חרדה לא מודעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה לא מודעת
    לימור
    23/03/2012

שלום,
    רציתי לדעת אם לדעתך טיפול בהיפנוזה יכול לעזור לרפא חרדה או סטרס גם כאשר אני לא מודעת אליהם.
    אני כנראה סובלת מסוג של פוביה קשה ממסכים (טלויזיה, מחשב) ומדפים כתובים (ספר או כתב יד על נייר רגיל). אני לא מרגישה שום פחד מול הספר או המחשב או הטלויזיה, בכל אופן לא פחד מודע. אין לי תגובת הימנעות, בכלל.
    אבל אחרי החשיפה למחשב/ספר/טלויזיה מופיעים אצלי סימפטומים גופניים קשים, שלא חולפים כאשר אני עושה תרגילי הרגעה. הם חולפים רק 48 שעות או 72 שעות מהרגע שאני מפסיקה להיות חשופה למסך או לדף.
    איזה טיפול מומלץ לי? SSRI לא ממש עזרו.
    היפנוזה יכולה לעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה לא מודעת

הוספת תגובה

• לערוך בירור נכון לגורמי הלחץ

אירית כהן
    24/03/2012

שלום לימור,
    כדי להחליט על טיפול מתאים יש לברר קודם כל מהי הבעייה בה מטפלים, ואיני רואה אפשרות לעשות זאת אלא בפגישה פרטנית אצל פסיכולוג.
    [מכיוון שאת מתארת כגורמים מעוררים תגובת לחץ כל מה שקשור בקריאה - האם נבדקה ונשללה הפרעה כלשהי בראייה?
    או לקות-למידה כלשהי שקשורה בקריאה?
    או אולי חשיפת יתר למסכים הגדולים והקטנים?
    או אולי תגובת לחץ כללית שבכלל קשורה למשהו אחר - ואת בטעות מייחסת דווקא לגורמים הנ"ל.. ].
    המלצתי אם כן שתפני קודם כל לפסיכולוג קליני שיעזור לך לעשות בירור נכון לגבי מקור הבעייה.
    בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו