מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בהיפנוזה לטיפול במכורים לסמיםסקרנל28/08/2011
שלום עליכם!
על פניו נראה כאילו היפנוזה אמורה להיות כלי מצויין לטיפול במכורים לסמים.
כך ניתן למשל באמצעות היפנוזה להביא מטופל לשיחזור חווית סמים שהוא עבר, ולייצר אצלו טריגר לחוויה, כך שיוכל לשחזר אותה שוב ושוב ללא השימוש בסם עצמו. וכך עם הזמן, ההתרחקות מהשימוש בסם עצמו תעזור למכור לדכא את התלות שלו בסם. נשאלת השאלה האם זה אכן אפשרי והאם עושים את זה. אם כן - אז מה הסכנות הטמונות בכך (התמכרות חלופית לשימוש בהיפנוזה למשל?), ואם לא עושים זאת - מדוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בהיפנוזה לטיפול במכורים לסמים - תגובה
אירית כהן28/08/2011שלום לך,
אנחנו מטפלים בבני-אדם - ולא ב'אבחנה' או 'בעייה'. לכן, השיקול לגבי דרך הטיפול המתאימה לכל כל מטופל שסובל מהתמכרות היא פרטנית, לגבי אותו אדם.
לא ידוע לי על מצב של התמכרות להיפנוזה, בוודאי כל עוד הטיפול נעשה ע"י איש מקצוע.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
סקרנל28/08/2011תודה על התייחסותך, אך לא ממש ענית לי על שאלתי
אנא הרשי לי לחדד אותה:
האם ניתן באמצעות היפנוזה לחקות השפעת סמים פסיכואקטיביים, והאם ניתן לשתול טריגרים למצבים כאלו, כך שבעתיד המטופל יוכל להשתמש בהיפנוזה במקום להשתמש בסמים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה - תגובה
אירית כהן28/08/2011במצבה הקהה או המחודד - שאלתך בכל אופן מעידה על חוסר הבנה לתופעת ההתמכרות לסמים ומימדיה המוחיים והאישיותיים [למשל חווית הריקנות הפנימית המאפיינת את המתמכרים וגורמת להתמכרות], וכן חוסר הבנה לגבי טיפול בכלל [עם או בלי היפנוזה].
במידה והשאלה נובעת ממצוקה אישית - שלך או של מי מקורביך - אני ממליצה בכל לב לפנות לייעוץ וטיפול אצל איש מקצוע בעל נסיון בתחום הסמים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך המשך השאלה
סקרנל28/08/2011למיטב הבנתי את "איש מקצוע בעל נסיון בתחום" ופנייתי אלייך היא בקשה לייעוץ.
אני אשמח אם תוכלי לענות לשאלתי בכל זאת, הגם שהיא אולי מעידה על בורותי בנושאים המדוברים. בינתיים, מההתחמקויות שלך לשאלותיי, לא נותר לי אלא להניח שיש לך חששות מסוימים לספק לי תשובה כנה ואמיתית.
אני אשמח לתשובה ישירה, ותודה בכל אופן על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך המשך השאלה - תגובה
אירית כהן28/08/2011הפורום אינו מקום לייעוץ אישי וגם אינו תחליף לייעוץ אישי. יש לפנות - אלי או לכל גורם מקצועי אחר - באופן פרטני.
צר לי שקיבלת רושם שאני מתחמקת, אך אתה עושה באמת השוואה בין עניינים שונים לחלוטין.. סמים קשורים לבריחה של אדם ממציאות, ומציאות חייו. ואילו טיפול נפשי , כולל טיפול שמשתמש גם בהיפנוזה, מטרתו לעזור לאדם להסתגל טוב יותר למציאות חייו.
[גם לכלב וגם לשולחן יש 4 רגליים, אך האם אוכל לשכנע שולחן שהוא כלב ולנבוח כשנכנסים לבית אורחים בלתי רצויים?]
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
סקרנל28/08/2011המשתמשים בסמים צורכים חומרים שמשפיעים על הכימיה של הגוף והמוח שלהם, אבל לא כולם עושים זאת כדי לברוח מהמציאות - חלקם דווקא עושים זאת לצרכי הנאה גרידא ואחרים מתוך אמונה שכך הם יוכלו להבין טוב יותר את המציאות או את עצמם. בכל אופן, מבלי להיכנס לדיון על הבעיות החוקיות והמוסריות של שימוש בסמים, אני לא חושב שניתן לחלוק על הטענה שחלק גדול מהנזקים של שימוש בסמים נגרם כתוצאה מאופן השימוש בהם, שכולל לעיתים קרובות עישון והזרקה בתנאים לא סניטריים, שהן שתי שיטות צריכה שמביאות עימן נזקים עקיפים רבים, כגון נזקי העישון ומחלות מידבקות שונות, ונזקים אלו לעתים עולים על הנזקים הישירים שנגרמים עקב השימוש בסמים. בנוסף לכך, עקב היותם של הסמים לא חוקיים ולכן לא מפוקחים, ועקב רצונם של סוחרי הסמים להגדיל את רווחיהם, פעמים רבות הצרכנים מקבלים סמים שמהולים בחומרים נוספים שאת השפעתם הרעה ניתן רק לשער. ונוסף לכל אלה, חשוב לציין שעצם החיבור לעולם הפשע גם הוא מדרדר חלק מהמשתמשים למעשים והתחייבויות שהיו נמנעים אם למשל המדינה הייתה מספקת להם סמים בפיקוח (אבל לא זה הנושא שעליו אנו דנים כאן).
אם היפנוזה יכולה לגרום לאנשים לשחזר מצבי עבר נפשיים שהם שהו בהם, נראה לי שהיא תוכל לעשות כן גם עם מצבים שהושפעו מסמים. ואם היפנוזה יכולה להשתמש בטריגרים כדי לעזור לאותם אנשים לשחזר את אותם המצבים בצורה פשוטה יחסית וללא צורך בסשן היפנוזה שלם כל פעם מחדש, אז נראה לי שהיא תוכל לאפשר למכורים "לקבל את מה שהם רוצים", דהיינו את ההשפעה המשכרת שהם מחפשים בבואם להשתמש בסמים, אבל מבלי הנזקים הגופניים הכרוכים בצריכת חומרים בעישון או בהזרקה, ובלי הנזקים של החומרים שמוסיפים להם שלא בידיעתם, ובלי החיבור לעולם הפשע, ואף מבלי לעבור על החוק.
נשאלת השאלה - "האם ההיפנוזה אכן יכולה לעשות כן?" והתשובה לדעתי צריכה להיות או "כן", או "לא", או "אני לא יודעת" - אז אנא ממך - האם תאותי לתת לי תשובה עניינית במקום אנלוגיות על כלבים ושולחנות? :)
ואם תוכלי לנמק את תשובך, אודה לך כפליים!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיום הדיון
אירית כהן28/08/2011אני מניחה שאפשר לעשות שימוש לרעה, שמסכן בריאותם של בני אדם, בכל דבר...לכן יש הקפדה בחוק שרק מטפלים מורשים להיפנוט יעסקו בכך.
איני רואה שיש לי עוד מה להוסיף מעבר לכל מה שאמרתי,
לילה טוב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצר לי
סקרנל29/08/2011אני מצטער שביזבזתי את זמננו בדיון העקר הזה.
ניכר עלייך שאת מתחמקת ממתן תשובה עניינית
ויהיו סיבותייך עימך.
ממה שליקטתי מבין המילים שלך אני מבין שכנראה שההשערה הראשונית שלי נכונה ואכן ניתן לשחזר חוויות של סימום באמצעות היפנוזה.
בכל אופן אני אשמח לחוות דעת שנייה מדר' הירשפלד או מכל מגיב אחר שיש לו מה לתרום לשיח.
(רק במטוטא מכם - אל תשלחו לי מיילים בפרטי משום שזוהי כתובת מייל פיקטיבית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצר לי - תגובה
ד``ר אברהם הירשפלד29/08/2011ב"ה
סקרנל נכבד;
אין לי כוונה להמשיך להתפלמס וזכותך לכנות מצב זה כהתחמקות.
אני סומך את 2 ידי על דברי הטעם של חברתי המלומדת.
אתה תמשיך לחיות עם ה"ידיעה" שיש סימום בעזרת היפנוזה.
המהות של ההיפנוזה כפי שנחקרה רבות אינה תומכת ב"ידיעה" זו שלך. "ידיעתך" לא תגרום לשינוי בהיפנוזה...
אין לי מושג גם מה המניע העז שמנחה אותך לברר סוגיה חשובה זו.
זכותך לחשוב כמובן כרצונך.
העיקר שעם שלם העוקב אחר הפורום לא ילך שולל בהבנת מהות ההיפנוזה.
בהצחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' הירשפלד
סקרנל29/08/2011שלום רב!
אני מודה לך על כך שסוף סוף ניתנה לי תשובה עניינית, לפיה ההיפנוזה אינה יכולה לשמש לסימום. אין ולא היתה לי שום ידיעה אחרת בנושא, כל שהיו לי הן השערות.
לגבי המניעים שלי, אני חושב שניתן לעמוד עליהם מתוך מה שכתבתי - בכל אופן דע לך שהם טהורים ונובעים מסקרנות ורצון לעזור.
אם בכל זאת תמצא כוחות להמשיך ולהתפלמס עמי, אני אשמח אם תוכל להסביר לי האם באופן עקרוני להיפנוזה אין יכולות להשפיע על הכימיה במוחם של המטופלים בה, או שמא יש לה יכולות מסוימות אך מוגבלות. אני יודע למשל שמשתמשים בהיפנוזה במהלך ניתוחים שבהם המטופל רגיש לחומרי הרדמה, אשמח מאוד אם תוכל להסביר לי מה ידוע על התהליכים הפיזיים שמתרחשים במוחו/גופו של מטופל שכזה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' הירשפלד - תגובה
ד``ר אברהם הירשפלד29/08/2011ב"ה
סקרנל נכבד;
- אכן מתרחשים שינויים כימיים מסויימים במח שאיני יודע לפרטם. יש מחקרים.
- "הרדמה" בעזרת היפנוזה מושגת בדרגות שונות; החל משליטה קלה על כאב וכלה באנסטזיה מלאה (אצל המאוד סוגסטיביליים = ניתנים טוב להשאה).
אין צורך להיות רגיש לחומרי הרדמה... כל אדם במידה ומסוגל לכך... יכול להתאים לסוג של שליטה על כאב.
אני מבקש שאם ברצונך להעמיק; חפש מאמרים ברשת - הם רבים מספור.
אני מסיים בזה את הדיון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)