מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קיו10- מועיל או מזיק?רון05/11/2012
אני נוטל זוכור 10 מ"ג, אספירין 81 מ"ג. קומפלקס ויטמין בי.
האם קיו 10 מתאים לי או יזיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיו10- מועיל או מזיק? - תגובה
אילן ללבניקוב06/11/2012רון שלום,
ראשית כל, תרופות ממשפחת הסטטינים כמו הזוקור, עשויה לגרום לתופעות לוואי כגון חולשה וכאבי שרירים ולירידה בריכוז האנזים קיו 10 על ידי הפחתת יצירתו בכבד ולכן חשוב לשלב בטיפול גם את האנזים קיו 10 בכדי למנוע תופעות לוואי וכאבי שרירים.
מומלץ לקחת 50 מ"ג פעם ביום לאחר הארוחה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסילין ותפקודי כבדריקי05/11/2012
שלום,
נטלתי דוקסילין במשך 10 ימים כהכנה לניתוח לייזר בעיניים.
3 ימים אחרי הכדור הראשון תפקודי כבד היו לא תקינים: AST 57, ALT 97
4 ימים אחרי שהפסקתי אותם תפקודי כבד: AST 125, ALT 215
10 ימים אחרי שהפסקתי אותם תפקודי כבד: AST 95, ALT 170
אני נוטלת באופן קבוע תרופה שגם גורמת לבעיות בתפקודי כבד (פלקוויניל) אבל אני מאמינה שמה שגרם לשינוי פתאום היא הדוקסילין. הבעיה שגם את התרופה הקבועה הפסקתי באותו זמן שהתחלתי לקחת את הדוקסילין כך שלא ניתן כרגע לדעת מי מהן עשתה את ההפרעה.
כמה זמן לוקח לדוקסילין להתפנות מהגוף? אם היא אכן גרמה לתופעה, האם סביר שאחרי 10 ימי הפסקה המספרים עדיין גבוהים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסילין ותפקודי כבד - תגובה
אילן ללבניקוב06/11/2012ריקי שלום,
ככל הנראה השילוב בין התרופות גרם לך לתופעות לוואי ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר וזמנים בלקיחת תרופותאלוורה05/11/2012
שלום,
בת 70 שלוקחת את התרופות הבאות: (כולן באישור רפואי):
י. ל.ד - דיובן 80 כדור אחד ביום
סכרת - ג'נוביה 100 + גלוקופג' כדור אחד ביום מכל מין.
ברזל - כדור אחד ביום (לקיחה זמנית בלבד)
אויסטה - כדור אחד ביום
אספרין 75 - כדור אחד ביום.
ויטה קל - שני כדורים ביום
opti safe = כדור אחד ביום
מבקשת לעשות לי סדר בלקיחת התרופות
בתודה
אלוורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר וזמנים בלקיחת תרופות - תגובה
יעל טופול05/11/2012אלוורה שלום
דיובן ניתן ליטול או בבוקר או בערב, תלוי מתי לחץ הדם שלך נוטה לעלות.
גלוקופג' מומלץ אחרי ארוחת ערב, ג'נוביה אפשר מתי שנוח לך, נניח בשעות הבוקר.
אספירין נוטלים אחרי אוכל (את יכולה בצהריים). ברזל - עדיף על קיבה ריקה, אלא אם עושה לך כאבי בטן, ואז מומלץ עם אוכל לא חלבי וללא קפאין (את יכולה לפני השינה).
אויסטה אפשר עם הדיובן או הגלוקופג', ויטה קל - בוקר וערב ללא אוכל חלבי, אופטיסייפ - מומלץ עם אוכל.
בעיקרון, מומלץ לחלק את הכדורים לקבוצות (בוקר, צהריים, ערב, עם/ללא אוכל) וליטול בשעות קבועות.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים נגד כאביםאני05/11/2012
שלום לכם
אני מתאמנת באופן קבוע בחדר כושר , והתחילו להופיע כאבים בכתף וברך
התחלתי לקחת כדור ארקוקסיה 1 ביום , 90 מ"ג
הכאבים ברגל עברו כמעט לגמרי
בכתף לא עברו בכלל
מה לעשות ? והאם יש אפשרות למרוח משחת וולטרן כעבור 8-10 שעות מרגע לקיחת הכדור ?
האם זה יעזור ?
מה ההמלצה שלכם ?
ועוד שאלה :
מה משך ההשפעה של הכדור ?
שעה - שעתיים , 8 שעות ?
אני רוצה לדעת כי אני אמורה לקחת גלולות בנוסף ואסור לקחת עם הכדור הזה ...
אודה לכם על תגובה בהקדם האפשרי ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים נגד כאבים - תגובה
אילן ללבניקוב08/11/2012שלום רב,
הייתי ממליץ לך להשתמש במשחה הנקראת טראומיל, זוהי משחה הומיאופטית מצוינת המקלה מהר וביעילות על כאבי שרירים ודלקות פרקים. יש למרוח 3-4 פעמים תוך עיסוי המקום הכואב,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קומדין עם צפוויט פורטה ומיץ חמוציותציפי05/11/2012
שלום רב
אני נוטלת קומדין עקב החלפתהמסתם האאורטלי במסתם מכני.כרגע יש לי גם דלקת בדרכי השתן וקיבלתי צפוויט פורטה. 3 פעמים ביום . האם זה תקין עם קומדין ? האם ניתן במקביל לשתות גם מיץ חמוציות ?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומדין עם צפוויט פורטה ומיץ חמוציות - תגובה
יעל טופול05/11/2012ציפי שלום
האנטיביוטיקה צפוויט מגבירה את פעילותו נוגדת הקרישה של קומדין. בשילוב שתי התרופות יש לעקוב אחר שינויים ב-INR
גם מיץ חמוציות יכול להגביר את פעילותו של קומדין, ולכן הסיכון לדימום עולה.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Laxadin - לקסדיןמעיין05/11/2012
שלום רב.
בעקבות בדיקות דם שעשיתי, גילו שיש לי בעיות בכבד. אני חוששת שהדבר קשור לכדורים שקיבלתי לפני בדיקת הגסטרו שלי- Laxadin - לקסדין.
האם יש קשר בין הדברים?אני לא זוכרת כמה היו כדורים בחבילה והפסקתי לקחת את הכדור האחרון לפני חודשיים בערך. בנוסף, הכדורים לא נטלו בקביעות.
האם כדור זה יכול להיות הגורם לבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Laxadin - לקסדין - תגובה
אילן ללבניקוב05/11/2012מעיין שלום,
לא נראה לי שכמות קטנה כזו של כדורים תגרום לתופעת לוואי כזו בכבד, בדרך כלל לוקח זמן ממושך להשפעה כזו ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיהמיקה05/11/2012
קיבלתי ארקוקסיה 90 לטיפול בפריצת דיסק. האם יתכן והכדור גורם לדליפת שתן בלילה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה - תגובה
אילן ללבניקוב05/11/2012מיקה שלום רב,
ככל הנראה הכדור גורם לך לתופעות לוואי ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורקורט Eאלנה05/11/2012
שלום,
הבת שלי היא תינוקת בת שנה הסובלת מפצע בפה שנגרם על רקע ויראלי.
אתמול רופא הילדים המליץ על המשחה אורקורט E. שכחתי לשאול כמה פעמים ביום אני יכולה להשתמש במשחה והעלון לצרכן לא מפרט את המינון עבור ילדים.
אשמח לתשובה, תודה
לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורקורט E - תגובה
אילן ללבניקוב05/11/2012אלנה שלום רב,
לגבי מינון לתינוקות יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאקסטג'ני05/11/2012
שלום
האם אפשר לשתות אופטלגין טיפות בזמן שמקביל לפאקסט?
אם לא מה עדיף נגד כאבי ראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאקסט - תגובה
יעל טופול05/11/2012ג'ני שלום
אין מניעה ליטול אופטלגין (בטיפות או בכדורים) במקביל לטיפול בפקסט
המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותהדר04/11/2012
היי,
אני נוטלת אנטיביוטיקה מסוג Pen-rafa vx 500. האם ניתן לקחת אותה יחד עם גלולות נגד הריון?
דבר נוסף, האם ניתן לשלב נטילת אדוויל יחד עם האנטיביוטיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות - תגובה
יעל טופול05/11/2012הדר שלום
אין מניעה לשלב בין התרופות
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וכדורים פסיכיאטריםללי04/11/2012
שלום רב,
ברצוני לדעת אילו גלולות מותר לקחת בשילוב עם כדורים פסיכיאטרים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וכדורים פסיכיאטרים - תגובה
יעל טופול05/11/2012על מנת לענות על שאלה זו, יש צורך בפרטים נוספים - כמו למשל אילו כדורים ובאיזה מינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרופירין ואשכוליתאיריס04/11/2012
אני נוטלת מיקרופירין 75 כל יומיים, למניעת קרישיות בהריון.
עד עכשיו נהגתי לאכול אשכולית אחת ביום. האם מותר לי להמשיך, או שאשכולית ומיקרופירין לא משתלבים טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרופירין ואשכולית - תגובה
אילן ללבניקוב04/11/2012איריס שלום,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב את האספירין עם מיץ אשכוליות.
לעומת זאת, לאספירין יש אינטראקציה עם קפה ואלכוהול ולכן לא מומלץ לצרוך אותם בסמוך לנטילת האספירין,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקלדקל03/11/2012
שלום. כאמור בן 42 שנוטל 7 שנים פרופצייה 1 מ"ג. בעקבות המידע על סיכוי של פיניסטרייד 5 מג לקבל סרטן ערמונית אלים יותר, החלטתי להפסיק גם את הפרופצייה 1 מג
האם תוכל להמליץ לי על מוצר שמכיל שדקל ננסי או שמן דקל ננסי, אני חושש ליפול על שרלטניים ולבזבז את כספי.
מה המינון המומלץ?ראיתי את המוצר פרוסיף פורטה של כצט אך אני חושש לקחת מבלי להתיעץ איתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקל - תגובה
יעל טופול05/11/2012דקל שלום
מומלץ להתייעץ עם הרופא בנוגע להמשך טיפול
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לכאבי גבשמרית03/11/2012
שלום רציתי לדעת האם יש מניעה לקחת אטודולק פעם ביום (400 מ"ג) ומקביל גם לקחת מוסקול פעמיים ביום (500 מ"ג) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לכאבי גב - תגובה
יעל טופול05/11/2012שמרית שלום
אין מניעה לקחת את שתי התרופות, רק להקפיד להפריד לפחות שעתיים בין אטודולק למוסקול.
אגב, מוסקול מכיל בין היתר אקמול ולכן אין לשלב עמו אקמול
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסק ופומליתליזה03/11/2012
האם אכילת פומלית ואחיותיה מתנגשות בדרך כלשהי עם נטילת לוסק? וברשותך שאלה נוספת , האם ניתן לשתות בירה אחת ביום בו נטלתי לוסק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסק ופומלית - תגובה
אילן ללבניקוב06/11/2012ליזה שלום,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב ביניהם אך לגבי האלכוהול אני לא ממליץ לשתות כאשר נוטלים תרופות באופן כללי ובפרט כשנוטלים לוסק כיוון שהאלכוהול מגביר את הפרשת החומצה בקיבה וגורם לחומציות יתר,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)