מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היפנוזה או דמיון מודרך?מיכל12/12/2012
הבנתי ששתי השיטות הללו הן אותו הדבר אבל אחת דורשת מטפל מקצועי והשניה לא. מדוע זה כך? האם הן באמת עושות את אותה פעולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפנוזה/ דמיון מודרך? - מטפל מורשה
אירית כהן12/12/2012שלום מיכל,
לגבי השאלה הראשונה - אכן שאלה חשובה! שעליה יושבים על המדוכה אפילו בכנסת, ומנסים להגדיר למי מותר לעסוק בטיפול נפשי, [ומתוך כך מתבקש גם שלכל השאר אסור..] . הדמיון ביניהן הוא ששתיהן משמשות כטכניקות במסגרת טיפול נפשי, אך יש ביניהן - כטכניקות לטיפול נפשי - גם הרבה הבדלים. לצערי אין זה המקום להיכנס להרצאה בעניין. היפנוזה היא בכל אופן גישה הרבה יותר מוגדרת ומגובשת, בניגוד לכל מיני דברים שאפשר לקרוא להם 'דמיון מודרך'.
בנוסף לכל שאר ההבדלים - יש חשיבות גם להבדל זה שאת עמדת עליו: אם תלכי לטיפול אצל מהפנט מורשה תדעי שהוא עבר הכשרה מתאימה וקיבל הרשאה ממשרד הבריאות לעסוק בטיפול נפשי. לעומת זאת, אנשים שמנצלים פירצות בחוק [עד שהכנסת תפתור את העניין] עושים כל מיני דברים.. לפעמים הם קוראים לזה 'דמיון מודרך'.. ולפעמים זה עלול להיות מסוכן לבריאות הנפשית של הכביכול-מטופל.
העצה המעשית שלי, לסיכום: לכי לטיפול נפשי - לא משנה באיזו טכניקה או גישה ינקוט המטפל - אצל מי שמורשה לעסוק בטיפול נפשי. אם מדובר במטפל מורשה סביר להניח שידע לבחור עבורך מה שייטיב איתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאירית מתי למדת פסיכולוגיה והיפנוט?
אור17/12/2012מתי סיימת את התואר שלך?
אני קורא הרבה את ההודעות שלך בפורום ומאוד מתרשם.
רק מעניין אותי לדעת אם זה קרה ב- 40 50 שנים האחרונות..
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי מסתתר מאחורי זלזול וציניות?
אירית כהן17/12/2012אני מזהה, אור, נימה של ביקורת - שאמנם מובעת באופן פוגעני ע"י זלזול וציניות. דברים אלו מקוממים אותי כשמשתמשים בהם כלפי כל אדם, גם כלפי.
אם אתה רוצה להביע ביקורת עניינית, או הסתייגות ספציפית ממשהו שכתבתי - בבקשה. ואנא אל תסתתר מאחורי האנונימיות, אלא ציין בבקשה מהו מקור הידע שלך עצמך שעורר אותך להתבטא באופן ציני ומתנשא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת ממש לא היתה הכוונה להביא זלזול
אור17/12/2012או ציניות
אני מתנצל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)