מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפראמיל ונדודי שינהליאת19/11/2008
שלום רב, אני בתחילת השבוע השלישי של שימוש בציפראמיל (כרגע לוקחת כדור וחצי של 20 מ"ג) שאלתי היא, האם קשיי ההרדמות זו תופעה חולפת עם הזמן, או שזו תופעת לוואי קבועה של הכדור ? חשוב לי לדעת היות ואני גם ככה סובלת מנדודי שינה כבר הרבה שנים. הציפראמיל ניתן לי בעקבות חרדות בתקופה האחרונה. אשמח לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפראמיל
ניצן פרימור20/11/2008ליאת שלום
קשה לדעת באם נדודי השינה נגרמים מציפרמיל.
עלייך להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל (בהנחה שקיבלת את התכשיר ממנו ולא מרופא משפחה שעושה עלייך ניסיונות).
על כל פנים, ניתן להוסיף תכשירים משלימים לטיפול בנדודי השינה (כמו CLONEX ).
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפראמיל
אתי23/11/2008ההתייחסות לציפראמיל כאל תרופה פסיכיאטרית איננה תואמת את ההשקפה המקובלת ברפואה על הנושא. ציפראמיל איננה תרופה פסיכיאטרית ואין סיבה שרופא משפחה או גם רופאים ממקצועות אחרים (רופא נשים, רופא פנימי, ראומטולוג ואחרים) לא ירשמו מרשמים לתרופה זאת. במקום לעסוק בהשמצות על רופא המשפחה עדיף לתת עצות פרקטיות כמו, לדוגמא, כדי להימנע מנדודי שינה , כדאי להעביר את שעת לקיחת התרופה מן הערב לשעות הבוקר. ולזה יקרא responsible Pharmacist
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אסור לאכול למי...דני17/11/2008
שלוקח תרופות אלו: סימבסטטין טריטייס קומפ וטריטייס רגיל האם יש מזונות אסורים שמיתנגשים עם התרופות? התפריט שלי כולל יוגורט אבוקדו לחם שיפון קלמנטינות בננות קיטניות בקלה עגבניות בצל שום האם משהו בתפריט הזה מיתנגש עם התרופות ? ודבר נוסף, אשלגן בדם 3.6 יש לי תופעות של פעימות מוקדמות הקרדיולוג מבקש בדיקת אשלגן חדשה וממליץ לתת סלו קיי אם הרמה מיתחת ל4 האם 3.6 זה מתחת לנורמה? כדור אשלגן ליום יכול להביא לoverdosae? בתודה דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדני
ניצן פרימור19/11/2008לגבי אשלגן, עשה כמצוות הקרדיולוג. תוכל להעשיר את התפריט בסידן עם כרובית ובננות.
לגבי התרופות עליך להמנע מצריכת אשכוליות ביחד עם סימבסטטין. קרא בעיון את העלונים לצרכן הצמודים לתרופות שהנך נוטל. כול המידע מפורט שם.
לבריאות
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטקרציה תרופות שונותרינה סיסו17/11/2008
שלום, אימי צורכת מספר תרופות, הייתי רוצה לקבל מידע האם קיימת בעייה במכלול התרופות שהיא מקבלת. להלן התרופות: LANTON , FAKSET, FUSID, MIRO SLOW-FE, CARTIA, AMLOW, DIGOXIN, SIMOVIL/ TRITACE, VABEN, RESPONDE. - אימי אישה תשושת נפש עם סממנים ראשונים של אלצהיימר + דופק לב מהיר. התופעות הקיימות הן: חולשה על סף עילפון, חוסר תיאבון. אימי צורכת תרופות הרבה מאוד שנים ולא היו קיימות תופעות אלה. אנא תשובתכם בתודה רינה סיסו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטראקציה
ניצן פרימור19/11/2008רינה שלום
עלייך לפנות ל"פסיכו-גריאטר" ולרופא משפחה ולעשות סדר במערך התרופות. אימך חולה מסובכת יחסית ולא ניתן לייעץ לך בצורה זאת.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותרוזי17/11/2008
שלום, רציתי לדעת האם שימוש ממושך במשחת נפידפין ובפגלקס יכול לפגוע ביעילות אלטרוקסין. תודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב
ניצן פרימור19/11/2008רוזי שלום
יש ליטול אלטרוקסין בבוקר ופגלקס בערב. הפגלקס עשוי למנוע ספיגה של האלטרוקסין למרות שהיצרן טוען שגם זה לא יתכן עדיף לרווח בין הנטילה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני17/11/2008
שלום רב, אני נוהגת לעשן גראס כל ערב כבר כמה שנים. לאחרונה החלו לי כאבי ראש במהלך היום אז אני נוטלת כדור אקמול אחד ביום. האם יש התנגשות בין הגראס לאקמול? מה הנזק שיכול להיגרם? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חני
ניצן פרימור19/11/2008אין התנגשות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבוש מהתרופות????בעל14/11/2008
האם מותר לקחת בבוקר אחרי שתיית כוס הקפה כדורים ביחד: דרלין 5 מ"ג, אלטרוקצין 50 מ"ג וויטמינים ויטה-קל.??? שאלה שנייה: האם כדור דרלין 5 מ"ג פעמיים ביום (ז"א: 10 מ"ג ביום) יכול לשבש או במילים אחרות לאחמיר את התירואיד. ז"א: אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס, ולאחר שבוע של לקיחת דרלין 5 מ"ג תוצאת בדיקת TSH היתה: 7.97 או שזה צירוף מקרים???? . תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחיה
ניצן פרימור19/11/2008מינון של 5 מ"ג דרלין הנו נמוך מאוד ולא סביר שתופעות הלוואי נובעות מנטילתו. עלייך להזהר מצריכת מזון עשיר ביוד (כמו אצות - סושי) או תוספי תזונה שאת נוטלת ולא צינת.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון פלאקוונילחסוי14/11/2008
יש לי דלקת פרקים. קראתי שאין טעם בנטילת פלאקווניל יום כן ויום לא.....שזהו תת מינון ושלמעשה אין לזה השפעה ושעדיף להפסיק לגמרי. האם זה נכון? או שבכל מקרה גם מינון נמוך פועל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Plaquenil
ניצן פרימור19/11/2008לחסוי
פלקווניל נותר זמן רב במחזור הדם ומצטבר באים כך שהשפעתו ארוכת טווח. האינפורמציה שאותה קראת אינה נכונה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר הבהרה?
חסוי19/11/2008כלומר האם אפשר לקחת יום כן ויום לא? וגם - ביעוץ הטרטולוגי ענה פרופסור אשר אורנוי שניתן להניק , במידה ועושים הפסקה של 3 שעות בין נטילת הכדור לבין ההנקה. עכשיו אני מבולבלת: אם ממילא זה בדם.....מה התועלת במה שנאמר לי על 3 השעות? ואולי בכלל אסור להניק עם הכדור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלקווניל
אילן ללבניקוב02/12/2008שלום רב,
בכל הקשור בהריון ובהנקה אני תמיד מעדיף שהרופא המטפל יישא באחריות הרפואית כיוון שהוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של תרופותשרית11/11/2008
א. האם כדור דרלין 5 מ"ג פעמיים ביום גורם לעייפות/חולשה???- כך א ני מרגישה. ב. האם מותר לקחת את כל הכדורים האלו ביחד? : דרלין 5 מ"ג, אלטרוקצין 50 מ"ג וויטה קל+מינרלים (זה כדור שלא יהיה בריחת סידן). תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Deralin
ניצן פרימור11/11/2008שלי שלום
דרלין במינון זה (25 מ"ג ליום) נחשב מינון נמוך, אולם, ייתכן שהתכשיר מוריד לך את לחץ הדם וגורם לעייפות.
כדאי להתייעץ בנושא עם הרופא המטפל.
מותר לשלב בין התכשירים שהזכרת.
לבריאות
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבסטטין ופומלותאורי בר זאב09/11/2008
בהמשך לשאלות בנוגע לסימבסטטין ואשכוליות, שאלתי היא האם הוא הדין לגבי פומלות ופומליות?מה אמורה להיות ההרגשה כאשר "מורעלים" מעודף סימבסטטין בגלל האשכוליות, והאם הנזק חולף עם חילוף החומרים בגוף או מצטבר למשהו קבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פומלות
ניצן פרימור09/11/2008על פי המחקר מדובר באשכוליות בלבד. התופעה היא שרמת הסטטין בדם עולה עד פי 20 והדבר עשוי להעצים תופעות לוואי לא רצויות. אין מחקר ספציפי על פרי הדר מסוג אחר והדבר נתון לשיקולך האישי.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- => אנלדקס 5 מ"ג-כדור ענק לבן?אלי06/11/2008
הורגלתי שכדור 5 מג קטן בחצי(גם וורוד ) לעומת 10 מ"ג. והנה קיבלתי 5 מ"ג -לבן וענק. של דקסון זה בסדר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנלדקס
אילן ללבניקוב06/11/2008אלי שלום,
יש לבדוק את האריזה ולא את גודל הכדור, מה שקובע הוא השם המופיע על האריזה ואם הוא תואם את שם התרופה שאתה נוטל אז זה בסדר. בכל מקרה תוכל לגשת לבית המרקחת הקרוב לביתך ולבקש שיבדקו בשבילך אם זהו הכדור הנכון,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נגד דיכאון והריוןעדנה06/11/2008
שלום. בעלי נוטל תרופות מזה 4 שנים:אפקסור, מירו וזיפרקסה. האם יכול להזיק להריון ולעובר? (עדיין אין הריון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדנה
ניצן פרימור06/11/2008עדנה שלום
התשובה שלילית. אין שום עדות בספרות הרפואית על השפעת התכשירים שנוטל הגבר על העובר.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיסאלון03/11/2008
שלום רב, אני הייתי שמח אם תכתבו קצת על התרופה של משחת הדייבובט עבור חולי הפסוריאזיס, מבחינת המרכיבים שלה, מה עושה ויטמין D בשילובהמרכיבים האחרים שלה- איך זה מבחינת אפקט על הפצעים של הפסוריאזיס? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס.
אילן ללבניקוב06/11/2008אלון שלום,
התכשיר הנקרא דייבובט משלב את החומר קלציפוטריול עם חומר סטרואידי, כאשר היתרון הוא בהטבה מהירה בסימני המחלה. אך מכיוון שבשימוש רציף וממושך ייתכנו תופעות לוואי בעקבות הרכיב הסטרואידי, התכשיר מומלץ לטיפול בשלב הראשוני ולאחר כשבועיים שלושה מומלץ לעבור לטיפול בקלציפוטריול לבד.
קלציפוטריול היא תרופה הדומה מבחינה כימית לויטמין A ומיועדת לשימוש חיצוני בטיפול בספחת (פסוריאזיס) קל עד בינוני. קלציפוטריול מאיטה את ההתחלקות המהירה של התאים ומביאה לחלוקה נורמלית של התאים ולשיפור במראה העור.
השימוש הינו בגדר התווית נגד עבור מטופלים הסובלים מהפרעות במטבוליזם של סידן.
השימוש אינו מיועד לפנים ויש לרחוץ ידיים היטב לאחר השימוש אלא אם הפסוריאזיס הוא בידיים.
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבני03/11/2008
שלום רב, אני נוהג לשתות אלכוהול כשלוש-ארבע פעמים בשבוע. אני מודאג מכך שאני פוגע בגופי, ורציתי לקבל המלצה לתוסף מזון שיוכל לעזור לי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול
ניצן פרימור03/11/2008בני שלום
לא כתבת כמה אתה שותה,
כוסית אחת ביום אפילו מומלצת.
במידה ומדובר בשתייה מוגזמת, הנזק העיקרי הוא לכבד ומלבד אסטרגולוס (צמח רפואה שניתן להשיג בכמוסות וגם לגביו לא לגמרי ברור באם מסייע), קשה להצביע על תכשיר מונע נזק. המנעות משתייה מוגזמת מהווה את תרופת המניעה הטובה ביותר.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופניהסוניה31/10/2008
שלום רב, בבדיקת צפיפות העצם בשיטת DXA התוצאות הן צוואר הירך T- -1.2 BMD-0.718 עמוד שדרה T--1.1 BMD-0.927 אני בת 40 עם בעיות של גיל המעבר הכולל את כל התופעות כמו גלי חום אבוד הווסת וכו' תזונה לקויה, לאור הממצאים הנ"ל איזה טיפול אתה ממליץ לי? והאם הטיפול יפתור את הבעיה או רק תעצור אותה מהדרדרות ממושכת? תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי דפרקסן
מיכל31/10/2008קיבלתי דפרקסן כתוספת לסרוקסט שאני נוטלת מזה שנים בהצלחה בעקבות אי שקט וחרדה אחרי מות בן משפחה קרוב. מהן תופעות הלוואי? פוחדת מהשמנה, עצירות... אני בגיל מעבר,נוטלת הורמונים במינון נמוך. תודה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפרקסן
ניצן פרימור01/11/2008מיכל שלום
תופעות הלוואי האפשריות מתוארות בעלון לצרכן המצורף לתכשיר.
מדובר בתכשיר ותיק ובטוח וסטטיסטית עם מיעוט תופעות לוואי .
הסיכוי שתחווי תופעות כאלו נמוך מאוד.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטאופניה
ניצן פרימור01/11/2008סוניה שלום
הכתובת להתייעצות היא אנדוקרינולוג בקופת החולים. הטיפול המקובל מניעתי ויעיל.
מבחינת תוספי תזונה, מומלץ לצרוך כדורי סידן (קלטראט 600 ודומיו המצויים בכל קופות החולים) בבוקר וכמוסות מגנזיום בלילה (מומלץ כמוסת אנטי לג קרמפס, 1 לפני השינה), יוגורטים וגבינות.
כדאי גם ליטול כמוסות שמן דגים - אומגה 3 המכילות לפחות 350 מ"ג חומצת שומן DHA ביום.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון רוקסושלומי29/10/2008
מהו המינון המקובל לאנטיביוטיקה רוקסו 150מ"ג ROXITHROMYCIN עבור מבוגר הסובל מברונכיט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ROXO
ניצן פרימור01/11/2008המינון המומלץ הוא 2 כדורים ביום
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)