין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרופלוקסצין - תגובה
רפאל עזרא28/07/2013שלום לאה,
התשובה היא לא.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)