פורום תרופות ייעוץ תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי?
    ליא
    11/04/2011

שלום, אבחנו אצלי קריש דם ובמשך שלושה חודשים הזריקו לי קלקסן 80 מל' ונטלתי קומדין 45 מל' לשבוע ובסיום 3 החודשים ההבחנה היתה שגוייה וסתם הכנסתי חומרים לגוף. סיימתי עם הקומדין לפני שבועיים ועדיין כשאני מצחצחת שיניים יש לי דימום מהחניכיים.אני בת 32 בריאה בד''כ.שאלתי :האם כל המדללי דם שלקחתי יזיקו לי? מה התופעות לוואי לתווך הקרוב/רחוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי?

הוספת תגובה

• תופעות לוואי? - תגובה

אילן ללבניקוב
    11/04/2011

ליא שלום רב,

תופעת הלוואי השכיחה ביותר של הקומדין היא דימום. יש לדווח לרופא מייד על סימנים כחולים, צואה כהה, שתן כהה או דימום לא תקין.

הייתי ממליץ לךלהיוועץ עם הרופא המטפל ולבדוק אם נטלת תרופות אחרות בשילוב עם הקומדין, כאלו שעשויות להשפיע על פעילותו ולהגביר את תופעות הלוואי שלו.

לגבי שילוב עם תרופות אחרות:

מיגוון רחב של תרופות מגיבות עם וארפארין וגורמות להגברת או להפחתת ההשפעה הנוגדת-קרישה. תרופות אלה כוללות בארביטוראטים, סימטידין, אמיודארון, תרופות לטיפול בסוכרת הנלקחות דרך הפה, משלשלים אחדים, סוגים מסוימים של אנטיביוטיקה, מזון עשיר בויטמין K המצוי בירקות ירוקים כגון: תרד, כרוב, כרובית, דגים ושמני דגים. קורטיקוסטרואידים כגון קורטיזון ופרדניזון, תכשירי תירואיד, נוגדי חומצה, תרופות נוגדות חרדה, דיכאון ופסיכוזה, תרופות נוגדות פירכוסים, תרופות משתנות, תרופות נוגדות סרטן, תרופות נוגדות פטריות במתן סיסטמי, תרופות לטיפול בכיב, תרופות לשינה, סוגים מסוימים של ויטמינים, גלולות למניעת הריון ואסטרוגנים, תרופות להורדת שומנים, פניטואין, חיסון נגד שפעת. יש להיוועץ ברוקח לפני שקונים תרופה ללא מירשם רופא. [אספירין] עלול להאריך באופן משמעותי את משך הפעולה של וארפארין או להגביר את עוצמת השפעתו.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמת כדורי הרגעה
    ני
    11/04/2011

בני בן 20 ולא היה מעולם במערכת יחסים עם בחורה מכל הבחינות מכיוון שיש לו בעיה של לחץ רעידות ודפיקות לב חזקות הזעה וקשיים בלפתח שיחה ומחששות להיות בסיטואציה עם בחורה שמוצאת חן בעיניו .
    אני חושבת שאולי לפני מפגש עם בחורה על מנת להרגע ולא לחשוש ממפגש זה כדאי לו לקחת כדור הרגעהו כדי שיוכל לזרום במפגש עם בחורה ללא כל חששות לחצים פחדים ומחשבות על כל מילה או צעד שהוא צריך לעשות ולהיות יותר משוחרר.
    אודה לך אם תוכל להמליץ לי על כדור הרגעה מתאים לענין זה.
    בתודה
    נין

לקביעת תור
    סגירה
    התאמת כדורי הרגעה

הוספת תגובה

• התאמת כדורי הרגעה - תגובה

אילן ללבניקוב
    11/04/2011

שלום רב,

ניתן בהחלט לסייע לבנך בחיזוק הביטחון העצמי כולל מניעת הלחץ והסטרס בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי. ישנם מוצרים רבים וטובים שעשויים לסייע לו, אך הייתי ממליץ לו לעבור יעוץ נטורופטי כדי להתאים לו באופן אישי את צמחי המרפא המתאימים לו ביותר.

בכל מקרה בתור עזרה ראשונה, הוא יכול להשתמש בטיפות טבעיות של חב' טינקטורה טק הנקראות סטרס סטופ, יש לקחת 10 טיפות 3 פעמים ביום למשך מספר ימים ואז לפני הפגישה הוא יכול לקחת עוד 20 טיפות בקצת מים או מיץ,

בהצלחה ושבוע נפלא ובריא,

אילן.

0528077713

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטין Aוהריון
    דני
    10/04/2011

שלום רב, אני מטופלת ברטין A לצרכים אסטתיים. אני מתכננת הריון, האם עלי להפסיק את השימוש בקרם בטרם כניסתי להריון או רק אם במידה וכבר נכנסתי.
    אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    רטין Aוהריון

הוספת תגובה

• רטין Aוהריון - תגובה

אילן ללבניקוב
    11/04/2011

דני שלום רב,

מומלץ להפסיק את הטיפול ברטין A לפני הכניסה להריון ויש להיוועץ ברופא המטפל לשם כך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה

דני
    11/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 44 -לא נטל תרופות מימיו -ובריא מ
    רן
    09/04/2011

בן 44 -לא נטל תרופות מימיו -ובריא מאוד
    יש לי בעיה רפואית- לפני למעלה משנתיים רופא עור נתן לי תרופה בשם "איטרנול" נגד פטריה (אני מצטער על היום שהלכתי לרופא הזה לנסות לטפל בפטריה הפשוטה הזאת)-וכשבועיים לאחר שלקחתי את התרופה הזו התדלדל והתרפה כל איזור אבר המין והאשכים שלי-התיפקוד המיני האדיר שהיה לי ירד המון-ועכשיו הוחמר המצב עקב חוסר טיפול / טיפול יעיל על ידי רופאים ומטפלים שפניתי אליהם ויש לי שם גם בקע מפשעתי-כשהסיבה ברורה לי-כל הדופן הזאת נחלשה-אז הצפק מצא דופן חלשה -ויצא ועשה לי שם הרניה

הוספת תגובה

• בן 44 -לא נטל תרופות מימיו -ובריא מ - תגובה

אילן ללבניקוב
    11/04/2011

רן שלום רב,

ניתן בהחלט לסייע לך גם בנושא חיזוק הכושר המיני בצורה טבעית על ידי פורמולות יעודיות של צמחי מרפא ושיפור כח הגברא כולל חיזוק מערכת החיסון ומניעת דלקות וטיפול בבקע. חשוב לעשות ניקוי של הדם מרעלים ולחדש את תאי העור על ידי קרם טבעי על בסיס קלנדולה ואלוה ורה,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה,

מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

0528077713

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אילת
    09/04/2011

יש לי התכווצות של שרירים בצוואר כרונית נתנו לי בקלוסל אני מאוד מפחדת להשתמש בזה כי אני צעירה ולא רוצה נזקים עתידיים
    השאלה שלי מה ההשחכות לעתיד של תרופה כזו ורשום שצריך להפסיק אותה בהדרגה כי אחרת יש בעיות זה אומר שאם אני שוכחת יום אחד לקחת זה מסוכן?
    והאם בקלוסל מרפה רק את השרירים בעמוד השידרה או את כל השרירים בגוף? כי אני פוחדת שיורפו לי שרירי הפנים ויהיה להם מראה נפול

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

אילן ללבניקוב
    11/04/2011

אילת שלום רב,

בקלוסל היא תרופה מרפה שרירים הפועלת על מערכת העצבים המרכזית, כולל חוט השידרה. היא מקילה על עוויתות, התכווצויות וריפיון שרירים הנגרמים על ידי מחלות כמו טרשת נפוצה ופציעה בחוט השידרה. משתמשים בה גם לטיפול בעוויתות כתוצאה מפגיעה במוח, שיתוק מוחי או ארוע מוחי. למרות שתרופה זו אינה מרפאת מחלות אלה, היא מגבירה את כושר התנועה ומאפשרת מתן טיפולים אחרים, כגון פיזיותראפיה. הסבירות שבאקלופן יגרום חולשת שרירים נמוכה מזו של תרופות דומות, ותופעות הלוואי שלו, כגון סחרחורת ותרדמה, הן בדרך כלל זמניות.

אין סכנה אם את שוכחת לקחת כדור אחד ולגבי הפסקת התרופה יש לעשות זאת בהדרגה ותחת השגחה רפואית.

אם מדובר בשרירים תפוסים ניתן לסייע לך על ידי יעוץ נטורופטי הכולל צמחי מרפא וקרמים טבעיים על בסיס גלוקוזמין וכונדרויטין המסייעים רבות בשחרור השרירים המכווצים ובחיזוק רקמות החיבור בצורה טבעית,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

0528077713

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור בשם רדוקטיל
    טליה
    09/04/2011

שלום
    ברצוני לדעת למה כבר לא ניתן לקבל מרשם על שם כדור בשם רדוקטיל ואם אכן לא ניתן לקבל איזה כדור יכול לשמש את אותה הפעולה.
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כדור בשם רדוקטיל

הוספת תגובה

• כדור בשם רדוקטיל - תגובה

אילן ללבניקוב
    11/04/2011

טליה שלום רב,

בעקבות ממצאי מחקר לפיו מרבית המטופלים אינם כשירים ליטול את התרופה בשל בעיות לב, הורה משרד הבריאות על הפסקת שיווק רדוקטיל, לטיפול בעודף משקל.

ניתן בהחלט לסייע לך בירידה במשקל בצורה טבעית על ידי יעוץ נטורופטי הכולל תזונה דלת כולסטרול וצמחי מרפא אשר משפרים מאוד את חילוף החומרים בגוף תוך דיכוי התיאבון ושריפת השומנים ללא כל תופעות לוואי,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

0528077713

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקספורג
    אלי
    09/04/2011

שלום . קבלתי מהרופא כדורים להורדת לחץ דם אקספורג . אחרי נסיונות להורדת לחץ בכדורים אחרים שלא עזרו כמו ואזודיפ וטריטייס קומפ שלא עזרו האקספורג הוכח כיעיל אחריי יומיים בלבד לחץ הדם ירד לרמות נורמליות מ 160-103 ירד ל 82-140 . קראתי באתר שכדורי לחץ דם יכולים לגרום לאין אונות שזה מאוד מפחיד אותי מה ניתן לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    אקספורג

הוספת תגובה

• אקספורג - תגובה

אילן ללבניקוב
    11/04/2011

אלי שלום רב,

ראשית כל אני שמח שהכדורים עוזרים ומאזנים לך את לחץ הדם.

לגבי תופעת האין אונות, זוהי תופעה ידועה ומוכרת בספרות המקצועית. ניתן בהחלט לסייע לך בבעיה זו על ידי יעוץ נטורופטי מדויק הכולל תזונה אישית וצמחי מרפא אשר מחזקים מאוד את מערכת המין תוך שיפור החשק המיני וכח הגברא והעיקר ללא תופעות לוואי,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדניזון ואנטיביוטיקה
    ITP ISRAEL
    08/04/2011

שלום,

האם מותר לקחת פרדניזון וצפויט פורטה ביחד?
    בנוסף אני גם מקבלת לנסופרזול
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרדניזון ואנטיביוטיקה

הוספת תגובה

• פרדניזון ואנטיביוטיקה - תגובה

אילן ללבניקוב
    11/04/2011

שלום רב,

אין מניעה לשלב את התרופות הנ"ל במקביל. את הלנסופרזול לוקחים כחצי שעה לפני הארוחה,

בברכה,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמיפריל פלוס
    רינה
    07/04/2011

האם רמפיריל פלוס יכול לגרום לבעיות שינה, או להחמיר בעיות קיימות, והאם הוא יכול לגרום להשתנה מרובה או להחמיר מצב קיים.

לקביעת תור
    סגירה
    רמיפריל פלוס

הוספת תגובה

• רמיפריל פלוס - תגובה

אילן ללבניקוב
    11/04/2011

רינה שלום רב,

תופעות הלוואי השכיחות ביותר, כגון סחרחורת, עייפות וכאב ראש, חולפות בדרך-כלל בטיפול ממושך. לגבי בעיות שינה לא ידוע לי על תופעות לוואי כאלו מתרופה זו אך זה ייתכן וכך גם לגבי השתנה מרובה. בכל מקרה הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל.

לידע כללי, בחולים עם מחלת כליות אשר מטופלים ב NSAID, מתן של מעכב ACE יכול לגרום להדרדרות במצב הכיליתי.

לגבי שילוב של תוספות אשלגן או משתנים אוצרי אשלגן (Amiloride, Spironolactone)]: שלוב כזה עלול לגרום לרמות גבוהות מדי של אשלגן בדם.

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש באדפרין
    חן
    07/04/2011

שאלתי את הרופאה אם ניתן להמשיך להשתמש באדפרים אחרי טיפול של קרובל חצי שנה והיא השיבה בחיוב. בעלון הרפואי כתוב שיש להשתמש רק עד 6 חודשים...מה עושים? מה הסכנות?

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש באדפרין

הוספת תגובה

• שימוש באדפרין - תגובה

אילן ללבניקוב
    11/04/2011

חן שלום רב,

יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך בטיפול.

ADAFERIN הינו רטינואיד מקומי שהינו טיפול מקומי יעיל באקנה. תרופות אלה הינן נגזרות של ויטמין A , ומשמשות לטיפול מקומי בתהליך ההתקרנות של העור ( תהליך הצמיחה התקין של העור ) , ומונעות בכך את יצירת נגעי ה ACNE.

במקרה של תופעות אלרגיה (פריחה בעור, קשיי נשימה, התנפחות הפנים, השפתיים, הלשון או הצוואר) יש להפסיק הטיפול בתכשיר ולפנות לרופא המטפל. אדפלן גורמת לרגישות לשמש ועל כן יש להימנע מחשיפה לשמש ולהשתמש בקרם הגנה לפני כל חשיפה לשמש.

ניתן כמובן לשלב בטיפול גם קוסמטיקה טבעית הכוללת קרמים טבעיים אשר פועלים מצוין בתיקון בעיות העור ללא תופעות לוואי,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב בין תרופות
    הילה
    06/04/2011

שלום לד"ר,
    רציתי לשאול לגבי השילוב בין התרופות הנ"ל:"alli" (המקבילה לקסאניקל ונמכרת בחו"ל ללא מרשם רופא) לבין תרופה קבועה שאני נוטלת ה"לוסטרל".
    הבנתי שהתרופה הנ"ל היא 60 מ"ג ולא 120 מ"ג כפי שהקסאניקל מורכבת.
    רציתי לדעת מה אופן השימוש בה במיוחד כשאני נוטלת 200 מ"ג לוסטרל ואם ארצה להפסיק כיצד ובאיזה הדרגתיות לעשות זאת.
    וקצת לשמוע מה אתה חושב על השימוש בתרופה,תוצאות (כמובן בשילוב עם דיאטה ופעילות גופנית) ותופעות לוואי.
    אודה מראש על התרופה המפורטת.

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב בין תרופות

הוספת תגובה

• שילוב בין תרופות - תגובה

אילן ללבניקוב
    07/04/2011

הילה שלום רב,

למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב את הקסניקל עם הלוסטראל.

לגבי הקסניקל: היא מונעת 30 אחוזים מספיגת השומן בכל ארוחה, הודות למנגנון פעולה ייחודי. מדובר בחומר שפועל על אנזים שפועל בתריסריון ואחראי על פירוק השומנים המגיעים מהמזון במערכת העיכול ובדם. החומר הזה מביא לכך ששליש מהמזון שמקורו בשומן, כלומר שליש מהשומן במזון, פשוט אינו נספג בגוף. המנגנון הזה מאפשר ירידה של חצי ק"ג עד קילו אחד בשבוע. בשני השלישים הנותרים של השומן הגוף משתמש לצורך חילוף החומרים, הכולסטרול וספיגת ההורמונים.

התרופה, אינה מתאימה לנשים הרות ומניקות, לסובלים מאי-ספיגה כרונית של המעיים (דלקות, שלשולים כרוניים וכו'), לסובלים מליקויים בתיפקודי הכבד או הכליות ולמי שלוקים בכולסטאזיס. את הקסניקל יש לבלוע, עם שתי כוסות מים, עשר דקות לפני הארוחה ועד שעה אחריה. בתקופת ההרזיה עצמה ממליצים הרופאים על מינון של שלוש גלולות ביום, והניסיון מלמד כי גם בנטילת שתי גלולות בלבד נרשמות ירידות יפות במשקל, ומינון של גלולה אחת ביום מבטיח שמירה על המשקל.

לפי מחקר שנערך בהשתתפות 259 מטופלים הסובלים מהשמנה נצפה כי אנשים שנטלו את התרופה בפיקוח רפואי צמוד ובהדרכת דיאטנית קלינית, ירדו במשקל פי-שישה יותר ממי שקיבלו תפריטים זהים ללא התרופה.

מחקר שנערך באירופה גילה כי התרופה אף מונעת התפתחות סוכרת מסוג 2 ומיטיבה את מצב המחלה בקרב החולים בה. לפי מחקר זה, בו השתתפו אלפי מטופלים הסובלים מהשמנת-יתר, הסיכון לפתח סוכרת מסוג זה נמוך בכ-37 אחוזים בקרב מי שטופלו בקסניקל וקיבלו הדרכה לשינוי אורח-החיים, לעומת מי שעברו שינוי באורח-החיים בלבד.

בכל מקרה, אני ממליץ על שילוב של התרופה ויעוץ נטורופטי משלים להצלחת הטיפול כולל הדרכה של דיאטנית וטיפול התנהגותי קוגניטיבי בשילוב פעילות גופנית.

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

הילה
    07/04/2011

שלום לד"ר,
    תודה על התשובה המפורטת ומכך אני מבינה שאין בעייה של שילוב בין התרופות.
    מה לגבי מינון תואם הקסניקל ה"alli" שנמכר ללא מרשם בחו"ל,למיטב ידיעתי מדובר ב60 מ"ג לכדור.
    כמובן שאשלב תזונה נכונה ודלת שומן,האם בכל זאת ה"alli" אפקטיבי ונחוץ?
    מה לגבי הפסקת נטילת התרופה,איך עושים זאת?
    אשמח לשובתך ותודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

אילן ללבניקוב
    11/04/2011

הילה שלום רב,

ישנן הרבה דרכים טובות לירידה במשקל חלקן טבעיות וחלקן תרופתיות. מנסיוני עם הרבה מטופלים, ניתן בהחלט לרדת במשקל על ידי תזונה אישית ודלת שומן כולל פורמולות צמחי מרפא אשר מסייעות רבות בהגברת חילוף החומרים בגוף, שריפת השומנים העודפים והורדת התיאבון בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי.

לגבי התרופה שציינת יש לעשות זאת תחת פיקוח רפואי ולהיוועץ ברופא המטפל לגבי הפסקת הטיפול בצורה הדרגתית שתמנע תופעות לוואי,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינטראקציה בין תרופות
    משה
    05/04/2011

בני בן 35, מאושפז בחו"ל.
    הוא אובחן לפני כ-15 שנה כחולה אפילפסיה ולוקח 2000 מ"ג ליום Depalept.

הוא גם חולה כרון עם מחלה פעילה, מעי מודלק.

עומד על הפרק כרגע שיתחיל לקבל Prednison מאחר והאופציה השניה היתה Remicade אך לא ניתן להתחיל בטיפול בגלל המעי המודלק.

השאלה שלי : האם Prednison מתנגש עם Depalet?
    והאם רצוי לנסות עם Prednison למרות שבעבר היו לו כאבי שרירים די חזקים כאשר קיבל Prednison?

אנא תשובתכם בהקדם.

בתודה
    יהודית

לקביעת תור
    סגירה
    אינטראקציה בין תרופות

הוספת תגובה

• אינטראקציה בין תרופות - תגובה

אילן ללבניקוב
    07/04/2011

יהודית שלום רב,

למיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין התרופות הנ"ל(פרדניזון ודפלפט).

לגבי תופעות הלוואי של הפרדניזון, הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לפני כן וליידע אותו לגבי ההיסטוריה הרפואית של בנך ואז הרופא יוכל להחליט מה דרך הטיפול היעילה ביותר,

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    04/04/2011

שלום רב,
    הרופא אמר לי להשתמש בתרסיס רדיאן להרגיע כאבי צוואר. מיד לאחר שריססתי את הצוואר בטעות החזקתי את הבקבוק ממש ליד האף וחששני שנשמתי מאדי התרסיס. מה ההשלכות של חשיפה כזו ומה עלי לעשות? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

אילן ללבניקוב
    05/04/2011

דורית שלום רב,

אם אינך חשה בתופעות לוואי אז אין לך ממה לחשוש.

החומרים הפעילים בספריי הם: מנטול 2.54%, קמפור 1.43%, מתיל סליצילאט 0.42, קפסיצין 0.0005%

חומר אחד מופק מפלפל חריף כך שאת עשויה לחוש בעקצוץ באף או אפילו אלרגיה קלה ואם כך הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קסנאגיס
    איציק
    04/04/2011

שלום אני בן 24 ולאחרונה התחילו לי התקפי חרדה במיוחד בהסעה לעבודה.. מאחר וזה חדש לי מאז שזה קרה אני כל היום מתעסק בזה וחושב רק על זה ..

הרופא נתן לי קסנאגיס .. אחרי שקראתי על הכדורים האלה באינטרנט קצת נרתעתי.. אני בסך הכל בחור צעיר והגיוני ואני יודע שיש פה בעיה ובסך הכל זה הכל בראש שלי ואני לא רוצה להתחיל עם כדורים בסגנון הזה..

או שאולי ואני טועה וזה יעזור לי..

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    קסנאגיס

הוספת תגובה

• קסנאגיס - תגובה

אילן ללבניקוב
    05/04/2011

איציק שלום רב,

בעיה זו מוכרת רבות ברפואה המשלימה וניתן לטפל בה בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי על ידי צמחי מרפא מצוינים.

לטיפול הנטורופתי בחרדה שתי מטרות – הראשונה למנוע התקפי חרדה על ידי תזונה, תוספי תזונה וצמחי מרפא המאזנים את פעילות מערכת העצבים, והשנייה דרכי התמודדות עם התקפי החרדה, במידה והם יקרו שוב.

הטיפול התזונתי ב חרדה והתקפי חרדה כולל:

• איזון רמות הסוכר – חוסר איזון ברמות הסוכר מוביל לתנודות חדות במצב הרוח ולמערכת עצבים לא מאוזנת
    • חומצות שומן חיוניות – ישנם הרבה מחקרים המראים כי חומצות שומן מסוימות משפיעות על מצב הרוח והתקפי החרדה
    • מזון עשיר בויטמינים התומכים במערכת העצבים
    שינוי אורח חיים כדרך להתמודדות ב חרדה | התקפי חרדה:
    • פעילות גופנית אירובית – במסגרת הטיפול הנטורופתי מותאמת פעילות גופנית באופן אינדיווידואלי למטופל. פעילות גופנית קבועה הינה קריטית להסדרה של פעילות המוח
    • טכניקות הרפייה והרגעה – המטופל לומד טכניקות הרפיה כגון נשימות בטן, דמיון מודרך ועוד על מנת ללמוד כיצד להשתלט על התקפי החרדה.

ישנם צמחי מרפא מצוינים לטיפול בחרדה והתקפי חרדה:

ישנם צמחי מרפא רבים המאזנים את פעילות המוח ולכל מטופל יש להתאים באופן אישי פורמולת צמחי מרפא, לפי התמונה הקלינית איתה הוא בא. צמחי מרפא לדוגמא:
    • Turnera Diffusa
    • Valerian officinalis
    • MELISSA officinalis
    Passiflora
    Maca

על ידי יעוץ נטורופטי מתאים ניתן לעזור לך להתגבר על התקפי החרדה והעיקר ללא תופעות לוואי,

אשמח לעמוד לרשותך,

שבוע טוב ובריא,

אילן ללבניקוב,

רוקח ונטורופט מומחה.

0528077713

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמביין CR ומוסקול
    אריאל
    04/04/2011

אני לוקח אמביין CR לשינה(לא כל יום).לכאבי שרירים אני לוקח מוסקול(בשעת הצורך-לא קבוע).האם אפשר לקחת את שני הכדורים ביחד? האם יש חשש לתגובות בין תרופתיות? בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אמביין CR ומוסקול

הוספת תגובה

• אמביין CR ומוסקול - תגובה

אילן ללבניקוב
    05/04/2011

אריאל שלום רב,

טוב עשית שפנית אלי ליעוץ רוקחי/נטורופטי כיוון שישנה אינטראקציה בין 2 התרופות שעלולה לגרום לתופעות לוואי במערכת הנשימה ובעירנות הכללית, בעיקר שאנשים מבוגרים. יש להיזהר בנהיגה ובפעולות הדורשות ריכוז וחשיבה.

הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול ובכל מקרה ניתן לקחת במקביל צמחי מרפא אשר מסייעים רבות גם לכאבי השרירים וגם לשינה בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי,

אשמח לעמוד לרשותך גם בכך,

שבוע טוב ובריא,

אילן.

0528077713

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל ממך יעוץ לגבי תחליפים

אריאל
    06/04/2011

תודה על תשובתך.
    אודה לך מאד אם תציין תחליפים צמחיים לאמבייןCR +מוסקול.

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל ממך יעוץ לגבי תחליפים - תגובה

אילן ללבניקוב
    07/04/2011

אריאל שלום,

ישנם צמחי מרפא מצוינים המסייעים לשינה רגועה וטובה, הייתי ממליץ לך לקחת טיפות טבעיות הנקראות סטרס סטופ של חב' טינקטורה טק. הן מכילות צמחי מרפא מצוינים המסייעים רבות בהרגעה ובשינה. יש לקחת 10 טיפות 3 פעמים ביום בקצת מים או מיץ ובלילה לוקחים 30 טיפות לשינה.

לגבי הכאבים, הייתי ממליץ לך לנסות קרם הנקרא נו דול המכיל צמחי מרפא המטפלים בדלקות וכאבי שרירים. ניתן גם לקחת טיפות הומיאופטיות יעילות ביותר הנקראות טראומיל של חב' HEEL. יש לקחת 10 טיפות כל 3 שעות לטיפול עד שהכאבים חולפים, למניעה לוקחים 10 טיפות 3 פעמים ביום בקצת מים,

שבת נהדרת,

אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה