טיפול בחרדות באמצעות היפנוזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בחרדות באמצעות היפנוזה
    אלי
    10/10/2011

האם ניתן לטפל בחרדות באמצעות היפנוזה.
    במקרה שלי החרדות גורמות לדקירות קשות ברגליים שמשבשות לי את החיים ואינני מסוגל לעבוד - טיפול תרופתי לא יעיל.
    מה עדיף לפנות לפסיכאטר או פסיכולג קליני רגיל או כזה הנעזר בהיפנוזה?
    כמה טיפולים צריך? ובאיזה דחיפות?
    הנני בן 62.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות באמצעות היפנוזה - תגובה

אירית כהן
    11/10/2011

שלום אלי,
    מתוכן פנייתך אני מסיקה שעדיין לא פנית לאיש בריאות הנפש. אני מקווה שנבדקו היטב ונשללו סיבות גופניות-פיזיות לדקירות ברגליים. זה בירור שעושה בדרך-כלל רופא משפחה.
    כיוון שהסימפטומים שלך עזים ומשבשים תפקודך היומיומי רצוי שתפנה בהקדם לפסיכיאטר או פסיכולוג קליני שיאבחנו נכון את מצבך [האם אמנם מדובר בחרדה, מאיזה סוג]. פסיכיאטר גם יוכל להתאים לך טיפול תרופתי שיעזור.
    לגבי שילוב היפנוזה בטיפול - היפנוזה יכולה להיות יעילה מאוד בחלק ממצבי החרדה, ולחלק מהסובלים מחרדה. קשה לקבוע במסגרת זו אם היפנוזה מתאימה גם במקרה שלך. תוכל להתייעץ באופן פרטני עם פסיכיאטר ו/או או פסיכולוג קליני שמורשים להיפנוזה, מי שתפנה אליו יעשה תכנית טיפול מתאימה עבורך גם מבחינת אורך הטיפול והתכיפות הרצויה.
    תברר בקופה בה אתה מבוטח אם יש להם פונקציה כזו [פסיכיאטר או פסיכולוג שגם מורשה להפנוט] במסגרת הטיפולים שמעניקה הקופה לעמיתיה. או, חפש בגוגל את אתר האגודה הישראלית להיפנוזה. תוכל למצוא שם פסיכיטאר/פסיכולוג קליני שפועלים באיזור מגוריך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו