מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאפרת19/12/2007
אני לוקחת כדורי פרוזק כבר שנה. אני בת 30. בזמן האחרון התחלתי לשתות כל לילה בירה אחת. אני לא מוכנה להפסיק עם הכדורים ולא עם הבירה. מה הדבר הכי גרוע שיקרה לי?
אשמח אם לא סתם תנסה להפחיד אותי ותענה תשובה ריאלית - כי בכל מקרה אני ממשיכה עם שני המינהגים הללו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
ניצן פרימור19/12/2007מבירה אחת לא עשוי לקרות כלום,
על כל פנים בכדי להפחית סיכוי לאינטראקציה, השתדלי לקחת את התכשיר בריחוק מהבירה (למשל בבוקר).
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותמירי17/12/2007
היי,
אזלו לי הגלולות ואני מעוניינת לקחת סוג אחר, במקום הרמונט מליאן, האם יש סכנה לעשות זאת ללא להיוועץ ברופא? כי זה דחוף ואין תור מיידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ניצן פרימור17/12/2007מירי שלום
לא מומלץ להחליף גלולות על דעת עצמך ללא התייעצות עם רופא. גלולות לא מתאימות עשויות לגרום דימומים ותופעות לוואי אחרות.
נסי להמשיך עוד חודש עם המרשם הקיים ובינתיים לקבוע תור לרופא.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר להשתמש בריפלנס לנרתיק אחת ל-3 ימיםזוקי15/12/2007
אני בת 48 עדין מקבלת ווסת סדירה. סובלת מיובש בנרתיק. באם אפשר להשתמש בריפלנס לנרתיק אחת ל-3 ימים לפי ההוראות, ובזמן קיום היחסים להחדיר לנרתיק ג'ל KY . שאלה נוספת היובש בנתיק גורם לי לאי נוחות ביחסי מין וגם דמום קל לאחר יחסי מין. נבדקתי ונשללו כל האפשרויות האחרות והמסקנה היתה, שזה מיובש בנרתיק .האם ריפלס ןKY יעילים ליובש או יש דבר אחר שימנע דמום קל יובש ואי נוחות ביחסי מין. הרבה תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בנרתיק
ניצן פרימור16/12/2007זוקי שלום
התופעה מוכרת וידועה.
שני התכשירים שהזכרת יעילים ובטוחים,
גניקולוגים רבים ממליצים להשתמש כלובריקנט במספר טיפות שמן תינוקות.
על פי דיווחי משתמשות השמן נעים יותר לשימוש.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםkoron2713/12/2007
האם ויטמינים שנמכרים בשוק, יכולים
לבוא במקום תזונה מועשרת בויטמינים?
מי צריך לקחת כדור הרגעה ואיך זה משפיע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וויטמינים ותכשירים להרגעה
ניצן פרימור13/12/2007ויטמינים הנמכרים כתוספי תזונה ומאושרים לשיווק על ידי משרד הבריאות יכולים
לבוא במקום תזונה מועשרת בויטמינים.
לגבי כדורי הרגעה - בד"כ ניתנים במצבי עצבנות , לחץ או נדודי שינה.
קיימים כמה סוגי תכשירים המותאמים ע"פ איבחון והמלצת רופא.
תכשירים הניתנים ללא מרשם רופא, מכילים על פי רוב, תרכובות צמחיות של ולריאן, פסיפלורה או רכיב אנטי אלרגי (שתופעת הלוואי שלו היא טישטוש והרדמה), אלו תכשירים קלים שהשפעתם קצרה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צננת, נזלת, עטשת ומה לארוני12/12/2007
פארמול אף, דקסמול צינון,דקסמול קולד, דקסמול סינוס - יש לי את הכל בבית, אנילא יודע מה לקחת כדי להעביר את הנזלת הארורה הזאת (ואני כבר עירבבתי מהכל). האם תוכל לייעץ לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת
ניצן פרימור12/12/2007רוני
כול התכשירים שאתה מציין מכילים חומר אנטי היסטמיני המייבש את האף אך לא מטפל בנזלת.
תרסיס פשוט של מי- ים (בכל בית מרקחת) ללא משמר, נקרא STERIMAR, כל רבע שעה ריסוס אחד בכל נחיר וקיוח פנימה של הנוזל עד שירד לגרון (לא לחשוש).
כעבור מכסימום שעתיים תחוש איך מעברי האף והסינוסים מתנקים הנזלת נעלמת, תתחיל לנשום חפשי.
בהצלחה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברית
אמיר13/12/2007כיוח מלשון כיח ולא קיוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברית
ניצן13/12/2007אופס...
סליחה ותודה ...
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר נטילת תרופות ותוספיםאלדד09/12/2007
ד.נ.
אני מקבל רמיפריל (5מ"ג), סטטין והיטרין. בנוסף, אני נוטל (בהתאם לייעוץ נטורופתי) את התוספים: מולטיוויטמין , כמוסות שמן דגים, Q10 וכרום פיקולינט. כמו כן, אני נוטל (בהתאם לייעוץ אנדוקרינולוגי) את התוספים סידן ו-D (לפעמים בנפרד ולפעמים ביחד - כמו, למשל, במסגרת המולטיוויטמין אותו אני נוטל אחת ליומיים-שלושה). אבקש לדעת מהו הסדר האופטימלי לנטילת כל הנ"ל, מבחינת שעות היום ומבחינת עם האוכל, לפניו או אחריו או לא בסמוך אליו. תודה. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינונים
ניצן פרימור10/12/2007אלדד שלום
מאוד פשוט.
את ההיטרין והסטטין בלילה לפני השינה.
כל היתר בבוקר.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת תרופות ותוספים - בקשת הבהרה
אלדד11/12/2007ניצן שלום,
תודה על תשובתך. ואולם, קראתי בזמנו עצה נטורופתית לפיה רצוי להימנע מנטילת תרופות עם תוספי תזונה בו-זמנית. בנוסף קראתי שמינרלים (בשונה מוויטמינים) יש ליטול על קיבה ריקה. האם עצות אלה חסרות יסוד? ושנית, מאחר שמדובר במספר לא מבוטל של תרופות ותוספים, האם ניתן לחלק את נטילתם באופן שיינטלו בזמני הארוחות (3 פעמים ביום), במקום בבת אחת? אודה לך על הבהרותיך. חג שמח. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת תוסםים, סטטינים ו- Q10
ניצן11/12/2007אלדד
לגבי Q10 - אין חומר ודאי.
לגבי נטילת Q10 נערך מחקר שהצביע שרק בנטילת 400 מ"ג
ליום (הטבליות הנהוגות בארץ הן של 60-100 מ"ג) מתחילים לראות שיפור בתפקוד וגם זה באחוזים מזעריים.
לגבי הנטילה של ויטמינים ומינרלים, זוהי תורה שלמה ואני מציע לך לא להסתמך על ידעונים...
קח בחשבון שקימים ויטמינים ומינרלים בצורות המסיסות רק במים או רק בשמן ויטמינים חומציים וויטמינים או מינרלים בסיסיים, כל אלו משפיעים על הספיגה וקשה מאוד לכוון מינון מדוייק. שים לב גם לעובדה שבד"כ נוטלים כמויות של פי כמה מהכמות היומית המומלצת (RDA)
לכן נהוג ליטול ויטמינים ומינרלים בבוקר (לפני או אחרי אוכל...!).
לגבי תרופות יש חשיבות רבה לזמן הנטילה והדבר נבדק ונקבע מדעית.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות ל-4 שאלות
אלדד11/12/2007ניצן שלום רב,
אינני מוצא, לצערי, בדבריך תשובה ל-4 שאלות ספציפיות שחשוב לי לקבל הבהרותיך להן:
1. האם רצוי, או האם לא רצוי, להימנע מנטילת תרופות בו-זמנית עם תוספים?
2. האם רצוי ליטול מינרלים (בניגוד לוויטמינים) על בטן ריקה?
3. האם ייגרם נזק כלשהוא, או האם תיגרע תועלת כלשהיא, מפריסת הנטילה של התוספים השונים על פני כל שעות היום (2-3 תוספים עם הארוחות העיקריות, לפניהן, אחריהן, או ביניהן)?
4. האם זה בסדר ליטול ויטמינים ומינרלים ביחד?
על מנת לוודא שתשובותיך הובנו והופנמו, אודה לך אם תענה לכל אחת מארבע שאלותיי בנפרד.
תודה רבה, אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילת תרופות ותוספים-תגובה לאלדד
ד"ר פזית שקד01/01/2009אלדד שלום, בתגובה לשאלותיך: 1. התשובה האם ניתן ליטול תוספי מזון ותזונה יחד עם תרופות משתנה בהתאם לתוסף.......ברשימת התכשירים שכללת אין התנגשות בין התרופות לתוספים. איזה סטטין אתה לוקח ? חלק מהסטטינים ניתן לקחת בכל שעה ביום. ההגבלות היחידות לזמן הנטילה: א. אם היטרין היא תרופה חדשה לך, יש לקחת אותה בערב כמו שניצן ציין. אחרת, אפשר לקחת בכל שעה. ב. אין לקחת סידן בסמוך למוצרי חלב (לפחות שעה לפני או שעתיים אחרי). לידיעתך: אם מטרת הנטילה של הסידן היא לשמירה על צפיפות העצם כמניעה (ולא במצב מחלה מסוים או חוסר מובהק), המחקרים מראים שנטילת סידן בנוסף לויטמין D לא מוסיפה דבר לטיפול. מלבד ההגבלות שמעל, ניתן לחלק את לקיחת התרופות איך שנוח לך. בדרך כלל מעדיפים לא לפזר את נטילת התרופות לזמנים שונים, כמו שציין ניצן, כדי למנוע שכחה. יש לציין שאין לשתות מיץ אשכוליות (מכל סוג) בנטילת סטטינים מסוימים. 2. מינרלים ומזון-שוב, כל תוסף לגופו, אין תשובה גורפת. 3. ראה תשובה בסעיף 1 4. שוב, תלוי איזה ויטמינים ואיזה מינרלים. התשובה במקרה שלך מפורטת בסעיף 1. לסיום, שתי המלצות: א. לפי התרופות שפירטת, ייתכן ויש לשקול נטילת אספירין. המלצה מדויקת לרופא המטפל אפשר לתת רק על סמך מידע רפואי יותר מפורט. ב. יעילותם של חלק מהתוספים שפירטת לא הוכחה.......(תלוי גם בהתוויה) ד"ר פזית שקד, מומחית בטיפול תרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד על סדר נטילה
אבי04/01/2009ד"ר שקד הנכבדה, בהמשך לתשובתך אעיר: א. הסידן שאני נוטל הינו עקב אוסטיאופניה. ב. פרט לסידן+די, הויטמינים והמינרלים שאני נוטל הם: מולטיוויטמין סנצ'ורי גולד, כמוסות שמן דגים, קיו 10 וכרום פיקולינט. ולפעמים גם מגנזיום. ג. הבינותי מרופאי שאין לי צורך באספירין, בעיקר משום שהסטטין שאני נוטל (פראווה-סטטין) מספיק לצורך זה. ד. מהם התוספים (בין אלה שציינתי) שיעילותם לא הוכחה? תודה. א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאלדד
ד"ר פזית שקד04/01/2009קשה לי לתת לך יעוץ פרטני מדויק כי חסרה לי הרבה אינפורמציה. שאלות רציניות דורשות התייחסות מעמיקה...... אוכל לומר כי אין עדויות מספקות ליעילות של כרומיום פיקולינט. בנוגע לקואנזים Q10 , תלוי מה השימוש. יש אינפורמציה מוגבלת לגבי שימוש באי-ספיקת לב. לגבי ענין האספירין, שוב, זה נושא לשיחה יותר אישית כי חסרים לי פרטים. אשמח לתת לך יעוץ תרופתי אישי. נראה שיש מספר נושאים אחרים הדורשים התיחסות. אוכל ליצור איתך קשר אם תשאיר פרטי התקשרות. ד"ר פזית שקד-מומחית בטיפול תרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר פזית שקד
אבי05/01/2009ד"ר שקד שלום רב, לאן לשלוח אלייך את פרטיי, לצורך התקשרותך אלי כפי שכתבת, מבלי שפרטיי ייחשפו לאנשים אחרים? אלדד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר נטילת תרופות - תזכורת
ליאור31/12/2007ניצן שלום רב,
אכיר לך תודה אם תענה לשאלותיי מ-11.12 לפני תום שנה זו (שתסתיים היום)...
בברכת שנה טובה. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפילות בנטילת תוספים
אוריין06/02/2009ברצוני לשאול אם אין כפילות בנטילת קו אנזים Q10 ותמצית זרעי ענבים. בתודה. אוריין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקו Q10 וזרעי ענבים.
אילן ללבניקוב14/02/2009אוריין שלום רב,
למיטב ידעתי אין כל מניעה לשלב בין השניים, יתרה מכך מומלץ לשלב ביניהם ואף ניתן להוסיף חומצה אלפה ליפואית אשר מסייעת לגוף לחדש את רמות האנזים Q10, ויטמין E וויטמין C כמו גם חידוש האנרגיה הטבעית של הגוף.
שבת נהדרת,
אילן.
רוקח ומומחה לצמחי מרפא
0528077713* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופהאולגה09/12/2007
נטלתי תרופה לא ידועה לי... ואין כזו בבית מרקחת פה ...
בקשתי ממורה בבית ספר אקמול והיא הביאה לי אקמול זה היה בדיוק נראה כמו אקמול לבן רגיל רק שצבע שלו היה צבע אחר אדום...
מה עליי לעשות עכשו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולגה
ניצן פרימור10/12/2007אולגה
נראה שקיבלת נורפן ליקויג'ל היעיל נגד כאבי ראש...
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לכדוריםkoron2706/12/2007
אינני מסתדרת אם כדורים, מה לעשות? האם יש תחליף
(לא תחליף טיבעי) יש לי נטיה לחרדה ומצבי לחץ, שמשפיעים
עלי למשל באוכל ובתאבון ,ואינ יודעת
כיצד לטפל
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לכדורים
ניצן פרימור06/12/2007סלי שלום
כמעט כל תכשיר רפואי בכדורים ניתן להפוך לסירופ נזלי. פשוט הכנסי לבית מרקחת פרטי (לא רשתי) ושם יסבירו לך בפשטות את האפשרויות.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..
koron2706/12/2007דרך אגב מה זה בית מרקחת פרטי?
דרך קופת חולים?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהdc04/12/2007
האם יש השפעה למיץ אשכוליות או מץ פרי אחר בעת לקיחת תרופה בשם פריזמה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה
ניצן פרימור04/12/2007לא ידוע על השפעה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי של נטילת סידן+ויטמין Dתמי03/12/2007
לאחרונה בהמלצת הרופא שלי התחלתי לקחת תוסף בשם calchi-chew, זהו תוסף של ויטמין D+ סידן.
בעבר זיהו אצלי מחלת קוליטיס ואולם המחלה כנראה רדומה בשנים האחרונות. לאחר לקיחת התוסף האמור התחלתי לסבול מכאבי בטן חזקים, גזים ורגישות רבה כולל ובעיקר לאחר אכילה.
הפסקתי את התוסף והתופעות נעלמו.
שאלתי היא האם ידוע על בעיות עם התוסף האמור לחולי קוליטיס? האם סוג אחר של סידן וויטמין D מומלצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלצי-צ'ו
ניצן פרימור03/12/2007תמי שלום
אין הפניה מיוחדת בספרות לבעיות גסטרו וקלציום כפי שאת מתארת.
יתכן שהתכשיר הספציפי הזה לא מתאים לך,
נסי ליטול קלציום 600 + D של אחת מקופות החולים(תכשיר פשוט בעלות של 12 ש"ח ללא מרשם)
במינון של 1 ליום בלבד.
אם התופעה חוזרת על עצמה עלייך לפנות לרופא (רצוי מומחה גסטרו) להתייעצות.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהD
ליאורה06/12/2007ד.נ.
כמה (מינון) ויטמין D יש בתוסף אותו ציינת (קלציום 600 מ"ג+D)?
תודה. ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בסטרואידים- אנטוקורטניצן01/12/2007
אני לוקח כחדשיים וחצי סטרואידים מסוג אנטוקורט בשל מחלת קרוהן.ירדתי בשבועיים האחרונים מ-9מ"ג ל-6,ואני אמור לרדת ל-3 מ"ג ממחר. ביומיים האחרונים חליתי בשפעת. האם זה אמור לשנות את הירידה במינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטוקורט
ניצן פרימור02/12/2007לא ניתן לקבוע על סמך הנתונים. על פניו, נטילת סטרואידים משנה את יעילות מערכת החיסון ולחן חובה עליך להתיעץ עם הרופא המטפל.
תודה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וויטמין cהשואלת29/11/2007
האם ויטמין c פוגע ביעילות גלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין C
ניצן פרימור29/11/2007בנטילה במינון סביר, אין השפעה.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סטטיניםאריאלה29/11/2007
בקשר למיץ אשכוליות...
האם הכוונה שאין לצרוך אשכוליות אם נוטלים סטטינים או שהכוונה לשעת הבליעה עצמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטטינים
ניצן פרימור29/11/2007המחקר מדבר על מיץ אשכוליות ושתיה בערב סמוך לבליעה.
קשה להסיק דברים אחרים מעבר לכך משום שלא נבדקו מעולם.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטטינים
אלדד11/12/2007שלום,
האם יש יסוד לטענה שנטילת סטטינים פוגעת בקואנזים 10 הנמצא בתא, ושלפיכך מי שנוטל סטטינים צריך גם ליטול תוסף Q10? ושנית, האם תוסף זה הוכח כמעלה את ריכוז הקואנזים הנ"ל בתא? תודה. אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות יסמיןאורלי27/11/2007
אני נמצאת בארה"ב ונשארה לי עוד חצי חפיסה של גלולות יסמין שהבאתי איתי מישראל אני רוצה לדעת מה השם הגנרי של גלולות יסמין.?
האם צריך בשביל זה מרשם מהרופא?
האם יש גלולות יסמין בארה"ב או שיש משהו דומה בשם אחר?
אני מעדיפה גלולות ללא מרשם רופא אם יש פה דבר כזה מישהו יודע אולי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Yasmin
ניצן פרימור27/11/2007שלום אורלי
עלייך לפנות לרופא נשים מקומי עם אריזת הגלולות עליה מופיע רשימת המרכיבים וכמותם.
הרופא יתאים לך תכשיר זהה.
לחלופין תוכלי לבקש ממשהו בארץ לרכוש עבורך את התכשיר (עם מרשם ישראלי כמובן)
וניתן לשולחו בדואר רשום ישירות אלייך ללא שום בעיית מכס.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בחיל היםעדי26/11/2007
שלום רב, אני עושה שירות על ספינה בתור אחד שאת תפקידו יעשה על המחשב במקום ללא אופק או אוויר.
אני סובל ממחלת ים קשה, ניסיתי להשתמש במדבקה אך ללא עזר בכלל! הרופאים רוצים לנסות טראבמין, אני יודע שהטראבמין מרדים מאוד. האם יש עוד חסרונות לקחת אותו בקביעות למשך תקופה של כמה שנים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TRAVAMIN
ניצן פרימור26/11/2007עדי שלום
אין סכנה ממשית בטרבמין למעט תופעת ההרדמות
לידיעתך , קיימות תרופות חדישות לטיפול בבחילות והקאות , בעלות יעילות רבה יותר משל טרבמין ונטולות תופעות לוואי.
לצורך ניפוקן במסגרת הצבא, עליך לפנות למומחה גסטרו.
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)