מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היפנוזה כטיפול בOCD וחרדותדודו21/06/2012
היי.
בקרוב אני בן 18 וכבר מגיל 11 בערך יש לי חרדות וOCD ברמה בינונית.
הOCD מתבטא במחשבות טורדניות, טקסים וכדומה.
החרדות בהתקפי חרדה לסירוגין.
רציתי לדעת אם טיפול בהיפנוזה יכול לעזור לי לOCD ולחרדות ולגרום להם להיעלם אחת ולתמיד?
תודה רבה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
דודו21/06/2012שאובחנתי על ידי פסיכיאטר כסובל מOCD וחרדות, והוא המליץ לי על פרוזק אך אני לא מעוניין ליטול תרופות כאלה.
והאם מקובל לטפל בOCD וחרדות דרך היפנוזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפנוזה כטיפול בOCD וחרדות - תגובה
אירית כהן21/06/2012שלום ארי,
אתה רוצה 'להעיף' את הסימפטומים, 'שייעלמו אחת ולתמיד' וכנראה מפנטז על מטה-קסם שיעשה זאת.. אולם הדרך ללמוד שליטה על ההתנהגות ולהגיע לשליטה על הסימפטומים היא הדרגתית [כמו כל דבר בחיים]. וגם היפנוזה היא לא 'מטה קסם'.
הכיוון הנכון עבורך הוא צוות, צוות טיפולי, שיכלול פסיכולוג קליני, ואם הוא גם מורשה להיפנוזה -ייתכן שטכניקות היפנוטיות יכולות להיות משולבות בתוך טיפול פסיכולוגי רגיל, הפסיכולוג יצטרך להחליט אם זה מתאים עבורך. ובנוסף פסיכיאטר וטיפול תרופתי לתקופת-מה [אמנם איני בטוחה שדווקא פרוזאק הוא התשובה הנכונה].
אתה יכול למצוא פסיכולוג קליני שגם מורשה להיפנוט באיזור מגוריך באמצעות האגודה הישראלית להיפנוזה, תתיעץ איתו לגבי פסיכיאטר מתאים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר
דודו21/06/2012תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)