מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילת אופטלגיןרונית27/09/2012
שלום רב
בני משרת בצבא עקב שיעול וצינון ניגש למרפאה בבסיס לאחר בדיקה החליט רופא הבסיס לתת לו אופטלגין 3 פעמים ביום למשך 3 ימים למיטב ידיעתי אופטלגין היא תרופה לשיכוך כאבים והורדת חום (עליי לציין כי בני חלה לפני כחודש בברונכיט וטופל באנחציה וכן באטיביוטיקה)
שאלתי היא האם נטילת אופטלגין יכולה להקל על שיעטל וצינון?
תודה רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת אופטלגין - תגובה
אילן ללבניקוב03/10/2012רונית שלום רב,
אופטלגין היא תרופה המיועדת לשיכוך כאבים ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
חג שמח ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאופטלגין בהחלט יעזור לו לכאבים
גלית04/10/2012וגם אם יש לו חום. לצינון ושיעול יש כל מיני אקמול צינון וסירופים לשיעול
אם זה לא עוזר ו/או מחמיר שיפנה לאנטיביוטיקה
רפואה שלמה!
יוגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקסט והריוןהסובלת26/09/2012
נטלתי פקסט כ-10 שנים,לפני מס' חודשים הלכתי ליעוץ טרטולוגי כי כוונתי להכנס להריון, הוא המליץ לי על לוסטרל ולפני כחודשיים עברתי לקחת לוסטרל, ומאז החיים סיוט...
בתחילה היו המון שלשולים (ירדתי כ-5 קילו) ועד היום יש לי המון חרדות,חוסר תאבון נוראי עד כדי אכילת מעט מאוד וגם זה בכוח, והרגשה כללית מאוד לא טובה,נאלצת לקחת כמעט בכל יום גם קלונקס
אני שוקלת לחזור לפקסט רק כדי להרגיש טוב (כבר לא אכפת לי מכלום אני רק רוצה לתפקד),הבנתי שהסיכון בפקסט בהריון הוא סיכוי למום בלב וכי אפשר לבדוק אותו ע"י אקו לב לעובר.
האם יש אפשרות לחזור לפקסט?אני ממש משתגעת כבר
נא עזרתכם...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקסט והריון - תגובה
אילן ללבניקוב17/10/2012שלום רב,
לגבי שימוש בתרופות ומינון יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RIMOTIVזוהר25/09/2012
התחלתי לקחת את התרופה ומעבר לבחילה אני מרגישה גם תופעות שלא נמנו בדף המידע, כגון: לחץ בצד אחד של הראש (ימין) , כאבים בעין וליחה מרובה. האם זו יכולה להיות אלרגיה ואפילו לאחד המרכיבים , כגון :לקטוז (אני רגישה) ובעלון יש הערה כפולה בענין זה. אם כן, מה עושים? אני נמנעת ממוצרי חלב, כדי להמנע מכדורים נוספים שמקלים על הסבילות ללקטוז. אודה על התייחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RIMOTIV - תגובה
טלי אנגור26/09/2012אכן התרופה מכילה לקטוז והתופעות אותם את מתארת עלולות להיות בסבירות גבוהה כתוצאה מכך. נא פני לרופא להחלפת הטיפול התרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות ?רמה25/09/2012
מקבלת אומפרדקס קפליות עקב ליחה מוגברת ומטרידה. האם תרופה זו גורמת לעצירות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות ? - תגובה
טלי אנגור26/09/2012אומפרדקס בהחלט עלול ליצור בעיות במערכת העיכול הכוללות עצירות, שלשול, בחילה (הרגשת חולי), כאבי בטן, כאב ראש, הקאה ונפיחות בבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור האומפרדקסאפרת24/09/2012
שלום, לפני כשבועיים אובחנתי כסובלת מחיידק ההליקובקטור. לאחר טיפול אנטיביוטי, אני לוקחת את כדור ''האומפרקדס'' פעם ביום במשך חודשיים. האם אפשר לקחת איתו גם ''ריטלין'' במהלך היום ואת גלולת הסרזט כנגד כניסה להריון- האם הגלולה ''עושה את עבודתה'' בעת לקיחת הכדור? תודה מראש אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור האומפרדקס - תגובה
טלי אנגור26/09/2012האם כעת את נוטלת אנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהרמי23/09/2012
ערב טוב,
יש לי דלקת בערמונית והרופא נתן לי אנטיביוטיקה בשם "דוקסילין" לטיפול. הוא נתן לי 20 כדורים סה"כ, כדור אחד פעם ביום. אני מסיים לקחת את הכדורים ביום שלישי הקרוב, ב-25 לספטמבר. באלון של האנטיביוטיקה רשום שאסור לשתות בזמן הטיפול. יש לציין כי נמנעתי מצריכת אלכוהול לחלוטין בזמן הטיפול. ביום שישי הקרוב, ב-28 לספטמבר יש לחבר שלי יום הולדת ואני כנראה אשתה אלבוכול. השאלה שלי היא, האם מיום שלישי עד יום חמישי בערב האנטיביוטיקה תספיק לצאת, להתנקות מהגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה - תגובה
אילן ללבניקוב25/09/2012רמי שלום,
אני לא ממליץ לצרוך אלכוהול בזמן הטיפול בגלל אינטראקצי עם האנטיביוטיקה ולכן מומלץ לחכות עד לסיום הטיפול,
גמר חתימה טובה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המשוב ויש לציין כי...
רמי26/09/2012סיימתי את האנטיביוטיקה ביום שלישי האחרון. השאלה שלי היא האם אחרי שסיימתי את האנטיביוטיקה רק ביום שלישי האחרון אוכל לשתות ביום שלישי הקרוב. סיימית לקחת את הכדורים ולא אקח אותם שוב בחצי שנה הקרובה. אז אוכל לשתות אלכוהול או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריזלט למיגרנותאורית23/09/2012
ביקשתי כהרגלי מרשם לריזלט מרופא המשפחה. הפעם הוא ביקש ממני לשלב אופטלגין עם כדור פארמין במקום ריזלט. עם זאת, הוא נתן לי מרשם לריזלט.
האם יש הנחיות חדשות לגבי הריזלט ממשרד הבריאות?
גם הרוקח המליץ לי על אופטלגין במקום ריזלט.
אודה לתשובה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריזלט למיגרנות - תגובה
אילן ללבניקוב25/09/2012אורית שלום,
לא ידוע לי על הוראות חדשות לגבי התרופה.
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
גמר חתיה טובה וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט כרונו ודפלפט רגילאני22/09/2012
שלום,
מזה שנים אני לוקחת דפלפט 500 מ"ג ודפלפט 200 מ"ג לטיפול באפליפסיה (מאוזנת).
היום הרוקח נתן לבעלי דפלפט כרונו 500 מ"ג. האם יש הבדל בינו לבין הדפלפט הרגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט כרונו ודפלפט רגיל - תגובה
טלי אנגור26/09/2012קיים הבדל בין התרופות במידת ההשפעה לאורך היום. אין המדובר בתרופות זהות לחולוטין או גנריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה יעילה למיגרנהקמיניץ חנה21/09/2012
שלום רב, קראתי על התרופה קספו 8, האם היא יכולה לעזור להתקפים חוזרים ונשנים של מיגרנה ששום תרופה אחרת אינה יעילה. בתודה חנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה יעילה למיגרנה - תגובה
אילן ללבניקוב25/09/2012חנה שלום,
התרופה מיועדת לטיפול בכאבים ודלקות ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
חג שמח וגמר חתימה טובה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגרנותתתתתת
אלי27/09/2012אין תרופה טובה למיגרנה, כזו שתעלים אותה לגמרי. אני ובעלי סובלים כעשר שנים מהמיגרנה ולפני כחודשיים עשינו זריקת בבוטוקס במצח אצל ד"ר וידר, וכבר חודשיים לא כואב לנו. אני לא יודעת מה רמת הכאב שאת חשה גברתי, אבל אנחנו שסבלנו ברמת האי תפקוד, עברנו למצב בו אנחנו מתפקדים בלי אקדיסול, אמיטרקס, ריזלט ועוד רבים וטובים.. שאגב לפעמים עזרו והקלו ולפעמים לא. מציעה לך לקרוא על זה קצת באינטרנט, כנסי לאתר שלו, תתיעצי עם רופאים מומחים ואפילו לכי לפגישת ייעוץ איתו. אין לך מה להפסיד, להיפך- במקרה של מיגרנה אני לוקחת הכללללללל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרסיס אלריןדבורה וינר21/09/2012
שלום רב,
לצערי אני משתמשת מדי ערב לפני השינה בתרסיס אלרין אשר "פותח" לי את האף הסתום ומאפשר לי לישון. אני מודעת לכך שזה עלול לפגוע בריריות האף, אבל לא הצלחתי להתגבר על הבעייה בהרבה דרכים אחרות שניסיתי.
שאלתי -
האם יש הבדל בשימוש בין אלרין לבין אוטריוין? האם מישהו מהם מזיק פחות? או שיש בו פחות חומרים נוספים החשודים כמזיקים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלחתי הודעה ב15לחודש לא ענו יש סיבה
צליל21/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nasocort aqua 64נעמה20/09/2012
שלום,
אני סובלת הרבה שנים מאלרגיה לאבק וקרדית האבק המתבטאת בנזלת, אף סתום, התעטשויות וכו'...
המצב לאחרונה הוא בלתי נסבל, והרופא רשם לי nasocort aqua 64. הבעיה היא שאני בהריון.
הרופא א.א.ג. ורופא נשים אמרו שניתן לקחת את התרופה, אך הרוקח אמר שהוא אינו ממליץ...
אשמח לשמוע את דעתכם, האם ניתן לקחת בהריון (שבוע 6+1).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אלכוהוליסטליאורה20/09/2012
בן זוגי אלכוהוליסט , ראיתי באיזה סרט שישנה תרופה ששמים במשקה וזה גורם לתופעות לוואי כמו הרעלת כיבה קשה עם הקאות הייתי מעוניינת לדעת אם יש תרופה כזאת מה שמה והאם זה באמת עוזר לגמילה מאלכוהוליזם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהוליסט - תגובה
טלי אנגור24/09/2012לא ניתן לטפל בבעיות אלכוהליזים בפורום ופורום ייעוץ תרופתי אינו הבמה לכך,
אנא פני לבעלי מקצוע בתחום לטיפול פרטני
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבקסון האם להמשיך ולקחת?שרוני20/09/2012
שלום בן 43, בריא, מתאמן, בעבר רמות גבוהות מהנורמה של כולסטרול וטריגלצרידים.
לקחתי בעצת הרופא סימבקסון ולמרבה השמחה בבדיקת דם אתמול:
כולסטרול 175
טריגלצרידים 92
HDL-44
LDL-113
בסהכ הכל נראה בנורמה. כולסטרול "טוב" עדיין נמוך.
האם כדאי להמשיך וליטול תרופה זו ובאיזה מינון או שאם בדיקות הדם מראות על חזרה לנורמה ואני שומר על תזונה נכונה ועושה ספורט אז ניתן להפסיק עם הסימבקסון.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבקסון האם להמשיך ולקחת? - תגובה
אילן ללבניקוב20/09/2012שרוני שלום,
לגבי שימוש בתרופות והמינון הנדרש יש להיוועץ ברופא המטפל וכך גם לגבי המשך הטיפול.
ניתן לשלב בטיפול גם טיפול טבעי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא אך יש לעשות זאת לאחר יעוץ טבעי והתאמה אישית של התזונה והצמחים לפי המצב הפיזי והנפשי של המטופל,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבת נהדרת וחתימה טובה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלון19/09/2012
שלום, אימי סובלת מבעיות בכף הרגל
שנים הייתה נועלת נעלי עקב, בשנים האחרונות הפסיקה לנעול את הנעליים שכל כך אהבה, הארון עמוס בנעליים שהיא כבר בקושי יכולה לנעול .
התחילה לקנות נעליים יותר נוחות ויותר גדולות מכיוון שהיו צצות לה יבלות על כף הרגל, מה שהיה מקשה לה על ההליכה .
אימי אוהבת להזניח מקרים עד שזה נהיה דחוף
האומנם היא הייתה מבקרת אצל קוסמטיקאית לטיפול פדיקור אך זה היה עוזר לכמה ימים
הבעיה היום שכבר כמה ימים יש לה סימן קטן על הכף בצורת עיגול עם נקודה , היא מתלוננת על כאבים עזים וקושי מוחלט בהליכה, המליצו לה בעבר להוסיף מדרסים אך היא לא עשתה זאת.
היום "סחבתי" אותה לקופ"ח , משם הפנו אותה לקבוע תור לאורטופד, האורטופד בדק בשניות את הבעיה ונתן לה מרשם לכדורי ארקוקסיה - 90 מ"ג
לאחר הבחנה בעלון לשימוש לא מצאתי לנכון שהתרופה כן תעזור
אולי זו לא יבלת ? כל כך עצבן אותי שבנוסף לתשלום לרופאים שיושבים שם רגל על רגל ומקבלים את הכסף שלהם , היה יכול לתת לה משהו מיידי !! אולי תרסיס להמסה , או חנקן לפי מה שקראתי שיכול לעזור
צירפתי תמונה , אבקש לבדוק את הנושא . מה דעתכם ?
תודה, אלון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
טלי אנגור20/09/2012לא ניתן לאבחן מצב רפואי של אדם באמצעות פורום, ממליצה להמשיך במעקב רופא מתמיד על לפתרון הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאלצין סיאורלי19/09/2012
האם אפשר לקחת דיאלצין סי כשמתחיל דלקת בשתן.? ואם כן איזה מינון כמה פעמים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאלצין סי - תגובה
אילן ללבניקוב20/09/2012אורלי שלום,
את האנטביוטיקה יש לקחת לפי המלצות הרופא והמינון שהוא קבע,
שבת שלום וחתימה טובה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)