טיפול בחרדה בלתי מוגדרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בחרדה בלתי מוגדרת
    לילך
    28/08/2011

שלום, אני בת 30, וסובלת כל חיי מחרדות, אבל רק לפני 4 שנים הבנתי שמדובר בחרדות. החרדות באות לידי ביטוי אצלי בנדודי שינה, לחץ בחזה, קוצר נשימה ובעיקר פניקה, אבל אלו רק הסימפטומים כמובן. אני מעוניינת לטפל בבעיה שמובילה לחרדות.
    אני לא יודעת ממה נובעות החרדות, יש כל מיני השערות שעלו בטיפולים פסיכולוגיים קצרים שלקחתי, אולי בגלל סבי שהיה ניצול שואה והיה מאד חרדתי ובגלל שגדלתי אצלהם הוא "העביר" לי את החרדות, אולי בגלל פחד משינויים, החרדה מגיעה לרוב שאני עומדת בפני שינוי בחיי, ולאו דווקא שינוי רע, להיפך, מעבר דירה, לידה.
    השאלה שלי היא האם במצב כמו שלי שאין חרדה מוגדרת (כמו למשל חרדה מטיסות או מגבהים) ניתן לטפל באמצעות היפנוזה?

אני מוכרחה לציין שזה ממש מעכיר את חיי, אני חוששת שמא כל פעם שיקרה משהו בחיי החרדות "יתקפו" אותי, זה פשוט נורא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בחרדה בלתי מוגדרת

הוספת תגובה

• טיפול בחרדה בלתי מוגדרת - תגובה

אירית כהן
    28/08/2011

שלום לילך,
    במקום 'טיפולים פסיכולוגיים קצרים' שכנראה לא מספיקים ע"מ לעזור לך לייצר מערכת הסתגלות טובה יותר לשינויים מעברים וכד', - כנראה עדיף שתתחילי טיפול פסיכולוגי אחד, עדיף אצל פסיכולוג קליני שגם יידע לאבחן נכון את מצבך ויידע איך לטפל.
    היפנוזה אמנם אינה 'הקו הראשון' של הטפול במצב כפי שאת מתארת, אך מניסיוני היא יכולה להית משולבת לעתים במהלך הטיפול. לכן, מצאי לך באזור מגורייך פסיכולוג קליני מנוסה, ואם הוא גם מורשה להיפנוט - מה טוב.
    [אם חשבת על היפנוזה בתור עוד 'טיפול קצר' - זה לא הכיוון... לא ניתן בפגישה או שתיים לשנות אישיות ומערכת-תגובתית שמלווה אותך כל חייך].

בהצלחה,
    הרגישי בטוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו