חרדת בחינות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת בחינות
    זמר
    18/10/2011

היי,
    אני סטודנט בן 25, עומד להתחיל שנה ראשונה... בתיכון סבלתי מחרדת בחינות בצורה קשה ועברתי את הבגרויות בשלום רק בזכות הרבה התחשבות מצד המערכת, המון הקלות ומורים תומכים. אני יודע שבאוניברסיטה זה לא בהכרח כך, המערכת יותר נוקשה והאבחונים עולים המון כסף וגם אז לא בהכרח מקבלים את ההקלות הנדרשות.
    רציתי לדעת האם היפנוזה יכולה לעזור לי? למי אפשר לפנות בנושא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בחינות

הוספת תגובה

• חרדת בחינות - תגובה

אירית כהן
    18/10/2011

שלום זמר,
    ראשית יש לאבחן נכון מהי בעייתך, והאם אמנם מדובר בחרדת-בחינות. בעיקרון, ההתאמות -בהיבחנות [מה שנקרא בלשון העם 'הקלות'] הניתנות ע"י מערכת החינוך לאוו דווקא עוזרות לחרדת-בחינות. לכן, ייתכן שלא מדובר בחרדת-בחינות אלא קשייך נובעים ממשהו אחר, כגון לקות למידה כלשהי.. הפרעת-קשב.. וכד'.
    לאחר שבעייתך תאובחן נכון ע"י גורם מקצועי - אפשר יהיה גם לדעת מהי הפתרון הנכון. ברוב האוניברסיטאות והמכללות יש כיום גם מערכי-התמודדות עם לקויות למידה.

בעיקרון, כאשר אמנם מדובר בחרדת-בחינות, שהיא למעשה חרדת-ביצוע, - אזי היפנוזה אמנם עשויה לעזור. אך כאמור אני ממליצה בחום שראשית תעבור אבחון שיאתר נכונה מהי בעייתך.

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו