עזרה דחופה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה בבקשה
    נתי
    20/02/2008

לפני כשנתיים עברתי תאונת דרכים קשה מאוד, בעקבותיה אני סובל מחרדות וכו' ומטופל בסרוקסט, הייתי אצל פסיכולוג מהפנט, על מנת שיוכל לעזור לי בעזרת הפנוזה עמוקה, אך זה ממש לא הלך, אני בכלל לא הייתי מהופנט (5 שעות בשני פגישות), שאלתי היא האם כל אחד יכול להכנס להפנוזה עמוקה בדרך כל שהיא? אני ממש משווע לעזרה, ואין לי אפשרות כספית לעשות הרבה נסיונות, אשמח מאוד אם תוכל לענות לי, בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה בבקשה

הוספת תגובה

• מי ניתן להיפנוט

ד``ר אברהם הירשפלד
    20/02/2008

ב"ה
    תשובתי לקוחה מאתר הבית תחת הכותרת: אודות היפנוזה.

את מי אפשר להפנט
    מרביתם של מרכיבי האוכלוסיה ניתנים להיפנוט. כ-80% מכלל האוכלוסיה בגיל 8 עד 70 מסוגלים להיכנס למצבים היפנוטיים בינוניים (במקרים מסויימים אפשר לטפל אף בצעירים יותר, או במבוגרים יותר). 10%- 15 מקרב מרכיבי האוכלוסיה מסוגלים להגיע להיפנוזה עמוקה כמיוחד וב3% - 5 אינם ניתנים להיפנוט כלל (כך על-פי ההנחה המקובלת, ובניגור לדעתי שלפיה כל אחד יכול להתהפנט!). כאן המקום להדגיש שהיפנוזה בעומק בינוני (וזהו המצב ברוב האוכלוסיה) מאפשרת טיפול ברוב הבעיות שבהן ההיפנוזה מטפלת. אנשים בעלי דמיון מפותח נוטים להתהפנט בקלות רבה יותר מאשר ה"ריאליסטים". אדם לא יתהפנט בניגוד לרצונו; אולם, ישנם אנשים המביעים את אי-רצונם להתהפנט, ואילו בתת-מודע הם בעצם רוצים מאוד בכך, והם אלה הניתנים להיפנוט בקלות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו