מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה נוראית מהקאותמישהו08/07/2011
שלום,
אני בן 26, נוטה להתקפי פאניקה. מטופל מזה שנים בסימבלטה 90 מ"ג לאחר שטיפולים אחרים לא עזרו ונכון להיום מאוזן חלקית. בהתקפים חדים משתמש באלפרליד.
אחת התופעות שמונעות ממני לחיות את חיי בשלווה הוא הפחד מהקאה. הפחד הזה מלווה אותי שנים רבות ובכל פעם שאני צריך להקיא אני מרגיש איך חיי קרבים לקיצם. אלו התקפי החרדה הכי קשים שלי. אני נהיה חיוור כמו מת באופן שאין הבדל בין הפנים לשפתיים, רועד, כמעט ולא מרגיש את הגפיים, מסוחרר ולפעמים גם מאבד הכרה אחרי ההקאה.
לצערי הטיפולים דלעיל לא עוזרים לי להתמודד עם הפחד הזה, ופעמים רבות הפחד גורם לי להימנעות מנסיעות, יציאות, עבודה וכ"ו - שמא אצטרך להקיא.
איך פותרים את הצרה הנוראית הזאת? בבקשה אני כבר ממש נואש.
אני גם די בודד ומפחד מהיום שאהיה לגמרי לבד ולא יהיה איתי אף אדם שעוד איכשהו יעזור לי עם זה... היפנוזה יכולה לעזור כאן? מותר לשלב אותה עם הטיפול התרופתי שאני נוטל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מהקאות והימנעות מהחיים
אירית כהן08/07/2011שלום לך,
מהתיאור שלך אני מתרשמת שהאיזון שהושג בעזרת התרופות הוא אמנם [כדבריך] חלקי. אתה חש בודד, מיואש, ונמנע מהרבה דברים בחיים.
הפחד מהקאות ניראה כ'תירוץ' להמשיך את ההימנעות מהחיים. איני מתכוונת לומר שאתה 'עושה הצגות', אלא כוונתי שהדגש בטיפול לא צריך להיות דווקא ההקאות אלא חווית הדכדוך הכללית, ע"מ לעזור לך להסיר את המשקפיים השחורים, ולחבוש למשקפיים נייטרליות. כאלו שתאפשרנה לך לראות את החיים כמהנים ובכל אופן ניתנים לעיכול.
יש כאן צורך, בנוסף לטיפול התרופתי, בהערכה של פסיכולוג קליני ובטיפול פסיכולוגי. לאור גילך הצעיר שווה מאוד שתעשה צעדים בכיוון זה!
היפנוזה? לדעת חלק מהמהפנטים טכניקה זו אינה מומלצת במצבי דיכאון, אחרים סוברים אחרת.. זה תלוי גם באישיות האדם ולא רק מצבו הקליני. ברור בכל אופן שהיפנוזה במצב זה תהיה חלק מטיפול כולל אצל פסיכולוג.
הרגש בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)