מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות בהיריוןשני09/10/2007
מה מומלץ ליטול בתקופה הראשונה של ההיריון (פרט לחומצה פולית)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ניצן פרימור09/10/2007שלי שלום
מבחינת תוספי תזונה מומלצים:
1. אומגה 3 - DHA לפחות 350 מ"ג ביום.
2. מגנזיום ANTI LEG CRAMPS , כמוסה בלילה לפני השינה.
מעבר לזה - על פי שיקולי הרופא המטפל אך מה שבטוח - יש לעקוב אחר רמות המוגלובין ולצרוך תכשיר ברזל על פי הצורך.
ניצן
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתרופה בשם ליריקהמואיז07/10/2007
האם יש למשהו נסיון טוב עם ליריקה. אשתי מטופלת כמעט חודשיים בתרופה\ כנגד כאבי גב חזקים כתוצאה מנפילות ושברים באגן ובגב.
כנראה בגלל התרופה הרגליים שלה התנפחו, הראיה מטושטשת והעייפות גדולה.
האם למישהו יש נסיון טוב עם התרופה הזאת\. האם יש אור בקצה המנהרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Lyrica
ניצן פרימור07/10/2007מואיז שלום
המידע על ליריקה חיובי מאוד ובד"כ חולים מאוד מרוצים. כדי לענות על שאלתך חשוב לדעת באם אשתך נוטלת תרופות נוספות ומהן.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלות בכף הרגלמאיר05/10/2007
לאשתי יש שתי יבלות בכף הרגל , היא טוענת שכאשר היא דורכת על היבלות היא מרגישה כאבים ,בדומה לדקירות של מסמרים.היבלות נראות כשני כדורים זעירים וקשים מאוד.
אנא יעץ על טיפול מתאים.
בתודה
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יבלת כף הרגל
ניצן פרימור05/10/2007מאיר שלום
יבלת כף הרגל היא צרה שקשה להפטר ממנה.
היבלת בד"כ עמוקה ודוקרת כמו מסמר בעת דריכה.
שתי אפשרויות טיפול:
-
1. א. לפנות לפדיקור להסרת העור הקשה באיזור היבלת עד חשיפתה.
ב. אח"כ לרכוש ערכת WARTNER שהיא מעין חנקן נוזלי בשימוש אישי ללא מרשם ולפעול על פי ההוראות שבתכשיר, יש לחזור על הפעולה מידי שבוע עד 10 ימים עד לסילוק סופי של היבלת.
הערכה נמכרת בבתי מרקחת פרטיים בלבד.
2. אפשרות כואבת יותר, לפנות לרופא עור שישרוף את היבלת בחנקן נוזלי., יתכן שפעם אחת לא תספיק ויש צורך לחזור על הטיפול עד נשירת היבלת סופית.
מקווה שעזרתי
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לדיכוי חשק מיני דחוף.רוני01/10/2007
האם יש לך איזו תרופה למי שנמשך מינית אחרי מישהו אחר והאחר לא יכול לתת לו את הקטע המיני ולכן הדבר גורם לו לדחפים מיניים בלתי נשלטים ולדכאון. האם יש תרופה שתדכא את המתח המיני או את המצב הנפשי הירוד כתוצאה מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכוי חשק
ניצן פרימור01/10/2007רוני שלום
עליך לפנות לרופא לצורך קבלת מרשם. קיימות תרופות נוגדות דיכאון שאחת מתופעות הלוואי שלהן ירידה בחשק המיני...
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ל או כדור?תמיר רונית30/09/2007
האם ישנם מחקרים המאשרים שספיגת תוספי מזון בג'ל עדיפה או יעילה מהספיקה בכדור או קפסולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ל או כדור
ניצן פרימור01/10/2007רונית שלום
ההשפעה של הג'ל או הכדור (באותו המינון) זהה לחלוטין.
ההבדל יכול להיות רק במהירות ההשפעה מאחר ולכדור לוקח זמן להתמוסס בעוד שהג'ל הוא כבר נוזל.
על כל פנים ההבדל באם קיים מזערי ורוב הייתרונות הם "מסחריים" בלבד...
מבחינה מחקרית, למיטב ידיעתי, אין תוצאות המראות על הבדלים מובהקים.
חג שמח
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלמורן30/09/2007
תמיד היה לי חסר בברזל, מאז קטנותי וגם היום בגיל 40. לאחר מחלת CMV ירד לי הברזל וB12. אני לוקחת ברזל כתוסף מזון, אך עדיין אין עלייה. מה עצתך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר ברזל
אמיר01/10/2007ראשית חשוב לדעת להבדיל בין רמה נמוכה של ברזל בדם לבין חסר ברזל. זה ממש לא אותו דבר וצריך מידה של ניסיון וידע להבין את הדברים ומורכבותם. לכן, יש לבחון את הצורך בבירור של חסר הברזל אצל רופא המשפחה. לכל גיל ומין (גבר ואשה) יש את הסיבות שלהם לחסר הברזל. חסר מקביל של B12 - יכול לכוון למצבים אשר בהם רואים חסר משותף של ברזל ו B12. בקיצור, רופא משפחה. רוקח איננו הכתובת הנכונה לקבוע את היקף הבירור והטיפול המתאים לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מלבלוע כדוריםעדי26/09/2007
שלום!
קוראים לי עדי,אני בגיל ההתבגרות ואני מפחדת מלבלוע כדורים.אני מפחדת להיחנק.
מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ניצן פרימור26/09/2007כמעט לכל תרופה בכדורים יש תחליף בצורה נזלית, נרות או זריקות. כמו כן ניתן לכתוש את רוב הטבליות ולערבבן במזון...
בהצלחה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירופי ותנגודות בין תרופותח.ר.25/09/2007
שלום רב, יש לי כמה שאלות ואתנצל מראש על אריכות הדברים.
כאשר אכלנו (אשתי ואנכי) אתמול את ארוחת הבוקר שלנו, שמתי לב למספר הגדול של כדורים שאני בולע יחד עם ארוחה זו. עלו במוחי מספר שאלות:
האם אין בכדורים אלה אינטראקציה ביניהם? כלומר, מבחינת המבנה הכימי שלהם הם יכולים או לנטרל אחד את השני ואז יוצא שכרם בהפסדם; או שהם יכולים לתרום להאדרת כוחה של תרופה מסוימת ובכך לקלקל את הכמות הרשומה בכל תרופה ותרופה.
היות וההנחיה היא לקחת את הכדורים, עם, או לאחר, ארוחת הבוקר, נשאלת השאלה האם ה"מישמש" שנוצר בקיבה כאשר כל הכדורים נבלעים כמעט אחד אחר השני אינו גורם לניטרול של התרופות, אחתד את השנייה?
אני יודע שיש איזה משרד/מעבדה בקופת חולים אשר עוסק בבדיקת "ההתנקשויות" שבין התרופות.
אולם, איני יכול לפנות לשם ללא הפנית הרופא המשפחתי. כמו כן איני מרגיש בנוח לומר לרופאת המשפחה שלי "למה אינך שמה לב, או לומר לה שהיא אינה מתמחה לבעית "ההתנקשויות".
על כן אשמח אם תפנה אותי למשרד הזה או שתוכל לעמוד על ההקשרים שבין הגלולות השונות שאני ואשתי נוטלים.
הנה כאן "אוצר התרופות" שלי:
1) Normitten 50mg מחולק לשניים:בוקר וערב 25mg = למניעת בעיות בלב, נלקח מאז ניתוח חמשת המעקפים לפני 19 שנים.
2) Micropirin 100mg בבוקר = נגד יצירת קרישי דם נלקח מאז ניתוח המעקפים לפני 19 שנים.
3) Rythmex 150mg בבוקר ובערב = נגד אריתמיה בלב.
4) Enaladex 2.5mg בבוקר = להורדת לחץ דם כליתי.
5) Alloril 100mg בבוקר = נגד פודגרה או Gaut.
6) Simvastatin 20mg בערב = נגד כולסטרול.
תוספי מזון: 1) Magnesium diasporai 100mg בבוקר = נגד התכווצויות שרירים ברגליים.
2) Omega 3" 300mg " בבוקר.
3) Multi Vitamin בבוקר.
4) Calcium 500mg בבוקר.
5) Glucosamine 1500mg + Chondroitin Sulfate 1200mg בבוקר ובערב.
הנה כאן "אוצר התרופות" של אשתי:
1) Normitten 25mg בבוקר = למניעת בעיות בלב.
2) Micropirin 100mg בבוקר = נגד יצירת קרישי דם.
3) Caltrate 600mg בבוקר ובערב = נגד אוסאופורוזיס - בריחת סידן.
4) Disothiazide 25mg בבוקר = לבעיות לב ודיורטיקה.
5) Ezetrol 10mg בערב
תוספי מזון:
1) Omega 3" 300mg " בבוקר.
2) Multi Vitamin בבוקר.
בתודה מקרב לב, חג שמח
ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ניצן פרימור25/09/2007אכן יש מספר בעיות בצירוף, נראה לי שיש כאן גיבוב של תרופות שמוספות לך בכל פעם כאשר הפרמטרים משתנים ללא בדיקב של סל התרופות בו אתה משתמש.
דוגמא פשוטה:
המגנזיום למשל לא יספג טוב בבוקר ובנוסף הוא מנטרל את ספיגת הקלציום, ייתכן לפיכך שאתה סובל מהתכווצויות שרירים ברגליים בזמן השינה.
בנוסף, נראה לי שגם הכדורים לטיפול ביתר לחץ דם (נורמיטן ואנלדקס) ניתנו לך באקראי ולא ביתר מקצועיות . הדבר ראוי לבחינה ע"י קרדיולוג ולא ע"י רופא משפחה!!!
(קופת החולים שלך לא תאהב את זה שכן זה עלול לעלות לה יותר כסף כשתקבל תכשיר יותר חדיש ויקר...!)
אנא חזור אלי באם אכן יש לך התכווצויות ברגליים בזמן שינה. אנסה לעזור לך פרטנית.
כמו כן חשוב לדעת באם יש לך פרפור חדרים (בלב).
תודה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביקורת בונה
אמיר30/09/2007למרות ימות החג, התשובה שלך אותי, בעיקר, מרגיזה ולכן אני מגיבה.
לגבי המגנזיום, גם אם מה שכתבת נכון, זה טריוויאלי ובמכלול ההתלבטויות בין התרופות עליהן נשאלת לא יותר משולי.
ההערה לגבי הצורך בהתייעצות לגבי טיפול בסיסי עם קרדיולוג ולא רופא המשפחה מקוממת, במיוחד שהיא באה ממי שתשובתו מלמדת על כך שהוא בעצמו לא מכיר כל כך את המציאות.
יש לך משהו לתרום ? קומבינציה אחרת מנומקת היטב השונה מאנלפריל ואטנולול ? תציע, בנימוס, בענוה, מתוך ידיעת מקומך והכרה במגבלותיך. מי אמר שטיפול ביתר לחץ דם הוא מומחיות של קרדיולוג ? הרוב - כמובן מטופלים ובדין על ידי רופאי המשפחה. קרדיולוגים לא רואים אפילו פרומיל מהחולים עם יתר לחץ דם, אלא אם כן, במקרה, הם מגיעים לייעוצם מסיבות אחרות. באם נדרשת התייעצות עם מומחה בנושא - הנושא בין-תחומי - אך בעיקר עוסקים בו נפרולוגים (מומחים למחלות כליה), אנדוקרינולוגים (לא כולם) ופנימאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים לילדיםתקוה20/09/2007
שלום,
רציתי לדעת האם ניתן להשיג ויטמין C לא חומצי לילדים בכמת של 500 מ"ג לכדור?
אם כן של איזו חברה
(אני צריכה כמות של 1500 מ"ג ליום בשלוש פעמים לפחות)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Vitamin C
ניצן פרימור20/09/2007לאמא של...
כמובן שניתן להשיג ויטמין C לא חומצי.
ויטמין C לא חומצי מכונה ESTER C או ESTEROLA , רוב החברות המשווקות ויטמינים ותוספי תזונה, משווקות ויטמין C לא חומצי תחת שמות אלו או דומים. המינונים המקובלים הקיימים - 500 ו- 1,000 מ"ג לכדור.
הכנות נוזליות (סירופים למשל) על פי רוב אינם יציבים ולכן אינם מומלצים.
אגב, במידה ומדובר בילד - על פניו 1.5 גרם ויטמין C = כמות מוגזמת!
על פי שאלתך (ואת מדברת על 3 פעמים ביום כלומר 4.5 גרם = פי 90 מה- RDA ) אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא מקצועי ולא ידעון כדי למנוע נזק מילדך.
ניצן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו...
תקוה20/09/2007מדובר בבעיה של וירוס המונו שכנראה נדבק ממני עוד בהריון,
כיום, אני נטלתי כמות של 2000 מ"ג ליום במשך שבוע וכל השפעות הוירוס נעלמו לי. ולכן אני מעונינת לתת לבני משהו דומה ע"מ שגם הוא יתחזק, אני יודעת שברפואה הקונבנציונאלית אין מספיק מידע על תועלת וריפוי דרך ויטמנים, אך לא לקחתי זאת על דעת עצמי אלא עפ"י מקור מוסמך ואמין מאד!
מה גם כי הויטמין C אין הרעלה. מקסימום זה יוצא מהגוף.
בשביל לרפא וירוס חייבים כמות גדולה של ויטמין C. מאחר ובני רגיש לתוז, קלמנטינה, עגבניה וכד' אני מחפשת ויטמין C לא חומצי המיועד לילדים וזו שאלתי, איזו חברה מייצרת ויטמין לא חומצי לילדים, אפילו בכמות של 250מ"ג, יהיה טוב??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד הבהרה
תקוה20/09/2007התכוונתי 500 מ"ג שלוש פעמים ביום= 1500 מ"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין C
ניצן20/09/2007אמא של,
לפלוריש, סולגאר וסופהרב , תכשירים תואמים המצויים בכל בית מרקחת ובמחירים סבירים.
בנוסף תוכלי למצואתכשירי ויטמין C (חומציים) בסוכריות (יומי) או בכדורים תוססים להמסה במיים, תכשירים אלו לא אמורים ליצור בעיית עודף חומציות. בכל מקרה ניתן לשלבם עם אוכל כדי להקטין את הסיכון לעודף חומצה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לבחור תרופהדנית19/09/2007
לכאב ראש שלי, כל פעם מנסה משהו אחר ולא עוזר לי. האם הכל ניסוי ותהייה? או שיש הצעה אחרת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ניצן פרימור19/09/2007ערן שלום
ההשפעה של התכשירים השונים אכן אינדיבידואלית וכרוכה בניסוי ותהיה...
במידה ואתה סובל מהתופעה באופן קבוע, רצוי לפנות לרופא שינסה לאבחן את הסיבה ולהתאים את התכשיר האופטימלי למניעה וטיפולבתופעה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאנטקאולגה17/09/2007
מה המינון של סירופ זנטק לטיפול ברפלוקס אצל תינוק בני שוקל 4.5 ק"ג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Zantac
ניצן פרימור18/09/2007אולגה שלום
התחילי מ-1 סמ"ק פעמיים ביום.
(ניתן להעלות המינון עם העלייה במשקל התינוק)
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופות נגד חרדה בהריוןכלנית16/09/2007
שלום,
רציתי לברר אם ניתן להשתמש בתרופה ויאפקס או ונלה (למניעת חרדה), בעת הריון ובמידה ולא, אילו תרופות נגד חרדה ניתן כן לקחת בעת הריון.
אודה על התיייסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה בהריון
ניצן פרימור17/09/2007כלנית שלום
אין מידע מספק שעל פיו ניתן לקבוע בוודאות שהתכשיר בטוח בהריון.
עלייך להתייעץ עם פסיכיאטר לקביעת התכשיר המתאים והבטוח ביותר.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PMSג'יין דאו16/09/2007
ניצן שלום,
מה הטיפול הטוב ביותר ל-PMS שמטפל גם במצב הרוח וגם בכאבים הפיזיים (כאבי בטן למשל)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PMS
ניצן פרימור17/09/2007לצערנו אין תכשיר פלא.
הטיפול מאוד אינדיבידואלי ו בד"כ סימפטומטי ולא מניעתי,
נסי תכשירים נגד כאבים כמו אדויל, נורופן אדקס או אופטלגין נגד הכאבים, לגבי מצב הרוח - אין טיפול נקודתי אלא ארוך טווח המחייב מרשם ומעקב רפואי.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקסא'11/09/2007
שלום,
האם ציפרלקס משמש גם כתרופה לחרדה? (אני לוקחת 15 מ"ג ביום נגד דיכאון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cipralex וחרדה
ניצן פרימור11/09/2007לא' שלום
CIPRALEX מותווה (בהתוויה עיקרית) למניעת דיכאון.
התכשיר ידוע כמיטיב במצבי חרדה ופאניקה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכולית וכדור simovilשרה שביט09/09/2007
מדוע לא ממומלץ לשתות מיץ אשכולית בלקיחת t. simovil?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכולית וכדור simovil
ניצן פרימור09/09/2007שרה שלום
במספר מחקרים נצפתה תופעה על פיה שתיית מיץ אשכוליות ונטילת סטטינים מסוגים מסויימים (בינהם סימבסטטין ) גורמת לעלייה דרמטית בריכוז הסטטין בדם ולהחמרת תופעות הלוואי של הסטטין - עליה עצומה ברמת האנזים CPK, כאבי שרירים וחולשת שרירים בעיקר ברגליים.
אגב על פי המחקר, מדובר באשכוליות בלבד. תפוזים משום מה לא גורמים לתופעה ומומלצים ע"י עורכי המחקר כתחליף ברירת המחדל למיץ אשכוליות...
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)