מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת אפקסור XR75עידו12/09/2008
שלום בעיצה עם הרופא שלי הוחלט על הפסקת נטילת הכדור הנ"ל אשר אותו אני נוטל מזה 4 שנים בשל חרדה וכן דיכאון.מאחר ואי אפשר לחצות את הכדור אזי אני פותח את הקפסולה ומקזז באופן הדרגתי מאוד כמות קטנה של הכדוריות הלבנות הקטנות שבתוכו. כך אני עושה מזה מספר שבועות.יש לציין כי בשיטה שניסיתי לפני מספר חודשים של נטילת הקפסולה יום כן יום לא היה לי קשה מאוד וסבלתי מתופעות לוואי קשות.כעת אין לי כל תופעות גמילה כל שהן והתהליך הוא מאוד הדרגתי. האם השיטה הנ"ל יעילה וכן מתי אוכל לדעת באופן סופי שאוכל להפסיק? בברכה עידו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקסור.
אילן ללבניקוב12/09/2008עידו שלום,
אני תמיד ממליץ על מעקב של הרופא המטפל בכל הקשור בהורדת המינון של תרופת מרשם, ואם זה מה שהרופא שלך יעץ לך ,אז הוא מכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום.
ניתן כמובן לשלב ביחד עם התרופה פורמולה מיוחדת על בסיס צמחי מרפא לאותה המטרה וללא כל תופעות לוואי ואז הירידה במינון תורגש פחות ולאחר זמן מה(ובייעוץ רפואי), ניתן יהיה להמשיך עם צמחי המרפא, כשהכל נעשה בידיעת הרופא המטפל ובאישורו לכך,
שבת נהדרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיהאיריס11/09/2008
לרוקח שלום רב ברצוני לרדת במשקל איזה כדורים עלי לקחת כדי לרדת ניסתי כל מיני כדורים ובסוף כלום לא עוזר כל הכדורים בסוף יוצא שהם תוספי תזונה. אשמח לשמוע להתיעצות שלך תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה בצורה טבעית.
אילן ללבניקוב11/09/2008איריס שלום רב,
אין תרופת פלא לירידה במשקל, אם הייתה אזי כבר המדיה והתקשורת היו מפרסמים את הממצא החדשני.
אני יכול להמליץ על תפריט מאוזן הכולל תזונה נכונה בייעוץ של תזונאית קלינית כמו גם על טיפול נטורופטי הכולל צמחי מרפא אצל נטורופטים המומחים בתחום,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבת נהדרת,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי את הדיאטה שנקראת 2diet - זו די
surraia15/09/2008דיאטה שמבוססת על סיבים תזונתיים שמקורם בשעועית. הם עוזרים למנוע ספיגת שומנים ופחמימות בגוף ומנקזים אותם החוצה. הם גם יוצרים הרגשת שובע ומורידים חשק לאכול מתוק. עושים את הדיאטה הזו ביחד עם פעילות גופנית. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותmaybat10/09/2008
שלום האם אני יכולה לקחת במקרה הצורך אנטיביוטיקה או אדויל לכאבים אני סובלת מידי פעם מדלקות חנייכים קשות הרבה שנים יש לי כרגע אנזימי כבד גבוהים ואני בברור מקיף אין לי מחלת כבד האם מותר לי לפי מרשם של רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות.
אילן ללבניקוב11/09/2008שלום רב,
ניתן לקחת אנטיביוטיקה רק לפי מרשם רופא.
לגבי אדויל אין צורך במרשם.
הייתי ממליץ לך על צמח הנקרא אוניה דה גאטו לטיפול בדלקות וכאבים. יש לשים 10 טיפות ברבע כוס מים ולגרגר ולבלוע את הנוזל 3 פעמים ביום.
הצמח מצויין לטיפול בדלקות וחיזוק מערכת החיסון,
שבת נהדרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזה--spirulina???009/09/2008
100 אחוז pure biocultivee בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירולינה.
אילן ללבניקוב11/09/2008שלום רב,
הספירולינה הן אצות הגדלות במים מתוקים. עשירות בגורמי תזונה: חומצות אמיניות, ויטמינים ומינרלים וכלורופיל המעשיר את הדם . אינה מכילה יוד בניגוד לאצות ים.
× האצה מגבירה יצור תאי דם אדומים ומסייעת לטיפול בחוסר דם (אנמיה).
× האצה משפיעה לטובה בטיפול בדימומים ודלקות חניכיים.
× משפרת בריאות ותורמת לגדילה אצל ילדים והחלמה לאנשים חלשים.
× לחיזוק מערכת החיסון.
× עוזרת לייצוב רמת סוכר בדם.
× תורמת לשיפור מצב העור בפסוריאזיס ואקזמה.
× מסייעת בהורדת רמות כולסטרול וטריגליצרידים.
שבת נהדרת.
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור הרזיהאיריס09/09/2008
דר שלום ברצוני לדעת על הכדור רזין אם יש לא אישור ממשרד הבריאות ואם מומלץ לקחת אותו יש לי ל.ד. גבולי 140.90 תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רזין
אילן ללבניקוב11/09/2008איריס שלום רב,
רזין (Phentermine) הוא תרופה המשפיעה על מערכת העצבים המרכזית, וגורמת לירידה בתיאבון. היא מותרת לשימוש קצר טווח - עד 12 שבועות בלבד.
בין תופעות הלוואי של התרופה ניתן למנות עליה בלחץ הדם והדופק, הפרעות בשינה, סחרחורות, כאבי ראש ועצבנות. היא עשויה לגרום לשינוי ביצר המיני, לפריחה, לבחילה, עצירות ושלשולים ולעיתים לטשטוש ראיה ולרעד.
דווחו מספר מקרים של Primary pulmonary hypertension - מחלה ריאתית מסוכנת, עקב שימוש בתרופה.
אין להשתמש בתרופה במקרים של הפרעות ריכוז וקשב, סוכרת, שימוש בסמים, גלאוקומה, מחלת לב, יתר לחץ דם ופעילות יתר של בלוטת התריס.
בזמן השימוש בתרופה כדאי להגביל צריכה של משקאות ומאכלים המכילים קפאין (קפה, תה, קולה) ושוקולד. כמו כן, יש להשתמש באמצעי מניעה - כי התרופה עשויה לגרום נזק לעובר.
אני ממליצה לך לפנות אל רופא המשפחה שלך, כדי שיהיה מעורב בטיפול, ויוכל לסייע לך במקרה שאת נתקלת בבעיות.
שבת נהדרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרה לגביי רזין
צריכה עזרה09/10/2009לפניי כשנה התחלתי לקחת רדוקטיל
לאחר שלקחתתי במשך שבועיים את התרופה
קיבלתי כאבים בחזה וממש הרגשתי נורא
זרקתי את החבילה ולא נגעתי בכדורים המשך חצי שנה ירדתי 7 קילו ללא הכדורים
התאבון פשוט נעלם לי ההרגשה הייתה כמו שלקחתי את הכדוירם
היום לאחר שהעלתי 8 קילו ואני מרגישה שאין לי שליטה באכילה שלי
קניתי את כדורי רזין אני מטר 57 ושוקלת59
רוצה לרדת בחזרה למשקל שלי
האם כדאי לקחת?
מפחדת שלא יהיה תופעות שוב מכיוון שיש לי בעיה בקצב הלב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה.
אילן ללבניקוב11/10/2009שלום רב,
כפי שציינתי בתשובתי אני תמיד ממליץ לפנות ליעוץ אצל הרופא המטפל המכיר אותך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר בתחום כשמדובר בתרופות כאלו עם תופעות לוואי על מערכת העצבים המרכזית. כמו כן,ניתן ומומלץ לעשות שינוי תזונתי ולשלב צמחי מרפא אשר מטפלים בצורה טבעית וללא תופעות לוואי,
שבוע נפלא ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן השפעת התרופותשרי08/09/2008
שלום לך בתי בת 16.5 סובלת מכאבי ראש כבר 5 חודשים ולאחר אין ספור ברורים חזרנו לנוירולוג והיא קבלה 3 מיני תרופות: 1 xefo8 כדור בערב 2 cipralex 10 mg בתחילה חצי כדור בבוקר ולאחר 10 ימים כדור 3 depalept כרונו 500 מ"ג בתחילה חצי כדור בוקר וחצי ערב ולאחר שבוע חצי בוקר וכדור בערב היא התחילה לקחת לפני 18 יום ואין שום שיפור בכאבי הראש שאלתי מתי אמורים הכדורים להתחיל להשפיע? ועד מתי תצטרך לקחת? אני בתור אמא מודאגת מהמינון וכמות הכדורים. בינתיים היא מאוד חלשה וסובלת גם מכאבי בטן. איך אדע אם הכדורים מתאימים לה ? ממתינה לתשובה בתודה מראש שרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
אילן ללבניקוב24/09/2008שרי שלום,
הכדורים אמורים להשפיע לאחר מספר ימים עד שבועיים ומשך הטיפול יכול להיות ארוך עד שהכאב יחלוף. הייתי ממליץ לך לקחת אותה לטיפול נטורופטי או דיקור סיני אשר משפיעים מהר יותר וללא כל תופעות לוואי.
שנה טובה ובריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאי07/09/2008
שלום רב, אני בת 22 ולוקחת ציפרלקס 10 מ"ג מזה כשלושה חודשים, עקב חרדה חברתית. ניכר שיפור רב במצבי ואני מרגישה ברוב הימים טוב, אך בזמן האחרון אני מתחילה להרגיש מידי פעם פחד מסויים שלא הרגשתי כבר כמה חודשים.לכן הלכתי לרופא המשפחה שיעלה לי את המינון והוא המליץ לי לקחת ציפרמיל. הוא אמר שהתוצאה תהיה זהה לשל הציפרלקס אך המחיר זול יותר. רציתי לדעת האם זה נכון, כלומר ציפרמיל משפיע בצורה זהה לציפרלקס? ואם באמת ההשפעה זהה אז למה הציפרלקס תפס תאוצה כה רבה? מה גם שהוא עולה יותר אז אינני מבינה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מקצועית.
אילן ללבניקוב11/09/2008מאי שלום,
מדובר בתרופות מאד מאד דומות. כמעט זהות.
הציפרמיל פותחה ראשונה. עם הזמן הסתבר כי היא מכילה שתי מולקולות של חומר שזהות לחלוטין בהרכבן הכימי, אבל הסידור המרחבי שלהן הוא תמונת ראי אחת של השניה, והסתבר כי רק אחת מהמולקולות פעילה והשניה חסרת פעילות.
באמצעים טכנולוגים מורכבים הצליחו לבודד את המולקולה הפעילה וזהו הציפרלקס.
זו הסיבה שמינון רגיל של ציפרמיל הוא 20 מ"ג ושל ציפרלקס הוא 10 מ"ג. כלומר, בעצם החומר הפעיל בשתי התרופות זהה לחלוטין, אבל בציפרמיל יש עוד מולקולה לא פעילה.
כנראה שזה גורם לכך שלציפרמיל יש קצת יותר תופעות לואי (הוא חומר פחות "נקי").
יעילות שתי התרופות זהה, כיוון שהחומר הפעיל בשתיהן זהה.
ניתן לומר שההבדל ביניהן הוא כמו ההבדל בין אקמול לדקסמול(אותו החומר הפעיל אך מיוצר בחברה שונה),
לגבי הפופולריות של הציפרלקס זה פשוט בגלל הפרסום ברדיו(בתכניות מסוימות) ותו לא.
אני כמובן ממלית על צמחי מרפא לאותה המטרה וללא כל תופעות לוואי כדוגמת צמח המאקה, ההיפריקום וכדומה,
שבת נהדרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לפי מה שהבנתי מדבריך..
מאי12/09/2008הציפרלקס 10 מ"ל זהה ל-20 מ"ל ציפרמיל. העניין הוא שרציתי לעלות במינון אז אם אני עובדת לציפרמיל 20 מ"ג זה לא נותן לי את העלאה במינון כמו שרציתי. אז האם אני צריכה לקחת 40 מ"ל ציפרמיל ורק כך זה יהיה זהה ל20 מ"ל ציפרלקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ רוקחי.
אילן ללבניקוב12/09/2008מאי שלום,
לגבי כל שינוי במינון של תרופת מרשם, אני תמיד מעדיף לשאול את הרופא המטפל שכן יש חשיבות רבה למינון של התרופה ולחוזק שלה.
בכל מקרה ניתן לשלב צמחי מרפא עם התרופה לאותה המטרה, ולאחר זמן מה והתייעצות עם הרופא להמשיך עם צמחי המרפא,
שבת נהדרת.
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת טמפרטורה על תרופותענבר06/09/2008
היי רציתי לדעת אם מותר ליטול גלולות פמינט שהיו בתוך ארנק שנשאר ברכב יום וחצי בערך.. לציין שהטמפרטורה ברכב היתה גבוהה מאוד! תודה רבהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמפרטורה ותרופות.
אילן ללבניקוב07/09/2008ענבר שלום,
למיטב ידיעתי התרופות יכולות לעמוד בטמפ' של עד 50 מעלות צלזיוס, אולם במקרה שציינת ובחום גבוה יותר לא מומלץ ליטול את הגלולות אלא עדיף ללכת על בטוח ולרכוש חבילה חדשה,
שבוע טוב ובריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאילןאפרת06/09/2008
פניתי אליך על מנת להגמל מכדורים נוגדי דיכאון שאני לוקחת וגורמים לי לתופעות לואי בלתי נסבלות. אתה המלצת לי לקחת אנרג'י מאקה ובמקביל להוריד ממינון התרופות ולפנות לרופא. לקחתי לשלושה ימים שרכן עזר ברמת האנרגיה לגוף אבל גרם לי לצביטותולכאבים בלב, ברגע שהפסקתי את השימוש בהם 24 שעות אחרי הפסיקו הכאבים. פניתי לרופאה והיא לאחר צ'יטוט באינטרנט אמרה לא לקחת כי זה כמו סם ממריץ אבקש את דעתך בכך והאם התרופה מאושרת ע"י משרד הבריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מקצועית.
אילן ללבניקוב07/09/2008אפרת שלום,
ראשית כל צמח המאקה ידוע בשימוש הרפואה הטבעית כבר עשרות שנים ברחבי העולם, רופאים רבים ממליצים עליו ואוניברסיטאות מכובדות מפרסמות מחקרים מקצועיים על הצמח במגזינים מקצועיים.
לא ברור לי מהיכן הגיעה הרופאה לכך שמדובר בסם ממריץ, ככל הנראה מחוסר ידע בנושא צמחי מרפא. אשמח להפנות אותה למחקרים מקצועיים בנושא.
אין לצמח כל תופעות לוואי ויתרונו בכך שהוא אינו גורם ללחץ דם גבוה וגם חולי לב יכולים לקחתו בצורה בטוחה לשימוש.
כמובן שיש לצמח אישור של משרד הבריאות.
אני ציינתי בייעוץ שיש להיוועץ ברופא כאשר רוצים להוריד את מינון התרופות ואין לעשות זאת על דעת עצמית אלא בייעוץ מקצועי, ייתכן ובמקרה שלך יש לך רגישות לצמח אולם זה נדיר למדי.
אשמח לייעץ לך באופן אישי,
שבוע טוב ובריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה "מקום "קריר ויבש"שאלה05/09/2008
מה רע במקרר? למה חשוב? אפשר דוגמאות ספציפיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקום קריר ויבש.
אילן ללבניקוב09/09/2008שלום רב,
ב"מקום קריר ויבש" הכוונה היא כל מקום שהטמפ' בו לא תעלה על 25 מעלות צלזיוס. שאינו מקבל שמש באופן ישיר כלומר בארון חשוך בבית ולא בארון באמבטיה ששם הלחות היא גבוהה.
שבוע טוב ובריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשק מיניע.01/09/2008
שלום רב, אני נוטל מזה כשנתיים סרוקסט (התופעה שאובחנה אצלי היתה O.C.D). הכמות היומית שאני נוטל ביום היא 60 מ"ג שהם כשלושה כדורים. אחת מתופעות הלוואי הכי מורגשות היא העדר חשק מיני. הייתי מבקש לדעת האם זו תרופה שיש לקחת לכול החיים? מה אומרת הספרות הרפואית בקשר לזמן נטילת התרופה? האם אפשר להפסיק באיזשהו שלב ? זה מקשה עלי בתחום הזוגי מאוד, וזה יוצר תסכול רב אצלי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקסט
אילן ללבניקוב01/09/2008שלום רב,
ראשית כל שום תרופה לא חייבים לקחת כל החיים ורצוי מדי פעם לעשות הפסקות בכדי שהגוף לא יתרגל לתרופה והשפעתה תחלש. אני תמיד ממליץ אם אפשר (ולרוב זה אפשרי), לנסות לשלב צמחי מרפא בטיפול ולאחר תקופה מסוימת להמשיך עם צמחי המרפא אשר אינם גורמים לתופעות לוואי.
ישנם פורמולות מצויינות לשיפור ההרגשה הכללית ולהעלאת מצב הרוח בצורה טבעית כגון: פסיפלורה, סקוטלריה,מליסה,הומולוס. ניתן גם לקחת את צמח המאקה (MACA),
על ידי ייעוץ נטורופטי מתאים תוכל לעבור לצמחי מרפא אשר יעשו את אותה העבודה וללא תופעות לוואי,
בהצלחה ושבוע טוב ובריא.
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי פרדניזוןלאה31/08/2008
אמי, בת 66 החלה בטיפול בפרדניזון 20 מ"ג עקב פוליאלגיה. עליה ליטול 10 מ"ג בבוקר ו-10 מ"ג בערב. לאחר כשעה או קצת יותר מנטילת התרופה היא מתלוננת על תופעה של קוצר נשימה, תחושה של רעד פנימי, אצבעות הרגליים (שתיהן) נרדמות. המפשעה, האגן והקרסולים "ננעלות" (חוסר יכולת לזוז), סחרחורת, צמאון וכו'. האם תופעות אלו קשורות למחלה המאובחנת או שקשורות לתופעות לוואי של התרופה? שאלה נוספת: האם יש תחליף לפרדניזון ללא תופעות לוואי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון-תופעות לוואי.
אילן ללבניקוב01/09/2008לאה שלום רב,
הפרדניזון זוהי תרופה מאוד חזקה ויעילה אך עם הרבה תופעות לוואי:
מינונים גבוהים הניתנים לתקופות ממושכות עלולים לגרום תופעות לוואי כגון קשיי עיכול, קושי להירדם, שינוים במצב הרוח, חולשה ונזק לעצמות, אגירת נוזלים, פצעי בגרות (אקנה), סוכרת, התעגלות הפנים, צמיחה מוגברת של שיער ויתר לחץ דם.
טיפול ממושך במינונים גבוהים עלול לגרום לתופעות לוואי קשות, ולדיכוי של מערכת החיסון.
יש לנטר את רמות הסוכר והמלחים בדם.
כמו כן, יש לבדוק אינטראקציות אפשריות בית התרופה הזאת לתרופות אחרות הניטלות במקביל.
ניתן להשתמש גם בצמחי מרפא בשילוב עם התרופה ובהדרגה להמשיך, בהוראת הרופא כמובן ,עם צמחי המרפא גם תקופות ממושכות.
הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ נטורופטי אצל רופא נטורופט המומחה בתחום,
שבוע טוב ובריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקומפליהע.31/08/2008
קראתי הרבה מידע על זה, בין השאר מחקרים על כך שהתרופה גורמת למחשובת אובדניות. מישהו מכיר חומר על כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקומפליה
אילן ללבניקוב31/08/2008א. שלום,
לאחר מחקרים שקראתי ומסקנתם על התרופה זהה, הייתי ממליץ על טיפול נטורופטי לאותה המטרה וללא כל תופעות לוואי. ניתן כמובן להשתמש בצמחי מרפא אשר עובדים טוב וביעילות רבה,
שבוע טוב ובריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה היאלורונית בהריוןגולי31/08/2008
שלום, האם מותר למרוח על הפנים קרם המועשר בחומצה היאלורונית, בזמן הריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
אילן ללבניקוב31/08/2008גולי שלום,
אני תמיד מעדיף לשאול בעצת הרופא המטפל בתקופת ההריון וההנקה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשרי לקחת ציפרלקס עם ריטלין?ליטל30/08/2008
ליטל שלום,
למיטב ידיעתי אין כל מניעה לקחת את 2 התרופות במקביל. למרות זאת, הייתי ממליץ לנסות לעבור לרפואה הטבעית ולשימוש בצמחי מרפא לאותה המטרה, כיוון שלתרופות הללו כמובן שישנן תופעות לוואי בלתי רצויות. ישנם צמחים מצויינים אשר עושים את אותה העבודה בצורה בטוחה לשימוש ויעילה באותה המידה,
שבוע טוב ובריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ורטלין נשמע לא טוב
אסף04/12/2008אני סטודנט לרוקחות וממה שלימדו אותנו ריטלין וציפרלקס שנלקחים ביחד מעלים את הסיכון לסרטונין סינדרום שזה אומר : הזעה מרובה, עליה בלחץ דם, פעימות לב מואצות, ערות רפלקסים וחום . במצים קשים עשויה להיות ירידה במצב ההכרה עד לסכנת חיים של ממש. נראה לי שכדאי להזהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)