מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץ לגבי שימוש בכדורי ברזל פולקסקרן26/07/2013
הנני נמצאת בשבוע 29 להיריון. במשך כל תקופת ההיריון ועד עתה השתמשתי בכדורי פולקס. לפני שבוע עשיתי בדיקות דם והבדיקה הראתה כי רמת ההמוגלובין שלי בדם נמוכה . בהתייעצות עם רופא מעקב ההיריון נאמר לי כי עלי להכפיל את כמות נטילת התרופה לפעמיים ביום.
לאחר כשבוע מתחילת שינוי המינון התחלתי לחוש בכאבי בטן לסירוגין אשר שוככים רק לאחר התרוקנות בשירותים.
רופאת המשפחה שלי טוענת כי ייתכן וכאבי הבטן מקורם בסוג כדורי הברזל או שיכול להיות שמדובר בוירוס בקיבה אך למען הסר ספק המליצה לי לעשות תחילה הפסקה בכדורי הברזל למשך כמה זמן ואם זה חוזר שוב אז עלי פשוט להחליפם לסוג אחר.
אני רוצה לציין שמתחילת השימוש בכדורים לא נאמר לי כיצד עלי ליטול את הכדורים ז"א אחרי אוכל /לפני אוכל ובטח שלא ידעתי שאסור לאכול עם מוצרי חלב (נודע לי רק לאחר שיחה עם רופאת המשפחה). ברצוני לדעת האם חוסר ידע זה הוא שעלול לגרום לתופעת הלוואי הזאת. סה"כ מאז ועד היום מאד הייתי מרוצה מהכדורים במיוחד לאור העובדה שלא גרמו לי לעצירויות. במידה ועלי להחליף את הכדורים אשמח לדעת אלו כדורים בעלי מינון גבוה יותר מומלצים שלא גורמים לתופעות לוואי. תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לגבי שימוש בכדורי ברזל פולקס - תגובה
רפאל עזרא28/07/2013שלום קרן,
ישנו תכשיר ברזל שניספג בצורה יעילה וללא תופעות לוואי, שם המוצר הוא ''אקטיפרין''.
נסי לאתרו בבתי המרקחת.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתחני25/07/2013
שלום,
האם ניתן להשיג בארץ l-methyl folate?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
אילן ללבניקוב28/07/2013שלום רב,
למיטב ידיעתי לא ניתן להשיג זאת בארץ אלא בחו"ל ורק על פי מרשם רפואי בלבד,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרופלוקסצין טבעמאיה25/07/2013
באזהרות בעלון התרופה רשום שלא ליטול אותה יחד עם מוצרי חלב ומוצרים המכילים קופאין. האם להמנע לגמרי מקופאין או שניתן בהפרש של מספר שעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרופלוקסצין טבע - תגובה
אילן ללבניקוב28/07/2013מאיה שלום,
למיטב ידיעתי לא מומלץ לצרוך קפה בזמן השימוש בתרופה זו בגלל אינטראקציה בין תרופתית ולכן הייתי ממליץ לך לא לצרוך קפה בזמן הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתולעים למבוגריםרונית25/07/2013
לבת שלי היו תולעים, וקיבלה ורמוקס בתרחיף, כמו כן הרופאה ביקשה שכל המשפחה תיקח גם ורמוקס בכדורים, ברצוני לשאול מהו המינון המקובל למבוגרים? והאם עלי לחזור לקחת את הכדורים לאחר עשרה ימים שוב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בתולעים למבוגרים - תגובה
אילן ללבניקוב28/07/2013רונית שלום,
בכדי לקבוע את המינון המדויק יש להיוועץ ברופא המטפל וכך גם לגבי משך הטיפול וחזרה עליו ובכל מקרה זו תרופת מרשם כך שהרופא המטפל צריך לתת לך את המרשם עם הוראות השימוש שלו,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת polyhealיעלי24/07/2013
האם משחת polyheal טובה לטיפול בכיבים סוכרתיים .
האם יש סיכון בשימוש במשחה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת polyheal - תגובה
אילן ללבניקוב28/07/2013יעלי שלום,
למיטב ידיעתי המשחה יעילה בטיפול בכיבים ופצעים שאינם מתרפים בקלות אך הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי השימוש בו בחולי סוכרת,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכשיר יעיל למגוון של פצעים קשים.
שי06/08/2013גם לפצעים סכרתיים, עם זאת יש להתייעץ עם רופא שיש לו נסיון בטיפול בתכשיר.
בהתאם לקופה אוכל להכווין אתכם יותר לרופא שיוכל לעזור.
רפואה שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחת polyheal - תגובה
יוסי מצקל06/08/2013יעלי שלום
פוליהיל אמורה לעבוד בצורה שונה ממרבית המוצרים המוכרים. על ידי חסימה של חיידקים גורמי מחלה להתחבר לרקמה בעזרת מטענים שלילייים של החומר הפעיל של המוצר. מדובר בטיפות ולא במשחה.
הרעיון מאחרי המוצר הוא די חדשני ואם הכיבים הסוכרתיים הינם עקשנים ולא השתפרו זמן רב הייתי ממליץ לנסות את המוצר. אם אין שיפור נראה לעיין תוך 5-7 ימים לא הייתי ממליץ להמשיך בטיפול, כדי שהמצב לא יחמיר. אין שום הוכחה כי הוא יעיל יותר מטיפולים מקובלים אולם יתכן שיהיה כך במקרה שלך.
בקיצור שווה לנסות אבל בערבון מוגבל ומעקב מתמיד של הרופא המטפל.
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטרין ועודערן24/07/2013
שלום ד"ר
אני בן 28 נוטל מזה שבוע וולבוטרין XR כדור אחד 150 מ"ג בבוקר, וזאת לאחר כישלון די ארוך של תרופות רבות SSRI SNRI. ברקע נוטל מזה מספר שנים קלונקס 0.5 מ"ג לפני שינה (די לא משפיע אך איני יכול וגם אסור כרגע להגמל- ידוע לי מחשש לפרכוסים)כמה שאלות לי בהקשר לתרופה- אודה להתייחסותך ספציפית לשאלות
1. לאחר שבוע ימים החל שיפור מעודד בהרגשה, באנרגיה והדופמין כנראה לא מפסיק בלילה כך שבקושי מצליח לישון. שאלה הכי חשובה ככל שידוע לך- או בספרות: האם האם תופעת הלוואי של נדודי שינה חולפת- כי קראתי באתרים אמריקאים דברים סותרים שאם תופעת לוואי זו קיימת היא בדרך כלל אינה ברשימת התופעות שחולפות לאחר שבועות של התרגלות אשמח לתשובה בדוקה בשאלה חשובה מאוד זו בהחלטתי על המשך הדרך. אם זה נכון עליי לשקול אם מחיר האושר שווה העלאת המינון של הקלונקס ל-1מ"ג כדי להצליח להירדם.
2. באיזה פורמולציה של התרופה משתמשים נגמלי עישון (XR,,SR, או מיידי) וכיצד נגמלי עישון מתמודדים עם נדודי השינה הרציניים ? משגיליתי יעילות התרופה יש דרך כלשהי בשיונוי הפורמולציה או שעות הנטלה כדי למנוע את השפעתה בלילה ?
2. בכל הפורומים מדברים על נטילה בבוקר למניעת נדודי שינה, (מניח שפחות רלבנטי לXR שפועל 24 שעות) האם יש הגיון להניח שאם אבקש מהרופא שלי להחליף לי את הכדור לזה עם ההשפעה המיידית- בבוקר ובצהריים זה יכול לפתור את בעיית השינה ? לכמה שעות מהנטילה משפיעה התרופה בשחרור המיידי ? בהנחה וזו אופציה, איך ממירים מינון של כדור 150 מ"ג XR בבוקר לכדורים בהשפעה מיידית שלא תגרר ללילה ?
3. מאחר וחשוב לי שהתרופה תצליח איפה שכל האחרות כשלו, והרגשתי היא טובה וכדי לשרוד את נדודי השינה בינתיים אני נעזר לשינה בכדור נוסף של 0.5 קלונקס = סה"כ 1 מ"ג בלילה אחד בשילוב עם מלטונין 4 מ"ג ובימים מסויימים זודורם או בונדורמין לשינה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אפשר תשובת ד"ר עזרא
ערן24/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- aeriusמיכל23/07/2013
שלום,
לראשונה בקיץ זה אני נתקלת בבעיה של גירוד בגפיים ,הגירוד בלתי נשלט ,מתקבל על העור אודם ובמגע יד זה מרגיש חם וכאב (כמו בדלקת) .
הרופאה רשמה לי כדור aerius לשימוש לפני השינה .
האם אפשר ליטול aerius במקביל לשימוש בתרופה אחרת metrogyl ? אם התשובה לא ,
כמה זמן אחרי השימוש ב- metrogyl אפשר להתחיל לקחת aerius?
תודה ,מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר aerius - תגובה
יוסי מצקל24/07/2013מיכל
לא ידועה לי תגובה בין שתי התרופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוסופדריןסימה23/07/2013
יש לי ילד בן שנה ושמונה חודשיים ויש לו שיעול יבש אני יכולה לתת לו מהתרופה הזו וכמה לתת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוסופדרין - תגובה
יוסי מצקל24/07/2013מתחת לגיל שנתיים יש לפנות לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקסמישהי22/07/2013
שלום רב,
אני לוקחת קלונקס, ואני הרבה פעמים לא בולעת אותו אלא ממיסה אותו בפה או לועסת אותו (מאוד קל לעשות את זה עם הכדור הזה). האם זה בסדר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס - תגובה
רפאל עזרא23/07/2013שלום וברכה,
זה בסדר גמור.
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסנאקס או מודאלדור22/07/2013
טופלתי בלניטין נגד חרדה כמעט 25 שנה .הפסיקו לייצרו לצערי.ברצוני לשאול מה קרוב יותר ללניטין הקסאנקס או המודאל ??? ומה תופעות הלוואי של המודאל ??? תשובתך בהקדם.בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסנאקס או מודאל - תגובה
רפאל עזרא22/07/2013שלום דור,
מבחינת הקבוצה הטיפולית הרי שקסנקס קרוב יותר ללניטין.
תופעות לוואי משתנות מאוד בין מטופל למטופל ולכן פירוטן בשלב הזה תתעה אותך.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה וגינאליתאני20/07/2013
ככל הנראה יש לי פטריה ואגינלית. זה מאוד מציק לי ורופא הנשים שלי יהיה זמין רק מחר בערב.
האם ציקלודרם או אפלומצין יכולים להוות תחליף למריחה?
לפחות עד מחר בערב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה וגינאלית - תגובה
יוסי מצקל21/07/2013ציקלודרם או אפלומיצין לא יתאימו, בוודאי שללא בדיקת רופא אסורים בשימוש.
אם זו פטריה אגיסטן או פלורה פלוס - אינם דורש מרשם.
אם זה זיהום אחר - על רקע חיידקי (בקטריאל ואגינוזיס)- אז אקטיג'ל - איננו דורש מרשם.
אם מדובר בפטריה ההפרשה אם ישנה היא עבה (דמוית קוטג')
אם יש ריח לא נעים מדובר בחיידקים (בקטריאל ואגינוזיס) ישנם עוד סימנים נוספים להבדיל בין שני המצבים אך לא רצוי לטפל בפטריה אם אין מדובר בפטריה .
אם אינך בטוחה אז אקטיג'ל מתאים לשני המצבים.
בהצלחה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורמוקסדנה19/07/2013
התחלתי שימוש בכדורי אורמוקס להורדת לחץ תוך עיני.
האם מותר לשתות אלכוהול בתקופת נטילת הכדורים (כשלושה חודשים)?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורמוקס - תגובה
יוסי מצקל21/07/2013אין לקחת את התרופה יחד עם אלכוהול. התרופה עלולה לגרום עיפות בלבול והפרעות ראיה אשר עלולות להחמיר עם אלכוהול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרבתישראל19/07/2013
מטופל באומפרדקס 20 מ"ג פעמיים ביום בגלל ריפלוקס ובארט.
ממתין לבירור.
האם ניתן לשלב גביסקון בצהריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת - תגובה
רפאל עזרא22/07/2013שלום ישראל,
כן, אתה יכול לשלב גביסקון.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לקלרידקס???בת719/07/2013
שלום ,
אובחנתי עם הליקובקטר פילורי 0()5 32.7
והתחלתי את הטיפול המשולש של מוקסיפן אומפרה וקלרידקס.
כשעתיים בערך אחרי שנטלתי את הקלרידקס חשתי ממש ברע.
דופק מהיר-בסביבות ה150 טעם מר בפה , כאבי בטן ובחילות.
לאחר שהסתכלתי בתופעות הלוואי הבנתי ששינויים בקצב הלב הם תופעה שדורשת פנייה מיידית לרופא.
הפסקתי לקחת את התרופה והיום פניתי לרופא משפחה - מחליף
(הרופא שלי בחופשה)
הרופא המחליף טען שאין שום בעיה עם דופק כזה ושזה ידוע שהתרופה גורמת לכאבי בטן ושהוא מוכן לתת לי רק קרין - שזו התרופה הגנרית לקלרידקס. ושהוא לא מכיר שום טיפול שונה.
ובנוסף לדעתו אני חייבת לעבור גסטרוסקופיה כי בדיקת הנשיפה היא לא מיהמנת ...
האם הוא צודק? האם אני יכולה להמשיך עם הקלרידקס ואם לא אז אין שום טיפול??? והאם זו לא בעיה כאשר ישנם כאלה תופעות לוואי?
תודה וסליחה על האורך ....
בת7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לקלרידקס??? - תגובה
יוסי מצקל21/07/2013בת 7
שינויים בקצב הלב בעקבות נטילת התרופה מחייבים פניה מיידית לרופא.
הייתי ממליץ לך לפנות למומחה גסטרו לפני המשך טיפול כלשהו ולצורך אבחון מדוייק של הבעיה ממנה את סובלת.
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלקווניליפה19/07/2013
יש לי מחלה בשם סיוגרן ואני מקבלת פלקווניל, האם לקיחת פלקווניל באופן קבוע יכול לגרום לפגיעה בראיה . ואם לא נוטלים את התרופה מה יכול לקרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלקווניל - תגובה
אילן ללבניקוב24/07/2013יפה שלום,
לא ציינת את המטרה שלשמה את נוטלת את הפלקווניל ולכן קשה לענות במדויק על שאלתך.
הפלקווניל עשוי לגרום לבעיות בראייה ולכן, במקרה של תופעות לוואי כגון טשטוש בראייה וכדומה יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלקווניל
יפה25/07/2013בהמשך לתשובתך שלא ציינתי למה אני מקבלת פלקווניל אז אני מקבלת את הפלקווניל בגלל הכאבים שיש לי בידיים וברגליים הרופא אומר שזו תרופה אנטי דלקתית ושאני צריכה לקחת השאלה שלי היא אם יש תרופה חלופית שלא פוגעת בראיה השמח לתשובתך תודה יפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)