היפנוזה כטיפול בOCD וחרדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפנוזה כטיפול בOCD וחרדות
    דודו
    21/06/2012

היי.
    בקרוב אני בן 18 וכבר מגיל 11 בערך יש לי חרדות וOCD ברמה בינונית.
    הOCD מתבטא במחשבות טורדניות, טקסים וכדומה.
    החרדות בהתקפי חרדה לסירוגין.
    רציתי לדעת אם טיפול בהיפנוזה יכול לעזור לי לOCD ולחרדות ולגרום להם להיעלם אחת ולתמיד?
    תודה רבה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפנוזה כטיפול בOCD וחרדות

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

דודו
    21/06/2012

שאובחנתי על ידי פסיכיאטר כסובל מOCD וחרדות, והוא המליץ לי על פרוזק אך אני לא מעוניין ליטול תרופות כאלה.
    והאם מקובל לטפל בOCD וחרדות דרך היפנוזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפנוזה כטיפול בOCD וחרדות - תגובה

אירית כהן
    21/06/2012

שלום ארי,
    אתה רוצה 'להעיף' את הסימפטומים, 'שייעלמו אחת ולתמיד' וכנראה מפנטז על מטה-קסם שיעשה זאת.. אולם הדרך ללמוד שליטה על ההתנהגות ולהגיע לשליטה על הסימפטומים היא הדרגתית [כמו כל דבר בחיים]. וגם היפנוזה היא לא 'מטה קסם'.

הכיוון הנכון עבורך הוא צוות, צוות טיפולי, שיכלול פסיכולוג קליני, ואם הוא גם מורשה להיפנוזה -ייתכן שטכניקות היפנוטיות יכולות להיות משולבות בתוך טיפול פסיכולוגי רגיל, הפסיכולוג יצטרך להחליט אם זה מתאים עבורך. ובנוסף פסיכיאטר וטיפול תרופתי לתקופת-מה [אמנם איני בטוחה שדווקא פרוזאק הוא התשובה הנכונה].
    אתה יכול למצוא פסיכולוג קליני שגם מורשה להיפנוט באיזור מגוריך באמצעות האגודה הישראלית להיפנוזה, תתיעץ איתו לגבי פסיכיאטר מתאים.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסדר

דודו
    21/06/2012

תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו