מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורמוניםשירלי06/09/2007
שלום
רציתי לדעת אם סובלים מבעיית הורמונים מוגברת, אילו כדורים אפשר לקחת להורדתם?
תודה, שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
ניצן פרימור06/09/2007שירלי שלום
השאלה כללית מידי להשבה.
קיימים סוגים רבים שונים ומגוונים של הורמונים.
תכשירים לטיפול בעודף או פעילות יתר של הבלוטות המפרישות הורמונים, פועלים במנגנונים שונים .
בד"כ השימוש הוא בתכשירים החוסמים את הרצפטורים / קולטנים של ההורמונים המדוברים
או תכשירים המעכבים יצור אנזימים המשתתפים בתהליך ייצור ההורמונים.
במידה ואובחנת כבעלת עודף הורמון זה או אחר, עלייך לפנות לאנדוקרינולוג לקבלת טיפול מתאים.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןקרן04/09/2007
שלום רב,
האם ישנה אפשרות שהקלקסן גורם נזק להריון ו/או לעובר אם נלקח ללא צורך? אני בשבוע 18 להריוני ה-2 כאשר בראשון העובר נפטר ברחם בשבוע 33, לאחר הלידה נמצאו קרישי דם בחבל הטבור ובשיליה, כ-3 חודשים לאחר הלידה עברתי בירור טרומבופילי, שנראה תקין לדברי הרופאים.
מאחר ולא הצלחתי להרות תקופה ארוכה הופנתי לטיפולי IVF, שכתוצאה מהטיפול אושפזתי לאחר החזרת עוברים על רקע גירוי יתר של השחלות, במהלך האישפוז קיבלתי קלקסן ל-10 ימים. ההריון לא נקלט, אך חודשיים לאחר מכן נקלטתי ללא טיפולים להריון הנוכחי.
בטיפולים ובמהלך האישפוז ציינו בפניי כי במהלך ההריון הבא אצטרך לקבל קלקסן לכל ההריון. אך מאחר ואומרים גם כי הבדיקות תקינות אני לא רואה צורך בכך. מה המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Clexan
ניצן פרימור04/09/2007קרן שלום
על פי נתוני היצרן, המוצר נבדק על חיות מעבדה ואין חדירה של החומר הפעיל לפלצנטה.
CLEXAN נחשב בטוח בהריון אך מומלץ ליטול אותו רק מהשליש השני (שבוע 14) של ההריון ותחת מעקב רפואי צמוד.
קשה מאוד להמליץ באם לקחת או לא לקחת את התכשיר. ייתכן וההפלה הראשונה היתה אקראית (1 מכל 5 הריונות מסתיים בהפלה) ואי היכולת להרות תוצאה של לחץ.
במידה והכל תקין אצלך, יתכן ואין צורך ב- CLEXAN אך החלטה זו כדאי שתתקבל בהתייעצות עם רופא מומחה.
במידה ומוותרים על ה- CLEXAN ניתן לשקול עם הרופא המטפל נטילת אספירין.
מה שמאוד הייתי ממליץ לך, זה ליטול כדורי אומגה 3 (שיכילו DHA לפחות 350 מ"ג ביום).
צריכת חומצות השומן הבלתי רוויות מטיפוס אומגה 3 בהריון הוכחה כמונעת הצמדות טסיות הדם (מדללות את הדם) ומסייעות בהתפתחות המוח ורשתית העיין בעובר.
בהצלחה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאגרהחסוי02/09/2007
האם צריכת אלכוהול בכמות רבה כמה שעות לפני נטילה פוגעת ביעילות של ויאגרה?
נטלתי את הגלולה וקצת התאכזבתי מהותצאות ומהיכולת "להיות זקוף" - האם זה בגלל האלכוהול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר V + Alcohol
ניצן פרימור02/09/2007אכן, אלכוהול עשוי לנטרל את השפעת הויאגרה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התוויות לגבי טיפול כימותראפימיסטי31/08/2007
שלום רב,
אני חולת מיאסטניה ומטופלת באימורן לשם דיכוי מערכת החיסון שלי.
בעלון התרופה ישנה אזהרה ברורה לגבי חשיפה לשמש. מה הסיבה?
בנוסף, האם עלי להזהר מדברים נוספים? ידוע לי , למשל, שחולי סרטן המקבלים טיפולים כימותראפיים צריכים לשמור מרחק מחיות מחמד, ובמיוחד חתולים הנושאים טפילים/ חיידקים העלולים לסכן את החולה. האם אני, המקבלת מינון של 100 מ"ג בסה"כ צריכה גם להמנע ממגע עם חיות המחמד?
אודה להתייחסותך, או להפנייתי לאיש המקצוע המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר azathioprine
ניצן פרימור02/09/2007שלום רב
שימוש באימורן וחשיפה לשמש, מעלים את הסיכוי ללקות בסרטן העור ועשויים לגרום לתופעות לוואי נוספות שהעיקרית בהן - הרגשת בחילה.
לגבי מערכת החיסון - אכן, ראוי להשמר יותר אך אין להגרר לקיצוניות עד המנעות מקרבה לחיות מחמד.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול כימותראפי
מיסטי04/09/2007תודה על התייחסותך.
כששאלתי על חיות המחמד, התכוונתי ל- האם מותר לי להמשיך ולגדל את הכלבה והחתולה שלנו בתוך הבית, להמשיך להאכיל, לתת להן בעצמי טיפולים שוטפים נגד פרעושים, תולעים וכו'.
בנוסף, האם יש רופא מסויים שכדאי לי להתייעץ עימו לגבי הנ"ל בהקשר לטיפול כימותראפי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיסטי
ניצן04/09/2007את יכולה בשקט להמשיך לטפל בחיות המחמד שברשותך.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופות - בטוח?הגר29/08/2007
שלום
אני נוטלת רואקוטן זה חודש שלישי במספר.
קצת הצטננתי אז אני לוקחת דקסמולסינוס (יום ולילה) וכדורי מציצה קלגרון...
אין נזק בשילוב הכדורים נכון?
תודה, הגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ניצן פרימור02/09/2007הגר שלום
בשימוש מזערי (יום יומיים צינון) אין נזק.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת רדוקטילאילנית26/08/2007
שלום לך
אני בת 42 שוקלת 66 ק"ג גובהי 1.60 , ללא בעיות רפואיות משמעותיות.
האם אני יכולה לקבל מרשם של כדור זה מרופא משפחה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Redductil
ניצן פרימור26/08/2007אילנית שלום
יחסית לגובהך משקלך חורג מעט מהגבול העליון התקין.
במידה ואכן אין לך בעיות רפואיות אך את מתקשה להפחית משקל,
על פניו נראה שרופא המשפחה יוכל לנפק לך את המרשם המיוחל.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש גלולות מיוחדות וחד פעמיות לעיכוב או לדחייה של מחזור?דנה22/08/2007
האם יש גלולות מיוחדות וחד פעמיות לעיכוב או לדחייה של מחזור?
ואם זה קשור אז גלולות למניעת הריון אני לא לוקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ניצן פרימור22/08/2007דנה שלום
אין תכשיר ספציפי לעיכוב המחזור אולם,
בד"כ ניתן לעכב את המחזור ע"י אי הפסקת נטילת גלולות למניעת הריון.
המחזור יגיע מספר ימים לאחר הפסקת נטילת הגלולות.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןזאב21/08/2007
שלום,
תוכל בבקשה להמליץ לי על תרופה ללא מרשם לכאבי בטן וגזים אשר לא תגרום לעצירות כיוון שיש לי שלשול ואני מעוניין שהגוף ינקה את עצמו?
בתודה מראש,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ניצן פרימור21/08/2007זאב שלום
תוכל להשתמש בתכשירים המכילים פחם כמו- קרבוסילן, או נוביקרבון
גם קל-בטן של סם-און יכול להביא לשיפור.
ניצן,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזור פגוע בבית השחיליאורה19/08/2007
התחיל כאדמומיות וא"כ פצעים..נראה שהאיזור הפך לפטריה..במה ממליץלהשתמש?ואיך ניתן לשים דאודורנט עם כל הבלגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בבית השחי
ניצן פרימור19/08/2007ענת שלום
במקרה כמו זה שאת מתארת מומלץ בד"כ להשתמש בקרם או משחה המשלבת מרכיב אנטיביוטי, אנטיפטריתי וסטרואידלי.
תכשירים לדוגמא - פוליקוטן,דרמקומבין,טבעקוטן (כולם מחייבים מרשם רופא).
לגבי דיאודורנט רצוי להמנע,
עדיף לייבש את הזיעה בעזרת אבקת טלק המכילה מרכיב אנטיפטריתי (אונדציל, פונגימון).
חשוב לוודא שאין מדובר בתחילתו של אבסס או פרונקל - הווצרות גוש אדמומי ונפיחות מחייבת ביקור אצל רופא עור או כירורג.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזוראורטל16/08/2007
יש לי כאבי מחזור ממש חזקים, ניסיתי כמה תרופות בית מרקחת (כרגע אני זוכרת את נורופן, אדקס פורטה)והן לא עזרו לי. יש לך הצעה לעוד תרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור
ניצן פרימור17/08/2007אורטל שלום
נסי אופטלגין, בד"כ משפיע מצוין.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדוקטילנעמה14/08/2007
שלום רב,
בעלי החל ליטול רדוקטיל 15 מ"ג. אני רוצים להכנס להריון.
אני יודעת שאישה נוטלת את התרופה אסור להכנס להריון ?
מה בנוגע לגבר ?
האם מותר לנסות להרות ? האם לתרופה השפעה על איכות הזרע ?
האם יכולה להיות השפעה על העובר? אול על מין העובר?
אבקש מידע בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר REDUCTIL
ניצן פרימור14/08/2007נעמה שלום
על פניו, אין מניעה להרות.
לא ידוע על השפעה כל שהיא על איכות הזרע או בריאות העובר כתוצאה משימוש ברדוקטיל ע"י הגבר.
בהצלחה
ניצן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרדוקטיל והריון
שרית24/01/2008היי ניצן,
אני ובן זוגי החלטתנו להפסיק את הגלולות ולנסות להכנס להריון במהלך החודש הבא, אני כרגע נוטלת רדוקטיל בשלוב של קבוצת הרזיה של קופ"ח.
חשוב לי מאוד להוריד עוד כ 5 קילו ממשקלי.(73 1.64) ואני רוצה להמשיך את הרדוקטיל לעוד חודש לפחות.
מה הסיכונים הכרוכים, האם מותר לקחת אותם תוך כדי סיכון אפשרי שאקלט בזמן הזה להריון.
או בתחילת הריון(עד חודש)במידה ולא ידוע לי עליו.
תודה,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה חודשיתמעיין13/08/2007
אני צריכה לקבל כל חודש זריקת דקפפטיל, האם אני אמורה לספור 4 שבועות בין כל זריקה לזריקה או לקבל את הזריקה באותו תאריך כל חודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Decapeptil
ניצן פרימור13/08/2007ניצן שלום
המינון הוא חודשי . אין חשיבות גדולה לדיוק של 4 שבועות.
עשי מה שנוח לך.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרליןללא שם12/08/2007
שלום לך
קיבלתי מהרופא כדורים בשם דרלין.
בזמן האחרון אני סובלת כניראה מתופעות של חרדה כמו דפיקות לב,לחץ ומועקה בחזה,אני בת 42 בדרך כלל אדם בריא לפי מה שקראתי באיטרנט הכדורים האילו הם ללב מה אתה יודע עליהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרלין
ניצן פרימור13/08/2007התכשיר דרלין, מותווה גם לטיפול בחרדה ובמיגרנות.
התכשיר הינו תכשיר ותיק (למעלה מ- 50 שנה), יעילותו ובטיחותו הוכחו בעשרות מחקרים רפואיים כך שניתן ליטול אותו להתוויה המצויינת ללא חשש.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן תרופה לילדורה08/08/2007
אולי זאת שאלה קצת מוזרה...
הילד שלי לא מוכן לבלוע כדורים, הוא אומר שהוא לא יכול לבלוע אותם. ניסיתי לחתוך לו אותם, לרסק בתוך מילקי והוא כמעט מקיא כשהוא מנסה. יש דרכים נוספות או שפשוט לתת לו סירופים כשהוא צריך תרופה ולקוות שהוא לא יצטרך משהו שאין בסירופ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לילד
ניצן פרימור09/08/2007ורה שלום
התופעה מוכרת ותחלוף אט, אט עם ההתבגרות.
כרגע, במידה ויש צורך במתן תרופות, השתדלי לתת תרופות בסירופים או סוכריות מציצה.
לבריאות
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לפניצילין וסולפה - אסור לקחת אנטיביוטיקה?הודיה06/08/2007
אני רגישה לפניצילין וסולפה. עד עכשיו כמעט ולא לקחתי אנטיביוטיקה כי ההורים שלי אמרו שזה גם לא טוב לי, אבל עכשיו יש לי חום, כאבי גרון ואני מרגישה לא טוב כבר כמעט שבוע, לא טרחתי ללכת לרופא כי הם תמיד רוצים לתת אנטיביוטיקה, ואני מתלבטת עכשיו אם ללכת ולקחת אנטיביוטיקה וזהו. אשמח לשמוע את דעתך: רגישות לתרופות הנ"ל באמת אומרת שלא כדאי לקחת אנטיביוטיקה בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ניצן פרימור06/08/2007נועה שלום
ממליץ לפנות לרופא ולבדוק את מקור הזיהום באמצעות משטח גרון . רופא מטפל יתאים על הטיפול המתאים. (ככלל,
יש סוגים רבים של אנטיביוטיקה המתאימים לטיפול בזיהומים במערכת הנשימה ואינם ממשפחת הסולפה או הפניצילינים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)