מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש ברדוקטילנועה04/08/2007
אני כיום שוקלת 55 והגוף שלי נתקע במשקל הזה ...
והשאלה שלי כיצד אני יכולה לקבל את הכדור הזאת מהרופא..
הרי בלי מרשם רופא אני לא יוכל לקנות זאת...
ובלי סיבה אני לא יוכל לקבל את התרופה הזאת...
מה עליי להגיד לרופא כדי לקבל תרופה זאת..
וכמה היא עולה כיום???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדוקטיל
ניצן פרימור04/08/2007נועה שלום
כדי לדעת באם רכן את זקוקה לרדוקטיל והדרך להשיגו, אנא צייני את גובהך.
תודה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןאביב03/08/2007
שלום רב,
רציתי לדעת האם קיימות תרופות פחות חזקות ועם פחות תופעות לוואי מהריטלין?
אני בתקופה של מבחנים ואני רוצה להיות יותר מרוכזת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין
ניצן פרימור04/08/2007תרופות אחרות מריטלין עדיין אין.
ניתן לנסות תכשירים טבעיים כמו ג'ינקו בילובה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מטיסהטוני02/08/2007
אני צריך לטוס בקרוב ואני ממש שונא טיסות, תוכל להציע לי כדור שיעזור לי לעבור את הטיסה בקלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מטיסה
ניצן פרימור03/08/2007טוני שלום
תרופה כמו אסיוול (וליום) או קסאנאקס (XANAX ) למניעת חרדה עשויות לפתור את המטרד.
פנה לרופא משפחה לקבלת מרשם.
טיסה נעימה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויוקס והתקפי לבעודד31/07/2007
השתמשתי בויוקס במשך כמה שנים, האם לאחר שהפסקתי אני עדיין בסכנה מוגברת למחלות לב? קראתי הרבה על כל המשפטים נגד התרופה בארה"ב והאמת, זה די מפחיד אותי..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Vioxx
ניצן פרימור01/08/2007עודד שלום
אין סיבה ממשית לדאגה. העלאת הסיכון להתקף לב היתה בעת השימוש בתכשיר בלבד.
חשוב לציין שלתחליפי VIOXX תופעות לוואי דומות (אם כי ברמה פחותה). כדאי לכן לא לצרוך תרופות אלו בקביעות (חודשים ושנים), אלא, רק במצב בו לא ניתן לסבול את הכאב או של הפרעה בתנועה. כמו כן, בעת שימוש לעקוב אחר רמות לחץ הדם.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה משכך כאבים הוא הבטוח ביותרלטנר29/07/2007
אני אשה בת 59 וסובלת מדלקת במפרק הירך. עד שאעבור ניתוח אני נוטלת מידי יום (כבר שנה) כדור משכך כאבים. הייתי רוצה לדעת לאיזה מהכדורים: אופטלגין אספירין אדוויל שרקוקסיה או כדור אחר, יש פחות תופעות לוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משכך כאבים בטוח
ניצן פרימור29/07/2007לכל משכך כאבים יש תופעות לוואי כאלו או אחרות, קשה להגדיר את הבטוח ביותר שכן ההשפעות הן אינדיבידואליות.
מומלץ על כן, במידת האפשר, ליטול כמה שפחות כדורים במידה ואין ברירה , פשוט "לבלבל את האויב" ולהחליף מידי פעם את סוג התכשיר .
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותשירה26/07/2007
אני בת 25 ונוטלת כבר 4 שנים גלולות יסמין נגד הריון ולא מרגישה תופעות לוואי מיוחדות. האם זה מסוכן להשתמש בהן כל כך הרבה זמן? עד מתי אוכל להשתמש בהן? האם הן מעודדות התפתחות סרטן? תודה שירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ניצן פרימור27/07/2007שירה שלום
לא ניתן לתת תשובה חד משמעית לשאלתך.
גלולות נגד הריון נחשבות בטוחות ,אך גם בקרב הגניקולוגים הדיעות חלוקות לגבי משך הזמן הרצוי להשתמש בהן. יש הטוענים שבעוד הן מורידות הסיכון לחלות בסרטן הרחם הן מעלות הסיכון לחלות בסרטן השד.
ממליץ להתייעץ עם רופא/ת נשים מידי תקופה להיבדק (וגם להתעדכן בהלך הרוחות בקרב הגניקולוגים לגבי שימוש רב שנים בגלולות).
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ו- רדוקטיל, האם זה בסדר?איילת26/07/2007
שלום,
אני בת 38, נטלת מזה כשנה ציפרלקס 1.5 כד' כל יום. האם ניתן ליטול גם רדוקטיל לצורך הורדה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופות
ניצן פרימור26/07/2007איילת שלום
בעיקרון ניתן ליטול את שני התכשירים בו זמנית אך יש לידע את הרופא/ים המטפל/ים על השילוב ולשמור מעקב לחץ דם (הרדוקטיל עשוי להעלות).
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, בקשר לפוסטינור.הילה26/07/2007
לקחתי פוסטינור כ40 שעות אחרי שנקרע לחבר שלי הקונדום וחששתי שאני אכנס להריון.
המחזור שלי היה אמור להגיע ב26 לחודש, וקבלתי אותו יום לפני. אבל ה"מחזור" שקבלתי היה כמה טיפות בצבע אדום-חום וזה היה בבוקר ומאז לא ירד לי שום דם. מה היה הדם הזה?
יש סיכוי למרות שלקחתי פוסטינור אני בהריון?
אשמח לתשובה במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסטינור
ניצן פרימור26/07/2007הילה שלום
במידה וקיום היחסים היה בתקופת הביוץ (בערך 10-14 יום מהמחזור האחרון) קיים סיכוי להריון.
באפשרותך לרכוש ערכה ביתית לבדיקת הריון בכל בית מרקחת ולוודא את הדבר בתוך 3 דקות...
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה היה כיומיים שלושה לפני התאריך בו
הילה26/07/2007אני אמורה לקבל מחזור.
המחזור לא הופיע רק כמה טיפות של דם אתמול בבוקר ומאז כלום.
ממה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים וברזל בהריוןמורן24/07/2007
שלום!
אני בהריון בשבוע 16 ולוקחת Ferrocal כמקור לברזל ו- Prenatal כמקור לויטמינים ומינרלים. הרוקח (הצעיר, אגב...) אמר לי שיש לקחת את שניהם אחרי אוכל, להרחיק ביניהם ובין מוצרי חלב, ביצים, קפה וכד' שעתיים וכן להרחיק בין 2 סוגי הכדורים עצמם כשעתיים. לגבי הברזל זה ידוע, אך לגבי הויטמינים- כתוב בעלון לצרכן שיש לקחת בעת הארוחה או על קיבה ריקה וכן לא מוזכר דבר על הרחקה ממוצרי חלב, ביצים וכד'. אם דבריו נכונים, זה אומר שאני צריכה לאכול פעמיים ביום אוכל שאינו קשור לחלב ביצים וכד' וזה קשה לי מאוד כי על זה בעיקר בנוי עכשיו התפריט היומי שלי (אני עוד בשלב שאינ יכולה להסתכל על בשר ועוף....). מה עליי לעשות? האם הוא טעה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים וברזל
ניצן פרימור24/07/2007מורן שלום
אכן יש לקחת את ה- PRENATAL עם האוכל (לפי הוראות היצרן)
אישית הייתי ממליץ לך ליטול כמוסות אומגה 3 המכילות DHA במינון של 300 מ"ג לפחות בבוקר עם האוכל.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לדרום אמריקהנירית22/07/2007
שלום!
אני טסה לדרום אמריקה לתקופה ממושכת (8 חודשים, עם אופציה ליותר). איזה תרופות כדאי לקחת איתי? בינתיים אני לוקחת כדורים נגד שלשול, אגיסטן, אקמול ותכשירים נגד יתושים. מה עוד כדאי? יש תרופה נגד מחלת גבהים? אח שלי חלה בזה כשהוא היה שם ואני די דומה לו בהרבה דברים.
תודה רבה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לחו"ל
ניצן פרימור22/07/2007נירית שלום, בכל קופות החולים קיימת מחלקה המייעצת איזה תכשירים ליטול וגם מנפקת מרשמים בהתאם. כדאי מאוד להתייעץ. נסיעה טובה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדוקטילליאורה גזית20/07/2007
שלום ברצוני לדעת יותר אינפורמצייה על כדורים בשם רדוקטיל לדיכויי התאבון.
אני רוצה להוריד ממשקלי והרופא המליץ לי על כדורים אלו.
האם כדורים אלו בטוחים?
האם יש תופעות לוואי קשות?
האם הם באמת מדכים את התאבון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדוקטיל
ניצן פרימור20/07/2007ליאת שלום
רדוקטיל הם כדורים הפועלים ספציפית על מרכז התיאבון במוח ומונעויםתיאבון.
(בניגוד לרזין הפועל כממריץ כללי...)
התכשיר מנופק תחת השגחת רופא (חייב מרשם) וניתן בהנחה בכל קופות החולים.
תופעת הלוואי - עליה בלחץ הדם . התכשיר אינו מומלץ לסובלים מיתר לחץ דם.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרדוקטיל
רוני28/07/2007פעמיים לקחתי רדוקטיל, לפני שנה לקחתי במשך 3 חודשים, אך מבעייה בחיי הנישואין שלי הייתי במצב רוח גרוע, לא אכלתי כלום !!! ולכן ירדתי 13 ק"ג.
לפני 3 חודשים שוב התחלתי כי חשבתי שגם הפעם זה ישפיע, אך ירדתי רק 0.5 ק"ג כי פשוט אכלתי, ולא מי יודע מה דברים משמינים,
לסיכום : ממה שעברתי בעצמי, עם או בלי רדוקטיל, כשלא אוכלים יורדים במשקל, עדיף לשמור את הכסף לבגדים חדשים אחרי 3 חודשים של לא לאכול.
בהצלחה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רזיןליאורה גזית20/07/2007
שלום רב
אני בת 35 מישקלי 75 וגובהי 1.70 קיבלתי מרופא הומופאט כדורים שהוא רוקח ובנוסף מירשם לכדורים בשם רזין.
אני צרכתה לקחת כדור רזין וכדור הומופאט ביחד כל יום.
ברצוני להוריד ממשקלי לפחות 15 קילו.
שאלתי היא כזו לא שמעתי על כדור רזין בחיי.
מימה שקראתי ביאנטירנייט על רזין שזה לא מומלץ לקחת את הכדור ביגלל תופעות לוואי קשות מאד.
מה אתה אומר? ואם אין לי תופעות לוואי האם יכול להיות השלכות מאוחר יותר במשך השנים על לקיחת כדורים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי רזין
ניצן פרימור20/07/2007שלום ליאת
כורי רזין נמנים עם משפחת האמפטמינים. אלו חמרים "ממריצים" המסיעים בהפחתת משקל.
ככלל, בשימוש המוגבל לתקופה קצובה ובמידה והדבר נעה בפיקוח רופא מוסמך - אין סכנה.
תופעות הלוואי הן בעיקר קשיי הרדמות או עלייה קלה בלחץ הדם . כל תופעות הלוואי קשורות בשימוש ועם הפסקת השימוש נעלמות.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתראנונימית19/07/2007
שלום, הייתי רוצה לדעת אם יש איזשהי תרופה למניעת שיעור יתר (פנים, גב, בטן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלמונית
ניצן פרימור20/07/2007אין תרופה עם התוויה ספציפית למניעת שיעור יתר פרט לתכשירים הורמונליים
(כמו גלולות DIANE ).
יתכן שפניה לרופא עור או אנדוקרינולוג עשוייה לסייע..
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ואנטיביוטיקהיעל17/07/2007
לפני כשלושה שבועות התחיל לי שיעול שהלך והחמיר,לפני שבוע הייתי אצל רופא והוא אמר לי שזה כנראה חיידק ווירוס ורשם לי אנטיביטיקה(רוקסו 150 מ"ג) , כעת השיעול שלי כבר כמעט עבר אבל ביום חמישי היה לי כאש ראש מאד חזק שנמשך עד שישי בערב ,מדדתי חום והיה לי חום 37.5. החום לא יורד מאז (אני עדיין לוקחת את האנטיביוטיקה). האם זה משהו נורמלי? ומה עליי לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום ואנטיביוטיקה
ניצן פרימור17/07/2007חום נמוך מרמז על זיהום כנראה ממקור בקטריאלי. יש לשוב לרופא המטפל להמשך טיפול ומעקב.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים נגד דיכאוןיואב17/07/2007
לקחתי כדורים נגד דיכאון במשך 3 שבועות והם לא עשו לי כלום אז התחלתי "לחפף" ולא לקחת באופן סדיר כל יום אלא רק כשזכרתי. היום אני כמעט חודשיים עם הכדורים והם עדיין לא עוזרים לי. יכול להיות שהכדורים פשוט לא עוזרים לי ואני צריך למצוא טיפול אחר או תרופות אחרות, או שהייתי צריך להיות עם יותר סבלנות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ניצן פרימור17/07/2007יואב שלום
בהעדר נתונים על סוג התכשיר, אני משער שקיבלת תכשיר מסוג SSRI המשפיע על רמות הסרוטונין. ההשפעה של תכשירים אלו אינה מידית אלא לוקחת זמן ויתכן שה"חיפוף" בנטילה גרם לחוסר השפעה. כמובן שיתכן גם שסוג זה אינו מתאים לך.
ממליץ לפנות לפסיכיאטר מטפל (ולא לרופא משפחה) כדי להתאים תכשיר ומינון אופטימלי לצרכיך.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)