פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעלות תרופית
    השאם
    21/04/2011

אני מקבל את התרופות הבאות ביום 1- ריתמיקס 150 3 פעמים 2- avodart 0.5
    3- arcoxia 120
    4-xatral 5 mg פעמים
    5-simvacor 20mg
    6- cartua
    האם ניתן לקחת את כל התרופות ביחד בלי תיפעות לואי או לקחת כל תרופה לחוד בין כל תרופה זמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יעלות תרופית

הוספת תגובה

• יעלות תרופית - תגובה

אילן ללבניקוב
    22/04/2011

השאם שלום,

אני תמיד ממליץ להפריד בין התרופות לפחות 10 דקות אם אין אינטראקציה ביניהן ואם יש אינטראקציות אז חשוב לבדוק בכדי למנוע תופעות לוואי.

לדוגמא ישנה אינטראקציה בין הקסטראל לבין הריתמקס וחשוב ליידע את הרופא המטפל לגביה כיוון שהשילוב עשוי לגרום לתופעות לוואי בלתי רצויות כמו סחרחורות ודופק מהיר ויש לשים לב לכך.

מעט מידע לגבי אינטראקציות של האספירין עם תרופות אחרות:

[נוגדי קרישה (קומארינים, הפארין, סטרפטוקינאז)]: אספירין עלול להוסיף להשפעתם של נוגדי-קרישה ולהגביר את הסיכון לדימום לא תקין. [נוגדי דלקת לא סטרואידים]: תרופות אלה מגבירות את הסיכון של גירוי הקיבה כאשר נוטלים אותן יחד עם אספירין. [קורטיקוסטרואידים]: תרופות אלה מגבירות את הסיכון של גירוי הקיבה. [תרופות לשיגדון]: אספירין עלול להפחית את השפעתן של תרופות אלה, במיוחד של אלופורינול. [טבליות לטיפול בסוכרת]: אספירין עלול להגביר את השפעתן של תרופות אלה. [ספירונולאקטון]: אספירין עלול להפחית את פעולתו. [חומרים המבסיסים את השתן]: מפחיתים את פעולתו של אספירין על ידי הגברת הפרשתו בשתן. [ויטאמין C]: תיתכן עלייה בריכוז אספירין בדם בשל ירידה בהפרשתו בשתן. [פנובארביטאל]: ירידה בהשפעת אספירין. [פניטואין]: תיתכן עלייה בריכוזי פניטואין בדם. [נוגדי חומצה]: אין ליטול אספירין בציפוי אנטרי עם נוגדי חומצה מכיוון שעלייה ב-pH של הקיבה עלולה להשפיע על הציפוי בטבליה.

שבת שלום וחג שמח,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרבוקסילן או תרופות אחרות מבוססות פ
    מיכאל
    21/04/2011

אישתי בשבוע 9 של הריון ויש לה בעיה של גזים והקעות תקופות.
    האם מותר להשתמש בקרבוקסילן ?

הוספת תגובה

• קרבוקסילן או תרופות אחרות מבוססות פ - תגובה

אילן ללבניקוב
    22/04/2011

מיכאל שלום רב,

למיטב ידיעתי אין מניעה לקחת קרבוקסילן בהריון אך תמיד מומלץ להיוועץ ברופא המטפל לפני השימוש בתרופות בהריון ובהנקה.

שבת נהדרת וחג שמח,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטראקציה בין סירקדין לבין ציפרמיל
    רוני
    19/04/2011

היי

האם יש אינטרקציה בין התרפה סירקאדין לתרופה ציפרמיל? האם ניתן ליטול אותן יחדיו?

הוספת תגובה

• אינטראקציה בין סירקדין לבין ציפרמיל - תגובה

אילן ללבניקוב
    20/04/2011

גיא שלום רב,

אין אינטראקציה בין התרופות הנ"ל, אך הייתי ממליץ לך להפריד ביניהן לפחות שעה,

חג אביב שמח,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדקסה
    חגית
    18/04/2011

אימי נטלה קומדין במשך תקופה ועכשיו עברה ל פרדקסה . התחליה אתמול והיום יש לה דם בשתן מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    פרדקסה

הוספת תגובה

• פרדקסה - תגובה

אילן ללבניקוב
    20/04/2011

חגית שלום,

הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל ולבדוק את המשך הטיפול,

שבוע טוב וחג שמח,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס
    שרונה
    17/04/2011

שלום, אם לא מטפלים לאורך זמן בתת פעילות של בלוטת התריס זה גורם נזקים נפשיים?

אני מכירה מישהי שהפסיקה לקחת אלטרוקסין לשלושה חודשים וה TSH שלה היה מעל 150!! מה זה יכול לעשות? אפשר להשתגע מזה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תת פעילות בלוטת התריס

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס - תגובה

אילן ללבניקוב
    17/04/2011

שרונה שלום,

חשוב לאזן את בלוטת התריס בגלל חשיבותה במערכות גוף רבות כגון:

השמנה· עייפות, חולשה וצורך בהרבה שעות שינה· רגישות לקור· דיכאון· פגיעה בזיכרון וחוסר ריכוז· חוסר תיאבון (עם זאת השמנה)· בצקת· עור יבש· נשירת שיער ושיער מתפצל· ציפורניים דקות ומתפצלות· אוסטאופורוזיס· עצירות· לחץ דם נמוך, דופק איטי· אל ווסת (אמנוריאה)· ירידה בחשק המיני· אנמיה· שומנים וכולסטרול גבוהים בדם· דיבור איטי וכבד· טמפרטורת גוף נמוכה· מיגרנה.

חומרת הסימפטומים במבוגרים משתנה, ממחסור קל (שבקושי ניתן לגלות)עד למצבי מחסור חמורים.

שבוע טוב ובריא וחג שמח,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחוף!
    הודיה
    17/04/2011

האם מותר לקחת אקמול בזמן שימוש באטיביוטיקה?
    אני לוקחת אטיביוטיקה צפוויט פורטה בעקבות דלקת שתן כבר במשך שבוע,יש לי תופעות לוואי של התרופה של שלשולים קלים ובחילות והיום קיבלתי מחזור אני סובלת מכאבים איומים בבטן האם אני יכולה לקחת אקמול כדי לשכך את הכאבים? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה דחוף!

הוספת תגובה

• צריכה עזרה דחוף! - תגובה

אילן ללבניקוב
    17/04/2011

הודיה שלום,

את האקמול לוקחים להורדת חום והפגת כאבים, אין מניעה לקחתו עם האנטיביוטיקה אך הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לפני כן,

שבוע טוב וחג שמח,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וספטידיל סרין
    דוד
    14/04/2011

שלום. רציתי לדעת האם התוסף אקטיב בריין שמכיל פוספטידיל סרין מסוכן לקחת בגיל 22 אושה זה בטוח ואין סכנה לקחת אותו והאם הוא עוזר לשיפור הזכרון?

לקביעת תור
    סגירה
    וספטידיל סרין

הוספת תגובה

• וספטידיל סרין - תגובה

אילן ללבניקוב
    17/04/2011

דוד שלום רב,

פוספטידיל סרין שייך למשפחת הפוספוליפידים המהווים את אבני הבנייה של מעטפת התא רוב הפעילות הביולוגית בגופינו מתרחשת במעטפת התא או דרכה.
    בתוך משפחת הפוספוליפידים החשוב והבולט ביותר הינו פוספטידילסרין, הנמצא בכמויות גדולות בתאי עצב במוח ומעורב במספר רב של תהליכים עצביים.
    פוספטידיל סרין מגדיל את התקשורת הבין תאית במוח. תקשורת בין תאית טובה, המפתח לתפקודו התקין של מוחינו.

פוספטידיל סרין מיוצר ונחקר למעלה מ-50 שנה במהלך השנים פורסמו יותר מ-3000 מחקרים ונערכו יותר מ-60 ניסויים קליניים, שהוכיחו שפוספטידיל סרין הינו תוסף התזונה מצוין לשיפור ושימור תפקודי מוח גבוהים.

ניסוי ראשוני בוצע ע"י ד"ר ס.איי.רייזר אשר מכוון לאבחן בצורה יותר מדוייקת את השפעת פוספטידיל סרין כתוסף מזון לילדים הסובלים מבעיות קשב וריכוז.
    27 ילדים בין הגילאים 3-19 הוסיפו 200-300 מ"ג של פוספטידיל סרין לתוכנית היומית הרגילה שלהם למשך 4 חודשים.

נמצא שפוספטידיל סרין תרם באופן משמעותי ל-25 מתוך 27 הילדים(92%),
    לפוספטידיל סרין יש השפעה מרגיעה באופן תמידי על בעיות התנהגות אצל הילדים הנבדקים.
    תשומת הלב, הריכוז, הזיכרון ותפקוד אקדמאי שופרו ע"י שימוש בפוספטידיל סרין.
    בנוסף שום תופעות לוואי או אינטרקציה עם תרופות אחרות נצפו בשימוש בפוספטידיל סרין באוכלוסיית הילדים.

שבוע טוב ובריא וחג שמח,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש באקמולי לאחר פתיחת הבקבוק
    רויטל
    14/04/2011

כמה זמן ניתן להשתמש באקמולי לאחר הפתיחה? תאריך התפוגה שמצויין הוא נובמבר 2011 אולם לא מצויין אם זה מתייחס גם לאחר פתיחת התרופה.
    שאלה נוספת- ביתי בת 11 חודשים וסובלת מדלקת אוזניים ומקבלת אנטיביוטיקה. האם ניתן לתת במקביל אקמולי להורדת חום? כי לא נראה לי שהאנטיביוקה מסייעת בכך.
    תודה רויטל

הוספת תגובה

• שימוש באקמולי לאחר פתיחת הבקבוק - תגובה

אילן ללבניקוב
    15/04/2011

רויטל שלום רב,

השימוש בסירופ אקמולי הוא לפי תאריך התפוגה המצויין על הבקבוק.

לגבי שימוש בתרופות בתינוקות הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לפני השימוש,

שבת נהדרת וחג שמח,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת דוקסילין
    יעל
    13/04/2011

אני לוקחת כבר שלושה ימים דוקסילין , סך הכל 5 ימים. יש לי תופעות לוואי של עייפות וגרעפסים קטנים כל הזמן. ביקשתי מהרופא שלי להחליף את האנטיביוטיקה, צריך רק להשלים את הימים או לקחת מהתחלה? האם התופעות יפסיקו כשאני אחליף אנטיביוטיקה בהנחה שהאנטיביוטיקה שאקח לא תעשה לי תופעות?
    בנוסף שמעתי שהדוקסילין מסוכנת עם חשיפה לשמש אם אני אפסיק איתה אוכל להחשף לשמש או שצריך לחכות?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת דוקסילין

הוספת תגובה

• החלפת דוקסילין - תגובה

אילן ללבניקוב
    15/04/2011

יעל שלום רב,

אני תמיד ממליץ להישמע להוראות הרופא ולסיים את כל תקופת הטיפול האנטיביוטי לפי הזמן שנקבע לך. תופעות הלוואי הן מוכרות וידועות ואמורות לחלוף עם הזמן.
    הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול או החלפת התרופה וכך גם לגבי תופעות הלוואי,

שבת נהדרת וחג שמח,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בפציאליס
    גילי
    13/04/2011

שלום רב,
    אני בהריון בשבוע 17, לפניי יומיים לקיתי בפציאליס, שיתוק של חצי הפנים.
    אני רוצה לוודא כי התרופות שנרשמו לי אכן מותרות לשימוש בהריון.
    פמוטידין פעמיים ביום.
    פרדניזון 60 מ"ג לחמישה ימים וכל יומיים להפחית 10, סה"כ 15 יום.
    כדורי זובירקס 4 פעמים ביום למשך 10 ימים.
    לתשובתכם אודה,
    גילי

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בפציאליס

הוספת תגובה

• טיפול בפציאליס - תגובה

אילן ללבניקוב
    15/04/2011

גילי שלום רב,

בזמן ההריון מומלץ להיוועץ ברופא המטפל המכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום.

בכל מקרה, תוכלי לפנות למרכז הטרטלוגי בטלפון:02-6243669

או במספר 03-9376911

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה
    נחמן כהן
    13/04/2011

אני מטופל בתרופות נגד לחץ דם גבוה למעלה מ-20 שנה שכבר לא היו אפקטיביות
    הרופא שלי רשם לי רפואה בשם ראסילז ואמר לי שהרפואה תתחיל לפעול לאחר שבועיים
    לאחר 3-4 ימים התחלתי לסבול מכאבי ראש קשים ולמעשה הפסקתי לתפקד פיזית ושכלית ולחץ הדם עלה למספרים מטורפים 235, בעצת רופא הפסקתי לקבל את התרופה ואני משתמש בתרופות הישנות ובתוצאה סבירה.
    שאלתי:לנוכחהמעלות המיוחדות של ראסילז האם אפשר להשתמש בו בנוסף לרפואות הרגילות?
    מה המקור לטענה שהראסילז אפקטיבי רק לאחר שבועיים?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה - תגובה

אילן ללבניקוב
    15/04/2011

נחמן שלום רב,

התרופה ראסילז מיועדת: לטיפול ביתר לחץ דם. ראסילז שייך לקבוצה חדשה של תכשירים הנקראת "מעכבי רנין", העוזרת בהורדת לחץ דם גבוה.
    מעכבי רנין מפחיתים את כמות האנגיוטנסין ןן שהגוף יכול לייצר. אנגיוטנסין ןן גורם לכלי. הדם להתכווץ וכך מעלה את לחץ הדם. הורדת כמות האנגיוטנסין גורמת להרפיית כלי הדם ולירידה בלחץ הדם.

לגבי תופעות הלוואי של התרופה:
    תופעות לוואי שכיחות: שלשול
    תופעות לוואי לא שכיחות : פריחה בעור, עליה ברמות האשלגן בדם.
    תופעות לוואי המחייבות התייחסות מיוחדת:
    תגובה אלרגית הכוללת נפיחות של הפנים, השפתיים, הגרון ואו הלשון, שעלולה לגרום לקשיי נשימה ובליעה - יש להפסיק ליטול ראסילז ולפנות לרופא מיד.

יש לדווח לרופא אם הינך נוטל:
    • ציקלוספורין (תרופה המשמשת למניעת דחיית שתל במושתלים או למצבים אחרים כגון rheumatoid arthritisatopic dermatitis). ווראפמיל (תרופה המשמשת להורדת לחץ דם, להסדרת קצב הלב או לטיפול באנגינה פקטוריס).
    • קווינידין (תרופה המשמשת להסדרת קצב הלב).
    • פורוזאמיד (תרופה משתנת)
    • קטוקונזול (תרופה המשמשת לטיפול בזיהומים פטרייתיים)
    • תרופות משתנות אוצרות אשלגן
    • תרופות המכילות אשלגן, תוספי אשלגן או תחליפי מלח המכילים אשלגן.

85-90% מהמטופלים חווים ירידה בלחץ הדם תוך שבועיים מתחילת הטיפול וככל הנראה זה הזמן שלוקח לחומר לפעול מבחינה פרמקולוגית,

השימוש בתרופה זו הוא אך ורק לפי הוראות הרופא ובמרשם רפואי,

שבת נהדרת וחג שמח,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלגולזין פורטה
    שושי
    13/04/2011

האם אלגולזין פורטה ירד מן המדף?
    יש לי מרשם לאלגולזין פורטה וסרבו לחדש לי כי אסור לתת אותו יותר (לדברי הרוקחת).
    האמנם? ואם כן מדוע?
    תודה
    שושי

לקביעת תור
    סגירה
    אלגולזין פורטה

הוספת תגובה

• אלגולזין פורטה - תגובה

אילן ללבניקוב
    13/04/2011

שושי שלום רב,

מינהל המזון והתרופות האמריקני, ה- FDA, הודיע בסוף השבוע כי הורה למשוך מהמדפים את כל התרופות המכילות את החומר פרופוקסיפן. תרופות מעין אלה נמכרות גם בישראל תחת המותגים "אלגוליזין פורטה", "פרוקסול" ו"פרוקסול פורטה".

ההחלטה להוריד מהמדפים את התרופות המכילות פרופוקסיפן, הגיעה לאחר שה-FDA קיבל מידע המראה כי התרופה מגבירה את הסיכון למחלות לב קטלניות. כתוצאה מכך ויחד עם מידע נוסף סיכמו מומחי ה-FDA כי הסכנות שבתרופה עולות על יתרונותיה.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקסעדין ודוקסילין
    סיוון
    12/04/2011

שלום, מזה חודש וחצי אני לוקחת דוקסילין לאקנה. האם מותר לי גם לקחת לקסעדין אחת לכמה זמן? זה יכול להזיק או לפגום בהשפעת הדוקסילין?

תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    לקסעדין ודוקסילין

הוספת תגובה

• לקסעדין ודוקסילין - תגובה

אילן ללבניקוב
    12/04/2011

סיון שלום רב,

אין מניעה לשלב ביניהן,

שבוע טוב וחג שמח,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותר?
    אלמונית
    11/04/2011

האם מותר לקחת אופטלגין שיש בגוף ריטלין?

לקביעת תור
    סגירה
    מותר?

הוספת תגובה

• מותר? - תגובה

אילן ללבניקוב
    12/04/2011

שלום רב,

לתרופה ריטלין יש אינטראקציה בין תרופתית עם התרופות הבאות:

1. נוגדי דיכאון טריציקליים: מתילפנידאט עלול להגביר את ההשפעות ותופעות הלוואי של תרופות אלה.

2.נוגדי פירכוסים כגון פנובארביטאל ופרימידון: מתילפנידאט עלול להגביר את הרמה של נוגדי פירכוסים בדם וייתכן שיהיה צורך בשינוי המינון.

3. מעכבי מונואמין אוקסידאז (MAOI): השילוב של מתילפנידאט עם תרופות אלה עלול לגרום לעלייה מסוכנת בלחץ הדם. יש להימנע משילוב זה.

4. נוגדי קרישה: התרופה עלולה להגביר את השפעתם של נוגדי קרישה, וייתכן שיהיה צורך בהפחתת המינון. [גואנתידין]: תיתכן ירידה בהשפעתו בהורדת לחץ הדם.

לא ידוע לי על מניעת שילובה עם אופטלגין אך יש להיוועץ עם הרופא המטפל לפני כן.

בכל מקרה, ניתן בהחלט לסייע לך בשיפור הריכוז והזיכרון על ידי יעוץ נטורופטי הכולל תזונה אישית וצמחי מרפא המשפרים רבות את פעילות המוח כולל המיקוד והחשיבה וללא כל תופעות לוואי,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב וחג שמח,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

0528077713

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטרקס וריטלין
    שירה
    11/04/2011

האם מותר לקחת את השניים יחד?
    ריטלין אני לוקחת כל יום בגלל ADHD (כולל היפר)
    קיבלתי אוטרקס לחודשים לקחת אחד בלילה בגלל גרד כרוני בעור (אחרי שכל הבירורים ההעלו חרס). עוד לא התחלתי לקחת בגלל החשש שלי שלא בטוח אפשר. הרופאה שנתנה לי את האוטרקס (נשים) לא זמינה וכנ"ל הפסיכיאטר שמטפל בי ב ADHD.
    אני בת 31 ובריאה, אין לי רגישות לתרופות. אין בעיות כבד, כליות, לב או דם. לא בהריון ולא מניקה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוטרקס וריטלין

הוספת תגובה

• אוטרקס וריטלין - תגובה

אילן ללבניקוב
    12/04/2011

שירה שלום רב,

אוטרקס (הידרוקסיזין), תרופה מרגיעה, שאינה ממשפחת הפנותיאזינים או הבנזודיאזפינים, משמשת להרגעה והפחתת חרדה חדה. בנוסף, יש לה השפעה אנטי היסטמינית, השפעה המרחיבה את הסימפונות והשפעה נוגדת הקאה. עקב תכונות אלו משתמשים בה לעתים לטיפול באלרגיה חריפה או בחולי אסתמה הסובלים מחרדה קשה. בגלל ההשפעה האנטיכולינרגית שלה, תופעות הלוואי העיקריות שלה כוללות נמנום, יובש בפה, והפרעה במתן שתן.

לגבי שילוב התרופות, אין מניעה לקחת אותן במקביל.

בכל מקרה, ניתן בהחלט לסייע לך לשפר את הריכוז וחשיבה וגם לטפל באלרגיה שלך בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי על ידי יעוץ נטורופטי הכולל תזונה אישית וצמחי מרפא, אשר משפרים את המיקוד והריכוז ומונעים אלרגיה.

אשמח לעמוד לרשותך גם בכך,

שבוע טוב וחג שמח,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

0528077713

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה