מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גאבפנאטיןבנימין30/10/2012
1.ממתי התרופה מתחילה להשפיע?מאותו רגע או אחרי שבועים,חודש ...?
2.האם יש לה השפעה של 24 שעות או פחות?
3.האם היא ממכרת או במשך השנים נחלשת בהשפעתה?האם יכולים להיות סימפטומים כאשר רוצים להפסיק אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוב שואל
לידיה02/03/2013על התופה גאבפנאטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ופימנט ואנטיביוטיקהשחר30/10/2012
בוקר טוב
ב12.10 הייתי מאושפזת במיון בעקבות קוליטיס-דלקת במעיים נתנו לי אנטיביוטיקות לוריד ולאחר מכן שחררו אותי כעבור חמישה ימים הבייתה ולהמשיך ליטול אנטיביוטיקה מסוג "ציפרופלוקסצין" ומטרוג'יל לקחתי במשך חמישה ימים ועכשיו עברו שבוע בלי האנטיביוטיקה ואני היום ממשיכה לקחת את אותן האנטיביוטיקות לעוד עשרה ימים..
השאלה היא כזאת ביום חמישי הקרוב אני אמורה לסיים חבילת גלולות של פמינט השאלה אם לאחר ההפסקה אני אקח רגיל את הגלולות האם אני אהיה מוגנת או שבגלל האנטיביוטיקה כבר לא אהיה מוגנת ואז שווה לא להמשיך את החבילה ולחכות עד שהאנטיביוטיקה תסתיים??
חשוב לציין שהאנטיביוטיקות לפעמים גורמות לשלשולים ובעוד כשבועים אני גם אמורה לעשות בדיקת קולונוסקופיה אני מניחה שהכל משפיע על הגלולות אבל בכל זאת רציתי לדעת איך כן אפשר לקיים יחסים מבלי להיכנס להריון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ליעד30/10/2012אני לוקחת גם פמינט ולי יש קרוהן אבל לי בתקופות כאלה אומרים שאני לא מוגנת וגם אם יש לך את הקולונסקופיה כנראה זה יפגע אבל את חייבת לתיעץ עם הרופא. אני לוקחת פמינט בשביל אקנה אני לא מקימת יחסי מין אז פחות דאגתי להגנה אבל לך חשוב לברר את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות ופימנט ואנטיביוטיקה - תגובה
יעל טופול30/10/2012שחר שלום
באופן תאורטי, לאנטיביוטיקות יש אינטראקציה עם גלולות למניעת הריון בכך שהן משנות את הסביבה הטבעית במעי ולכן יכולות לפגום בספיגת הגלולות. אולם בפועל, אין הוכחות ברורות וחד משמעיות לאינטראקציה זו.
אולם על פי מה שאת מתארת, ייתכן והדלקת במעי שממנה את סובלת גורמת לבעיית ספיגה, ועל כן למען הזהירות, ניתן להשתמש באמצעי מניעה נוספים (קונדומים למשל) עד שתרגישי טוב יותר.
החלמה מהירה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליק5רעות29/10/2012
לפני כשבוע הייתי אצל רופאת נשים שרשמה לי מרשם לחומצה פולית לקראת כניסה להריון.בשל מחסור בתרופה של חברת ״דרך חיים״ קיבלתי את של כצט. עכשיו אני קוראת בעלון שכל טבליה מכילה 5 מג( שלי אמרו שאני צריכה 4) ושהיא לא מומלצת לנטילה יומית בגיל הפוריות!!! מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליק5 - תגובה
יעל טופול30/10/2012שלום רעות
לקראת כניסה להריון יש להכין את מחסני הגוף ולמלא את מאגרי החומצה הפולית. המינונים המקובלים נעים בין 400 מק"ג ל-5 מ"ג.
אם יש לך ספק בנוגע למינון, אנא היוועצי בשנית עם רופאת הנשים.
שיהיה בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לאספירין 325 מ"גשושנה29/10/2012
שלום רב,
מזה כעשר שנים אני מטופלת באספירין 325 מ"ג (א.ס.א פירין) , לאחרונה אין מיבאים את התרופה מארה"ב. בהמלצת רופא המשפחה אני לוקחת אספירין 300 מ"ג אצטוסל.הכדור אינו מצופה ואני חשה כאבים בבטן העליונה .
האם קיים תחליף לאספירין 325 מ"ג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לאספירין 325 מ"ג - תגובה
יעל טופול30/10/2012שושנה שלום
ראשית, חשוב ליטול את האספירין על קיבה מלאה (במהלך הארוחה או מיד עם סיומה).
לצערי, לא קיים כדור אספירין מצופה במינון של 300 מ"ג. קיימות כמה חלופות גנריות של חברות שונות במינון 100 מ"ג, וניתן ליטול 3 כדורים יחד (למרות חוסר הנוחות שבדבר) על מנת להגיע למינון.
בכל מקרה, רצוי שתיוועצי ברופא המשפחה בנוגע למינון הרצוי.
תרגישי טוב
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטויעל29/10/2012
אני לוקחת תקופה של יותר משנתיים את כדור ה"אסטו" לאחרונה אני לא מקפידה לקחת אותה כל יום, יוצא לי לקחת אותה אולי פעם/פעמיים בשבוע.
האם יש לזה השפעות לא טובות? ואם אני רוצה להתחיל לקחת אותו שוב פעם באופן סדיר האם כדאי לי לקחת במשך שבוע חצי כדור ואז להתחיל לקחת כדור שלם (10 מ"ג)? כמו שעשיתי שהתחלתי לקחת אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו - תגובה
אילן ללבניקוב29/10/2012יעל שלום,
כמו לכל תרופה גם לאסטו ייתכנו תופעות לוואי ולגבי המינון יש להיוועץ ברופא המטפל שלך.
ניתן בהחלט לסייע לך על ידי תזונה נכונה וצמחי מרפא לחיזוק בצורה טבעית וללא תופעות לוואי,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בו זסניתנפתלי29/10/2012
שאלתי אם ניתן לקחת בו זמנית פרדקסה,קונקור ואאקספורג'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות בו זסנית - תגובה
יעל טופול30/10/2012נפתלי שלום
התרופות קונקור ואקספורג' מורידות לחץ דם, ולכן לא מומלץ ליטול אותן יחד באותו הזמן, אלא להפריד בין זמני הנטילה. את הקונקור ניתן ליטול בשעות הבוקר (או להפך), ואת האקספורג' בשעות הערב. את הפרדקסה אתה יכול ליטול מתי שתחליט, אולם להקפיד לעשות זאת בשעה קבועה בכל יום.
תרגיש טוב
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת פורטאו ולחץ דם גבוהדפנה29/10/2012
שלום
אני מטופלת בזריקת פורטאו יומית מזה כשנה וחצי.
כשמדדתי היום את לחץ הדם התברר שהוא גבוה 148 / 98
בדר"כ לחץ הדם שלי תקין ואף נמוך. לא מדדתי לחץ דם בשנה האחרונה.
רציתי לדעת האם יש קשר בין הזריקה לעלייה בלחץ הדם?
במרכיבי הזריקה כתוב שיש מלחי נתרן.
אודה לתשובתכם
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת פורטאו ולחץ דם גבוה - תגובה
אילן ללבניקוב31/10/2012דפנה שלום,
למיטב ידיעתי לא ידוע על תופעה כזו משימוש בפורטאו ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במשחת מנטקס בזמן הנקהרא28/10/2012
שלום רב,
רציתי לדעת אם מותר למרוח משחת מנטקס לטיפול בפטרייה בכף הרגל בזמן הנקה.
בברכה
רא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במשחת מנטקס בזמן הנקה - תגובה
אילן ללבניקוב29/10/2012שלום רב,
לגבי שימוש בתרופות בזמן ההריון וההנקה יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונטלוקאסט לילדיםטלי28/10/2012
שלום,
יש לי ילדה בת שנתיים פלוס עם שקד שלישית גדולה
הגורמת לה לקשיי נשימה המתבטאים בעיקר בשינה
נחירות והפסקות נשימה. רופא המליץ לנו על הסרת
השקדים כשתהיה בת שנתיים ובזמן הזה התחלנו
טיפול הומיאופתי שעזר רק במעט. אנחנו עדיין
חוששים לנתח ושבוע שעבר ראינו בערוץ 2 את הכתבה
על הניסוי עם מונטלוקאסט על ילדים עם קשיי נשימה
דומים ורצינו לדעת אם התרופה מאושרת ואם כן לאיזה
רופא לפנות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונטלוקאסט לילדים - תגובה
יעל טופול30/10/2012טלי שלום
אנא היוועצי עם רופא הילדים כדי שיפנה אותך לרופא מומחה בתחום
תרגישו טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןיואב28/10/2012
התחחלתי לקחת ריטלין של 4 שעות לפני מעל שבועיים, אני לוקח פעם או פעמיים ביום תלוי בצורך שלי. בינתיים אין תופעות לוואי בכלל וזה מאוד משמח.
הניורולוג שהלכתי אליו אמר לי שאני יכול אם צריך להעלות את המינון מ10 מ"ג ל20 ו30 מ"ג. ( אני גובה 1.85 משקל 85 ק"ג).
כשאני לוקח 10 אני מרגיש מרוכז ומפוקס למשך שעה ואז אני מתחיל שוב פעם להתרוצץ ממקום למקום ולהיות לא מפוקס. רציתי לדעת איך לקחת את המינונים הגבוהים יותר. בבקשה תעזור לי, זה דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
אילן ללבניקוב29/10/2012יואב שלום,
לגבי מינון הריטלין יש צורך להיועץ ברופא המטפל שלך.
בכל מקרה ניתן לשלב בטיפול גם תזונה נכונה וצמחי מרפא שיסייעו לך בצורה טבעית וללא תופעות לוואי,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה בין תרופותדודו28/10/2012
שלום
האם ישנה התנגשות בין ה מיקרופירין 75 מ"ג לבין הקלונקס.
משתמש בקלונקס קבוע . ללא שינוי במינון . לא תמיד משתמש ולא הרגשתי צורך גופני גם שלא לקחתי .
מזה 3 ימים לכשעברתי מהקרטיה 100 למיקרופירין . התחלתי להרגיש צורך ותלות בקלונקס .
האם יתכן כי יש השפעה בין תרופתית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה בין תרופות - תגובה
יעל טופול30/10/2012דודו שלום
החומר הפעיל בשתי התרופות (מיקרופירין 75 וקרטיה) הנו אספירין, אבל במינון שונה (במיקרופירין 75 מ"ג בעוד שבקרטיה 100 מ"ג).
אם אתה חש לא בטוב בעקבות השינוי במינון, מומלץ לפנות לרופא המטפל.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזומדאני28/10/2012
הבנתי שיש מחסור ארצי בתרופה. עד מתי זה צפוי להימשך, ומה הסיבה לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזומד - תגובה
יעל טופול30/10/2012ניתן לפנות לחברת "מדיליין", יצרנית התרופה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה בין תרופותיואב26/10/2012
שלום
לאחרונה התחלתי ליטול ראקוטן לטיפול באקנה בינוני, מינון של 60 מ"ג ליום- שהומלץ ע"י רופא עור.
ובו בזמן התחלתי ליטול גם ריטלין. שהומלץ על ידי נוירולוג, אשר שנלקח לפי הצורך במינון שנע בין 10 מ"ג- עד ל30 מ"ג. (ריטלין לטווח קצר ולא הארוך טווח).
רציתי לדעת אם קיים סיכון בנטילת שתי התרופות בו זמנית- סיבוכים למיניהם וכו'....
בנוסף, בכוונתי לעבור וליטול קונצטרה ( יותר חזק מרטלין ונמשך לאורך כל היום לפי מה שהסבירו לי).
רציתי לדעת גם אז, אם יש סיכון בנטילה כפולה של ראקוטן וקונצטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה בין תרופות - תגובה
אילן ללבניקוב31/10/2012יואב שלום רב,
למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין הקונצרטה לבין הרואקוטן.
בכל מקרה, ניתן בהחלט לסייע לך על ידי יעוץ רוקחי/טבעי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא המסייעים בחיזוק הריכוז והזיכרון בצורה טבעית,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין סלופה פוליק לפרוגרד פוליקאופירה26/10/2012
שלום בררצוני לדעת מה ההבדל בין סלו פה פוליק לפרוגרד פוליק?
מאחר ונאמר לי בבית המרקחת שסלו פה לא מגיע יותר לארץ, האם הפרוגרד הוא המחליף של הסלו פה?
אשמח להסבר
תודה
אופירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין סלופה פוליק לפרוגרד פוליק - תגובה
יעל טופול30/10/2012אופירה שלום
המוצר "סלו פה" מכיל 160מ"ג ברזל סולפט ו-0.4 מ"ג חומצה פולית. "פרוגרד פוליק" מכיל 325 מ"ג ברזל סולפט ו-0.35 מ"ג חומצה פולית. אמנם מינוני הברזל שונים, אך הפורמולה בשני הכדורים גם היא שונה ולכן הספיגה משתנה.
בעיקרון, "סלו פה פוליק" לא קיים בארץ כבר זמן רב, ו"פרוגרד פוליק" הוא תחליף מקובל.
כמובן, שיש לערוך בדיקות דם תקופתיות ולעקוב אחר רמות הברזל בדם, כך שהרופא המטפל יוכל להתאים לך את המינון הרצוי.
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפות דקס אוטיקיסמין25/10/2012
שלום,
נתתי לבני בן השתיים טיפה אחד של דקס אוטיק בגלל אבחון של דלקת באוזן ימין. עכשיו החלטתי שאני רוצה להפסיק את הטיפול האם אני יכולה להפסיק את הטיפול בטיפות.
יש לציין שהילד מרגיש טוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות דקס אוטיק - תגובה
אילן ללבניקוב31/10/2012יסמין שלום,
את הטיפות האנטיביוטיות(דקסאוטיק), יש לקחת לפי הוראות הרופא גם אם עברו הכאבים בכדי למנוע שהדלקת לא תחזור אך הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לשם כך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

(1).jpg)