היפנוזה או דמיון מודרך?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפנוזה או דמיון מודרך?
    מיכל
    12/12/2012

הבנתי ששתי השיטות הללו הן אותו הדבר אבל אחת דורשת מטפל מקצועי והשניה לא. מדוע זה כך? האם הן באמת עושות את אותה פעולה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפנוזה או דמיון מודרך?

הוספת תגובה

• היפנוזה/ דמיון מודרך? - מטפל מורשה

אירית כהן
    12/12/2012

שלום מיכל,
    לגבי השאלה הראשונה - אכן שאלה חשובה! שעליה יושבים על המדוכה אפילו בכנסת, ומנסים להגדיר למי מותר לעסוק בטיפול נפשי, [ומתוך כך מתבקש גם שלכל השאר אסור..] . הדמיון ביניהן הוא ששתיהן משמשות כטכניקות במסגרת טיפול נפשי, אך יש ביניהן - כטכניקות לטיפול נפשי - גם הרבה הבדלים. לצערי אין זה המקום להיכנס להרצאה בעניין. היפנוזה היא בכל אופן גישה הרבה יותר מוגדרת ומגובשת, בניגוד לכל מיני דברים שאפשר לקרוא להם 'דמיון מודרך'.
    בנוסף לכל שאר ההבדלים - יש חשיבות גם להבדל זה שאת עמדת עליו: אם תלכי לטיפול אצל מהפנט מורשה תדעי שהוא עבר הכשרה מתאימה וקיבל הרשאה ממשרד הבריאות לעסוק בטיפול נפשי. לעומת זאת, אנשים שמנצלים פירצות בחוק [עד שהכנסת תפתור את העניין] עושים כל מיני דברים.. לפעמים הם קוראים לזה 'דמיון מודרך'.. ולפעמים זה עלול להיות מסוכן לבריאות הנפשית של הכביכול-מטופל.

העצה המעשית שלי, לסיכום: לכי לטיפול נפשי - לא משנה באיזו טכניקה או גישה ינקוט המטפל - אצל מי שמורשה לעסוק בטיפול נפשי. אם מדובר במטפל מורשה סביר להניח שידע לבחור עבורך מה שייטיב איתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירית מתי למדת פסיכולוגיה והיפנוט?

אור
    17/12/2012

מתי סיימת את התואר שלך?
    אני קורא הרבה את ההודעות שלך בפורום ומאוד מתרשם.
    רק מעניין אותי לדעת אם זה קרה ב- 40 50 שנים האחרונות..

אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי מסתתר מאחורי זלזול וציניות?

אירית כהן
    17/12/2012

אני מזהה, אור, נימה של ביקורת - שאמנם מובעת באופן פוגעני ע"י זלזול וציניות. דברים אלו מקוממים אותי כשמשתמשים בהם כלפי כל אדם, גם כלפי.

אם אתה רוצה להביע ביקורת עניינית, או הסתייגות ספציפית ממשהו שכתבתי - בבקשה. ואנא אל תסתתר מאחורי האנונימיות, אלא ציין בבקשה מהו מקור הידע שלך עצמך שעורר אותך להתבטא באופן ציני ומתנשא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאת ממש לא היתה הכוונה להביא זלזול

אור
    17/12/2012

או ציניות
    אני מתנצל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו